2023-06-15
餐廳係新開嘅,所以廚房都好新淨,隔住玻璃可以見到烹調過程。雖然餐廳名叫做重慶燒烤,感覺好似好辣咁,但其實可以自行選擇辣度。食物選擇都算多!而且都燒得好食,特別係雞皮同雞軟骨都好脆!係略嫌翠玉瓜太薄~蒜蓉牛油燒金菇都好香,調味好好食,唔會太濃味,又唔會好似某啲串燒店咁"水浸金菇",挶到出曬水。不過我覺得最好食一定係個燒菠蘿,呢個係必叫!燒過嘅菠蘿配上焦糖再雪返凍,食落涼浸浸,菠蘿鮮甜又多汁,超正架! 好似喺日本食冰糖草莓嘅感覺!價錢方面我覺得非常抵食!依家新張優惠 $50就有 5串串燒,香港黎講非常平~性價比高!隔離舖位都設有檯、凳同埋垃圾桶,可以即場食。但我就唔建議坐低食,呢度主要係做外賣為主,我地去到嘅時候係隔離進食區係冷氣同風扇都無嘅,非常悶熱!我地原本都想坐低食但食咗少少真係頂唔住,都係外賣吧~