2023-08-30 25 瀏覽
係尖沙咀赫德道有間韓式酒吧,除左有一般酒品外🍻,仲有加入韓國特色既調酒、果酒同米酒🍹等,配搭韓式下酒菜,感覺勁Chill☺💫 半半炸雞 $198想試勻兩款口味既炸雞所以就揀左半半,口味揀左蜜糖牛油炸雞同香辣蒜香醬油炸雞🤩每半份大約有6,7件,炸雞係即炸的,外皮超!香!脆!而且雞肉嫩滑又多肉汁🤤蜜糖牛油口味係炸雞上灑上蜜糖牛油粉,食落好香甜;而醬油口味都好令人驚喜,起初望落去覺得好似無乜醬汁咁,原來外皮已經索哂味,一開始有醬油既甜味,慢慢就有微微既辣味!💫 海鮮煎餅 $138海鮮煎餅份量好多而且好厚身😆食落好有口感,仲有滿滿既配料,好似魷魚、蝦等,點埋酸甜既醋汁,味道更加提升💫 粉紅醬煮年糕 $188年糕係長條形好似烏冬既韓式年糕,食落好彈牙~醬汁味道似平時食芝士麵果隻粉+牛奶/忌廉咁,加埋腸仔同煙肉💫 士多啤梨蘋果酒

💫 半半炸雞 $198

💫 海鮮煎餅 $138

💫 粉紅醬煮年糕 $188

💫 士多啤梨蘋果酒

2023-08-23 65 瀏覽
香港要食韓國菜一d都唔難但要食到比較正宗味道就要細心挑選一下.呢間係尖沙咀赫德道新開嘅2 kims’pocha應該都係近期食過最高質嘅韓國菜.款式多而且味道都好貼近韓國食到嘅風味.半半煎餅(泡菜、韭菜)一次過可以食晒我最鍾意嘅韓式煎餅海鮮煎餅外層好香脆煎餅餡料好豐富!充滿大量韭菜同魷魚另外泡菜煎餅同樣脆身泡菜好香而且好爽脆辣海鮮湯麵湯麵上嘅海鮮好豐富! !充滿大量魷魚。青口。蜆肉辣海鮮湯辣得黎又充滿鮮味辣味唔會過嗆又香湯內又充滿泡菜香令湯底又惹味配上嘅湯麵粗身而且煙韌彈香辣蒜香醬油炸雞炸雞新鮮炸起炸雞面上加入醬油同炸蒜每件炸雞都充滿光澤,賣相好吸引炸雞嘅炸漿唔會好厚身而且又好脆身無骨炸雞啖啖肉肉質好嫩滑又唔會好乾蜂蜜米酒米酒好香甜!酒味唔算太濃配搭蜂蜜帶一陣蜜香特調蘋果酒蘋果酒樽身好可愛果味好濃而且又甜啤酒炸雞果然係perfect match!

半半煎餅(泡菜、韭菜)
一次過可以食晒我最鍾意嘅韓式煎餅
海鮮煎餅外層好香脆
煎餅餡料好豐富!充滿大量韭菜同魷魚
另外泡菜煎餅同樣脆身
泡菜好香而且好爽脆

辣海鮮湯麵
湯麵上嘅海鮮好豐富! !
充滿大量魷魚。青口。蜆肉
辣海鮮湯辣得黎又充滿鮮味
辣味唔會過嗆又香
湯內又充滿泡菜香令湯底又惹味
配上嘅湯麵粗身而且煙韌彈

炸雞新鮮炸起
炸雞面上加入醬油同炸蒜
每件炸雞都充滿光澤,賣相好吸引
炸雞嘅炸漿唔會好厚身而且又好脆身

配搭蜂蜜帶一陣蜜香

特調蘋果酒
蘋果酒樽身好可愛
果味好濃而且又甜
啤酒炸雞果然係perfect match!
  • 香辣蒜香醬油炸雞
2023-08-21 37 瀏覽
🍗半半炸雞揀左蜜糖牛油&甜辣味😋炸雞即叫即炸,熱辣辣上枱,外皮香脆,嫩滑多汁,蜜糖牛油炸雞激似蜂蜜牛油薯片味,好正甜辣炸雞係韓國最經典既醬汁,甜得黎帶少辣,好開胃,重點炸雞係啖啖肉冇骨,份量都幾多✨仲有一碟酸蘿蔔可以解一解膩🥩🐙霜降牛肉辣炒八爪魚有個爐連埋鐵板上菜,保證食物仲keep到一定溫度,八爪魚爽口彈牙,辣味岩岩好,仲有少少椰菜一齊炒,幾惹味霜降牛肉既牛脂分佈平均,味道好香濃🥂柚子蘋果酒、特調蘋果酒韓國蘋果酒較少見到,有好香蘋果味,酒精濃度5-7%,甜甜地好容易入口,配炸雞超夾,飲飲下仲想飲多支✨餐廳環境好舒服&闊落,適合一大班朋友黎relax 一下📍2 Kim’s Pocha

🍗半半炸雞
揀左蜜糖牛油&甜辣味😋
✨仲有一碟酸蘿蔔可以解一解膩

🥩🐙霜降牛肉辣炒八爪魚
霜降牛肉既牛脂分佈平均,味道好香濃

🥂柚子蘋果酒、特調蘋果酒

✨餐廳環境好舒服&闊落,適合一大班朋友黎relax 一下

📍2 Kim’s Pocha

2023-08-18 39 瀏覽
呢間韓式酒吧裝修好型格!餐廳中間位仲有個柱形嘅大電視播K-Pop啲MV~而且位置好闊落坐得好舒服,係飲酒chill嘅好地方!牛肉雜菜炒粉絲粉絲同牛肉份量都唔少,粉絲口感幾煙靭彈牙,唔會一pat pat咁,而且好入味!男朋友都大讚!去韓國餐廳點可以唔食醬油蟹同醬油蝦!醬油蟹都幾大隻,蟹蓋啲膏都唔算少,食落酒味同醬油味都幾濃,同唔腥!不過蟹肉就唔算好多~但蟹膏真係勁好食!想食肉就食蝦!勁入味勁好食🥹二選一真係勁難揀,所以。。why not both😝加埋個紫菜飯一齊食簡直係perfect match!!

牛肉雜菜炒粉絲

去韓國餐廳點可以唔食醬油蟹同醬油蝦!
2023-08-17 34 瀏覽
- 炸醬麵 $98:麵條比較軟嫩,好鍾意呀!炸醬入面仲有薯仔同類似紅菜頭嘅食材,香濃又帶點甜味,口感好好,份又充足量足,真係好鍾意呢個炸醬麵!不過食嗰陣要小心啲汁彈到淺色衫呀~- 半半炸雞 $198:分別㨂咗半份香辣蒜香醬油炸雞+半份原味炸雞。香辣蒜香醬油炸雞辣度適中,唔使沾醬都好好味。原味炸雞比較清,但係外皮超香脆,雞肉多汁,沾埋蜜糖芥末醬一齊食,好惹味。附送嘅醃蘿蔔都好好食呀!唔會太酸,但好開胃!!- 牛肉可樂餅 $88:可樂餅外層脆口,內裡牛肉香嫩,配上自家製嘅甜醬,好開胃!- Virgin Mojito $108:用咗青檸汁、薄荷葉、梳打水等調製而成。味道清新爽口,有少少氣泡感,好適合夏天飲。- 蘋果汁 $70:好自然嘅蘋果香甜味,解渴得嚟又健康!

不過食嗰陣要小心啲汁彈到淺色衫呀~

附送嘅醃蘿蔔都好好食呀!唔會太酸,但好開胃!!

醬,好開胃!

- 蘋果汁 $70:好自然嘅蘋果香甜味,解渴得嚟又健康!

2023-08-13 31 瀏覽
Korean Night 🇰🇷✨🌉星期日的晚上🌃落完雨特別清涼好適合去小酌兩杯🍻餐廳位於尖沙咀的一條小巷沒有鬧哄哄的路人 反而坐得特別舒服心靜🍃餐廳是韓國人開的好似都有韓國人專登黎光顧~我哋叫咗個霜降牛肉辣炒八爪魚🐙海鮮煎餅和炸醬麵🥘霜降牛肉炒八爪魚味道不俗牛肉既紋理和油脂呈網狀均勻分佈而油脂同牛肉的香味交雜味道層次非常豐富🥓八爪魚十分彈牙 加咗泡菜炒均 好辣但很惹味😋海鮮煎餅係我每次食韓國菜必點的菜式🌮厚實既煎餅外表微脆可以吃出海鮮及蔬菜既甜味配搭埋秘製醬汁我覺得佢份量都大 有八大塊夠三個人食啊👫🏻👭🏻還有的是炸醬麵 裹滿了醬汁麵質也非常彈牙食完有滿滿既幸福感🤍🖤飲料方面頗推薦蘋果酒低酒精又易入口 酸酸甜甜的是韓國直送🍺🍹🥂
Korean Night 🇰🇷✨🌉

星期日的晚上🌃
落完雨特別清涼
好適合去小酌兩杯🍻

餐廳位於尖沙咀的一條小巷
沒有鬧哄哄的路人
反而坐得特別舒服心靜🍃
餐廳是韓國人開的
好似都有韓國人專登黎光顧~

我哋叫咗個霜降牛肉辣炒八爪魚🐙

飲料方面頗推薦蘋果酒
低酒精又易入口 酸酸甜甜的
是韓國直送🍺🍹🥂
2023-08-13 513 瀏覽
由韓國人親自主理的韓式酒吧 《2 Kim’s Pocha》@2kimspocha 裝修環境型格十足,老闆勁揼本在餐廳中間的位置,做了一個柱形的大電視,不斷loop住K-Pop MV, 侍應還很好,特登安排我哋坐喺燈箱的梳化位,闊落又舒服,更加充滿Korean pop culture的氣氛🔮牛肉雜菜炒粉絲 韓式炒粉絲分量超多,粉絲口感煙靭彈牙,韓式牛肉汁又炒得非常入味,雜菜配料如:椰菜絲,紅蘿蔔絲,金菇菜,雲耳等,新鮮爽脆,肥牛肉片份量多又軟綿,overall口感十分之有層次,而且鑊氣十足,用來做主食,確實一流啊! 🔮半半炸雞  🔸️蜜糖牛油炸雞🔸️甜辣炸雞 來食韓國餐又點可以唔叫炸雞呢!炸雞全部都是用雞腿肉,啖啖肉嫩滑又Juicy,每塊雞都大大件,外脆內軟,一口咬落去爆汁之感,勁正呀!餐廳有多種不同口味的炸雞,我就叫咗半半炸雞,即係可以要兩種味道,我揀咗蜜糖牛油炸雞和甜辣炸雞,前者香甜帶有香蒜芝士牛油味,後者先甜後辣,味道層次十足又惹味,用嚟配啤酒,超級正呀! 🔮烤牛肋骨  餐廳其中一個signature dish,端上菜時以韓式鐵板焊烘住,保持溫度;韓國直送高質牛肋骨,肉質非常軟腍,牛味

🔮牛肉雜菜炒粉絲

🔮半半炸雞
🔸️蜜糖牛油炸雞
🔸️甜辣炸雞

🔮烤牛肋骨
餐廳其中一個signature dish,端上菜時以韓式鐵板焊烘住,保持溫度;韓國直送高質牛肋骨,肉質非常軟腍,牛味十足,入口還有牛脂慢慢滲出來,而且亦用咗秘的Bulgogi sauce醃過,連骨頭威位也非常入味,好食到我連骨都lun埋呀

🔮柚子蘋果酒
韓國特色柚子蘋果啤酒,清香的柚子和蘋果味,微酸而大帶甜,有點似apple cider 的味道,個人覺得非常適合女士們品嚐

收工來個自製ladies night同姊妹們飲吓啤酒,食吓炸雞,傾吓偈,坐得又舒服,又可以一邊聽住青春有熱血啲K-Pop Music,姊妹們放輕鬆又多一個選擇啦!
蜜糖牛油炸雞
甜辣炸雞
柚子蘋果酒
蜜糖牛油炸雞
甜辣炸雞
柚子蘋果酒
2023-08-12 26 瀏覽
今次嚟到位於尖沙咀嘅韓國bar 裝修走型格路線 都幾有格調同埋氣氛 都幾啱happy friday嚟飲下野🍻❣️醬油蟹 ($250)係呢到竟然見到有醬油蟹 係香港想食左好耐都見唔到有 竟然係呢到見到就嗌左個試試(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)醬油蟹個樣上黎勁正宗同韓國食無咩分別 po咗上ig啲人仲以為我去左韓國🤣隻蟹嘅肉同膏都幾多醬油鮮味都重 唯一美中不足係無嗌個飯黎撈飯食 同埋略嫌有少許腥味🥺係香港食呢類生野最驚唔乾淨會生蟲 我地親身試過無事 大家可以放心食用🤣❣️蜜糖牛油炸雞 ($188)每次去到韓國餐廳見到有炸雞食都忍唔住嗌黎食下✨呢到啲炸雞都幾多味道揀 我地最後揀左個蜜糖牛油味🍯首先必須強調佢係無骨炸雞 啖啖肉勁滋味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 一拎上枱個牛油香味真係坐係隔離枱都聞到✨食落去蜜糖甜甜地 加埋牛油個香濃味真係無得彈🥰炸雞份量都幾多 3-4人share都可以🙌🏻❣️芝士蛋卷 ($138)呢到個芝士蛋卷又係勁高質 蛋香味勁重(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 呢個蛋卷係偏向比較熟嘅狀態 然而一切開個蛋卷會見到勁多芝士流心 味道相當豐富🧀❣️ ғʀᴜɪᴛ ᴘᴜɴᴄʜ ($65)話到明韓國bar 呢到真係超多飲品選擇

❣️醬油蟹 ($250)
❣️蜜糖牛油炸雞 ($188)
每次去到韓國餐廳見到有炸雞食都忍唔住嗌黎食下✨
呢到啲炸雞都幾多味道揀 我地最後揀左個蜜糖牛油味🍯
炸雞份量都幾多 3-4人share都可以🙌🏻
❣️芝士蛋卷 ($138)
❣️ ғʀᴜɪᴛ ᴘᴜɴᴄʜ ($65)
話到明韓國bar 呢到真係超多飲品選擇 包括alcoholic/non-alcoholic 飲唔飲酒嘅朋友都可以嚟😆
至於我地嗌嘅fruit punch就味道唔錯 唔會有出面既人造既甜味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

❣️ ᴍᴀᴋɢᴏʟɪ ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ - ʜᴏɴᴇʏ ($88/98)
呢到嘅酒類真係超多 都幾有驚喜‼️無諗過仲會有Korean apple cider同makgoli cocktail 有種去咗韓國嘅感覺🥺
韓國米酒配上蜜糖 口感順滑 好易入口 飲落甜甜地 好啱女仔飲👧🏽

❣️ᴋᴏʀᴇᴀɴ ᴀᴘᴘʟᴇ ᴄɪᴅᴇʀ - ʀᴜᴅᴇ ʙᴇʀʀʏ ($75/90)
另外店員仲送咗支韓國嘅apple cider俾我地🥰
唔太飲到有士多啤梨味 (超好彩 因為我唔食士多啤梨🤣)
但酸味十足 都幾refreshing 配埋炸雞係一流🙌🏻
兩款酒濃度都唔算高 都幾啱小酌一下😛

推薦指數:🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 4/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 3.5/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 5/5】

ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ
這間位於赫德道的韓式酒吧,除咗有酒飲之外,食物都非常高質🤯完全拍得住出面的韓國餐廳我當日大概6點幾就去到,大概是酒吧為主的關係,所以客人不多,不過就算坐滿人都好,他們的座位都好寬鬆,唔會逼夾炸豬排 $138 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟有我手臂咁長,而且一切開入面啲芝士就湧出來,一啖咬落去,外脆內軟,豬扒和芝士完美結合,唔係講笑,真係好好食🤯不過一定要趁熱食,因為冷咗之後就冇咁好食,同埋表面那幾顆青辣椒不會很辣,一齊食可以中和油膩感糖醋肉 $150 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟食落酸酸甜甜,肉質也不錯,另外,醬汁另上,所以怕酸的朋友,不點醬吃也可以(不過就咁食會有少乾)而且份量超級多,三四個人分享也夠吃炸醬麵 $98 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟味道和在韓國吃的差不多,食落濃味得來又不會太鹹,就咁單吃醬汁中的薯仔粒也不會覺得鹹,而且給的醬非常多,食完啲麵仲有很多醬汁,所以放心一啖拌很多很多醬都可以,係就算再飽也可以食得下🤤🤤真心覺得依間酒吧的食物非常高質,如果怕人多會煩的話,早少少去,就可以享受到寧靜的環境+好味的食物以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見

炸豬排 $138 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

糖醋肉 $150 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

炸醬麵 $98 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟

以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。
超耐冇食韓國野啦🤪🤪尖沙咀酒吧街又有一間韓國菜!可以邊飲野飲嘆炸雞🍗半半炸雞🍗兩款口味叫咗蜜糖芥末同埋甜辣炸雞🤤即叫即炸,熱辣辣!外皮仲好脆口中間略嫌小小乾身~但勝在味道十足!魚糕鍋🐟估唔到成個鍋都係魚糕!😝有4-5款唔同嘅魚糕,食落吸哂湯嘅精華!仲有個Gas爐煲住個鍋添🤭泡菜煎餅🫓食落厚粉左少少,泡菜份量都唔算太多📍2 Kims’ Pocha (尖沙咀)尖沙咀赫德道4號The Hart地舖#尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #尖沙咀酒吧 #酒吧街 #韓國菜 #尖沙咀韓國街 #尖沙咀韓國餐廳
超耐冇食韓國野啦🤪🤪

尖沙咀酒吧街又有一間韓國菜!
可以邊飲野飲嘆炸雞🍗

半半炸雞🍗兩款口味
叫咗蜜糖芥末同埋甜辣炸雞🤤
即叫即炸,熱辣辣!外皮仲好脆口
中間略嫌小小乾身~但勝在味道十足!

魚糕鍋🐟
估唔到成個鍋都係魚糕!😝
有4-5款唔同嘅魚糕,食落吸哂湯嘅精華!
仲有個Gas爐煲住個鍋添🤭

泡菜煎餅🫓
食落厚粉左少少,泡菜份量都唔算太多

📍2 Kims’ Pocha (尖沙咀)
尖沙咀赫德道4號The Hart地舖

2023-08-09 57 瀏覽
༺ 2 Kims' Pocha ༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ 2 Kims' Pocha𖠚ᐝ 半半炸雞($198)𖠚ᐝ 半半煎餅($148) 𖠚ᐝ 粉紅醬炒年糕 ($188)𖠚ᐝ Sweet Mama($75) ⚑ 尖沙咀赫德道4號The Hart地舖ʀᴇᴠɪsɪᴛ:7.6/10☽‎⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎‎➳ 半半炸雞($198)有得叫半半炸雞超正!叫咗蜜糖牛油同芝士口味🥳蜜糖牛油好好食,有蜜糖甜味,好似蜂蜜牛油薯片既味😚至於芝士味都冇咁突出~ 兩款炸雞份量都係有六件,仲要係無骨炸雞,啖啖肉🤤評分:7.8/10➳ 半半煎餅($148) 半半有泡菜煎餅同韭菜煎餅~每款有五塊,口感軟糯,不過有粉漿感~ 比較中意泡菜煎餅惹味啲😆評分:7.3/10➳ 粉紅醬炒年糕 ($188)唔知有冇人記得我曾經分享過玫瑰醬炒年糕嘅做法🤣之前會自己整,第一次係餐廳食😆呢款醬汁份量好多,奶香味比較重,辣度低~ 年糕長條型,煙煙銀銀幾Q彈🥰仲有香腸煙肉,鹹香味提升🥓評分:7.5/10➳ Sweet Mama($75) 酒精濃度5
༺ 2 Kims' Pocha ༻
➳ 2 Kims' Pocha
𖠚ᐝ 半半炸雞($198)
𖠚ᐝ 半半煎餅($148)
𖠚ᐝ 粉紅醬炒年糕 ($188)
𖠚ᐝ Sweet Mama($75)
⚑ 尖沙咀赫德道4號The Hart地舖
ʀᴇᴠɪsɪᴛ:7.6/10

➳ 半半炸雞($198)
評分:7.8/10
半半炸雞

➳ 半半煎餅($148)
評分:7.3/10
半半煎餅

➳ 粉紅醬炒年糕 ($188)
評分:7.5/10
粉紅醬炒年糕

➳ Sweet Mama($75)
酒精濃度5.3%,味道有啲似apple cider 🍺 有蘋果味道,幾好飲易入口😚
評分:7.7/10
Sweet  mama

☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽

餐廳係韓式酒吧,不過都有唔少熟食!餐廳播著k-pop,裝修都好有氣氛,幾啱飲酒食嘢😚
2023-08-06 22 瀏覽
☆ 2 𝙆𝙞𝙢𝙨' 𝙋𝙤𝙘𝙝𝙖尖沙咀尖沙咀赫德道4號The Hart地下✦ 醬油蟹平時唔鍾意食飯嘅我,每次食親醬油蟹都一定要撈飯,真係唔怪之得平時d人成日話佢係白飯小偷XD 當日隻蟹唔算好多膏但係都好鮮甜(๑˃̵ᴗ˂̵)✦ 海苔飯海苔份量好多,就咁撈埋食已經好味,撈埋醬油蟹食又得,得左!✦ 芝士蛋卷好大份蛋卷,入面都幾好芝士,面頭有d茄汁同沙律醬,食落唔會好漏。✦ 什錦海鮮鍋鍋入面有青口、蜆、蝦、八爪魚、魷魚同埋大量蔬菜,個湯底帶胡椒嘅辣,都幾香幾惹味,同埋飲左酒飲佢個胃好舒服(〃ω〃)✦ 真露+秘密醒酒我呢隻酒鬼真係第一次飲真露加呢個秘密醒酒,甜甜地令到更易入喉,至於有冇醒酒作用我就唔知啦XD✦ 蜜桃蘋果酒係呢到見到呢隻韓國Apple cider,有幾隻味,揀左呢個蜜桃蘋果酒,酒味唔重好易飲,都幾岩大部分女仔。少見有酒吧係食韓國野,酒吧一路播住好hit嘅kpop,好有氣氛,服務都好好,回頭率高!

☆ 2 𝙆𝙞𝙢𝙨' 𝙋𝙤𝙘𝙝𝙖
尖沙咀尖沙咀赫德道4號The Hart地下

✦ 醬油蟹
當日隻蟹唔算好多膏但係都好鮮甜(๑˃̵ᴗ˂̵)

✦ 海苔飯
海苔份量好多,就咁撈埋食已經好味,撈埋醬油蟹食又得,得左!

✦ 芝士蛋卷

✦ 什錦海鮮鍋

✦ 真露+秘密醒酒

✦ 蜜桃蘋果酒

2023-08-03 32 瀏覽
同朋友出去食飯飲嘢,又唔係幾想食西式嘢,所以揀咗間韓式酒吧試吓~ 估唔到佢都有幾多嘢食可以揀🙆🏻‍♀️▪️粉紅醬炒年糕韓國好hit嘅玫瑰醬炒年糕,其實就係韓式辣醬,加茄汁,加牛奶/忌廉。茄汁酸酸哋可以解膩,牛奶/忌廉就可以降低辣度,好惹味。年糕比平時嘅長同幼身,有啲似烏冬,但食落煙韌有咬口,又好掛汁▪️雜錦炸物有炸餃子、紫菜粉絲卷、魷魚、芝士條,每樣都炸得脆卜卜,唔錯▪️半半炸雞 (芝士炸雞、甜辣炸雞)炸雞外皮香脆,食落肉質亦都嫩滑。芝士味有滿滿嘅芝士粉,好香濃,但唔會話膩。甜辣味就辣辣哋幾開胃▪️柚子蘋果酒唔係好飲得酒嘅我,揀咗韓式apple cider,有淡淡嘅柚子味,好易入口2 Kims' Pocha📍尖沙咀赫德道4號The Hart地舖

▪️粉紅醬炒年糕

▪️雜錦炸物
有炸餃子、紫菜粉絲卷、魷魚、芝士條,每樣都炸得脆卜卜,唔錯

▪️半半炸雞 (芝士炸雞、甜辣炸雞)

▪️柚子蘋果酒

2 Kims' Pocha
📍尖沙咀赫德道4號The Hart地舖
📸 2 Kim’s Pocha為食妹呢排特別掛住韓國🇰🇷可惜無假飛一轉🥲 唯有係香港搵吓好食既韓料琴日同男朋友行過The Hart地鋪既酒吧轉咗手做韓國菜 咁就啱曬🤭今次叫咗3款都係平時香港少見既🍴辣海鮮湯麵 $128🩵 9/10可以話係為食妹係香港食過最正宗既辣海鮮麵平時食一係就係無海鮮 一係就係死辣 無咗海鮮湯底既鮮今次呢間就兩樣就做到海鮮方面有青口 蜆 魷魚 墨魚仔湯底明顯飲得出有落海鮮落去熬過🍴玫瑰醬炒年糕 $188🩵 7.5/10聽落好似度度有得食 唔特別但佢地用咗長年糕 最近係韓國都好熱門本身以為咁長食落實有排咬但原來長年糕口感比較軟糯帶微微煙韌玫瑰醬微微靚 啱曬唔太食靚既朋友仔🍴辣炒八爪魚配素麵 $228🩵 8/10辣醬偏蒜香 食落似辣版既包醬(姐係韓燒橙橙地果個醬八爪魚份量都幾多 而且夠爽口素麵平日唔常見 加埋八爪魚同少少辣醬🥹🥹🍺 餐廳9點前係Happy Hour📍 尖沙咀赫德道4號The Hart地舖
📸 2 Kim’s Pocha

玫瑰醬炒年糕
辣炒八爪魚配素麵
  • 辣炒八爪魚
2023-07-30 34 瀏覽
赫德道這間韓式餐廳環境非常時尚,裝潢設計充滿現代感,令人感覺有活力。此外,餐廳播放的K-Pop音樂非常寫意,服務員的服務態度也很親切。韓式糖醋汁炸豬柳。糖醋汁酸甜清香,幾有開胃的感覺!外皮的酥脆與內裡的豬肉質感形成了很好的對比,非常滿足。韓式醬油蟹,醬汁的口感會有些微辣,但同時也帶有微甜的味道,非常開胃。蟹肉質地鮮嫩,配上醬汁帶點酒香!配上白飯夾埋蟹糕食,更加滋味。韓式牛肉炒粉絲,加入一些韓式調味料調味。口感柔軟,牛肉和粉絲的口感相互融合,混合出一種獨特的口感,非常地美味。Cass啤酒口感清爽,在享受美食的同時,喝一杯冰涼的Cass啤酒也是一種非常棒的享受。