2023-07-03 97 瀏覽
叫🐼外賣,睇到難得新都城竟然開左檔車仔麵,入嚟睇下食評,見個個好評,值得試試。兩大碗麵都有分湯,熱辣辣即開動~魔鬼雞翼尖(辣度還可以接受、夠入味)豬大腸 (帶肥膏無清既)甜酸齋 (正常貨式)潮式滷肉 (超厚五花肉件,軟糯入口溶化,有3大件)沙嗲汁米粉底(正常水準,米粉有咬口、唔係淋治治會索曬啲湯個款)咖哩魷魚(入味爽口)咖哩魚蛋(用左陳皮魚蛋,彈牙)柱侯牛腩 (大大件、肉香入味,只係混左一嚿牛筋)魔鬼雞翼 (同雞翼尖一樣、唔會辣得過份)腩汁加少少辣油麵底(腩汁湯底不算濃)總括:食物好食,咁多款配料都處理得好,份量足,女仔胃口唔大會食唔曬,會再試堂食。終於有間唔錯既車仔麵舖係附近啦😁
兩大碗麵都有分湯,熱辣辣即開動~

4餸車仔麵

魔鬼雞翼尖(辣度還可以接受、夠入味)
豬大腸 (帶肥膏無清既)
甜酸齋 (正常貨式)
潮式滷肉 (超厚五花肉件,軟糯入口溶化,有3大件)
4餸車仔麵

咖哩魷魚(入味爽口)
咖哩魚蛋(用左陳皮魚蛋,彈牙)
柱侯牛腩 (大大件、肉香入味,只係混左一嚿牛筋)
魔鬼雞翼 (同雞翼尖一樣、唔會辣得過份)
腩汁加少少辣油麵底(腩汁湯底不算濃)

外賣送餐
4餸車仔麵
呢排少咗過去新都城,一去發現有好多餐廳都已經唔同曬,呢間車仔麵之前都唔覺好似都係新開,咁啱同朋友都係打算搵間麵檔食就試咗吓。———————————————🌟四拼車仔麵 $49個人認為個車仔麵去吸引嘅地方係個湯底,咁啱呢排喉嚨唔太好我選擇小辣,飲落發現個湯底係超清甜,原來餐廳每日都會用慢火熬製湯底,用鮮雞、豬筒骨再配蘿蔔、昆布、洋蔥同小魚干煲,唔怪之得個湯底可以咁清甜。配料上我選擇咗秘製辣魷魚、清甜蘿蔔、香辣豬紅同咖喱豬皮,魷魚唔會好辣但好彈牙,蘿蔔有兩舊大大舊,清甜之餘仲唔會有渣。另外值得一提係我朋友都叫咗個柱候牛腩,咬落好腍好好食,都係一個值得推薦嘅配菜。.🌟咖喱薯仔薄餅 $30見到好特別就叫咗份,佢個薄餅係好薄又有少少香脆嘅果種,一共有4大塊比您,個人覺得就咁食都好正。至於咖喱汁都好香,而且係偏甜少少嘅味,薯仔食落口感有果種沙沙地嘅感覺,個人對呢個菜色係幾滿意。.🌟蜆介鯪魚餅 $30呢個係我朋友想食嘅,鯪魚餅上台已經甩到佢香煎果個顏色好令,一樣都有四塊,另外配埋個蜆介汁比你,蜆介汁第一下聞果種感覺其實個人唔係好鍾意,不過食落口真係咸香咸香咁又幾過癮,我朋友係讚不絕口話就係佢想食嘅鯪
———————————————
🌟四拼車仔麵 $49
🌟咖喱薯仔薄餅 $30
🌟蜆介鯪魚餅 $30
呢個係我朋友想食嘅,鯪魚餅上台已經甩到佢香煎果個顏色好令,一樣都有四塊,另外配埋個蜆介汁比你,蜆介汁第一下聞果種感覺其實個人唔係好鍾意,不過食落口真係咸香咸香咁又幾過癮,我朋友係讚不絕口話就係佢想食嘅鯪魚餅🤣
🌟原味炸魚皮 $20
熱辣辣非常香脆,份量ok,食親車仔面見到有炸魚皮小食都係會忍唔住叫🤭
🔸整體評價🔸
係一間唔馬虎嘅車仔麵,單係湯底已經見到佢嘅用心👍🏻室內環境都算寬敞,仲有Wifi提供埋比客人,整體服務同食物都唔錯。
  • 蜆介鯪魚餅
  • 咖喱薯仔薄餅
2023-07-01 88 瀏覽
黃金車仔麵 📍將軍澳貿業路8號新都城中心3期地下G21號舖最近屋企附近新開左間車仔麵店見佢地湯底採用鮮雞、豬筒骨配紅蘿蔔,昆布,洋蔥、小魚乾鮮熬一於試試🩷😁我地叫左兩款招牌麵可以自選湯底、麵底~大大碗😙好足料一次過食到多款車仔餸~高質又抵食🙌。豪華六寶面 $64#滷水雞翼 #秘製辣魷魚 #柱侯牛腩 #日式豬軟骨 #韭菜餃子 #甜酸齋簡左菜底跟秘製沙嗲汁 。滷水大雜麵 $56 #滷水豬大腸 #潮式滷腩肉 #咖喱豬皮#咖喱魚蛋 #清甜蘿蔔 #香辣豬紅簡左🍜米線底配腩汁 另外跟餐小食優惠價$30/款即叫即製~上碟夠哂新鮮熱辣。蜆介鯪魚球餅 4塊 ~唔係好多地方能夠食到蜆介😄見到呢款菜式,當然要食✔️💯鯪魚餅煎得香脆~魚餅入口彈牙。錦滷韭菜雲吞 6隻 韭菜雲吞超足料~餃子外皮炸香超惹味#美食推薦 #美食日記 #foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hk#hkfoodblogger #hkfoodblog #foodlover #hkfoodlover#hkfoodpic #hkrestaurant #車仔麵 #香港 #香港美食 #港式 #港式料理
📍將軍澳貿業路8號新都城中心3期地下G21號舖

最近屋企附近新開左間車仔麵店
見佢地湯底採用鮮雞、豬筒骨
配紅蘿蔔,昆布,洋蔥、小魚乾鮮熬
一於試試🩷😁我地叫左兩款招牌麵
可以自選湯底、麵底~大大碗😙好足料
一次過食到多款車仔餸~高質又抵食🙌

#咖喱魚蛋 #清甜蘿蔔 #香辣豬紅

簡左🍜米線底配腩汁

另外跟餐小食優惠價$30/款
即叫即製~上碟夠哂新鮮熱辣

。蜆介鯪魚球餅 4塊 ~

唔係好多地方能夠食到蜆介😄
見到呢款菜式,當然要食✔️💯
鯪魚餅煎得香脆~魚餅入口彈牙

。錦滷韭菜雲吞 6隻
韭菜雲吞超足料~餃子外皮

炸香超惹味

2023-06-27 86 瀏覽
見到呢間車仔麵有好多餸嘅選擇,啱晒我呢啲懶人,唔想諗要啲咩配菜 就可以揀呢個😆豪華六寶麵$64揀左幼麵同腩汁,仲有其他汁可以揀,例如:咖喱,麻辣汁滷水雞中翼、雞皮充滿滷水味,雞中翼大細適中秘製辣魷魚、魷魚口感爽彈,大塊、辣味突出 同湯底好夾 柱侯牛腩、燜得好淋,冇咩筋位,好咬日式豬軟骨、估唔到豬軟骨會喺中式車仔麵店出現,係一個幾新穎嘅配搭,軟骨位置燜得軟林韮菜餃子、餃子大粒,餃子皮好薄,餡料好多甜酸齊:酸甜味道,估唔到同湯底冇違和感最特別係有酸齋,因為平時得齋舖先有得食跟餐+ 泰式豬頸肉$20豬頸肉,肉質爽嫩,估唔到炸完之後仲係咁Juicy涷菜蜜 $8

豪華六寶麵$64
揀左幼麵同腩汁,仲有其他汁可以揀,例如:咖喱,麻辣汁
滷水雞中翼、雞皮充滿滷水味,雞中翼大細適中
秘製辣魷魚、魷魚口感爽彈,大塊、辣味突出 同湯底好夾
柱侯牛腩、燜得好淋,冇咩筋位,好咬
韮菜餃子、餃子大粒,餃子皮好薄,餡料好多
甜酸齊:酸甜味道,估唔到同湯底冇違和感
最特別係有酸齋,因為平時得齋舖先有得食

跟餐+ 泰式豬頸肉$20
豬頸肉,肉質爽嫩,估唔到炸完之後仲係咁Juicy

涷菜蜜 $8
2023-06-27 60 瀏覽
區內冇乜車仔麵食 買少見少😢有時想食車仔麵 又唔想去太遠🙈最近區內新開咗間車仔麵🤩😍之前試食外賣🥡返屋企食今次就試下堂食😋👩🏻揀咗四餸 河粉 配沙嗲汁🍜四餸係💁🏻‍♀️「冬菇 香辣豬紅 炸魚片頭 五香牛肚」🔸冬菇好大舊 每次食車仔麵必嗌🙆🏻‍♀️🔹香辣豬紅 味道唔算太辣 好味呀🔸炸魚片頭 有別於平時食到嘅魚蛋粉果種口感 爽口🔹五香牛肚 咬落唔會韌 煮得夠淋👨🏻食蔥油雞扒🐔煎蛋🍳飯🍚大大塊雞扒🐔煎得好香 配返煎蛋🍳送飯一流👍🏻跟餐另外嗌咗2個小食🔺「蜆介鯪魚餅」 魚餅可以沾埋蜆介汁一齊食 🔺「春卷拼咖喱角」 即使放涼一陣都好味😋總括而言係會encore 嘅車仔麵🫶🏻 天氣咁熱 有時都冇乜胃口食飯🍚車仔麵都係一個唔錯👍🏻嘅選擇❤️
區內冇乜車仔麵食 買少見少😢
有時想食車仔麵 又唔想去太遠🙈
最近區內新開咗間車仔麵🤩😍
之前試食外賣🥡返屋企食
今次就試下堂食😋

👩🏻揀咗四餸 河粉 配沙嗲汁🍜
四餸係💁🏻‍♀️「冬菇 香辣豬紅 炸魚片頭 五香牛肚」
🔸冬菇好大舊 每次食車仔麵必嗌🙆🏻‍♀️
🔹香辣豬紅 味道唔算太辣 好味呀
🔸炸魚片頭 有別於平時食到嘅魚蛋粉果種口感 爽口
🔹五香牛肚 咬落唔會韌 煮得夠淋

👨🏻食蔥油雞扒🐔煎蛋🍳飯🍚
大大塊雞扒🐔煎得好香 配返煎蛋🍳送飯一流👍🏻

跟餐另外嗌咗2個小食
🔺「蜆介鯪魚餅」
魚餅可以沾埋蜆介汁一齊食

🔺「春卷拼咖喱角」
即使放涼一陣都好味😋

總括而言
係會encore 嘅車仔麵🫶🏻
天氣咁熱 有時都冇乜胃口食飯🍚
車仔麵都係一個唔錯👍🏻嘅選擇❤️
2023-06-25
  • 冬菇  炸魚片頭  五香牛肚  麻辣豬肚絲  春卷
2023-06-23 78 瀏覽
車仔麵,我諗香港人成日都食我都好鍾意,特別是去啲唔同區域嘅車仔麵檔試新味道。今日試呢間位於寶琳地鐵站對面。其實食車仔麵,你都唔會要求佢入邊啲裝修會有幾好,通常入到去地板都會有啲污糟有少少油,但呢間一入嚟就會俾人感覺乾淨,舒適,簡潔。叫野食,我叫咗個豪華六寶面,膽行友人即散叫車仔麵。出面叫得呢啲4567寶飯麵都係樣樣少少,呢個六寶真係樣樣餸郁多,連麵都多。牛腩唔係浸到爛晒嗰種,有咬口,但唔會好硬,無乜渣 入味麵筋個酸甜醬做得好好 好開胃個人覺得佢個魷魚最好食,辣汁少少辣,香到不得了。炸韮菜餃滿滿的韮菜,炸到唔會好乾 咬落去仲有汁水,咬落去嗰下差啲辣親個嘴😂,呢個真係好好好好食,鍾意食韮菜既朋友十分推薦!
車仔麵,我諗香港人成日都食
我都好鍾意,特別是去啲唔同區域嘅車仔麵檔試新味道。
今日試呢間位於寶琳地鐵站對面。

叫野食,我叫咗個豪華六寶面,
膽行友人即散叫車仔麵。

牛腩唔係浸到爛晒嗰種,有咬口,但唔會好硬,無乜渣 入味
麵筋個酸甜醬做得好好 好開胃
個人覺得佢個魷魚最好食,辣汁少少辣,香到不得了。

炸韮菜餃

2023-06-17 103 瀏覽
黃金車仔麵放咗工好攰,連個麵都懶得煮,就落樓下食個車仔麵。-------------------------豪華六寶麵 $64 (滷水雞中翼,秘製辣魷魚,柱侯牛腩,日式豬軟骨,韮菜餃子,甜酸齋)返工咁辛苦,叫咗個豪華麵嚟慰勞吓自己牛腩同豬軟骨都炆得好冧好好入味韮菜餃子好香韮菜味辣魷魚可以再辣啲,但都好香魷味好爽口四餸麵 $49男朋友嘅四餸麵就揀左腸仔蘿蔔冬菇咖哩魚蛋配出前一丁冬菇真係大推,又大隻又淋又入味食車仔麵點會少得咖哩魚蛋唔夠餸可以加餸,仲好細心咁分咗素食者配料魔鬼雞翼尖香辣過癮,腩肉肥肥白超邪惡想再健康啲可以揀菜底𠻹泰式豬頸肉 $20(跟套餐)肉質彈牙入味,配埋哩個泰式醬汁真係超惹味,推介-------------------------哩間麵店好近港鐵站,餸又多選擇。想食餐又經濟又豐富嘅一餐,哩間係唔錯嘅選擇 😌黃金車仔麵🎈將軍澳貿業路8號新都城中心3期地下G21號舖
黃金車仔麵

放咗工好攰,連個麵都懶得煮,就落樓下食個車仔麵。

-------------------------
返工咁辛苦,叫咗個豪華麵嚟慰勞吓自己

牛腩同豬軟骨都炆得好冧好好入味
韮菜餃子好香韮菜味
辣魷魚可以再辣啲,但都好香魷味好爽口

四餸麵 $49
男朋友嘅四餸麵就揀左腸仔蘿蔔冬菇咖哩魚蛋配出前一丁

冬菇真係大推,又大隻又淋又入味

食車仔麵點會少得咖哩魚蛋
唔夠餸可以加餸,仲好細心咁分咗素食者配料
魔鬼雞翼尖香辣過癮,腩肉肥肥白超邪惡

想再健康啲可以揀菜底𠻹

泰式豬頸肉 $20(跟套餐)
肉質彈牙入味,配埋哩個泰式醬汁真係超惹味,推介

-------------------------

🎈將軍澳貿業路8號新都城中心3期地下G21號舖
  • 泰式豬頸肉
  • 冬菇
2023-06-17 79 瀏覽
前日好熱唔想喺屋企煮,就去咗食車仔麵。四拼麵 $49 麵就揀咗幼麵,配四款餸:秘製辣魷魚、甜酸齋、滷水雞中翼同日式豬軟骨。醬汁就叫咗秘製沙嗲汁,食得辣可以叫蒜香麻辣汁。大約等咗十分鐘左右就有得食,最鍾意食佢嘅甜酸齋同秘製辣魷魚。甜酸齋好入味,辣魷魚好爽口,必食。下次可以試下其他餸。蘿蔔豬皮魚蛋 $30另外跟餐加咗個小食,開頭以為好細碗,點知係同車仔麵個碗一樣😂 有四大舊蘿蔔,蘿蔔冇渣幾清甜。豬皮好淋,魚蛋索晒咖哩汁,都幾彈牙。
前日好熱唔想喺屋企煮,就去咗食車仔麵。

四拼麵 $49

蘿蔔豬皮魚蛋 $30

2023-06-04 177 瀏覽
最近樓下(將軍澳)開咗一間店舖(黃金車仔麵)落樓下開餐❣️黃金咖喱飯(牛腩/牛根)~牛腩肉質鬆軟嫩滑,牛根口感煙韌,有骨膠原好有益,咖哩醬汁撈飯😋😋追加小食好“抵”食~❣️金牌豬手~豬手大大碟,豬手清洗得好乾淨無豬毛🤣🤣肉質有煙韌帶胶質惹味❣️豬紅+韮菜~豬紅‘’燘‘’得好入味,爽口滑嫩,韮菜本身有獨特味道,配搭豬紅是‘’最佳拍檔‘’😆❣️豪華六寶麵(秘製沙嗲汁)~材料極豐富有:👇鹵水雞翅~濃郁鹵水味秘製魷魚~魷魚爽脆有口感日式豬軟骨~肉質腍香酸甜齋~酸酸甜甜好開胃醒神韮菜餃子~饀料豐厚,韮菜味特出柱候牛腩~牛腩肥瘦適中味濃軟滑,醬香惹味。大大碗簡直是二人份量,好“抵”食👍👍
最近樓下(將軍澳)開咗一間店舖(黃金車仔麵)落樓下開餐

❣️黃金咖喱飯(牛腩/牛根)~

追加小食好“抵”食~
❣️金牌豬手~

豬手大大碟,豬手清洗得好乾淨無豬毛🤣🤣肉質有煙韌帶胶質惹味
❣️豬紅+韮菜~

❣️豪華六寶麵(秘製沙嗲汁)~材料極豐富有:👇

鹵水雞翅~濃郁鹵水味
秘製魷魚~

魷魚爽脆有口感
日式豬軟骨~肉質腍香
酸甜齋~

酸酸甜甜好開胃醒神
韮菜餃子~

饀料豐厚,韮菜味特出
柱候牛腩~

牛腩肥瘦適中味濃軟滑,醬香惹味。
大大碗簡直是二人份量,好“抵”食👍👍
2023-06-04 128 瀏覽
入將軍澳做戶外活動,經過新都城樓下嘅主打車仔麵小店,梗係要支持一下呢啲港式小店啦!🤩滷水豬耳口感韌實,配上滷汁和調料,味道鮮美🤤🤤🤩炸魚片頭經過炸至酥脆,口感極佳,好鮮味😋😋🤩香辣豬紅豬紅好有質感,好香口,鍾意食辣嘅朋友就啱晒啦👍👍🤩秘製辣魷魚則是一道濃郁的海鮮菜餚,口感鮮嫩,搭配上辣椒和香料,味道辣味十足👍👍🤩香滑牛孖根口感柔軟滑嫩,炆得好冧😍😍🤩麻辣豬肚絲有嚼勁,搭配上辣椒和各種香料,味道辣味十足,非常開胃🥰🥰🤩三拼麵自由搭配配料,非常有自由度😍配出前一丁,只係加$2 ,好耐冇食過即食麵,都唔錯!加了唐生菜🥬蠔油冬菇,好入味👍👍墨魚丸口感彈牙,搭配上秘製沙嗲汁,很惹味☺️☺️ 蜆介鯪魚餅口感彈牙,冇腥味🤣🤣🤣地道小食☺️☺️滷水雞中翼也很入味🤤🤤🤩熱鴛鴦口感濃郁,好港式,好地道啊!👍👍🤩菊花茶今餐只係加$8,啱晒夏天消暑解渴🤣🤣

🤩滷水豬耳
口感韌實,配上滷汁和調料,味道鮮美🤤🤤

🤩炸魚片頭
經過炸至酥脆,口感極佳,好鮮味😋😋

🤩香辣豬紅
豬紅好有質感,好香口,鍾意食辣嘅朋友就啱晒啦👍👍

🤩秘製辣魷魚

🤩香滑牛孖根
口感柔軟滑嫩,炆得好冧😍😍

🤩麻辣豬肚絲
有嚼勁,搭配上辣椒和各種香料,味道辣味十足,非常開胃🥰🥰

🤩三拼麵
自由搭配配料,非常有自由度😍
配出前一丁,只係加$2 ,好耐冇食過即食麵,都唔錯!
加了唐生菜🥬蠔油冬菇,好入味👍👍
墨魚丸口感彈牙,搭配上秘製沙嗲汁,很惹味☺️☺️

蜆介鯪魚餅
口感彈牙,冇腥味🤣🤣🤣地道小食☺️☺️
滷水雞中翼也很入味🤤🤤

🤩熱鴛鴦
口感濃郁,好港式,好地道啊!👍👍

🤩菊花茶
今餐只係加$8,啱晒夏天消暑解渴🤣🤣
2023-06-03 468 瀏覽
辛苦了一星期,我同男朋友都唔想煮,多數會Happy Friday! 唔想諗咁多,今晚食車仔麵,聽落好簡單,但其實都食得好滿足啦!門面光鮮,大型落地玻璃窗可清楚睇到店內的環境。裏面地方幾寬敞,坐位都唔少。牆上就掛了菜式的簡介。有兩款已定麵、自選餸麵、飯類、小食類和飲品。我要四餸菠菜麵($49+$2),餸和麵都好足,有厚肉嫩滑嘅蠔油冬菇、黏滑嘅牛孖根、爽脆嘅日式豬軟骨和鮮香的魚腐配上腩汁,味道少少鹹香。男朋友都係要四餸,但拼油麵 ($53), 大大碗,份量十足。揀了爽口入味的咖喱豬皮、腍嫩乾淨的滷水豬大腸(+$2)、香濃的柱侯牛腩 (+$2)和腍滑的五香牛肚 ,配上秘製沙嗲汁,味道香濃惹味。仲點咗三款小食。紅油餃子($30/跟餐) 一碟有六大隻,隻隻都好飽滿,皮薄饀靚,鮮肉和韭菜的比例差唔多,充滿韭菜香,淋滿紅油辣椒,越食越火辣,好過癮!滷水豬三寶 ($38)有半肥瘦嘅嫩腩肉、爽脆豬耳和嫩滑肥美雞翼,三款都入味,味道鹹香,有埋娃娃菜墊底,有菜有肉,好!骨湯灼菜心($20/跟餐) 粗壯翠綠,新鮮爽嫩,好清新,唔錯!
有兩款已定麵、自選餸麵、飯類、小食類和飲品。
滷水豬三寶
骨湯灼菜心
2023-06-02
滷水豬三寶
骨湯灼菜心
2023-06-03 87 瀏覽
天氣太熱去一間新開的車仔麵檔試吓 寶琳地鐵站出口向左邊行 過馬路沿着路邊行 不遠就到 地方空間大 冷氣夠 落單用QRCode 叫了兩碗三餸麵 有酸甜齋 響鈴 蠔油冬菇 清湯米線 魷魚 豬耳 豬皮咖喱汁湯底 樓面似乎不夠人手 忙過不停 食客都唔敢打擾他們 食物方面豬皮太淋甚至會爛 影響外觀口感 要注意下 響鈴剛炸起還有聲響好脆 但有點油膩 豬耳夠脆味道不錯 酸甜齋不夠酸甜 可以再加重酸甜味道 提高醒胃效果 星期一至五 下午2後埋單還有9折👍大致上仲有進步空間 加油 令街坊有口福.😁
響鈴    豬耳
  • 響鈴
  • 豬耳
2023-05-30 122 瀏覽
叫外賣,食物質素麻麻,湯底無咩味 D餸亦完全唔入味,例如辣魷魚叫外賣過程就十分災難首先自己掃code叫外賣已經好奇怪 首先排隊去收銀 拎code掃code落完單再排隊搵收銀比錢?做咩我要排2次隊搵收銀做一件事?落單介面又粗制濫造 唔分類 搵個餸搵到頭暈服務態度亦好一般 前面有位阿姐落唔到單 一味叫佢送出訂單 完全無諗住幫手 最後又死死氣咁人手落 咁樣搞邊到有自助到 你無慳到人手 顧客體驗又差 野食質素又麻麻 到底係咪有心做?
叫外賣,食物質素麻麻,湯底無咩味
D餸亦完全唔入味,例如辣魷魚

叫外賣過程就十分災難

首先自己掃code叫外賣已經好奇怪
落單介面又粗制濫造 唔分類 搵個餸搵到頭暈

到底係咪有心做?
外賣自取
2023-05-30 81 瀏覽
一般食車仔麵嘅地方都係街市但係呢間裝修新淨光猛嘅餐廳只係食車仔麵最方便係佢有呢一個豪華六寶車仔麵六寶車仔麵裏面有晒最受歡迎嘅車仔麵餸包括滷水雞中翼,香辣魷魚,柱候牛腩 豬軟骨,韭菜餃子,甜酸齋基本上一碗都好夠飽最欣賞呢度有甜酸齋將個湯汁完全鎖住 甜甜酸酸好開胃個韭菜餃都係自家包餡多juicy香辣魷魚大大塊,而且好爽口朋友叫咗另一個車仔麵車仔麵竟然有菜底可以冇咁飽之餘,仲可以食多個餸豬大腸,豬手,腩肉,樣樣都好正小食都不用錯失韭菜豬紅,香辣好味泰式豬頸肉都非常juicy最後嗰個腩汁蘿蔔切得,剛剛好又甜又多汁
一般食車仔麵嘅地方都係街市

但係呢間裝修新淨光猛嘅餐廳

只係食車仔麵

最方便係佢有呢一個豪華六寶車仔麵

六寶車仔麵裏面有晒最受歡迎嘅車仔麵餸

包括滷水雞中翼,香辣魷魚,柱候牛腩

豬軟骨,韭菜餃子,甜酸齋

基本上一碗都好夠飽

最欣賞呢度有甜酸齋

將個湯汁完全鎖住

甜甜酸酸好開胃

個韭菜餃都係自家包

餡多juicy

香辣魷魚大大塊,而且好爽口

朋友叫咗另一個車仔麵

車仔麵竟然有菜底

可以冇咁飽之餘,仲可以食多個餸

豬大腸,豬手,腩肉,樣樣都好正

小食都不用錯失

韭菜豬紅,香辣好味

泰式豬頸肉都非常juicy

最後嗰個腩汁蘿蔔切得,剛剛好

又甜又多汁
2023-05-21 139 瀏覽
新都城終於有翻車仔麵食啦🥹三餸麵$44🍜-甜酸齋,蘿蔔,紫菜佢地麵嘅種類都唔少,連菠菜麵都有🥬可以加唔同嘅醬汁-推介大家試佢地嘅秘制沙爹醬,幾rich同有少少口感👍🏻餸方面佢地切得好大件,所以甜酸齋同蘿蔔都不太入味(傷心🥲)同埋佢地個湯好似幾重味精🥲
新都城終於有翻車仔麵食啦🥹

三餸麵$44🍜-甜酸齋,蘿蔔,紫菜