2024-04-09 307 瀏覽
見到人哋食10分麵包,脆卜卜、又多芝士,所以今日就特登買咗一個嚟試下雖然望落個樣都幾好,但係就好似冇乜心機做咁樣。而且嗰個麵包一啲都唔脆😮‍💨嗰啲芝士就做到拉絲嘅效果呢款麵包我會推介比鍾意打卡嘅朋友,但係我就真係覺得味道一般般

嗰啲芝士就做到拉絲嘅效果

2024-03-17
1 分鐘 (堂食)
2024-04-02 240 瀏覽
呢日星期日放假去左葵廣行街食嘢買衫。嚟到後即刻口痕想食左小食先,即刻去左來自韓國慶州的10 Cents Bread(10分麵包),見到佢店內既廣告拉絲效果咁勁,已經超級期待喇!而佢亦係真材實料加入大塊芝士,仲即叫即拎唔洗等。超速完成交易!而食落口感外脆內軟。芝士餅味道似窩夫般充滿蛋香味,內有澎湃飽滿的鹹甜芝士。另外芝士拉絲效果超浮誇,真係拉極都仲有! 凍左少少都仲做到拉絲效果,真係超正既體驗啊!食完超級滿足😌
呢日星期日放假去左葵廣行街食嘢買衫。

2023-10-29
2024-03-19 271 瀏覽
行過葵涌廣場,見到間賣韓國拉絲芝士餅,好奇買咗嚟試吓,個餅熱熱哋,我咬咗一啖就拉咗條好長芝士絲……🤣一口接著一口成口都係芝士絲,芝士味唔係好濃,我覺得都ok係個餅size大咗少少👍唔錯嘅推介
2024-03-19
想試芝士拉絲餅很久了。店面比想像中大,有幾張枱可以讓人立食。店內有一個오빠負責整餅。這餅果然有很強的芝士🧀️拉絲效果。喜歡餅夠鬆軟,如果餅面可以脆些和芝士🧀️味再濃更好。

2024-02-14 252 瀏覽
之前見到日本韓國都好流行嘅芝士拉絲餅估唔到葵廣都會有得賣餐廳環境幾闊落,但係如果堂食嘅話呢就需要企喺度食個日去見到入邊嘅職員都係韓國人,仲識得講中文;食物即叫即整好新鮮見到區放大大嚿芝士係pancake蛋漿入邊見到都流口水~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~芝士餅充滿蛋香外脆內軟;外型係香港一毫子銀幣🪙咬落去中間食到鹹鹹香香嘅芝士味最過癮係個拉絲芝士不過食完就好飽有啲滯經過呢邊如果未試過都值得一試嘅
之前見到日本韓國都好流行嘅芝士拉絲餅
估唔到葵廣都會有得賣
餐廳環境幾闊落,但係如果堂食嘅話呢就需要企喺度食

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

最過癮係個拉絲芝士
不過食完就好飽有啲滯
經過呢邊如果未試過都值得一試嘅
2024-02-08 195 瀏覽
最初時係見到日本個10yen 芝士餅先,之後就成日見到呢個一毫芝士餅,但係一直都未去到葵廣,剛好早幾日有時間去食下野,去到就緊係去食呢個一毫拉絲芝士餅先(´▽`).鋪頭幾大間,仲有幾張枱可以比人係到食,唔洗邊行邊食咁輪盡~去到已經見到好多人係到等緊,以為要等好耐點知大約5分鐘就拎得~.芝士餅即叫即整熱辣辣,有濃濃的蛋香味,中間包住一大舊芝士,邊食邊拉絲仲可以拉到好長添!而且造形岩唒打卡呀,我見到其他客人都掛住係到拉絲🤣🤣🤣

【葵芳•終於有‼️韓國🇰🇷大熱拉絲芝士餅】10分麵包📍葵涌廣場2樓2009號舖 👅8.88/10🇰🇷近期最hit嘅 10cents 🧀邪惡拉絲芝士餅E家葵廣都有得食啦!由韓國 oppa親自即叫即整一毫子造型芝士餅,打卡一流!製作過程充滿蛋香味(≧∇≦)口感軟熟,一啖咬落去芝士鹹香味湧出黎,拉絲拉到好過癮,可以同friends 鬥拉得長tim 🤣 ✨Oppa仲教路可以用手輕輕推🧀向上少少咬會拉得更長ga(^з^)鋪頭Area都幾大 有立食枱 可以同朋友打卡 📸慢慢Enjoy ! 依家儲夠5個印花仲可以換佢地嘅 cute cute Totebag💓
【葵芳•終於有‼️韓國🇰🇷大熱拉絲芝士餅】

10分麵包📍葵涌廣場2樓2009號舖

👅8.88/10

製作過程充滿蛋香味(≧∇≦)

最近見到好多人對葵廣一間小店特別有興趣仲會專登走入去買, 今日一於帶埋幾位朋友仔一齊去買來食先。這間是由韓國oppa主理主打🧀芝士餅的專門店, 餅的外型設計是港幣一毫子, 其噱頭是芝士餅可以拉絲拉到超超超超長😁。餐廳老闆首先倒入粉漿在模具中, 之後再加上一塊厚芝士放在中間, 然後另一邊也倒上粉漿, 最後蓋上模具等幾分鐘熱騰騰的餅終於出爐了。 無可否認芝士餅出爐時一咬開真係可以做到相當唔錯的拉絲效果, 加上口感外脆內軟天氣凍時進食真係可以令到身體暖笠笠, 但我跟友人一致都覺得其味道偏甜及味道太單一, 食半個已經覺得好膩好有飽肚感, 加上其價錢也偏貴($40)。其實只是一塊芝士放入餅中小編覺得有點不值這價錢的感覺😅。P.S. 本人建議可弄多幾款不同口味的芝士餅或加其他配料放進餅內, 這樣可能會更好🤔。

2024-01-13 178 瀏覽
葵廣掃街必食!上二樓轉入角落頭位有一間淨係買一款食品嘅小食店,獨沽一味真係好少有🤨就睇吓佢有咩咁好食先!小食店門前有幾張企枱,眼見唔少中學生一人揸住一個食到啲芝士拉來拉去,好盞鬼🤪落完單即叫即整,大概等咗5分鐘就有得食啦!$40/個嘅拉絲芝士包食落個包甜甜地,超煙靭嘅芝士,拉到半米長😎最重要係真係韓國人整😏牆上掛住個電視播住韓國節目介紹呢個包,應該係韓國熱潮帶到嚟香港👍🏻總括嚟講$40一份都好值得一試,淨係oppa整俾你食都值錢啦🤣10分麵包 (葵芳)葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2009號舖

10分麵包 (葵芳)
葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2009號舖
  • 10分麵包
2024-01-07 120 瀏覽
地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號鋪係韓國和日本爆紅的硬幣造型拉絲芝士餅!🔥🔥🔥由Oppa主理的韓式拉絲芝士夾餅店「10 Cents Bread」(10分麵包),芝士拉絲餅即叫即製,造型做到港幣咁! 好適合打卡呀😂😂 同佢講幾句練下韓文啦! 🤣鋪位好闊落,有3 張枱左邊,可以同fd 企食到埋佢, 唔洗企係走廊迫! 不過千祈唔好帶外來食物入去食呀!🌝🙆🏻‍♀️HKD 40😗#葵廣美食#葵廣掃街#葵廣打卡#10centsbread#koreanfood#japanesefood#hkig#hkfoodie#hkfoodblogger
地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號鋪
係韓國和日本爆紅的硬幣造型拉絲芝士餅!🔥🔥🔥
不過千祈唔好帶外來食物入去食呀!🌝🙆🏻‍♀️
HKD 40😗
2024-01-07 94 瀏覽
我最近經過葵涌廣場時發現了一家非常受歡迎的麵包店。雖然店鋪很大,但只有一款產品在售,並且還設有一個特別的打卡位供大家拍照。這款麵包是即叫即整的,製作時間大約需要5分鐘。麵包造型是香港1毫子,它剛出爐時還保持著熱辣辣的狀態,充滿了誘人的蛋香味。口感方面,外表酥脆,內部則鬆軟。另外,芝士部分半溶,給整體口感增添了豐富拉絲感。這款麵包真的非常美味。價錢 $40一個#香港 #葵芳 #葵涌廣場 #10分麵包 #拉絲麵包 #食評

價錢 $40一個

2024-01-03
5 分鐘 (堂食)
走到葵廣呢度,實在唔可以錯過新開嘅韓式芝士麵包店掃!👀 啱啱入口一咬,個芝士拉絲勁到一個不得了,就似開心時數蚊仔咁滿足!🥰💰起初以為只係外型吸引,點知一試,完全打破平時食麵包嘅刻板印象。外皮香脆得嚟唔會好硬,一咬落去,彈牙得嚟鬆軟嘅內芯配上順滑濃郁嘅芝士,咬落去間中仲會「啪啪」作響,真係得意又有新鮮感!😋叫上嚟個熱辣辣嘅包,焗到剛啱啱好,芝士熱騰騰流出嚟,就似金黃色嘅瀑布,靚極啦!個包一啖嘅份量,啱啱好充實滿足,真係朝早嚟一個,精神爽利整個早晨。🌞一間專賣麵包嘅店舖,就算款式唔多,但一味咁夠晒專注同賣相掂,真係值得一試。車輪餅味嘅麵包底,加上啖啖肉嘅芝士磚,可謂香香脆脆,口感一流!啱啱食完,成個心情都跟住愉快起嚟,下次再同三五知己再嚟一轉,一齊分享下這份簡單卻滿足嘅快樂!👫🧀🍞

2023-12-21 207 瀏覽
I was shopping at Kwai Chung Plaza today and kept seeing people with this intriguing round shape bread, so I walked around the mall in search of the place that sells this snack.I found this place on the 2nd floor, and this korean snack is called 10 cent cheese bread, $40 per piece. After I tried it, I found out that it is not really bread but more like cake like texture with mozzarella stuffed inside.It is made by first pouring a bit of the cake batter into the machine and then a piece of mozz

It is made by first pouring a bit of the cake batter into the machine and then a piece of mozzarella was put on top of the cake batter, then some more cake batter was poured over to cover it up.

I found the 'bread' to be very cheesy and the 'bread' have a bit sweet taste . The bread is ok but I found it to be quite small for $40, so I will only try it once.
10 cent cheese bread
2023-12-21
5 分鐘 (堂食)
$40 (其他)
🧀風靡日本韓國的芝士餅 — 10分麵包🍞日本🇯🇵同韓國🇰🇷都風靡的芝士餅登陸香港啦~店鋪負責人從韓國帶來當地的味道,完整呈現出黎,之前喺日本城見到今次終於有機會可以試吓啦🤩芝士餅即叫即整,熱辣辣🔥十分厚實,蛋香味濃厚,口感外脆內軟,芝士有拉絲效果🧀而且食落充滿咸香同蛋香🥚另外韓籍店員服務態度都好好👍會想再食多次!地址:10分麵包 10 Cents Bread葵涌葵芳廣場2樓2009號舖。
🧀風靡日本韓國的芝士餅 — 10分麵包🍞

地址:10分麵包 10 Cents Bread
葵涌葵芳廣場2樓2009號舖。
👍🏻韓式拉絲芝士餅 $40葵廣新開冇耐嘅小店,由兩位韓國老闆主理,全店只賣一樣嘢食,即叫即整拉絲芝士餅🧀!之前已經見IG好多人去打卡,當日又真係幾多人幫襯,塞爆間鋪咁滯😮好在落單後等咗5分鐘左右已經有食得Open kitchen睇住製作過程,內餡芝士好厚好大塊成舊牛油咁,趁熱一撕開勁拉絲!老闆見到我地唔識拉仲即場示範,直頭拉到上天花板,好似表演咁,真係好誇張😂-夾餅類似窩夫味道,有蛋香,鬆軟香甜,邊位微脆內裏芝士同平時食到個種芝士有啲唔同,口感比較煙韌,充滿鹹香,拉絲效果好澎湃兩者夾埋一齊,鹹甜交錯幾得意在場個個一路食一路拉長芝士,打卡一流😎價錢進取咗啲,不過都冇得同日本/韓國當地直接比較啦-味道:8/10性價比:7/10-📍 #10分麵包 @10centsbread葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2009號舖
👍🏻韓式拉絲芝士餅 $40
好在落單後等咗5分鐘左右已經有食得
夾餅類似窩夫味道,有蛋香,鬆軟香甜,邊位微脆
兩者夾埋一齊,鹹甜交錯幾得意
在場個個一路食一路拉長芝士,打卡一流😎
價錢進取咗啲,不過都冇得同日本/韓國當地直接比較啦
味道:8/10
性價比:7/10