本來約左🤴🏻,佢係葵芳打完第三針疫苗,順便喺商場食早餐、影相、睇戲一日遊☺️☺️但由昨晚開始我頭勁痛🤯🤯,痛到天光先訓到!🥺🥺,所有行程都要取消🫥🫥,🤴🏻就好好打完針買埋外賣比我😁😁~~~新 吞拿意式包~~~McCafe嘅新 吞拿系列,以新 吞拿再配上蛋沙律釀入意式包內,🤴🏻話唔係真吞拿冇魚味!唔好味😕😕我就覺得加左蛋容易入口🤗🤗,唔期望好重吞拿魚味係幾OK嘅😚😚我想飲鮮橙汁,但可惜佢個餐係唔可以改,我覺得呢方面欠缺彈性靈活😳😳🤴🏻買左珍寶套餐+$2轉大橙汁比我飲🥰🥰,點知勁難飲、勁溝水,橙汁同水嘅比例係1:3😡😡,我同🤴🏻都好無奈😥😥除咗個橙汁我覺得全部都正常OK😙😙

~~~新 吞拿意式包~~~

除咗個橙汁我覺得全部都正常OK😙😙
2022-05-10
外賣自取
$39.2 (午餐)
2021-11-26 299 瀏覽
17-11-2021 (Wed)同老公放假食完山下見,佢話要坐低食甜品,我哋行嚟新都會,喺冇乜選擇下,最後都係嚟麥當勞,佢買咗:1. $14.50嘅士多啤梨蛋糕脆脆麥旋風睇見士多啤梨醬蛋糕同脆脆都唔多,但士多啤梨醬改良過,已經冇藥水味.而雲呢拿新地嘅香,甜,滑,大家都清楚好味.2. $5.00嘅新地筒份量都幾多,同樣只係雲呢拿新地,正常冇問題.味道: 5   環境: 4   服務: 3  衛生: 4   抵食: 2.8

1. $14.50嘅士多啤梨蛋糕脆脆麥旋風
睇見士多啤梨醬蛋糕同脆脆都唔多,
士多啤梨蛋糕脆脆麥旋風

2. $5.00嘅新地筒
份量都幾多,同樣只係雲呢拿新地,正常冇問題.

左: 新地筒, 右: 士多啤梨蛋糕脆脆麥旋風

2021-11-17
7 分鐘 (堂食)
$9.75 (下午茶)
士多啤梨蛋糕脆脆麥旋風
左: 新地筒, 右: 士多啤梨蛋糕脆脆麥旋風
  • 左: 新地筒
  • 右: 士多啤梨蛋糕脆脆麥旋風
2021-11-06 164 瀏覽
又到3點3下午茶時候,又想飲杯咖啡睇吓神,又想食包薯條過吓癮,咁岩經過一間麥當勞,隨便叫咗杯咖啡飲,同薯條一齊食,呢間麥當勞咖啡拉花算不錯,職員很有心機拉出麥當勞咖啡的字樣👍
今日🤴🏻陪我去驗👀,都搞左3個鐘!等待期間去左食M記,見到同BTS有聯乘套餐就買來試試啦😙😙其實BTS餐根本就係一個麥樂雞餐😂😂,只係有兩款新嘅醬,咁我就集中講呢兩款醬啦😄😄~~~韓式甜辣醬~~~完全就係泰式甜酸醬,我就唔知道外國有冇泰式甜酸醬,喺香港就完全冇特別😅😅,就係酸酸甜甜嘅味囉🥲🥲~~~蒜🧄辣蛋黃醬~~~呢個感覺上是芥茉醬,有辛辣口感,但一啲都食唔出有蒜香🧄味😌😌真係硬要講就係買呢個餐嘅包裝會唔同d,紫色嘅盒、杯、包裝袋!但網上居然有炒價🤣🤣,認真唔明😖😖

~~~韓式甜辣醬~~~

~~~蒜🧄辣蛋黃醬~~~

2021-06-12
$30.7 (午餐)
麥當勞新餐肉又有新攪作,之前已經食咗佢嘅11:00後買嘅新餐肉滋味薄餅🍕🍕,早餐就出咗新餐肉滋味卷🌮🌮時間到咗10:45 ,但仲坐緊車去緊麥當勞,點算好☹️☹️會唔會又冇得食11點前嘅早餐㗎!😑😑咁就用左佢嘅麥當勞app:Order、Pay、Take嘅軟件,仲要PayMe俾錢滿$30有9折!本身個餐有優惠轉左杯阿華田熱飲加$5再有九折,都幾抵!仲要去到麥當勞俾個Number佢即刻有得攞!唔洗等超方便!🤗🤗~~~新餐肉滋味卷🌮🌮~~~同Pizza有咩分別?我覺得內餡係冇分別,熱辣辣仲做到拉斯嘅效果添😄😄,唔知係咪心理作用,個卷🌮底比起Pizza🍕底係軟身啲嘅,感覺冇咁油!都係好味嘅😘😘今次兩款新餐肉款式我都好滿意,可能配埋茄汁一齊食濕潤度會高好多似真係肉嘅質地!

~~~新餐肉滋味卷🌮🌮~~~

2021-04-29
$31.5 (早餐)
麥當勞越嚟越多green choice 喇👏🏻👏🏻👏🏻New Luncheon Meat新餐肉系列又加入咗新成員🥳🎉 就係#新餐肉蛋漢堡 ,仲要係鬆餅皮呀😍係·食家·嘅至愛呀😍熱辣辣嘅鬆餅夾住厚切嘅新餐肉,再配搭蒸蛋同埋半溶化嘅芝士,一啖咬落去~WOW好幸福呀🥰再加埋一塊香噴噴嘅薯餅 & #榛子鮮奶咖啡 ☕️簡直係PERFECT Breakfast💚-朝早好方便就可以去到麥當勞 Grab & Go,好快就拎到GREEN breakfast,返工、返學一定唔會遲到呀😍-由4月8號開始已經可以食到#新餐肉蛋漢堡 喇~想食健康又好味嘅早餐,大家就要去試下喇😋
麥當勞越嚟越多green choice 喇👏🏻👏🏻👏🏻
再加埋一塊香噴噴嘅薯餅 & #榛子鮮奶咖啡 ☕️
簡直係PERFECT Breakfast💚
新餐肉蛋漢堡
2021-04-16
早餐
新餐肉蛋漢堡
唔知點解細細個已經鍾意食魚🐟柳包多啲,人大左就好少食呢類快餐店,有時都係有新野先至會去食麥當勞🍔!今次都係麥當勞app有優惠$29買到一個雙層魚🐟柳包餐,今次就唔係試新野,係想食返個回憶啦!😀😀~~~雙層魚🐟柳包~~~細個就係鍾意魚🐟柳包裏面先有嘅沙律醬,酸酸美味同其他漢堡包唔同!😁😁打開個盒見到個魚🐟柳包,係比以前精緻左嘅!麵包係比之前嘅靚仔,即係細個左!😆😆我就叫咗多醬,但感覺上都比較少,食落個味就其實冇咩唔同,係真係‘多舊魚’囉!魚柳睇落都炸得好金黃色,咬落去滿口魚🐟柳嘅感覺都好滿足🤗🤗,所以偶然有特價先食一次啦😜😜
雙層魚🐟柳包餐

~~~雙層魚🐟柳包~~~
2021-02-23
2021-01-31 184 瀏覽
新都會廣場比較多日常用品鋪頭,行到累可以考慮去最高的m記。門口提供3部自助購買機,店內位置比較小!(疫情下更小,所以好大機會無位坐😭)筆者幫襯果日係星期日下午,效率超快,唔知係咪比人話得多呢?不過其實又唔洗太擔心無位坐,因為行2步出2面就有個戶外歷奇場,都有得坐!雖然曲奇味好好味,不過香港人總是懷念聰明豆味的... 可唔可以復刻啊??
新都會廣場比較多日常用品鋪頭,行到累可以考慮去最高的m記。
筆者幫襯果日係星期日下午,效率超快,唔知係咪比人話得多呢?

麥旋風

2020-12-23 279 瀏覽
麥當勞’點jack’四色醬又返嚟啦,今次佢就帶咗咩新醬比我地呢?~~~大大啖麥樂雞18件套餐~~~套餐會包曬四款醬,唔洗等日子先食齊佢🤗🤗麥樂雞就正常水準,大家明㗎啦😍😍蜜糖芥茉:大眾化口味,甜味重過辣味😀😀韓式辛辣:韓式醬味超濃,濃到好鹹🥵🥵,辛辣味就冇乜😕😕星洲咖喱:睇個名以為係‘星洲炒米’嘅星洲味,但只有少少咖喱味!😥😥香草檸檬🍋:檸檬味酸酸甜甜反而有啲驚喜😚😚第一位🥇:蜜糖芥茉第二位🥈:檸檬香草第三位🥉:星洲咖喱以上只係本人嘅意見,不代表openrice立場😍😍~~~菠蘿批~~~好食過蘋果批,菠蘿嘅酸甜味唔會太強,唔會食到好漏😉😉~~~雙層芝士漢堡~~~好多芝士😘😘,正正常常但好好味🥳🥳

~~~大大啖麥樂雞18件套餐~~~
套餐會包曬四款醬,唔洗等日子先食齊佢🤗🤗
麥樂雞就正常水準,大家明㗎啦😍😍

蜜糖芥茉:大眾化口味,甜味重過辣味😀😀
韓式辛辣:韓式醬味超濃,濃到好鹹🥵🥵,辛辣味就冇乜😕😕
香草檸檬🍋:檸檬味酸酸甜甜反而有啲驚喜😚😚
第一位🥇:蜜糖芥茉
第二位🥈:檸檬香草
第三位🥉:星洲咖喱
以上只係本人嘅意見,不代表openrice立場😍😍

~~~菠蘿批~~~
好食過蘋果批,菠蘿嘅酸甜味唔會太強,唔會食到好漏😉😉
菠蘿🍍批

~~~雙層芝士漢堡~~~
好多芝士😘😘,正正常常但好好味🥳🥳
雙層芝士🧀漢堡

2020-07-27
5 分鐘 (外賣自取)
雙層芝士🧀漢堡
2020-11-29 47 瀏覽
今日早早地去左麥當勞食佢嘅新餐肉早餐配新飲品麥提沙凍咖啡😚😚打開個盒睇一睇!非常失望,新餐肉發生咩事?點解可以黑到咁👦🏿!餐肉唔係應該粉紅色嘅咩?🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️味道方面又點呢?🧐🧐又’鞋’又乾又細,呢D新派素食肉都預咗味淡,但呢次真係完全冇肉味!😡😡之前都食過McCafe嘅新餐肉包都幾好食呀,但今次點解會咁嫁?😖😖還返舊肉比我呀😫😫咁杯‘麥提沙凍咖啡’聞落冇咩味,但飲落咖啡味都幾出!唔錯唔錯!😋😋

味道方面又點呢?🧐🧐

2020-11-28
早餐
2020-09-21 191 瀏覽
因為太喜歡食黑糖全麥2件配忌廉芝士對佢真係又愛又恨明知食完罪惡感指數上升但每早朝食早餐總會諗起佢友人話其實係食忌廉芝士唔係喜歡食個黑糖飽真心黎講黑糖飽配忌廉芝士真係好好食唔喜歡食忌廉芝士可配果醬果醬我未試過我估應該唔會太差因為個飽鬆軟又香又唔會好甜暖暖地最重要個忌廉芝士為個飽提升味道同賣相其實食一塊都好夠可以同同事開心Share貪吃的我都係一個人食晒兩件配埋杯熱咖啡食完個醒神早餐人都精神d 同開心d因為真係好好食
因為太喜歡食
同開心d
因為真係好好食

2020-09-11
外賣自取
$30 (早餐)
2020-07-23 162 瀏覽
叫咗個加大6號餐。等左好耐,見到佢吾跟次序做單都算。咁啱想食,咪等下。點知食嗰陣倒啲薯條出嚟睇,份量仲少過平時食開嘅中薯條。好歹都加咗幾蚊加大,就係想食多啲薯條!真係好嬲!
雙層芝士漢堡餐加大
2020-05-02 184 瀏覽
今日時間比較匆忙,諗住快快趣趣去麥當勞食啲嘢就繼續行事。點知唔知廚房搞咩鬼,前後我企咗12分鐘先出到啲食物俾我。我以為係新鮮整出嚟,需要多啲時間啦,點知咬落啲 #雞翼 度係凍嘅,好彩未至於半生熟,不過就完全唔係嗰回事啦🤦🏻‍♀️ #豬柳蛋漢堡 保持水準,包身鬆軟,冇令人失望。至於新出嘅 #阿華田脆皮新地,唔知係咪我擺得太耐,有啲開始溶,不過味道都有八成相似 #阿華田 嘅,減咗 某信用卡推廣嘅 $10優惠,$29食飽個肚算係咁啦👍🏻
用餐優惠
信用卡優惠
2020-04-23 102 瀏覽
不知不覺我最愛的玉子將軍就快做完了,要留住美味,我當然要趁下架前去食多次!抗疫期間堂食座位好緊拙,因為好多枱都被劃分不作堂食!難得可以揾到座位堂食,可以悠閒地慢慢品嚐這滋味。我最愛玉子將軍係因為佢真係好多醬,玉子和漢堡配搭起黎好juicy,一啲都唔乾,仲可以叫雙層玉子將軍!仲有邪惡嘅薯條和可樂,這就是我最愛的在麥當勞想點的配搭。下次再會玉子將軍不知會是何時呢?應該不會太快吧,因為黎緊係做黑椒漢堡:(
抗疫期間堂食座位好緊拙,因為好多枱都被劃分不作堂食!

仲有邪惡嘅薯條和可樂,這就是我最愛的在麥當勞想點的配搭。

2020-03-23
下午茶
2019-12-10 200 瀏覽
聽講麥當勞Mc Cafe因為冬天同聖誕來臨而新出左有氣氛飲品,今日就買左黎一試~呢款係薑餅鮮奶咖啡,不過小編唔飲奶,轉左做豆奶。薑味係有既,都算突出,但整體都係覺得好甜,而且價錢唔平,試一次都夠。