2023-06-15 27 瀏覽
餐廳係新開嘅,所以廚房都好新淨,隔住玻璃可以見到烹調過程。雖然餐廳名叫做重慶燒烤,感覺好似好辣咁,但其實可以自行選擇辣度。食物選擇都算多!而且都燒得好食,特別係雞皮同雞軟骨都好脆!係略嫌翠玉瓜太薄~蒜蓉牛油燒金菇都好香,調味好好食,唔會太濃味,又唔會好似某啲串燒店咁"水浸金菇",挶到出曬水。不過我覺得最好食一定係個燒菠蘿,呢個係必叫!燒過嘅菠蘿配上焦糖再雪返凍,食落涼浸浸,菠蘿鮮甜又多汁,超正架! 好似喺日本食冰糖草莓嘅感覺!價錢方面我覺得非常抵食!依家新張優惠 $50就有 5串串燒,香港黎講非常平~性價比高!隔離舖位都設有檯、凳同埋垃圾桶,可以即場食。但我就唔建議坐低食,呢度主要係做外賣為主,我地去到嘅時候係隔離進食區係冷氣同風扇都無嘅,非常悶熱!我地原本都想坐低食但食咗少少真係頂唔住,都係外賣吧~

2023-06-14 18 瀏覽
我路過廟街時發現了一家新開的串燒店,價格超級抵,性價比超高。他們居然只需50元就可以買到五串燒,也就是說,一串只需要10元。雖然價格便宜,但是他們提供的選擇非常多,我這次點了牛肉串、羊肉串、羊小腰、羊臉肉、雞肉串、雞軟骨、雞腎串、鮮冬菇、燒韮菜和翠玉瓜。我可以說這家店的串燒真的非常好吃,十分惹味。店員會給你很多調味料,讓這些串燒更加入味。而且我點的都是辣味的,看到滿滿的辣粉絲,真的讓我很興奮。而且這些串燒烤得剛剛好,不會太乾也不會太生。牛肉和羊肉的香氣十分濃郁,肉質也十分嫩滑。羊小腰和羊臉肉的味道則非常獨特。除了肉類之外,店家的蔬菜串燒也很不錯。鮮冬菇、燒韮菜和翠玉瓜也都非常美味,而且燒得很入味。

2023-06-11 36 瀏覽
🍽️龍師傅重慶燒烤 📍佐敦廟街121號地下-去開附近睇中式裙褂👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻見到有間新開嘅燒烤店,仲要有新張優惠!$50有5串!梗係要試試佢今次叫左好多串燒🤣🤣調味真係冇得彈!配上燒到香噴噴嘅串燒,惹味香口!加上啱啱燒起,熱辣辣冇得頂👍🏻👍🏻肉類:💫燒雞肉串💫燒羊肉串💫燒牛肉串肉質軟嫩,一口咬落去,除咗孜然粉嘅香辣,仲有滿滿嘅肉汁😍😍完全冇羊肉嘅臊味🫶🏻🫶🏻另外要大贊調味恰到好處,唔會搶左肉本身嘅味道👍🏻👍🏻男朋友食到停唔到口🤣🤣內臟類:💫燒雞軟骨串💫燒雞腎串💫燒雞心串三樣都係爽口、好咬口!其實我係第一次食雞心,估唔到燒雞心又幾好食喎!蔬菜類:💫燒翠玉瓜💫燒粟米芯💫燒韭菜燒蔬菜就係我嘅最愛啦!一直都覺得燒烤可以帶出蔬菜嘅鮮甜,又可以保存蔬菜嘅菜汁!佢真係做得到!三樣燒蔬菜各有各好😍😍翠玉瓜同埋粟米芯爽口多汁🤌🏻🤌🏻韭菜惹味,食到停唔到口!-🌟新張優惠真係好抵!🌟平時好少去廟街,原來有咁多好嘢食!🌟舖頭分兩邊,一邊係煮嘢食嘅地方,另一邊有座位比客人坐低,相信一班朋友一邊食串燒一邊飲吓嘢傾偈都幾開心😍😍😍推薦指數:4/5抵食指數:5/5#foodloverin852 #852 #food
🍽️龍師傅重慶燒烤

蔬菜類:
💫燒翠玉瓜
💫燒粟米芯
💫燒韭菜

🌟新張優惠真係好抵!
🌟平時好少去廟街,原來有咁多好嘢食!

推薦指數:4/5
抵食指數:5/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong #jordan #佐敦 #佐敦好去處 #龍師傅重慶燒烤
2023-04-30 66 瀏覽
廟街是美食雲集的地方,定期去覓食也有驚喜的,這次就去了家新開的小店😆。小店環境裝修簡約,分為下單和用餐區,先到點食物買單,再等待食物來到。店舖食物主打是重慶燒烤串串,菜單上有很多選擇🙈。-▪︎自選串燒 HKD$50/5串新張期有優惠,可以吃得便宜一點😆。這次選擇了雞軟骨、雞皮、羊肥腸、五花腩肉及冬菇,可自選辣度。串燒味道香濃,熟成度剛好,熱辣辣吃的口感最好的,所以要趁熱吃😎。較喜歡吃雞軟骨和雞皮,因為口感脆脆的。-▪︎蒜蓉牛油燒金菇 HKD$28這個味道很香,蒜油配牛油做燒烤,是個挺配合的組合,平常也很喜歡吃的😎。金菇口感爽脆,不會感到腍身。蒜香味較重,帶點濕潤的口感,味道挺濃郁🥰。-

▪︎自選串燒 HKD$50/5串

▪︎蒜蓉牛油燒金菇 HKD$28

蒜香味較重,帶點濕潤的口感,味道挺濃郁🥰。

2023-04-28
下午茶
2023-04-26 48 瀏覽
喺廟街點少得燒烤, 路過聞到超香麻辣味就去咗呢間新開既龍師傅重慶燒烤店買燒烤食新張期間只係$50/5串, 超級抵食👍有啲平時少見嘅部位可以搵到, 仲有羊肉揀, 選擇都幾多, 串燒即叫即燒超有炭香味串燒我就揀咗小辣, 辣度適中, 調味都唔錯我就叫咗燒雞全翼: 外層燒得香脆, 面頭佈滿重慶燒烤粉, 都幾大隻燒牛肉: 有咬口, 好惹味燒羊臉肉: 肉質偏嫩, 充滿油脂香, 羊味香濃, 肥瘦適中燒雞腎串: 咬落爽脆燒韭菜: 原條韭菜超長, 仲超級多汁燒茄子: 大大條, 面頭怖滿蒜蓉, 非常香口😋
喺廟街點少得燒烤, 路過聞到超香麻辣味
就去咗呢間新開既龍師傅重慶燒烤店買燒烤食
新張期間只係$50/5串, 超級抵食👍
串燒我就揀咗小辣, 辣度適中, 調味都唔錯

我就叫咗
燒雞全翼: 外層燒得香脆, 面頭佈滿重慶燒烤粉, 都幾大隻
燒牛肉: 有咬口, 好惹味
燒羊臉肉: 肉質偏嫩, 充滿油脂香, 羊味香濃, 肥瘦適中
燒雞腎串: 咬落爽脆
燒韭菜: 原條韭菜超長, 仲超級多汁
燒茄子: 大大條, 面頭怖滿蒜蓉, 非常香口😋
2023-04-09 62 瀏覽
廟街一直都係宵夜勝地,大排檔糖水串燒應有盡有,今晚經過一間新開既重慶串燒店,入面香味傳到出黎,而且鋪頭新張有優惠,部分串燒$50有5串😍實在太吸引😍🐥燒雞心雞既內臟黎講最鍾意食雞心😆雞心燒得彈牙又多汁,口感濕潤有咬口,唔會太乾,最黎悔冇叫多幾串😆😆🐑燒羊肉串羊肉切得細細粒,一啖一粒,而且羊肉濃郁,燒得火喉岩岩好🐑燒羊臉肉好罕見既羊肉部位😍羊臉肉口感更柔軟,帶少許羊脂令到入口香軟😍燒翠肉瓜.燒鮮冬菇.燒牛油粟米蔬菜類比想像中燒得出色💚3款一咬都仲好juicy, 冬菇、翠肉瓜同粟米燒得惹味之餘又保持到水分,唔會燒到乾爭爭🙈粟米搽左牛油燒,香甜得黎又有奶油既焦香❤️燒雞肉串雞肉串都燒得好好食,燒得金黃,而且味道香濃,送酒一流燒雞腎雞腎燒得岩岩好,外脆內軟,唔會過於乾硬,好怕食到啲雞腎硬到咬唔到😂

🐥燒雞心
🐑燒羊肉串
羊肉切得細細粒,一啖一粒,而且羊肉濃郁,燒得火喉岩岩好
🐑燒羊臉肉

燒翠肉瓜.燒鮮冬菇.燒牛油粟米

燒雞肉串
雞肉串都燒得好好食,燒得金黃,而且味道香濃,送酒一流
燒雞腎

2023-04-04 53 瀏覽
龍師傅重慶燒烤🍢呢間串燒舖頭新開張,新張期間$50就有五串串燒,都有幾多款選擇㗎!燒秋葵 $15大大條都燒到成條熟晒,個芯仲好濕潤,鍾意食秋葵嘅朋友一定唔可以錯過!💓燒粟米芯 $13(新張期間$10)平時好少串燒有得食,燒走咗粟米仔既水份,濃縮左粟米甜味💓燒翠玉瓜 🥒$13 (新張期間$10)大大圈,口感爽脆,調味方面都唔錯💓燒五花腩肉串🍢 $16 (新張期間$10)肥瘦均勻,油脂燒完走上瘦肉,滋潤咗瘦肉嘅肉汁燒雞皮串 🐔$13(新張期間$10)呢度嘅燒雞皮唔係脆口個種,屬於比較煙韌嗰種,有滿口骨膠原既感覺!燒羊腩筋 🐑$13(新張期間$10)唔會肥膩, 羊肉有咬口, 羊筋彈牙香濃燒菠蘿🍍 $23原隻菠蘿起肉,喺菠蘿肉上面灑上砂糖,再用火槍燒成焦糖,入口焦糖封住咗菠蘿肉,咬落脆卜卜,口感新奇,值得一試喎!💓💓
龍師傅重慶燒烤🍢
燒秋葵 $15
燒粟米芯 $13(新張期間$10)
平時好少串燒有得食,燒走咗粟米仔既水份,濃縮左粟米甜味💓
燒翠玉瓜 🥒$13 (新張期間$10)
大大圈,口感爽脆,調味方面都唔錯💓
燒五花腩肉串🍢 $16 (新張期間$10)
肥瘦均勻,油脂燒完走上瘦肉,滋潤咗瘦肉嘅肉汁
燒雞皮串 🐔$13(新張期間$10)
燒羊腩筋 🐑$13(新張期間$10)
唔會肥膩, 羊肉有咬口, 羊筋彈牙香濃
燒菠蘿🍍 $23
今次係廟街覓食嗰陣比依間舖頭嘅香味吸引咗入去🤩佢有兩個舖位,一個係廚房而另外一個係堂食區,地方好闊落😆燒烤有4種辣度可以比我地揀燒茄子🍆 $33比起外面嘅燒茄子,龍師傅嘅蒜落得超足,而蒜嘅表面亦都輕輕地咁燒過下😗蒜亦都帶有微微嘅辣味😍超級惹味😗燒五花腩肉串 $16都幾大塊🤓豬肉燒得金黃而五花腩嘅肥膏一咬開即化開😍燒司華力腸 $18食得岀外皮應該搽咗蜜糖🍯外脆內軟,亦都加咗啲悠然粉係上面燒雞軟骨串 $13岀面好多都硬到痴晒😤但依個燒雞軟骨反而做得幾好,做到外脆之餘又唔會太硬😚📍龍師傅重慶燒烤地址:油麻地廟街121號地下C舖頭推薦:💛💛💛💛🤍

燒茄子🍆 $33

燒五花腩肉串 $16

都幾大塊🤓豬肉燒得金黃而五花腩嘅肥膏一咬開即化開😍

燒司華力腸 $18

食得岀外皮應該搽咗蜜糖🍯外脆內軟,亦都加咗啲悠然粉係上面

燒雞軟骨串 $13

📍龍師傅重慶燒烤
地址:油麻地廟街121號地下C舖頭
推薦:💛💛💛💛🤍
佐敦廟街周圍都有好多好嘢食,今次就試吓呢間新開嘅重慶串燒店👅餐廳有兩邊舖位,一邊俾師傅做燒烤嘅,另一邊就比食客坐低堂食🤪客人就唔使聞着啲油煙味食嘢啦😍❤️❤️❤️餐廳除咗做緊部份串燒$50/5串優惠之外,惠顧滿$300再送蒜香燒生蠔🦪所以我哋專登叫夠$300🤣🤣✨ $50/5串系列🐏羊類串燒 | 3.5/5-羊肉串-羊腩荕-羊小腰-羊肥腸-羊面肉餐廳提供咗好多羊肉嘅特別位,呢啲位好多出邊嘅串燒餐廳都冇,所以覺得好得意🤪羊肉比較重騷味,非常適合鍾意食羊嘅人試吓👅脂肪部位食落去爽脆,惹味😋🐖五花腩串 | 3/5肉同脂肪比例適中🐷我自己都比較鍾意啲重口味嘅嘢食,呢個腩肉串調味個人幾ok👅✨ 其他串燒系列🐓雞全翼串 $16 | 4/5卜卜脆嘅雞皮沾滿重慶燒烤嘅粉,雞翼頗為大隻👅感覺好抵食😍✨蒜蓉牛油燒金菇 $28 | 4/5金菇條面頭鋪滿粒粒蒜蓉,之後仲要加上炙燒,誠意100分!❤️❤️✨🍆燒茄子 $33 | 4/5同金菇一樣大量蒜蓉同炙燒過表面👅茄子皮唔會燒燶,鐘意嘅連皮食都得!✨蒜香燒生蠔3隻 ($68)滿$300送 | 4/5充滿蒜蓉👅三隻都係大大隻!食落去係肥美同埋好juicy😍❤️所有食物都係即

✨ $50/5串系列

-羊面肉

🐖五花腩串 | 3/5

✨ 其他串燒系列

🐓雞全翼串 $16 | 4/5
卜卜脆嘅雞皮沾滿重慶燒烤嘅粉,雞翼頗為大隻👅感覺好抵食😍

✨蒜蓉牛油燒金菇 $28 | 4/5

✨🍆燒茄子 $33 | 4/5

✨蒜香燒生蠔3隻 ($68)滿$300送 | 4/5
充滿蒜蓉👅三隻都係大大隻!食落去係肥美同埋好juicy😍

❤️所有食物都係即叫即燒!送到嚟熱辣辣👅有4個辣度揀(大/中/小/走)符合客人口味需要,老闆都好有禮貌🤪廟街人經過可以試下!
2023-03-24
用餐優惠
試食活動
重慶燒烤一向都係大熱門,味道吸引,一串接一串9龍師傅重慶燒烤鋪頭有分兩邊,一邊廚房一邊比食客坐低食,細鋪嚟講客人吾洗擔心食完成身燒烤味!當然店舖都歡迎外賣,新開張仲有$50/5枝優惠,抵到爛…今次點咗羊肉串、牛肉串、五花腩肉串、牛油燒粟米、粟米芯、冬菇同翠玉瓜。羊肉串有小量羊羶味不過可接受的!牛肉串同平時食有小許吾同,將肉整碎再串起肉質較軟!牛油燒粟米都吾簡單《師傅平頭放咗一炸蒜蓉一齊燒,吾鍾意要提早同師傅講!地址一龍師傅重慶燒烤(佐敦)佐敦廟街121號地下人均價格一$50-100評分一4/5
重慶燒烤一向都係大熱門,味道吸引,一串接一串9

地址一龍師傅重慶燒烤(佐敦)佐敦廟街121號地下
人均價格一$50-100
評分一4/5
外賣自取
行過佐敦發現開左間新串燒店喎!幾特別係,間店原來唔係淨得外賣架,隔離都有少量位坐低食添。原來宜家搞緊新開張優惠,只係$50/ 5 串,所以就叫左10串試試!除反開先10蚊一串,但份量都唔細,好抵喎!串燒有得自由選擇辣度都幾有彈性!由於本人唔食辣嘅,揀左唔辣,但都好香呀!夜晚黎食啱哂!單張上仲見到可以whatsapp 落定單添!*新開張優惠 $50/ 5 串*雞皮 幾夠味又好香!雞皮最緊要要夠肥美!五花腩肥瘦適中,少少焦燶帶返個肥腩油香味!燒牛肉幾淋身唔會韌,唔會係乾柴肉,量亦唔少。雞軟骨軟骨會連雞肉,一啲都唔硬,有咬口之餘又幾有雞味!燒冬菇首先嘅感覺就係一串有4粒好抵!食落甜甜地又充滿菇香,一啲都唔乾仲好 juicy,超好食極推介!雞腎好爽口又大粒!又係唔會燒得太乾,好食!

*新開張優惠 $50/ 5 串*

雞皮
幾夠味又好香!雞皮最緊要要夠肥美!

五花腩
肥瘦適中,少少焦燶帶返個肥腩油香味!

燒牛肉
幾淋身唔會韌,唔會係乾柴肉,量亦唔少。

雞軟骨
軟骨會連雞肉,一啲都唔硬,有咬口之餘又幾有雞味!

燒冬菇

雞腎
好爽口又大粒!又係唔會燒得太乾,好食!

2023-03-09 449 瀏覽
📍Hong Kong📍唔知大家宵夜首選會係咩呢?!糖水、炸雞、Pizza、串燒?我既首選就一定係串燒!😚黎到廟街,廟街多野食就一定架啦,今次就黎試下「龍師傅重慶串燒」。路過聞到超級香,就買黎試下!🤤💛必食💛🐥雞皮串 — 超級脆,充滿油香!🐥雞軟骨 — 爽爽脆脆 🤤🐥雞腎串 — 爽脆口感 😋🥬燒秋葵 — 驚喜之選,好Juicy 唔會太乾 🐏羊臉肉 — 有驚喜!唔會好重羊臊味,仲有啲油脂,比羊肉串更好食。🍍燒菠蘿 — 唔會燒到好乾仲好Juicy,仲鮮甜有仲焦糖既感覺。🐷五花腩肉串 — 充滿油脂香,分佈平均唔會覺得只街肥肉。今次揀左小辣,但相對黎講就唔係太辣下次可以挑戰下中大辣。🤭整體黎講都好好食,醬汁同乾料配搭令到個串燒味道好唔錯。亦都唔會咸,味道啱啱好!今次只係試左一部分但已經有驚喜☺️下次要去試埋其他先!本身店鋪隔離都有幾張枱仔可以坐低慢慢食,幾個朋友仔坐低飲住啤酒🍻食下串燒,吹下水都幾正!但我今次就叫左外賣拎走,老闆仲好貼心提記得唔好焗太耐。🤭 宜家新店開張,部分串燒仲$50,5串。______________________________
💰價錢: HKD $ 50-100😋味道:
📍Hong Kong📍

唔知大家宵夜首選會係咩呢?!糖水炸雞、Pizza、串燒?我既首選就一定係串燒!😚黎到廟街,廟街多野食就一定架啦,今次就黎試下「龍師傅重慶串燒」。路過聞到超級香,就買黎試下!🤤

💛必食💛
🐥雞皮串 — 超級脆,充滿油香!
🐥雞軟骨 — 爽爽脆脆 🤤
🐥雞腎串 — 爽脆口感 😋
🥬燒秋葵 — 驚喜之選,好Juicy 唔會太乾
🐷五花腩肉串 — 充滿油脂香,分佈平均唔會覺得只街肥肉。

💰價錢: HKD $ 50-100

😋味道: ❤️❤️❤️❤️🖤

📍地址: 佐敦廟街121號地下

#hongkong#hkfoodie#hkig#foodgasm#foodphotography#hkfoodblogger #hongkong
2023-03-08
外賣自取