2024-07-27 641 瀏覽
今次去左呢間位於大館一個相當隱蔽位置(要穿過Dragonfly), 因為冇得卜既關係, 所去到都要排大概30分鐘先入到去🙃 因為入面既位唔多, 所以我地入到去都要係企位一陣先有得坐, 不過呢度既雞尾酒都幾特別既😚EARL GREY MARTEANI 🍸 ($158)用左伯爵茶入饌Gin酒既呢杯雞尾酒茶味幾突出清爽, 再加入檸檬, 糖, 蛋白, 酸酸地幾易入口😎GUADALUPE🫧 ($158)Los Siete Misterios Mezcal加入石榴, 西柚, 可爾必思, 味道酸酸地帶點西柚既香氣幾特別, 酒底都幾濃郁😙WHAT WE DO IN THE SHADOWS🍵 ($158)蘇格蘭威士忌做基底配上抹茶兩者好夾, 完美融入彼此, 但係又冇影響到大家既原味😍呢度雖然隱蔽, 但係都無阻大家黎潮聖, 不過如果要排太耐我又覺得唔值得, 始終排隊個位都係幾熱🥵

EARL GREY MARTEANI 🍸 ($158)

GUADALUPE🫧 ($158)

30 分鐘 (堂食)
$158 (宵夜)
2024-05-29 1101 瀏覽
星期六同朋友慶祝生日,食完飯喺附近所以走來大管,要問咗幾個保安先搵到入口😅一入到去職員都同我地講限時90分鐘 ,都搵左咁耐同埋見冇乜人所以都照入去Total 叫咗三杯Cocktail + Springbank 8YO neatSmoked Nernogi Corpse Reviver No.2 Trinity Old Fashioned 叫完第二杯冇幾耐就有職員走來同我地講時間差唔多 ,跟住隔咗好短時間就比張單我地冇幾耐又有職員好禮貌地同我地講時間差唔多,杯嘢飲都仲未飲晒,我地起身走人( 21:40坐低- 23:03就走咗 都唔算錯過咗鐘啦 ) 佢地仲話下次平日嚟到就唔會限時 😅 平日要返工都係星期五六先出嚟飲吓嘢輕鬆吓啫 飲酒都限時坐得冇咁舒服 仲要嗰日咁啱後面兩台客好嘈,勁大聲講嘢同大笑😅 裝修係幾靚 ,但野飲普通,朋友仲話個廁所好污糟🤮,搞到我唔敢去 所以唔會再有下次

Smoked Nernogi
Corpse Reviver No.2
Trinity Old Fashioned

飲酒都限時坐得冇咁舒服
仲要嗰日咁啱後面兩台客好嘈,勁大聲講嘢同大笑😅
所以唔會再有下次

2024-04-04 810 瀏覽
Classy, Elegant, PromosingOld Money Aesthetic🫖EARL GREY MARTEANIEarl Grey Tea Infused Tanqueray Gin | Lemon | Sugar I Egg White🧡GUADALUPELos Siete Misterios Mezcal | Guava I Grapefruit | Calpis | Bubbles🧀🍞Grilled Cheese Sandwich
Classy, Elegant, Promosing
Old Money Aesthetic

🫖EARL GREY MARTEANI