2023-08-30
係尖沙咀赫德道有間韓式酒吧,除左有一般酒品外🍻,仲有加入韓國特色既調酒、果酒同米酒🍹等,配搭韓式下酒菜,感覺勁Chill☺💫 半半炸雞 $198想試勻兩款口味既炸雞所以就揀左半半,口味揀左蜜糖牛油炸雞同香辣蒜香醬油炸雞🤩每半份大約有6,7件,炸雞係即炸的,外皮超!香!脆!而且雞肉嫩滑又多肉汁🤤蜜糖牛油口味係炸雞上灑上蜜糖牛油粉,食落好香甜;而醬油口味都好令人驚喜,起初望落去覺得好似無乜醬汁咁,原來外皮已經索哂味,一開始有醬油既甜味,慢慢就有微微既辣味!💫 海鮮煎餅 $138海鮮煎餅份量好多而且好厚身😆食落好有口感,仲有滿滿既配料,好似魷魚、蝦等,點埋酸甜既醋汁,味道更加提升💫 粉紅醬煮年糕 $188年糕係長條形好似烏冬既韓式年糕,食落好彈牙~醬汁味道似平時食芝士麵果隻粉+牛奶/忌廉咁,加埋腸仔同煙肉💫 士多啤梨蘋果酒
💫 半半炸雞 $198
💫 海鮮煎餅 $138