2023-01-05 375 瀏覽
哩間鋪頭個腸粉三式拼真係好食,但係每次去買我都係有講要辣嘅,但次次返到去開黎陣都冇辣醬。如果其實佢真係冇辣醬可以提供,照直講我OK架,,唔洗下下入單有又冇落落去,次次返去都失望一次,幾hurt架。

三式拼
2022-09-12 268 瀏覽
收工行去天盛買外賣,可能因中秋關係有幾間小店都早關左門,咁見到呢間外賣點心店未試過就試啦,價錢黎講中規中矩,比Mr包平dd。我就買左個鳳爪排骨飯加個鵪鶉蛋燒賣,分別就26蚊同18蚊,擺埋左一齊,先講講個飯就比較硬d,雖然我個人都比較鍾意硬少少既飯,但有d位有d硬到有d乾,排骨就都比較乾身d,鳳爪色澤比較淡食落都唔太夠味。鵪鶉蛋燒賣就幾大粒,肉既部份都係比較乾啦,鵪鶉蛋就正常,整體都係普普通通。除左點心之外仲有腸粉魚蛋果d,住係果邊路過買下小食都ok既。

2021-11-27 311 瀏覽
立食街入面有間賣點心嘅店舖,點心嘢飯嘅總類都算多,lunch time去都唔算多人,所以就買咗個飯。叫咗個排骨飯。排骨嘅數量都唔算太多,飯嘅份量應該大概一碗,一個人食都okay夠食嘅排骨算幾淋,唔肥,有幾嚿有軟骨,軟骨都易嚼碎;有啲就係有骨,都算多肉。飯嘅texture較硬,雖然未去到生骨,不過可以淋啲。另外再叫多份燒賣,燒賣一份4粒。燒賣係豬肉餡料,口感都唔okay,入面食得到嚿嚿豬肉,粉比例唔多。整體水平尚可,唔算太突出。

飯嘅texture較硬,雖然未去到生骨,不過可以淋啲。

另外再叫多份燒賣,燒賣一份4粒。

整體水平尚可,唔算太突出。
外賣自取
想食平價點心就會諗起呢個鋪頭,呢間小店位於天盛商場小食街入邊,舖頭細細間,買嘅點心種類唔多,不過勝在夠平。點心雖然亦都唔係整得特別出色。個人就比較鍾意佢嘅三色拼,三色拼入邊有燒賣,魚蛋同腸粉。有埋甜醬,芝麻醬,需要可以加辣。次次下午茶口痕,想食少少嘢就會黎買佢嘅三式拼,魚肉燒賣同魚蛋都好好味。魚蛋夠彈牙,腸粉份量最多,食完都好夠飽。其實佢嘅包類都有好多,不過唔知點解次次去想食咩包就冇咩包。唔知係咪一早就賣晒。

2020-11-11 411 瀏覽
年頭因為疫情嘅關係,同屋企人少咗出去茶樓飲茶,嗰時開始多咗幫襯呢間點心舖。通常我都會嗌三個點心加一個蒸飯,唔使一舊水又可以過下茶癮。我最鍾意食雞圠,因為入面舊芋頭好綿好好食。燒賣就麻麻哋因為啲豬肉好肥。佢點心嘅選擇比較少,如果將來有多啲選擇或者有期間限定就好啦!
年頭因為疫情嘅關係,
同屋企人少咗出去茶樓飲茶,
嗰時開始多咗幫襯呢間點心舖。

通常我都會嗌三個點心加一個蒸飯,
唔使一舊水又可以過下茶癮。

我最鍾意食雞圠,
因為入面舊芋頭好綿好好食。
燒賣就麻麻哋因為啲豬肉好肥。

佢點心嘅選擇比較少,
如果將來有多啲選擇或者有期間限定就好啦!
2019-08-31 545 瀏覽
今日落大雨,又係食外買嘅時候,食得足粉麵飯多都想食下D小食,正好見到小時後成日食嘅嘢,腸粉、魚蛋、燒賣,正!一定要買一大包試下先,腸粉溜溜的,燒賣大大隻,魚蛋有口感,豉油唔會太咸,下次要記得落多D麻醬先!
今晚放工去天水圍街市買點盅皇的飯盒及小食!因我已食了很多次這間店的外賣飯,喜歡飯的口感!但豉油可能太多有少許鹹,但飯一粒粒都好喜歡感覺餸菜少了點!但都很好味!但最不開心就係買了魚蛋燒賣,估不到冇蓋!所以我和店員說仲要去街市買生果,好似不衛生,所以要求給予蓋蓋上。最初店員已立即幫我拿蓋蓋上!但那個收銀員員工突然發老脾駡個店員!仲大大聲話細兜係冇蓋!之後就搶走那店員的食物,再張竹籤大大力咁插入魚蛋燒賣到再將膠袋邦上就給我,我立即感覺非常討厭!那個收錢不是第一次這麼差的服務態度了!我立時黑面要求不要那份魚蛋及燒賣!要她退錢。她立時將食物丟在垃圾桶內!我即時發覺貴店員工都這樣討厭沒有蓋蓋上的食物!點解可以咁樣給客戶食呢?她的行動令我感覺我再不會落這個單的。請貴店檢討你們那個收銀員的無禮又常黑面的員工!是一名女職員,平時落單講嘢做事成日都無咩禮貌,問多句都會黑面那個員工。真的感覺我來買飯好似欠咗佢咁。不過下次我見到佢都不會再幫襯。希望天水圍點盅皇檢討那個收銀啦!謝謝給我反應意見。
2018-09-12
10 分鐘 (外賣自取)