2020-12-14 304 瀏覽
再會齊柏林🌭經過上次以後,對齊柏林的餡料、芝士和醬汁都念念不忘🤤現在,每逢想起要吃一個飽點的下午茶,就想起齊柏林。今次,我挑了澳式風情熱狗 Aussi Dog(芝士、煙肉、菠蘿、千島醬、紐倫堡腸), 同樣好吃!今次我也是故意選了有芝士的,因為這裡的芝士實在太好吃😋芝士控🧀如我實在不能不再叫有芝士的!原來店子早有告示,這裡的芝士不是用芝士醬,而是真的芝士啊!難怪這麼好吃了😆..
再會齊柏林🌭
芝士控🧀如我實在不能不再叫有芝士的!
原來店子早有告示,這裡的芝士不是用芝士醬,而是真的芝士啊!
難怪這麼好吃了😆
澳式風情熱狗 Aussi Dog
澳式風情熱狗 Aussi Dog
2020-12-14 177 瀏覽
晏晝肚餓想食啲飽肚邪惡嘢,就諗起齊柏林嘅熱狗同薯條啦~澳式風情熱狗 $38呢款熱狗嘅風味比較偏向田園啲,相對其他口味冇咁油膩同熱氣。咬落千島醬配上波蘿甜甜酸酸好開胃,加上燒熔左嘅芝士可以拉絲,令人想一啖再一啖而煙肉嘅味道唔會太咸,剛剛好令味道更加豐富。而佢個包殼係火炙過,好香口同埋表皮會有啲脆脆地。另外我再加$12升級做套餐 有2款小食薯條沾滿曬惹味嘅熱溶芝士同茄汁嘅厚身薯條,每次必嗌,我仲另外+$8升級做大薯粟米份量好多,撈好左牛油好香,粟米粒粒飽滿多汁
晏晝肚餓想食啲飽肚邪惡嘢,
就諗起齊柏林嘅熱狗同薯條啦~

澳式風情熱狗 $38

呢款熱狗嘅風味比較偏向田園啲,

相對其他口味冇咁油膩同熱氣。

而煙肉嘅味道唔會太咸,剛剛好令味道更加豐富。
而佢個包殼係火炙過,好香口同埋表皮會有啲脆脆地。

另外我再加$12升級做套餐 有2款小食

薯條

粟米
份量好多,撈好左牛油好香,粟米粒粒飽滿多汁
澳式風情熱狗
澳式風情熱狗
2020-12-07 187 瀏覽
齊柏林熱狗🌭黃店界💛出名熱狗店聞名不如一試,真係超。好。食!揀咗火炙芝士辣肉醬熱狗, 熱狗餡料包括荷蘭腸、生洋蔥🧅、厚厚嘅芝士🧀、蕃茄粒🍅、黃芥末🍯同辣肉醬🌶食熱狗最怕就係食到成手都係,但齊柏林嘅熱狗唔油膩餡足醬汁夠之餘,係唔會成到成手都係!而家去買,仲可以拎到💛色聖誕postcards。
齊柏林熱狗🌭黃店界💛出名熱狗店
聞名不如一試,真係超。好。食!

揀咗火炙芝士辣肉醬熱狗,

而家去買,仲可以拎到💛色聖誕postcards。

揀咗火炙芝士辣肉醬熱狗
揀咗火炙芝士辣肉醬熱狗
2020-10-19 924 瀏覽
今天的午餐就選擇了在天盛街巿裏面的齊柏林熱狗店,我叫了澳式風情熱狗,加$12還有一個細薯條及牛油粟米,而且也叫了一份細雞塊。熱狗充滿着滿滿的芝士和千島醬,芝士燒到溶化,再加上裏面有菠蘿,食下去酸酸鹹鹹的,很惹味,而且也不會十分滯。他們家的熱狗,會隨着你選擇的選項而各有不同,而澳式風情是紐倫堡腸,味道十分好吃。而加配的細薯條配上芝士醬和茄汁,也是很好食,而且也是我喜歡的粗切薯條。粟米很大杯,配上牛油,香氣十足。雞塊也是我十分推薦的一個項目,外皮炸粉不會太厚,即叫即炸,非常好食。

2020-07-01 1648 瀏覽
今次嗌左兩個餐芝士熱狗真係好好食厚厚一層芝士加埋條腸一齊食真係好夾洋蔥圈熱狗都好好食啲薯條今次用盒裝已經用最快速度番屋企都係有啲淋食完熱狗薯條已經好飽粟米就留番第二日食
今次嗌左兩個餐
都係有啲淋
食完熱狗薯條已經好飽
粟米就留番第二日食
外賣自取
今日lunch嗌某外賣APP咁啱有優惠券 減左錢嗌左洋蔥圈熱狗餐 細薯條加粟米好快送到 啲薯條都仲脆加埋啲醬好好食之前個熱狗係用紙盒今次係用發泡膠裝粟米我都未食哂 留番聽日食下次又再encore!
今日lunch嗌某外賣APP
加埋啲醬好好食
之前個熱狗係用紙盒
今次係用發泡膠裝
粟米我都未食哂 留番聽日食
下次又再encore!
外賣送餐
2020-05-10 1600 瀏覽
近排天口好熱,熱到冇乜謂口。Lunch完全冇謂口食d熱辣辣嘅粉面飯,所以就行左去屋企付近買左呢間連鎖熱狗店-齊柏林熱狗店🌭睇佢舖面細細主力做外賣,即叫即做,質素都唔差嫁!⭐️芝味熱狗 $38芝味熱狗係我最滿意嘅一個,雖然價錢以包黎講係有少貴。但有圖有真相,佢d芝士真係成尺厚,一咬落去芝士會拉絲嫁❤️芝味十足,極芝邪惡😈。芝士入面仲加入粟米粒粒,食落冇甘咸。而腸係法蘭克福腸,本人好中意食脆皮腸,所以加分!個包仲要係烘過,脆底嫁😏誠意十足。⭐️士林原味熱狗 $32Ummmm呢個原味熱狗就真係幾原味下🤣食落就係茄汁同芥末醬味,味道方面就普通左少少。唯一加分位係用左大肉腸,食落啖啖肉,最岩食肉獸!不過如果比我揀我就prefer芝士多過士林啦!
⭐️芝味熱狗 $38

⭐️士林原味熱狗 $32

2020-05-05 823 瀏覽
之前係ig已經成日見啲foodie打卡,今日終於有幸食到😍因為太懶嘅關係所以嗌咗外送。因為屋企離齊柏林都遠,搞到啲熱狗同薯條唔熱但係仲暖。講熱狗先,好大個好足料!啲醬唔油膩,個包又唔鬆散,唔會食到周圍都係,食完之後隻手又唔會太污糟。而薯條我一開始驚佢送到會淋曬,但好surprise 佢冇變淋,同啲醬勁夾!同埋食落唔會有油膩感。整嘢食速度都好快手,某外送app可以睇到個流程,我見佢都好快出到比外送員。相信熱食會更好食😋物超所值

火炙芝士辣肉醬熱狗餐
外賣送餐
火炙芝士辣肉醬熱狗餐
  • 火炙芝士辣肉醬熱狗
2020-04-30 599 瀏覽
Not many Hot Dog Shop in Hong Kong, I recently come by this Hot Dog take~away and the standard is quite good, I recommend the Original Dog which are a susage a little bit spicy & sauce is tasty, if you like something mild you could try the Aussie Dog which is cheesy & with Bacon. The whole set meal is $107 I brought the drink in another shop for $8.
Original Dog (L) & Aussie Dog (R)
2020-04-29
10 分鐘 (外賣自取)
2020-04-11 990 瀏覽
係香港第一次食外賣熱狗🌭仲要而家天水圍開間新既.就去試下啦.但估吾到係咁好食囉😂仲要係黃鋪!😏👍🏻個日食左個佢既火炙芝士辣肉醬熱狗.啲醬汁同啲肉醬.芝士加埋條腸真係無得輸.食完一個真係吾夠想再食埋其他囉🤣.但見到咁多人就叫一個算喇.又再加埋個個收錢既又大大隻隻又nice態度好好.下次再叫埋其他黎食先.但如果可以加一個電話落order既同一張清楚講有咩食既會更加好.因為吾洗等咁耐,不過咁好食我覺得等都係值得既😚😋😋😋😋😋🌭🌭🌭🌭👍🏻👍🏻👍🏻
2020-04-03
  • 火炙芝士辣肉醬熱狗