2022-12-13 686 瀏覽
一直都無行過入嚟飲茶,有時經過都唔記得,有時又覺得太入無行入嚟。🙈頭先真係好想飲茶,太耐無食過點心,同埋見到D燒味個樣好好味咁🤤就行入嚟試下。我食野都唔小得去邊🤣梗係叫盡佢。燒腩仔:真係好好食😍嚟到嘅時候係又脆又熱嘅,而且食落d肉係淋又唔會太油尖椒仔:比平時酒樓差唔多,但係整得好食嘅,不過咁啱個椒仔辣過頭🤣鹹水角:都係好食果種,唔會有油溢味,食落係啱啱好😉鮮菜蝦餃同豉汁鳳爪:嚟到嘅時候熱辣辣🤗諗起都想再食叉燒腸&蝦腸:腸粉滑得嚟唔係薄,但都唔厚,所以食落有口感得嚟又唔會醬住哂咁😝總括嚟講值得再食🙉

我食野都唔小得去邊🤣梗係叫盡佢。

鹹水角:都係好食果種,唔會有油溢味,食落係啱啱好😉
鮮菜蝦餃同豉汁鳳爪:嚟到嘅時候熱辣辣🤗諗起都想再食

總括嚟講值得再食🙉

午餐
2022-05-19 537 瀏覽
同屋企人黎飲中午茶冇拎飛要自己搵位叫咗啲點心同一個檬粉加燒味雙拼套餐都幾抵食😂點心質素唔錯檬粉好大兜燒味叫咗叉燒拼油雞略嫌啲叉燒有啲硬油雞質素都幾好整體來講都唔錯都會再去🥰
同屋企人黎飲中午茶
油雞質素都幾好
整體來講都唔錯
都會再去🥰
2021-08-29 549 瀏覽
今晚來左呢度食晚飯,好多年無幫襯過就試下。😀🤪😀🤪呢個媽媽話好食,無一間酒樓好味過呢度。🤩🤩上湯龍蝦伊麵:比想像中好食😋,伊麵唔會碎,熱辣辣,龍蝦煮得岩岩好,食落上湯包住舊肉咁,好食。呢個抵食$68,蠔油好好味,瓜唔會太冧,正😄小炒皇:呢間好多海鮮,出面無帶子,有鍋氣,好味。另外,員工服務態度好好,不停收碟,放好每碟菜,仲搵張大枱比我地坐,唔錯。值得讚係每碟菜都熱辣辣😋😋👍🏻👍🏻
今晚來左呢度食晚飯,好多年無幫襯過就試下。😀🤪😀🤪

呢個媽媽話好食,無一間酒樓好味過呢度。🤩🤩

呢個抵食$68,蠔油好好味,瓜唔會太冧,正😄

小炒皇:呢間好多海鮮,出面無帶子,有鍋氣,好味。

值得讚係每碟菜都熱辣辣😋😋👍🏻👍🏻
2021-08-28
落單剔7 ~8樣點心會入漏, 剔2~3樣點心又係入漏。唔知係唔係員廢事俾人催,一同啲阿姐講有點心未到就走去收銀到印張紙俾你,話你冇落單。老茶客飲水飲到差唔多就唔理埋單走人。後生茶客習慣剔完點心影低相做幾錄。SHOW返張相同佢落單有剔點心紙先有人死死氣同你"加單"。不過入咗機又好快上菜。唔怪得有牽情間連接碧湖花園加華心3大屋苑加持都可以咁少客人。除咗衛生問題,員工工作唔上心都令客人寧願食格離泰國菜,茶記。
落單剔7 ~8樣點心會入漏, 剔2~3樣點心又係入漏。

老茶客飲水飲到差唔多就唔理埋單走人。

不過入咗機又好快上菜。

2021-01-28
2020-10-27 498 瀏覽
呢間街坊酒樓都開咗好耐最近改咗名 但見到依然係好廚集團今日星期日就同屋企人嚟到呢度飲茶附近嘅酒樓好多都好full呢間就大多數唔使等位 可以即時安排入座-煎蘿蔔糕:呢個煎蘿蔔糕今次都煎得幾香 食落幾足料不過前幾次食就好淋身 水準有啲參差麻辣口水雞:呢個口水雞都做得唔錯 麻香味幾出味道都好濃郁我哋仲嗌左其他點心鳳爪 燒賣 灌湯餃嗰啲都係水準一般最後埋單四個人食咗三百幾蚊以街坊酒樓黎講唔算平同佢中式酒樓會有更多更好嘅選擇~
呢間街坊酒樓都開咗好耐

我哋仲嗌左其他點心
鳳爪 燒賣 灌湯餃嗰啲都係水準一般
最後埋單四個人食咗三百幾蚊
以街坊酒樓黎講唔算平
同佢中式酒樓會有更多更好嘅選擇~
蘿蔔糕
2020-08-19 261 瀏覽
該店員工衛生異常惡劣在現時疫情下,該店員工仍每日於門口聚集及拉低口罩吸煙,今日更親眼見到有員工仰頭向天大力吐痰(真的是仰頭向上吐),非常令人反感,店內見不到的地方衛生情況各位自行想像
該店員工衛生異常惡劣
2020-05-16 284 瀏覽
服務態度非常差,order後20分鐘入內麻煩樓面呀姐睇睇有末因我之前行開咗,點知得來一句「點心是要等」唔會漏單。好...我唯有在外等...45分鐘後我入內直接到收銀處話唔等退錢,佢睇吓張單一吓就話「吓末有?」跟住去咗唔知邊度攞盒點心比我話唔好意思剛剛到。2分鐘回家發現點心是微溫🤬當經濟環境差時入內歡迎前歡迎後,經濟好返時就嫌麻煩。致樓面呀姐:你今日有份工是幸運,但相信你老闆唔係想你咁對客,有一天如失去呢份工作,請不要問點解
外賣自取
2020-01-13 288 瀏覽
full晒, 可能因為入面間左房, 有人擺左幾圍, 加上呢度附近無乜酒樓選擇唔算少, 都OK既, 咁揀左自選3款加一餸and 飯, 落單果陣唔知點解個部長好趕住走, 未落完佢就走餸都好快上枱, 先講講個"茶樹菇安格斯牛粒", 喂茶樹菇呢? 無茶樹菇 就求其加啲菇上去, 落單又唔曉講既, 煮果下又唔講架喎, 貨不對辦喎, 係咪可以問聲先呢? 牛粒算幾林既"竹笙豆腐"詳細名唔記得, 唔想記得, 碟野賣相認真嘛嘛, 啲豆腐爛晒, 竹笙幾條, 我懷疑煮果個都覺得賣相唔掂, 加左4條菜心伴碟"豬骨芥菜湯" 佢用一個比碟深少少的容器裝住, 好難"筆"到啲湯, 同埋啲芥菜好似比人食剩咁樣, 一個芥菜的份量都無"耦餅" 肉多, 無乜耦"楊州炒飯" 好大碟, 不過不失總結: 無乜事唔會再黎, 啲野食賣相差, 份量少(飯除外), 質素低
"耦餅" 肉多, 無乜耦
"楊州炒飯" 好大碟, 不過不失

2020-01-11
2019-12-29 190 瀏覽
看到這位置的酒樓又換了名字就來踩雷了,東西不但難吃而且少,還貴,高價的肉類海鮮之類會搭上半碟如豆腐,炸奶之類的低價材料,非常坑。炸魷魚又濕又苦,這店請的真的是專業廚師嗎?
2019-12-29