2017-03-09 1156 瀏覽
女孩子夜晚當然唔想食咁多澱粉質驚肥喇.. 所以就不如食下串燒野.. 去左荃灣隱蔽啲嘅"麻辣串串香".. 睇得出應該都不錯.. 7點去到都已經坐得滿.. 我地二人就揾枱坐低.. 餐牌都有很多選擇.. 有車仔麵.. 有酸辣粉.. 仲有串燒.. 不過我見每枱客都食酸辣粉加串燒多.. 我地都係食主打串燒就好了.. 先點左個手拍青瓜.. 好味道嘅涼拌小菜.. 少少辣卻帶一點清淡青瓜味.. 恰到好處.. 而且勝在夠大盒.. 性價比高.. 魷魚鬚就略嫌乾了點尾部都燒焦左.. 不過勝在麻辣味夠香.. 另外值得推介就係豬肉年糕完全將外脆內軟充分表現出來.. 而且肉汁滲到落年糕.. 墨魚丸反而就普通點.. 一串只有2粒墨魚丸.. 一粒分半.. 食得串燒當然唔少得燒茄子.. 光看賣相已不俗.. 好大條又足料.. 一食落口都感受到Juicy.. 哈哈.. 基本上每枱的必點串燒.. 墨魚咀夠爽滑同大粒.. 再加埋香辣風味.. 絕配..!!! 其實一個人食晒1串都無問題..相對之下較遜色的雞翼串.. 一咬落去就硬身啲而且肉質偏乾.. 口感不太好.. 可能整得太耐..

手拍青瓜
豬肉年糕+墨魚丸+魷魚鬚
墨魚咀
燒雞翼串
2017-03-08
手拍青瓜
2017-03-08 302 瀏覽
今日同媽咪去左醫院探婆婆,之後就搭小巴落荃灣食野醫肚,我地落車附近有韓國野,西餐廳,但行過見到有間麻辣串串香,係門口睇,見到有我鐘意食既酸辣粉,就入左去!(係東門食過一次就鐘意左!)店內竟然好乾淨整齊,都好闊落,唔知係咪新開既呢?(因為食米線果d地方有d污糟)入到去睇到餐牌,可以叫酸辣粉,同串燒!咁我同媽咪叫左碗酸辣粉一齊食,我地碗酸辣粉無叫到其他餸,咁就再叫左幾樣串燒!有豬仔牌,羊架,雞腎同燒茄子~
(係東門食過一次就鐘意左!

店內竟然好乾淨整齊,都好闊落,唔知係咪新開既呢?
(因為食米線果d地方有d污糟)
入到去睇到餐牌,可以叫酸辣粉,同串燒!
有豬仔牌,羊架,雞腎同燒茄子~
羊架
羊架
麻辣雞腎
酸辣粉
2017-03-07 173 瀏覽
難得可以黎荃灣shopping,當然都要揾食啦,行過街市買嘢,見到一間小店都有好幾個人係出面排隊。 就走左過去八卦下,有重慶酸辣粉同串燒食,好似幾惹味店內雖然不大,不過人流都算不錯。 我叫左份重慶酸辣紅薯粉,平時就聽得人多話重慶酸辣粉又幾好食,今次就係小妹第一次食了,感覺還不錯,第一次食紅薯粉,煙煙韌韌,都幾得意,食完都幾飽,我加左豬皮,扎肉,都幾好味,豬皮帶點辣,好香口,爽,可以俾你選擇不同辣度湯底。 另外小食我就選擇左燒茄子,哇,出到黎好大條,好香蒜香,超惹味,好有重慶燒味道,超熱,新鮮
就走左過去八卦下,有重慶酸辣粉同串燒食,好似幾惹味

店內雖然不大,不過人流都算不錯。
2017-03-01
2017-03-03 853 瀏覽
今日放工之後好攰,完全唔想煮飯, 就約左女友一齊係番工附近搵野食, 我一時間諗起串燒呢樣野, 就上左OP搵下附近邊到有串燒食比我搵到間好似幾好食既店, 當然唔執輸要走去試下食到去坐底, 可能今日唔係假期關係, 人流唔算好多之後就拎起支筆二話不說就填填填, 想食咩就填咩等左15分鐘左右上菜啦, 香噴噴既串燒就係我眼前, 女友話食飯前黎個打卡先, 甘只好比佢影哂相先可以開餐2分鐘後-終於食得啦燒白鱔唔好問我幾錢, 因為我都唔記得左, 個餐牌寫明係市價, 大家食既時候睇清楚啊~食落口啖啖肉, 非常喜歡個口感, 爽口彈牙而且好多汁, 對於燒物黎講做到呢個程度, 豚腩$19呢個食落口都係啖啖肉,入口即溶!!我至愛雞軟骨$10平價之選, 街邊食起碼收你15蚊串炸到外酥內脆, 口感豐富, 加上鹽, 簡單既調味,減輕了油膩感最後食個麻辣燙(自選)我選擇左有墨魚丸, 扎肉加牛腩面身爽口,唔係好"踗", 墨魚丸唔知係咪自家製, 好彈牙, 有微微既墨魚香味, 扎肉口感扎實, 咸味適中, 牛腩冇渣牛味濃~正

比我搵到間好似幾好食既店, 當然唔執輸要走去試下

食到去坐底, 可能今日唔係假期關係, 人流唔算好多
之後就拎起支筆二話不說就填填填, 想食咩就填咩

2分鐘後-終於食得啦

燒白鱔

豚腩$19

呢個食落口都係啖啖肉,入口即溶!!
我至愛

雞軟骨$10

平價之選, 街邊食起碼收你15蚊串

最後食個
麻辣燙(自選)

我選擇左有墨魚丸, 扎肉加牛腩

2017-01-18
2017-03-03 139 瀏覽
放工經開荃灣就出動搵食,朋友帶我去左一個小巴站隔離,話依間店好好味。甘就入去試試看。發覺入面除左面之外仲有串燒,適合鐘意飲幾杯既客人。店內細細,但已經座無虛席。我點了:自選車仔面:$30起豬紅、豆卜、響鈴卷、魚面,走辣豬紅唔會入口一pat野甘,夠入味,不錯。響鈴卷好鬆脆,魚面有魚肉味。有咬口。湯底好清甜,仲有芫茜同蔥。正但細碗左少少份量如果多點就好。口水雞:$40雞好嫩滑,好大份量,雞面上有大量芫茜。但如果再入味點就好點。咸檸7:好大杯,係我飲過甘多咸檸7最好飲之一。味道夠濃夠凍。
放工經開荃灣就出動搵食,
朋友帶我去左一個小巴站隔離,
話依間店好好味。
甘就入去試試看。
發覺入面除左面之外仲有串燒,
適合鐘意飲幾杯既客人。
店內細細,但已經座無虛席。
我點了:
自選車仔面:$30起
豬紅、豆卜、響鈴卷、魚面,走辣
豬紅唔會入口一pat野甘,夠入味,不錯。
響鈴卷好鬆脆,魚面有魚肉味。
有咬口。湯底好清甜,仲有芫茜同蔥。正
但細碗左少少份量如果多點就好。
口水雞:$40
雞好嫩滑,好大份量,
雞面上有大量芫茜。
但如果再入味點就好點。
咸檸7:
好大杯,係我飲過甘多咸檸7最好飲之一。
味道夠濃夠凍。
2017-03-01
2017-03-03 680 瀏覽
近排係自己果區食飯食到有啲悶,唯有上OpenRice 搵下啲靈感,最後終於係1月好評餐廳10強裡面,發現左呢間麻辣串串香,唔只價錢吸引,位置又唔太遠,一於放工去慕名拜訪先得雖然餐廳位於轉角位,有大大個BANNER係隔離,不過佢正門出面係小巴站,放工時間勁多人排隊等小巴,搞到我差D搵唔到間餐廳晚飯時間都幾多人,但因為turnaround time都幾快,等左唔洗五分鐘就有位講到明間餐廳叫麻辣串串香,食物分二大類,一類係車仔/麻辣/酸辣麵,而另一類就係重慶燒食串燒前先叫個重慶酸辣麵點左響鈴、墨魚丸、紅薯粉BB酸辣呢到既辣都算幾勁,但就唔算太酸,我個人唔太食辣就點左bb 辣,辣度岩岩好最緊要係呢到有一般麵店好少見既響鈴,餐廳都怕響鈴會比湯浸淋,所以上餐前最後先放係碗麵既上面,夠細心食前將響鈴輕輕一浸,香脆既響鈴吸收左酸辣湯既味,又唔會浸到淋晒影響口感,剛剛好而墨丸都算爽口彈牙!紅薯粉都好煙韌!食飽個麵之後,點左三款重慶燒,有冬菇,韭菜同埋原條茄子好多時候,食呢類燒串燒,都好怕燒到OVER晒,最後變左食炭而呢到就完全無呢個問題,韭菜同冬菇燒到岩岩好,師傅控制火喉技術一流 ,一啲焦味都食唔到,反
響鈴,墨魚丸,紅薯粉
食串燒前先叫個重慶酸辣麵

點左響鈴、墨魚丸、紅薯粉BB酸辣

而墨丸都算爽口彈牙!紅薯粉都好煙韌!
食飽個麵之後,點左三款重慶燒,有冬菇,韭菜同埋原條茄子
韭菜
冬菇
好多時候,食呢類燒串燒,都好怕燒到OVER晒,最後變左食炭
而呢到就完全無呢個問題,韭菜同冬菇燒到岩岩好,師傅控制火喉技術一流 ,一啲焦味都食唔到,反而落重調味粉,食落好香口
大大條茄子係視覺上已經加晒分
茄子咬落好多汁,唔會燒到變得好乾
而且煮到好淋身,調味料中又加入大量蒜蓉,食落真係好惹味

另外值得一讚係服務員好勤快,又有禮貌

綜合各項都做得好出色,難怪可以成為十大好評餐廳之一

埋單約100都幾抵食
2017-02-28
5 分鐘 (堂食)
響鈴,墨魚丸,紅薯粉
韭菜
冬菇
2017-02-24 94 瀏覽
因為今晚上好朋友新屋火鍋house warming. 大家約左係荃灣楊屋道街市買餸。我好肚餓,見早左到,周圍行下食d野打底先。行到格離街尾見到我至愛既酸辣粉!!雖然見到滿座,不過我一個人好易攝位姐 嘻嘻。入到去姐姐即刻幫我搵到個靚位嘞呢度有麻辣燙,車仔麵,重慶酸辣粉。你要淨餸又得,車仔麵底又得。叫得串串香 唔少得串燒。好多選擇送酒一流。好耐冇食粉絲,好滿足不過粉絲索湯索得好快,食到尾一滴湯都冇。呢度既麻辣好正,夠香 夠麻 夠辣!同我係大陸食既有得揮串燒韮菜真係無得輸!輕輕塗上一層豉油 味道已經好出 好入味。燒得唔老 好翠綠,又香又爽口呢串豆卜食到我lamlam脷上面加左孜然粉 好香脆可口,唔會好乾身,岩岩好仲有好多串燒都好想試,可惜得我一個人。仲有想飲啤酒 歎串燒,可惜又係得我一個人。下次要同朋友黎陪我再食過!

叫得串串香 唔少得串燒。好多選擇
送酒一流。
好耐冇食粉絲,好滿足
呢串豆卜食到我lamlam脷
上面加左孜然粉 好香脆可口,唔會好乾身,岩岩好

2017-02-21 118 瀏覽
今日和同事約左個客係荃灣 點知佢臨時要遲成個鐘 咁我地唯有周圍搵午餐食先。行行下 見到有間食米線 咪入去囉。一開門聞到好香既四川香料氣味 原來有四川串燒食 嘩 正喎。米線店來說 都好多選擇。麻辣燙 薯粉 米線 粉絲 烏冬 車仔麵都有。同事勁誇張 叫五個餸~ 先講薯粉好QQ 有咬口。湯底微微酸 BB辣度適中 配料有炸菜 肉碎 花生 芫茜 蔥 講真 唔再叫餸都好夠料好夠飽。竹笙爽脆 牛肚好入味 豬紅都夠滑 另外兩樣唔記得佢叫咩 so far都好好味。我叫左餐肉 枝竹 豬腸米線 BB辣。餐肉厚切 鐘意。豬腸要讚 好乾淨 而且軟熟得來又入味 正!另外 食米線點可以冇手拍青瓜。呢間做得唔錯 青瓜真是拍鬆左 爽脆 清甜。辣汁有淡淡麻辣 好開胃。一人一碗粉其實好飽 但被串燒味吸引 叫左燒韮菜 蘆筍 雞軟骨 少少地 過下口癮。蔬菜類好juicy 唔會太乾。雞軟骨好香脆 yummy!

蔬菜類好juicy 唔會太乾。雞軟骨好香脆 yummy!
2017-02-16 86 瀏覽
呢度有酸辣粉食, 又有串燒, 可以一次滿足2個願望。酸辣粉:  叫左BB辣, 酸多過辣, 我中意呀, 叫左腩肉同香腸做配料, 腩南肥瘦相間, 唔會太膩, OK。都幾大碗, 不過油左D燒魷魚: 拎到出來已經凍左, 扣分.... 以價錢來講, 佢地D 串燒好細串... 不過魷魚加左D 甜甜地GE 醬去燒, 好食, 亦唔「UN」
呢度有酸辣粉食, 又有串燒, 可以一次滿足2個願望。

2017-02-15 686 瀏覽
有朋友要早歸家,送他去搭小巴途中路經串燒店,所以同另外既朋友來個下場,食下野吹吹水本來想點支啤酒啤一啤,但想到要養好身體所以都係點番支豆漿比較好,豆漿甜度適中,口感算滑而且冇渣,都好夠凍,除左原味豆漿之外都仲有黑豆漿呢到點餐全部畫紙仔,全自助都方便一口蕃薯甜甜地,仲有幾香既蕃薯味,一舊都幾厚實安格斯牛柳是朋友點的,我偷吃左D,牛味不算太重,但係質感不錯,牛柳來說算軟腍,當然不能夠上百元的牛肉比,本身牛柳亦不是油脂重的部分,算是抵食的雞軟骨多肉,軟骨部分脆脆,好好咬口,仲有加左調味真係好正,脆卜卜雞肉串係免治雞肉,沒有肥膩的感覺,亦不是乾爭爭,食落去沒有鞋實實,味道很足,但係我都係比較傾向喜歡脆口肉串墨魚串串咀,粒粒好好咬口,Juciy有點汁,外邊亦脆脆地,口感相當得意朋友叫左薯粉,我亦都分左少少黎食,試試味道如何有得走蔥走芫茜,朋友至憎芫茜,所以專登走哂芫茜薯粉望落同我以前食開既唔同,望落厚實D,而且唔係滑到成日冼走,食落都算有微微咬口,而且都索到少少湯味,湯亦鹹鹹地,加左好多芝麻,所以好香,不錯串燒點來講價錢實在不貴,呢個份量分分鐘係其他串燒點係兩倍價錢,如果想平食串燒又黎吹下水,2
呢到點餐全部畫紙仔,全自助都方便
一口蕃薯甜甜地,仲有幾香既蕃薯味,一舊都幾厚實
朋友叫左薯粉,我亦都分左少少黎食,試試味道如何
有得走蔥走芫茜,朋友至憎芫茜,所以專登走哂芫茜

串燒點來講價錢實在不貴,呢個份量分分鐘係其他串燒點係兩倍價錢,如果想平食串燒又黎吹下水,200蚊樓下有找,呢間可以一試
2017-02-09 3016 瀏覽
每次經過呢間店附近,總會聞到好多既重慶串燒味,即比普通串燒多左份茴香,辣椒粉等香料味道~ 難得今日早收工!所以黎試下先~重慶酸辣粉bb辣(自選餸)$23 + $5~9(每餸)小店所提供既麵同餸既款式比較多同埋特別,例如有粉絲,魚麵,嚮鈴,竹笙,骨髓等... 多到一次係食唔晒!如果喜歡辣既朋友,可揀bb辣或者小辣,香口得黎亦不會因太辣而失去食物本身味道,重慶粉睇落唔係好大碗,但容量好深,所以份量其實非常足夠!粉絲份量比較多,相當入味,食落好香麻辣味而又不會嗆喉,讚! 食完都好想繼續食飲品方面,小店好貼心,有羅漢果水可點選,始終辣同串燒都比較熱氣,甘甘甜甜,大大杯抵飲!還有其他特飲,話梅蜜等可以揀!有好多款串燒我地想試下,但已經賣晒喇!所以下1次要早啲落單先得呀!串燒:蒜芯:$14去親食重慶串都會食,爽脆得黎唔會太乾燒菠蘿:$28又一好正既串串,份量好多,菠蘿外層香灰燒味,內裏保留菠蘿汁,一路食,汁一路滴雞翼:$16雞翼一串有2隻,香辣都幾辣,辣過我碗粉,但真心好食香料燒得好香好入味,同時好脆口。隻辣其實幾特別,因為係個咀唇麻辣。
重慶酸辣粉bb辣(自選餸)$23 + $5~9(每餸)

串燒:
蒜芯:$14
去親食重慶串都會食,爽脆得黎唔會太乾
燒菠蘿:$28
雞翼:$16
雞翼一串有2隻,香辣都幾辣,辣過我碗粉,但真心好食
2017-01-16
2017-02-09 102 瀏覽
之前試過麻辣串串香既另一分店,就愛上左食佢既重慶辣粉,今日發現原來荃灣都有,懷緬下佢既味道先!先黎個重慶辣紅薯粉先!bb辣,入口有種慢慢麻既感覺,但又唔會因太麻辣而蓋過其他餸既味道。豬紅味道唔錯,幾欣賞小店既湯底,十分濃郁,而粉既份量都唔細架! 不過食完都好想再食多碗!小店好香串燒味,不過價錢一般,但款式非常多,而且比較特別。豬頸肉串$25望落有啲似五花肉,因為肉身都幾厚,食落口感豐富,有種入口溶既感覺,燒得好香,唔錯燒魷魚鬚:$16相對魷魚反而有點遜色,魚身比較濕,變左小左佢本身獨有既魷魚香同唔夠口感雞軟骨:$10好香好有咬口,帶脆身,加上有點點椒鹽味,推介呀!墨魚丸:$9墨魚丸味道有啲似自家制手打咁,好煙韌同埋墨魚味濃,如果可以燒得脆口啲,乾身啲會更好食!我同朋友都推介重慶粉,因為湯底真係好濃,辣得黎亦唔會令人食唔到,餸亦同湯底混為一體!

小店好香串燒味,不過價錢一般,但款式非常多,而且比較特別。

豬頸肉串$25
燒魷魚鬚:$16
雞軟骨:$10
好香好有咬口,帶脆身,加上有點點椒鹽味,推介呀!
墨魚丸:$9
2017-02-07
2017-02-08 136 瀏覽
平時都少可入荃灣,最盡都係去葵廣掃街。難得要去荃灣交收,夜晚梗係約住荃灣既朋友仔食好野,佢就提議食串燒。最好的朋友仔book埋枱,怕太多人,要等好奈。去到見到每張枱都坐滿人,好彩有預約,如果唔係都要等一陣。叫野食係用tick tick紙,總共有三張紙,有重慶串燒,麻辣燙同埋酸辣粉,花多眼亂呀! 不過今次主力食重慶燒,因為真係太奈冇食過串燒喇。串燒可以續串揀辣或者唔辣,岩哂我地呀,因為我好中意食辣野架,但朋友仔就唔食得辣。味道唔錯,燒得好香唔過火,食菜就係我最愛! 首先叫左個小食,口水雞。叫完一分鐘都唔洗就到左,係成盒滿哂咁多!絕對足料呀,而呢間舖頭既口水雞係凍既,口感味道也不錯。 另外不得不提既係飲品既選擇,唔係得汽水果汁揀,酒精飲品都有幾款,食串燒又點可以唔飲啤酒呢,叫番枝1664啤啤佢! 仲有粉絲蒜香燒大蜆又係好難忘,大蜆多汁鮮甜,好正呀!不過$19一隻都唔算平,唯有食一隻頂下癮啦。 下一次經過都想試下佢既麻辣燙同酸辣粉,睇下係咪一樣咁正!
平時都少可入荃灣,最盡都係去葵廣掃街。

難得要去荃灣交收,夜晚梗係約住荃灣既朋友仔食好野,

去到見到每張枱都坐滿人,好彩有預約,如果唔係都要等一陣。

叫野食係用tick tick紙,總共有三張紙,有重慶串燒,

麻辣燙同埋酸辣粉,花多眼亂呀!

不過今次主力食重慶燒,因為真係太奈冇食過串燒喇。

串燒可以續串揀辣或者唔辣,岩哂我地呀,

因為我好中意食辣野架,但朋友仔就唔食得辣。

味道唔錯,燒得好香唔過火,食菜就係我最愛!

絕對足料呀,而呢間舖頭既口水雞係凍既,口感味道也不錯。

另外不得不提既係飲品既選擇,唔係得汽水果汁揀,

酒精飲品都有幾款,食串燒又點可以唔飲啤酒呢,

叫番枝1664啤啤佢!

仲有粉絲蒜香燒大蜆又係好難忘,大蜆多汁鮮甜,好正呀!不

過$19一隻都唔算平,唯有食一隻頂下癮啦。

下一次經過都想試下佢既麻辣燙同酸辣粉,睇下係咪一樣咁正!
2017-02-04 143 瀏覽
半夜肚子餓起來的時候,想吃宵夜的話,通常第一時間腦海都會浮現起'串燒'。聽說荃灣有間串燒不錯,還題名'麻辣',於是某夜就約齊友人到訪荃灣麻辣串串香小店。可能因為較夜深,很多地方都關了門的關係,於附近搜尋了一小段時間,最後發現於一條小巴站的人龍後面🙈。看餐牌除了串燒,還有好像車仔麵的薯粉套餐可點,最後大家點了很多不同的串燒,再加超多配料的薯粉一大碗。串燒有汁燒牛舌尖-很美味鹽燒牛舌-正雞軟骨-不錯和牛粒-咬不開,有點韌雞肉-不錯豬頸肉-一般九菜-不錯(感覺特別辛辣)茄子-不錯娃娃菜-不錯燒羊架-不錯蒙古羊肉串-不錯串燒正體來說都不錯。麻辣方面我們點了小辣,個人覺得比平常吃的小辣辣多了點,喜愛麻辣的人相信一定非常滿足。薯粉正體來說真的很一般,粉質一般,湯底一般,配料一般,個人沒有特別好感。如果大家是麻辣喜愛者,這裡的麻辣串燒應該是挺不錯的選擇,想吃碗好吃的酸辣粉那種的話就真的不建議了。

聽說荃灣有間串燒不錯,還題名'麻辣',
於是某夜就約齊友人到訪荃灣麻辣串串香小店。

串燒有
汁燒牛舌尖-很美味
鹽燒牛舌-正
雞軟骨-不錯
和牛粒-咬不開,有點韌
雞肉-不錯
豬頸肉-一般
九菜-不錯(感覺特別辛辣)
茄子-不錯
娃娃菜-不錯
燒羊架-不錯
蒙古羊肉串-不錯串燒正體來說都不錯。

宵夜
2017-02-02 472 瀏覽
在等我男友下班後 我們就來到他附近四處逛逛看有沒吸引的餐廳結果就看見這間了 麻辣串串香那天中午時間太多人要排隊呢 我們排了大約15分鐘 店外的串燒 小食 粉麵照片都很吸引  連我那不太吃辣的男友也吵着要進去試試P.S.出面有菜單能先安排點菜 進去食物就來了唷!店的裝潢還真不錯 坐下亦有較寬敞 剛下班最重要還是要選較舒服的對吧 先來2碟開胃小菜 這皮蛋的味道絕對開胃 不會太䶢 這個價錢完全沒意料到份量真的好多 3-4人的份量 不得不讚的是豬耳的口感十足堅韌而且十分香口!我那不吃辣的男友也試吃了數塊,真的不是十分麻辣但這味道還是不錯的!我的當然是對面的那份重慶酸辣粉(本店推薦的!)外加金錢肚加豬腸 吃麻辣是絕對會上癮的10分鐘不到我們就吃乾淨 粉的粗幼適中 而且有較爽口的感覺  再加上這有名的麻辣湯底OH MY GOD!必定會再來吃男友就點了清湯底的生根魚丸娃娃娃菜雞絲河粉 在這裡點四餸配自選粉麵只是30元 份量適中而這清湯湯底著實給了我們驚喜,接近拉麵上湯湯底的味道然後就是點了大扇具和燒魷魚 燒得很香口和入味 大扇貝點了一個辣味和一個原味 建議原味那個因為真的更有鮮味魷魚那個價錢是有點貴
在等我男友下班後 我們就來到他附近四處逛逛看有沒吸引的餐廳

結果就看見這間了 麻辣串串香
那天中午時間太多人要排隊呢 我們排了大約15分鐘

店外的串燒 小食 粉麵照片都很吸引

連我那不太吃辣的男友也吵着要進去試試
P.S.出面有菜單能先安排點菜 進去食物就來了唷!

先來2碟開胃小菜 這皮蛋的味道絕對開胃 不會太䶢

這個價錢完全沒意料到份量真的好多 3-4人的份量
不得不讚的是豬耳的口感十足堅韌而且十分香口!

我的當然是對面的那份重慶酸辣粉(本店推薦的!)

外加金錢肚加豬腸 吃麻辣是絕對會上癮的

10分鐘不到我們就吃乾淨 粉的粗幼適中 而且有較爽口的感覺

再加上這有名的麻辣湯底OH MY GOD!必定會再來吃

男友就點了清湯底的生根魚丸娃娃娃菜雞絲河粉

在這裡點四餸配自選粉麵只是30元

然後就是點了大扇具和燒魷魚 燒得很香口和入味
大扇貝點了一個辣味和一個原味 建議原味那個因為真的更有鮮味

魷魚那個價錢是有點貴但同樣很有鮮味 值得嘗試
這個燒韮菜真的很讚!

吃下去便知道是即點即燒的 而且這店的調味料真的會吃上癮呵呵!

價錢真的是我吃過最便宜的所以沒忍住點了三次韮菜來吃 下次再必來點!
  • 重慶酸辣粉
  • 豬耳