2016-04-09 181 瀏覽
今日拜山後,大家因為太熱都唔係好食得落野!番到出黎梗係買個下午茶啦!本來想叫個18件雞餐...大家又想食包!最後叫哂包添 😂😂今次叫左兩個巴辣雞腿包餐,轉左一個薯條做薯片!仲加左個魚柳包多醬添!雖然係外賣!個雞腿包拎到番屋企仲脆架!唔錯!反觀呢間分店既薯條就差 D 啦!淋哂!薯片好有驚喜!好脆好有薯味!魚柳包因為我唔食既...比唔到評語 😁😁

本來想叫個18件雞餐...大家又想食包!最後叫哂包添 😂😂

雞腿包+魚柳包
2016-04-04
5 分鐘 (堂食)
下午茶
2015-05-18 215 瀏覽
放咗工未食早餐,貪方便嘅話就梗係老麥架啦。不過呢間老麥去過咁多間都算等得耐:(嗌咗個5號餐豬柳蛋通粉足足等咗五分鐘先有得食,見啲姐姐都做到踢晒腳咁,算數啦~首先講吓賣相:薯餅冇咩特別,都係麥記shape通粉就一般般喇,豬柳同通粉都尚可接受,不過舊(冇錯係一舊雞蛋~)賣相認真唔靚仔,凹凹凸凸咁,中間唔知點解冇咗忽,見到都唔係好開胃咖啡之後再講到味道喇,食物都冇咩問題,薯餅都做到外脆內軟,可能係朝早關係,浸油溢味唔算太強,值得一讚!通粉都ok嘅,唔會話太腍同太硬,保持麥記一貫水準,唔算難食。豬柳同蛋普通,都喺個陣麥記蛋/豬柳味,喺呢到就唔多提啦。即磨咖啡就大件事喇。首先咖啡渣未清晒(圖示)見佢少少就算,飲落去,嘩!咁淡嘅?我成日飲麥記咖啡(唔係mccafe)苦味唔夠其他分店一半(唔知係咪落水太多溝淡咗),再加埋淡奶變得淡上加淡,似喺飲咖啡味奶水多過即磨咖啡咁,可能飲開淡味嘅行家會鍾意嘅。總括而言,早餐食物都算係咁,不過咖啡就…………你諗你喇

首先講吓賣相:薯餅冇咩特別,都係麥記shape

咖啡之後再講

總括而言,早餐食物都算係咁,不過咖啡就…………你諗你喇
見唔見到中間仲有少少咖啡渣
咖啡
舊好核突嘅蛋
豬柳
通粉
成兜嘢
成個餐(薯餅食咗)
5 分鐘 (堂食)
2012-07-15 29 瀏覽
新出了口味,中意試新野的我買左個餐+$7就試到焦糖布丁麥旋風發覺佢越黎越細杯,而且我覺得好甜><甜到想死,味道我覺得不好味,只係好重糖味,唔覺得係焦糖-0-只係加左糖漿的麥旋風
新出了口味,中意試新野的我買左個餐+$7就試到
焦糖布丁麥旋風
3 分鐘 (堂食)
$12.9 (宵夜)
2012-04-12 38 瀏覽
麥芝蛋包早餐$12好抵好平,有個包有杯野飲其他地方一定冇,而且都夠飽,早餐黎講!咖啡好香濃,仲可以自己落奶,幾正!個包雖然冇乜特別,但我試係中意佢溶左既cheese$20一個餐真係好平,我好中意佢d薯條,炸得香脆,不過就越黎越減料,連鹽都減少左,所以變得冇乜味!好中意食佢個脆辣雞腿包,不是太辣,但好香口,配埋個沙律醬好好味
麥芝蛋包早餐$12
咖啡好香濃,仲可以自己落奶,幾正!
個包雖然冇乜特別,但我試係中意佢溶左既cheese
1 分鐘 (堂食)
2010-11-17 24 瀏覽
同油塘波友約好在麥叔叔午餐 一定唔會入隔離聚源 不單止貴兼且食物差劣尼間D飽做得比其他分店好 多生菜(至尊 巨無霸 麥香雞) 醬汁夠多 製作亦夠新鮮薯條我已戒了多時 太肥膩之外 唔鍾意佢太過乾身 同埋放耐左變淋晒 薯條不似薯條 即磨咖啡和濃滑奶茶也沖得不錯 好好味 都是我杯茶其中三款飽我特別鍾意~~~魚柳飽 滋味沙拉醬配鱈魚柳 ($14.3 單售) 足三襾 厚厚漢堡加上兩片芝士同洋蔥粒 好惹味 ($17 單售)雙層芝士孖堡 兩塊漢堡加上兩片芝士配上醬汁 好誘惑 ($13.3 單售) "以上價格因分店而略有偏差"要彈要改善既地方1. 尼到裝修後冷氣不足 2. 售賣員(年輕一輩)對客態度差 唔耐煩兼黑面

即磨咖啡和濃滑奶茶也沖得不錯 好好味 都是我杯茶

其中三款飽我特別鍾意~~~
魚柳飽 滋味沙拉醬配鱈魚柳 ($14.3 單售)
要彈要改善既地方
1. 尼到裝修後冷氣不足
2. 售賣員(年輕一輩)對客態度差 唔耐煩兼黑面

雙層芝堡
魚柳飽
足三襾
2010-11-06
3 分鐘 (堂食)
雙層芝堡
魚柳飽