2018-11-06 50 瀏覽
新出既風味shake shake 薯片shake shake 粉係有香港風味既BBQ味 好有茶餐廳風味同香港特式 加埋大大大杯提子特飲都係好fresh好味道 入面有多款雜果飲
2018-10-09 100 瀏覽
今天突然想試最新口味!所以我專登去食麥當勞!薯條bbq味!十分滿意可惜加大左,都係咁少!有d失望黑椒漢堡醬汁香濃,好正~值得一試!不過個包30幾蚊來講就細咗啲啦⋯⋯
可惜加大左,都係咁少!有d失望

2018-10-03 59 瀏覽
麥當勞早餐永遠是最好的!我多希望佢永遠都係all day breakfast!因為佢嘅早餐好飽好抵食!熱香餅真心正,食左咁多年都係咁好味。為左佢我會十一點起身!同埋佢既煙肉炒蛋又再返黎啦!可以點啲一包包梅醬食,好好味。煙肉mix蛋我等咗好耐。好開心佢終於出返。如果大家都鍾意食薯餅唔好遲過太遲去,因為係會供應哂。可能旺角比較多人啦。😂😂😂😂😂😂😂😂😂麥當勞宜家比錢越來越方便!😬😬😬坐得送到都希有
麥當勞宜家比錢越來越方便!😬😬😬坐得送到都希

2018-09-30 69 瀏覽
想來想去都不知道吃什麼好,最後去了麥當勞買$24的麥樂雞餐吃。麥樂雞餐是麥當勞最便宜的一個套餐。這個套餐有一杯飲品,可以是雪碧或者可樂,不過今次我就轉了鮮橙汁,而鮮橙汁小杯裝。另外套餐當然有麥樂雞一盒,一盒入邊有六件麥樂雞。及一包中薯條。麥樂雞6件,我覺得如果麥樂雞剛炸好,熱騰騰的,一定會好食。可惜今次麥樂雞非常失望。一拿上手就已經不是熱的,微暖與涼之間的熱度,太差了。吃入口,都沒有脆感。吃得沒勁。中薯條,滿意,夠熱,夠鹹。自己再加茄汁,好味。夠脆,夠熱。小橙汁,橙汁的份量很少,裝橙汁的杯是用平時免費飲水的杯來裝,甜,微酸,跟百佳超市買支裝鮮橙汁差不多味道。

中薯條,滿意,夠熱,夠鹹。自己再加茄汁,好味。夠脆,夠熱。

2018-09-30
2018-09-29 35 瀏覽
小食多滋味小時候經常都會去麥當勞買麥當勞餐來吃,但隨着年紀的增加,吃麥當勞的次數就好像遞減了。麥當勞就好像童年回憶一樣在我的心中。今天食飽有點口痕,所以去了麥當勞買薯條吃。付款的時候才發現銀包不夠現金,幸好我有八達通,呵呵~~~所以就用八達通付款了。原來有八達通付款都幾方便,哈哈。麥當勞薯條炸到熱騰騰的,薯條味又香,咬下去,外脆內熱,十分正!再沾上茄汁和泰式辣醬,我覺得就更正。一條又一條,很快就一整包食完了。想補充一句,麥當勞職員只是給我一包茄汁,如果要泰式辣醬,我是另外叫職員給我一包的。當然亦是免費的。
小食多滋味

2018-09-22
下午茶
2018-09-15 118 瀏覽
最近喺香港嗰啲台式珍珠奶茶店好似雨後春筍咁又周圍開,但係我對飲奶茶又唔係好感興趣,雖然我鍾意牛奶嘅味,但係我又唔係好鍾意飲茶。今日喺麥當勞就買咗一杯士多啤梨奶昔,我覺得比珍珠奶茶好飲好多,因為呢杯士多啤梨奶昔奶味超濃,士多啤梨又香,兩種味夾埋非常之正,濃沃嘅牛奶同埋士多啤梨味加上又冰冰涼涼,簡直係夏天消暑嘅最佳選擇,正! 而且而家一杯珍珠奶茶動不動都28蚊或者以上,一杯士多啤梨奶昔先至11蚊,我覺得係非常之抵飲嘅。
士多啤梨奶昔
外賣自取
士多啤梨奶昔
2018-09-14 29 瀏覽
今晚屋企冇飯食,就去咗麥當勞買外賣,因為又有優惠,凡於指定商戶消費滿HK$10並用某apps完成,即可獲得HK$2電子現金券1張,每日最多可獲取1張。前兩日已經食咗一次,今日剛好可以用番張現金券!
2018-09-14
2018-08-23 33 瀏覽
又到三點三,又係時候鬆一鬆,嘆番個下午茶充充電!最近麥當勞再次推出特別優惠!八月十三日開始連續十六日每天十一時後每日都有驚喜!首天十元兩個豬柳漢堡已經食過!二十二號係買兩件脆香雞翼加一杯細汽水,只需$10下午茶時間同老友一人一份脆香雞翼眼看應是加上蛋黃粉炸外皮炸得香脆沒腍又的確有一陣類似蛋黃的香但是就只是限於脆皮,肉就真係跟原味沒大分別...幸好啖啖肉仍然保持嫩滑而這分店做得不錯,炸得不算油膩加埋佢d醬酸酸甜甜幾好味喎,都幾夾提外話香港的麥當勞,是香港既典型快餐!全球來說, 算是價錢比較平真的大眾化長期有三款套餐賣二十二元十一元可以買到魚柳包或豬柳蛋漢堡包,非常超平~~~24小時營業,所以很方便好似依家$20兩個人下午茶絕對可以接受既.
又到三點三,又係時候鬆一鬆,
嘆番個下午茶充充電!
最近麥當勞再次推出特別優惠!
八月十三日開始連續
十六日每天十一時後
每日都有驚喜!
首天十元兩個豬柳漢堡已經食過!
二十二號係買兩件脆香雞翼
加一杯細汽水,只需$10
下午茶時間同老友一人一份

脆香雞翼眼看應是加上蛋黃粉炸外皮
炸得香脆沒腍
又的確有一陣類似蛋黃的香
但是就只是限於脆皮,
肉就真係跟原味沒大分別...
幸好啖啖肉仍然保持嫩滑
而這分店做得不錯,炸得不算油膩
加埋佢d醬酸酸甜甜幾好味喎,都幾夾
提外話香港的麥當勞,
是香港既典型快餐!
全球來說, 算是價錢比較平真的大眾化
長期有三款套餐賣二十二元
十一元可以買到魚柳包
或豬柳蛋漢堡包,非常超平~~~
24小時營業,所以很方便
好似依家$20兩個人下午茶
絕對可以接受既.
2018-08-20 47 瀏覽
今日$10有九件麥樂雞,一走進到麥當勞就已經有長龍排隊俾錢,遠遠已經聽見人人都叫$10有九件麥樂雞這個餐,收銀員收錢很快,不用幾分鐘就已經排隊到我了。(>^ω^<)我一樣下單,叫$10有九件麥樂雞,哈哈,我個人真心覺得很抵食。怎知原來甜酸醬已經派完, 只有蜜糖芥茉或者咖喱可以選擇,不過不要緊,蜜糖芥茉也好吃,所以我就選擇了蜜糖芥茉醬。☆*:.。. o(≧▽≦)o .。.:*☆一打開麥樂雞,九件麥樂雞全部都是熱熱的,再配上蜜糖芥茉醬一起吃,就是今天最爽快的一件事。哈哈。(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

2018-08-20
2018-06-15 75 瀏覽
外賣用手機App確係超方便,又快捷,最近用埋手機付款系統,仲可以減$10元,搞到去麥當勞都去多左幾次香辣雞腿包,連埋汽水凍飲,用咗優惠只需$28元今日唔要正常薯條,改咗要薯角,都好好味呀!

香辣雞腿包,連埋汽水凍飲,用咗優惠只需$28元

今日唔要正常薯條,改咗要薯角,都好好味呀!
外賣自取
2018-06-07 109 瀏覽
最近麥當勞餐廳做全城宣傳名叫「奶茶日」,請市民免費喝錫蘭奶茶。相信你亦當日也品嚐過。就這個熱潮過後,我又再一次到「麥當勞」吃早餐,順便回味香滑錫蘭奶茶。由於是早上八時餐廳已有很多食客排隊點餐,我點芝蛋脆雞堡及熱奶茶。服務員的態度尚算友善。芝蛋脆雞堡有脆雞塊,芝士及雞蛋及鬆餅飽。脆雞塊,外脆內軟。肉質鮮嫩。濃郁雞肉味,還帶點辣,好惹味及味道不太咸。雞蛋是圓形的,煎得剛剛好,鮮嫩爽口。雞蛋黃味好香。芝士,有少許溶了在麵包上,香濃郁的芝士味,軟綿綿的。熱奶茶,錫蘭紅茶及淡奶比例適中,有香濃的紅茶,味道也不苦澀,好好飲。總括來說,以這個價錢享受這個質素的早餐是物超所值。

芝蛋脆雞堡及熱奶茶

總括來說,以這個價錢享受這個質素的早餐是物超所值。
2018-05-25
$18 (早餐)
2018-02-18 147 瀏覽
由於唔係好肚餓,咁就用之前join左嘅會員coupon 黎換個包加杯細汽水啦!麥芝蛋加細汽水都要等一等先有,因為即整嘅個包熱辣辣,蛋唔係整到乾身,仲有d流心芝士軟綿綿,唔會好漏今次個包都算合格起碼唔會整到乾爭爭
麥芝蛋加細汽水
都要等一等先有,因為即整嘅
個包熱辣辣,蛋唔係整到乾身,仲有d流心
芝士軟綿綿,唔會好漏
今次個包都算合格
起碼唔會整到乾爭爭
2018-02-18
2018-01-27 60 瀏覽
粉紅控今次有福啦 麥當勞今次推出咗士多啤梨味雪糕靚靚嘅粉紅色再加埋好味嘅雪糕佢個紙筒仲要係士多啤梨樣 真係超級可愛相信少女們一定會買杯仲要呢排天氣咁凍如果一杯凍冰冰嘅雪糕 感覺一定好好得意最重要嘅係佢係一杯又可愛又好食又平嘅雪糕
2017-12-07 72 瀏覽
今日難得放假~冇乜嘢做! 決定試一試麥當勞嘅新嘢~ 一試竟然有驚喜 煙肉薯條由於新鮮炸起所以脆口而且有芝士味~ 朱古力批同上年冬天的味道一模一樣! 一如既往 朱古力味濃得來不過甜~ 三文魚牛堡~ 舊三文魚炸 脆脆皮三文魚有三文魚味~

2017-10-28 62 瀏覽
一個人到旺角行左一陣星際城市(賣攝影器材的)之後,感到有少少肚餓,就決定落街搵野食,一行出無耐就見到我最愛的M記,就決定入去食個lunch。入到去見到平時食開嘅廿二蚊餐,又感到冇咩餵口,就決定叫個McCafe嘅包嚟試下。見到佢地嘅牛角包好似好靚仔咁,就叫左一個,當然佢地都有翻熱比我,同時我都叫左杯焦糖牛奶咖啡,兩樣野一齊嗌就會有個套餐價,加埋合計45元正。到重點啦!個牛角包非常之出色,芝士焗熱之後真係極好味啲芝士溶左入牛角包入面,基本上冇人抵擋得住。接著同一啖入面都感覺到有幾粒大嘅蝦肉,口感咪道都非常不錯!再加油蛋溝沙津嘅獎汁,真係絕配!杯咖啡其實都非常不錯,甜度並無搶到咖啡嘅味,算恰到好處。我自己就略嫌唔夠熱,可能係放耐左少少先serve,但總刮而言都係唔錯的!如果你去m記又唔想食太熱氣嘅套餐,cafe 絕對可以一戰!

到重點啦!個牛角包非常之出色,芝士焗熱之後真係極好味

如果你去m記又唔想食太熱氣嘅套餐,cafe 絕對可以一戰!
蝦肉芝士蛋沙津牛角巴配焦糖牛奶咖啡
2017-10-28