2024-08-11 44 瀏覽
朝頭早去左麥當勞食早餐,真係一次滿足!首先食咗楓糖班戟,外酥內軟,配上香濃嘅楓糖真係一絕。緊接著品嚐咗豬柳蛋漢堡,漢堡包新鮮脆口,豬柳肉質鮮嫩,加埋炒蛋更添層次感。另外,佢哋嘅薯餅酥脆可口,完全能滿足我對炸物嘅慾望。最後飲咗一杯清新爽口嘅檸檬水,令人胃口大開。整體嚟講,呢個早餐套餐既豐富又美味,性價比超高,真係一流之選!下次朝早唔洗煩惱食乜好,去麥當勞一定冇錯!
👨🏻‍🍳麥當勞 (元朗)📍元朗朗日路8號形點 II L3樓A312號舖 「都系中意香港豬柳蛋漢堡🙈」 純粹個人口味不同🙈我比較中意香港豬柳蛋漢堡🤣 楓糖班戟夠厚,食落煙靭有口感,個人覺得吾算好甜,不過想甜還甜,咸還咸,除非夾🙈所以咬左啖,又分開佢地黎食🙈 #麥當勞 #香港麥當勞 #mcgriddles #mcmuffin #豬柳蛋漢堡 #豬柳漢堡 #楓糖班戟豬柳蛋漢堡 #mcdonaldshk #mcdonalds
👨🏻‍🍳麥當勞 (元朗)
📍元朗朗日路8號形點 II L3樓A312號舖

「都系中意香港豬柳蛋漢堡🙈」

純粹個人口味不同🙈
我比較中意香港豬柳蛋漢堡🤣

楓糖班戟夠厚,食落煙靭有口感,
個人覺得吾算好甜,
不過想甜還甜,咸還咸,
除非夾🙈
所以咬左啖,又分開佢地黎食🙈

#mcdonaldshk #mcdonalds
2024-07-28 48 瀏覽
是日主題除了「巴黎奧運2024」之外就係呢個瘋狂排隊去食既「楓糖班戟豬柳蛋漢堡超值早晨套餐」話說去咗日本幾次都係無緣食到,所以知道香港推出已經mark定時間專程去買。果然麥當勞餐廳內擠到水洩不通,熱鬧程度拍得住睇奧運😂😂😂尋日通頂睇奧運開幕式,搞到今日唔記得咗可以用app嗰度預先買定,去到現場先買,都要等一段時間,大家要有心理準備啊。欣賞呢間麥當勞嘅職員一早同我哋講話要等至少1小時至1小時30分,俾大家自己衡量吓。講返個包先,因為呢個餐主要係小朋友食,所以我都係只係試咗一丁點,佢個食評最中肯,就係邊講又鹹又甜,一邊就好落力咁食晒囉~🤣🤣🤣報告完畢📝補充番先,個脆薯餅好好食😍~~~
是日主題除了「巴黎奧運2024」之外
就係呢個瘋狂排隊去食既「楓糖班戟豬柳蛋漢堡超值早晨套餐」

報告完畢📝

補充番先,個脆薯餅好好食😍~~~
2024-07-27
$38 (早餐)
2024-07-16 33 瀏覽
Staff in this McDonald’s honestly don’t know how to work properly! Me and my friends luckily got a table but of course it’s full of rubbish. We had been asking three staff help us to clean. The first one just looked and it and walked away. We thought she would come back but obviously she didn’t. FINE. We asked a second one, he took a look, only took away the tray but left the cup and fries packet on the table. The third one showed up and asked if we still needed the cup. We said, please take it away. It’s not ours. But then surprisingly she just left.
End up we had the cleaned the cup and fries packet by ourselves when our food arrived🙄🙄
2024-07-10 99 瀏覽
Minion recently collaborated with McDonalds. I only tried thier Chocolate Banana Pie.  I was pleasantly surprised that it wasn't too sweet as I expected it to be. The banana flavors also popped up without being overwhelmed by the usually stronger chocolate. For $11, it was definitely a great treat to satisfy your fast food craving but not being overboard on the sugar.
Banana Chocolate Pie
2024-07-06
Banana Chocolate Pie
2024-03-02 148 瀏覽
20240223McDonald @Yoho mall米豬自帶午餐米媽點咗一份餐加魚柳包食物冇咩值得分享都係咁😂不過可以分享下帶小朋友去食麥記『攻略』😂自助點餐/count點餐都可以要求送餐洗手機方便又衛生BB幾好坐可惜得兩張冇晒就要等或者教小朋友坐大人櫈手機📲架不可或缺唔關電子奶嘴事大人可以教小朋友如何「善用」電子產品(留作下次分享)
20240223

冇晒就要等或者教小朋友坐大人櫈

手機📲架不可或缺
唔關電子奶嘴事
大人可以教小朋友如何「善用」電子產品
(留作下次分享)
2023-11-04 175 瀏覽
試新野韓式甜辣麥炸雞甜辣係邊?係咪有醬㗎?個炸皮就係好脆嘅但同原味差唔多味食唔到甜味又食唔到辣味喎件雞槌都幾好食新鮮炸起好香好脆但隔離個件雞上脾就好差雖然都熱但啲肉霉㗎喎咬落去啲肉粉碎都唔知自己係咪食緊雞真係要講番句到底發生了甚麼事?呢個新口味雞咁多人讚好食第一次食就咁失望應該就唔會比多次機會佢了今晚個薯條都係新鮮炸起幾好食又大包杯熱奶茶都ok係件雞失望啲btw坐隔食緊野個阿叔食食下野除左對鞋…真係多謝晒
試新野韓式甜辣麥炸雞

但隔離個件雞上脾就好差
雖然都熱但啲肉霉㗎喎
咬落去啲肉粉碎
都唔知自己係咪食緊雞
真係要講番句到底發生了甚麼事?

呢個新口味雞咁多人讚好食
第一次食就咁失望
應該就唔會比多次機會佢了

今晚個薯條都係新鮮炸起
幾好食又大包
杯熱奶茶都ok
係件雞失望啲

btw坐隔食緊野個阿叔
食食下野除左對鞋…
真係多謝晒
2023-10-31
2023-09-02 132 瀏覽
麥當勞三重芝士安格斯包,只可以形容滿足我味蕾!裏面有我鍾意食嘅芝士條同埋牛肉,芝士條都夠熱同脆,裏面嘅芝士可以拉絲~ 個包整體幾好食!今次你麥當勞主要係因為朱古力批,由細到大我都好鍾意食朱古力! 佢呢個批仲要係酥皮食得出有幾層 裏面嘅朱古力餡都甜甜地
裏面嘅朱古力餡都甜甜地

2023-07-10 141 瀏覽
今日食評✍🏻McDonald’s @yoho mall試食指數⭐⭐⭐店舖衛生⭐侍應態度⭐⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·有咗小朋友幾乎每個星週末都會去麥當勞食早餐次次都係點一樣唔怕悶最緊要小朋友開心今日試咗新口味魚柳早餐一定要趁熱食否則會硬同冇咁香脆擺碟靚過精選早餐可以擺得唔靚就唔夠位擺掛今期開心樂園套餐送的公仔幾cute大家可以留意下·無論大鋪小店我哋都會盡試盡講Follow我哋bw.foodie
今日食評✍🏻
McDonald’s @yoho mall
試食指數⭐⭐⭐
店舖衛生⭐
侍應態度⭐⭐⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
有咗小朋友

無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
Follow我哋bw.foodie
2023-06-04 146 瀏覽
最近,Mcdonald推出了令人驚喜的新品──滋味蝦堡。以下是對滋味蝦堡以及其他相關美食的客觀好評食評:🍔 滋味蝦堡 HK$44 (加大之後): 滋味蝦堡是Mcdonald最新推出的一款亮點美食,結合了新鮮的蝦肉和豐富的配料。它以脆口的蝦肉為主角,搭配上鬆軟的漢堡包、蔬菜和特製醬料,打造出口感豐富的美食體驗。蝦肉的鮮甜和漢堡包的口感相互呼應,給人一種獨特的滿足感。滋味蝦堡還具有豐富的層次感,特製醬料的加入使得整體口味更加濃郁。這款美食結合了鮮味和口感的完美平衡,令人難以忘懷。⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘🧀️  估計約540kcal 卡路里/份 (未計可樂, CHIPS)🍔炒雙蛋飽 HKD$30:Mcdonald的炒雙蛋飽是另一款備受好評的早餐選擇。這款美食以煎蛋和鬆軟的漢堡包為基礎,加入了特色醬料和新鮮的蔬菜。炒雙蛋飽的特色在於其簡單卻豐富的口味組合。煎蛋的蓬鬆和漢堡包的柔軟相得益彰,營造出濃厚的口感。特色醬料的添加為整體口味帶來了驚喜,使得這款美食更加引人入勝。炒雙蛋飽的美味和營養組合是開啟一天的完美方式。⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌘🌘🧀️  估計約550kcal 卡路里/份 (未計可樂, CHI

🍔 滋味蝦堡 HK$44 (加大之後):
⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

🍔炒雙蛋飽 HKD$30:
⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌘🌘
🧀️  估計約550kcal 卡路里/份 (未計可樂, CHIPS)

總結而言,Mcdonald最新推出的滋味蝦堡以及炒雙蛋飽都獲得了廣泛的好評。滋味蝦堡以新鮮的蝦肉和豐富的配料呈現出口感豐富的美食體驗。炒雙蛋飽則結合了煎蛋的蓬鬆和漢堡包的柔軟,為早餐帶來了簡單而美味的選擇。參考資料中的相關報導和評論進一步證明了這些美食的受歡迎程度。不論您是想品嚐新鮮的蝦肉美食還是尋找早餐的美味選擇,這些美食都值得一試。
2023-06-04
10 分鐘 (外賣自取)
$38 (早餐)
  • 滋味蝦堡
2023-02-13 134 瀏覽
今日食評✍🏻McDonald@yoho mall試食指數⭐⭐⭐店舖衛生⭐⭐⭐侍應態度⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·星期日超多人滿座之餘仲要排隊等位不過價錢係平囉😂我哋二人食咗4個餐食量驚人😂新餐肉整得好味咗冇咁乾薯餅有水準最後一讚將三個餐整齊放喺一個盤内高手·疫情下的食肆無論大鋪小店我哋都會盡試盡講Follow我哋bw.foodie
今日食評✍🏻
McDonald@yoho mall
試食指數⭐⭐⭐
店舖衛生⭐⭐⭐
侍應態度⭐⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
星期日超多人

無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
Follow我哋bw.foodie
2022-11-13 172 瀏覽
Macdonald早餐可以話係世一,通常通完頂之後我都食返個macdonald早餐,一來係同一時間好多餐廳都未營業,二來macdonald早餐真係幾好食。今次我就選擇左早餐扭扭粉,個扭扭粉好掛湯,每一啖食落都係扭扭粉加湯,勁好食。個湯底係豬骨湯勁夠味。配料方面就選擇左豬柳&蛋,同豬柳蛋漢堡一樣,豬柳&蛋完全係個扭扭粉既精華,因為塊豬柳夠哂濃味,加埋薯餅炸得金黃香脆,仲有一杯熱咖啡提神,macdonald早餐完美。
2022-11-11
$50 (早餐)
2022-07-02 241 瀏覽
不停的下著雨令我心情也低落了很久沒有去麥記突然很掛念 熱香餅馬上order一份味道 仍是一般但驚喜的是餐飲抹茶珍珠鮮奶麥記的珍珠不多,但味道不錯看到浮在抹茶上的心心心情就好起來了
不停的下著雨
令我心情也低落了

很久沒有去麥記
突然很掛念 熱香餅
馬上order一份
味道 仍是一般
但驚喜的是餐飲
抹茶珍珠鮮奶
麥記的珍珠不多,但味道不錯

看到浮在抹茶上的心心
心情就好起來了
熱香餅
熱香餅
2022-05-08 124 瀏覽
今日好好彩,黎到McDonald 門口,明明見到好多多人,咁啱就有位。今日都係照舊,叫左個豬柳蛋漢堡套劇,加大,要bbq shake shake粉。啲野啱啱整好,全部都熱辣辣好好食😋
啲野啱啱整好,全部都熱辣辣好好食😋
2022-03-11 117 瀏覽
好耐冇食過麥當勞..呢排忽然想食..但係咁啱去咗幾間都係冇開門或者閂咗門今日夜晚7點左右路過形點..見到呢間麥當勞有開..即刻去買咗個餐…..知道係外賣攞返屋企食..都唔係抱好大期望..不過見到佢有好多人等..諗住啲嘢食去得好快..應該都OK嘅..可惜攞嘅時候..已經發現入邊嘅薯條唔夠熱..唔好話仲要攞到返屋企先食得..好耐冇食..結果都有少少失望..麥樂雞相對就好少少..外皮依然係香脆..仲有少少溫度…...冇乜必要應該唔會再去呢一間麥當勞🤔
好耐冇食過麥當勞..
呢排忽然想食..
但係咁啱去咗幾間都係冇開門或者閂咗門
今日夜晚7點左右路過形點..
見到呢間麥當勞有開..
即刻去買咗個餐…
知道係外賣攞返屋企食..都唔係抱好大期望..
不過見到佢有好多人等..
諗住啲嘢食去得好快..
應該都OK嘅..
可惜攞嘅時候..已經發現入邊嘅薯條唔夠熱..
唔好話仲要攞到返屋企先食得..
好耐冇食..結果都有少少失望..
麥樂雞相對就好少少..
外皮依然係香脆..仲有少少溫度….
冇乜必要應該唔會再去呢一間麥當勞🤔