2025-01-29 260 瀏覽
太子🚇呢間 2 Soon Cafe 裝修帶有摩洛哥☺️沙漠風格,除咗室內之外🚪門口仲有室外用餐區🍴,佢哋除左有一般 cafe 飲品☕之外仲有多款 cocktails 供應🍸,喺度用餐感覺好 chill。伊比利亞🇪🇸火腿忌廉薯餅外脆內軟,配上濃郁😍嘅忌廉醬餡料同鹹香嘅🐖伊比利亞火腿,味道真係一流,👍非常推薦!明太子蟹肉🦀三文魚子玉子燒絕對係用料十足👏,玉子燒細嫩多汁,配上香濃嘅🤤明太子醬、勁多嘅蟹肉同三文魚子🟠,味道層次豐富好鮮味。烤豬頸肉🔥伴京蔥絲配柚子胡椒及醬油漬蛋黃🍳係一道好有特色嘅菜式,🐷豬頸肉燒得外脆內嫩,京蔥絲嘅清香同柚子胡椒嘅微辣🌶️味道令整道菜更有層次感,醬油漬蛋黃🥰更係一個畫龍點睛嘅配料。油封鴨腿🦆伴西班牙焗飯係每日限量供應😝嘅,真係絕對唔可以錯過👍。鴨腿外脆內嫩,加上有少少飯焦🍚嘅焗飯香,味道好豐富。流心焦糖燉蛋🍞法式西多士配合桃碎及焦糖餅乾🍪呢道甜品真係幾有驚喜,勁厚嘅🤩西多士超級鬆軟,配上香甜嘅流心焦糖燉蛋醬😋,再加上合桃碎同焦糖餅乾,😎真係好啱我口味。雙色蕨餅配黑蜜🤤係一道經典嘅日式甜品,🍵綠茶同埋黃豆粉口味嘅蕨餅🍮好滑溜,配上黑蜜嘅甜美,真係好食😍到停唔到口。

2025-01-30 0 瀏覽
📢一間人氣高企嘅特色餐廳,環境同氣氛都幾不錯,好適合傾偈同約會慶祝 。食物雖然唔係太過多選擇,不每款都係誠意製作 ,小店嚟講係不錯嘅地方 。———————————————————————————.🍽️蒜片欖油大蝦配酸種麵包🥖💬西班牙🇪🇸食物一定係點呢款小吃前菜,蝦肉彈牙而且鐵板上夠正宗😋.🍽️紅酒燴牛臉頰伴忌廉薯蓉🐮🥔💬牛臉頰肉質好腍身,而且濃濃嘅牛味,薯蓉亦好幼細同軟滑,非常有驚喜,記憶猶在☺️.🍽️蟹肉伏特加蕃茄忌廉蟹肉粗管通粉🦀🍝💬大量蟹肉伴意粉,蕃茄忌廉掛滿在粗管通粉內,啖啖都係濃郁嘅蕃茄汁,口感豐富☺️.🍽️HOJICHA TIRAMISU 焙茶提拉米蘇💬甜品點都要叫,話晒都係生日點都要有個儀式感,提拉米蘇好難唔掂,賣相味道都好好☺️

———————————————————————————
生日
  • 蒜片欖油大蝦
  • 蟹肉伏特加香辣番茄忌廉粗管通粉
2025-01-30 0 瀏覽
再訪依間位於太子嘅文青風cafe❤️ 裝修依舊清新雅緻,門口嘅打卡座位必影✅ 悠閒渡假風好chill☺️ 今次㨂咗個勁豐富嘅lunch set😚 內包前菜、主食同埋餐飲,另外仲可以優惠價添購小食同埋甜品😍 真係超級抵食😘 㨂咗一份伏特加蕃茄忌廉粗管通粉🤤 通粉偏硬身好有嚼口✅ 通心部分掛滿濃厚嘅醬汁,食落酸香又開胃😋 伏特加淡淡嘅酒香,令整體滋味更出眾,好出色👍 加咗兩粒伊比利亞火腿忌廉薯餅😚 新鮮炸起,食落卜卜脆勁香口,內裡餡料濃郁軟棉,啖啖鹹香勁惹味😋 加上忌廉嘅奶香滋味,真係勁正❤️ 甜品㨂咗一客經典必食嘅Churros😍 新鮮炸起嘅churros, 配上玉桂糖、香濃朱古力醬以及雲尼拿雪糕,冰火交融嘅口感令人難忘又上癮🤤 誠意必食推介👍 飲品㨂咗一杯橘子咖啡🤭 橘子嘅酸甜滋味剛好中和咖啡嘅苦澀感,飲落順口醇香,清新又醒神🤩

午餐
2025-01-29 0 瀏覽
以紅色磚牆、拱門設計為門面,位於太子「2 Soon Cafe」,午餐時候,進入餐廳,均已坐滿客人。😋是日選擇:1️⃣蟹肉伏特加番茄忌廉粗管通粉🍽微微散發酒香,酸甜的番茄,醇厚的忌廉,令平凡的管通粉,變得不一樣。2️⃣焦糖慢煮豬腩飯配醬燒大根伴雜菜沙律🍽豬腩慢煮後,味道夠入味。而米飯也吸收了豬腩的精華,很可口。3️⃣黑松露薯條🍽金黃的薯條,香脆非常。4️⃣蒜片欖油大蝦🍽蝦肉彈牙,配了蒜片、欖油,熱辣辣,不錯!5️⃣雙色蕨餅🍽蕨餅烟烟韌韌,雙色是抹茶及黃豆粉,各有各特色。6️⃣西班牙油炸鬼配玉桂糖、香濃朱古力醬及雲尼拿雪糕🍽油炸鬼外脆內軟,沾上不同的配搭,味道豐富。7️⃣朱古力鮮奶咖啡🍽濃郁香滑,朱古力、鮮奶、咖啡,在苦澀中帶點點甜。8️⃣蔓越梅汁🍽清新可口,又可解渴。

😋是日選擇:
1️⃣蟹肉伏特加番茄忌廉粗管通粉
2️⃣焦糖慢煮豬腩飯配醬燒大根伴雜菜沙律
3️⃣黑松露薯條
🍽金黃的薯條,香脆非常。
4️⃣蒜片欖油大蝦
🍽蝦肉彈牙,配了蒜片、欖油,熱辣辣,不錯!
5️⃣雙色蕨餅
🍽蕨餅烟烟韌韌,雙色是抹茶及黃豆粉,各有各特色。
6️⃣西班牙油炸鬼配玉桂糖、香濃朱古力醬及雲尼拿雪糕
🍽油炸鬼外脆內軟,沾上不同的配搭,味道豐富。
7️⃣朱古力鮮奶咖啡
🍽濃郁香滑,朱古力、鮮奶、咖啡,在苦澀中帶點點甜。
8️⃣蔓越梅汁
🍽清新可口,又可解渴。
2025-01-23
5 分鐘 (堂食)
午餐
係太子站A2出口附近行3分鐘,有一間餐廳裝潢同西洋菜北街嘅風格好唔同,圓拱形室外用餐區吸引我同朋友try try~🦪 牛酒清酒煮蜆 ($118) 海鮮控必點!新鮮大蜆系清酒與牛油的完美邂逅,每一口都徬佛在品嘗海洋的微醺。蜆肉鮮甜,酒香四溢,絕對是這間cafe的隱藏版招牌菜。濃郁的醬汁、軟嫩的蜆肉,yummy!🍫 Churros ($88) 西班牙甜品界的驚艷之星酥脆外皮、綿密內餡,撒上一層細細的肉桂糖,搭配濃郁巧克力醬。每啖都好滋味!外酥內軟的口感,絕對可以征服要求高嘅港女。其他推薦:- Parma火腿配哈密瓜 ($88)- 脆炸魷魚圈 ($78)- 頸肉配蛋黃 ($88)💡 小插曲:餐廳超好生意,啲食材好快賣曬,我想叫多個蜆都無

🦪 牛酒清酒煮蜆 ($118) 海鮮控必點!

🍫 Churros ($88) 西班牙甜品界的驚艷之星

其他推薦:
- Parma火腿配哈密瓜 ($88)
- 脆炸魷魚圈 ($78)
- 頸肉配蛋黃 ($88)

💡 小插曲:餐廳超好生意,啲食材好快賣曬,我想叫多個蜆都無
今次已經係第二次嚟呢間Cafe☺️原來已經轉左新菜單🤩我地叫左◽️明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉$148Spaghetti w/ Mentaiko cream蝦肉彈牙爽快,淡淡嘅煙肉忌廉味,食落唔膩👍麵嘅硬度都好適中,推薦❤️◽️油封鴨腿半西班牙焗飯$208Crispy duck confit paella好香,有少少食緊煲仔飯嘅感覺,成個飯都好香脆,而且有淡淡嘅油鴨香味🤤鴨腿個人覺得有少少乾,不過整體都係好食❤️◽️朱古力鮮奶咖啡$50Mocha都幾重咖啡豆香,拉左個細心心❤️◽️抹茶拿鐵$50uji matcha抹茶味超濃厚,拉花拉左隻好靚嘅狗仔🐶🥰◽️抹茶法式西多士配紅豆蓉抹茶蕨餅及抹茶雪糕 $88Mocha red bean brioche french toast呢個都幾驚喜,佢個西多士本身以為係硬身脆口,點知原來係有啲似排包濕濕地嘅口感,好香,入口有少少似疏乎厘麵包嘅感覺🍞都幾推薦大家試吓❤️📍 2 Soon Cafe (太子)太子西洋菜北街324號地舖#太子美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #九龍城探店 #香港打卡cafe #香港好去處 #太子推薦食品
今次已經係第二次嚟呢間Cafe☺️原來已經轉左新菜單🤩

我地叫左

◽️明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉$148
Spaghetti w/ Mentaiko cream

◽️油封鴨腿半西班牙焗飯$208
Crispy duck confit paella

◽️朱古力鮮奶咖啡$50
Mocha
都幾重咖啡豆香,拉左個細心心❤️

◽️抹茶拿鐵$50
uji matcha
抹茶味超濃厚,拉花拉左隻好靚嘅狗仔🐶🥰

◽️抹茶法式西多士配紅豆蓉抹茶蕨餅及抹茶雪糕 $88

📍 2 Soon Cafe (太子)
太子西洋菜北街324號地舖

抹茶法式西多士配紅豆蓉抹茶蕨餅及抹茶雪糕
慶祝紀念
生日
抹茶法式西多士配紅豆蓉抹茶蕨餅及抹茶雪糕
  • 明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉
2025-01-27 0 瀏覽
呢排工作真係好忙、點忙都好都一定要去輕鬆吓relax吓、除咗食嘢可以療癒心情之外、食嘢嘅環境都可以令到心情釋放多更加多嘅情緒!今次就同朋友去一間好有亞熱帶風情嘅文青餐廳! 比我嘅感覺除咗係文青風格輕之外其實你着衫型格啲影相亦都係好出眾!今次同朋友嚟呢一間餐廳除咗打卡影相之外一定係唔可以錯過呢度嘅美食!前菜斑馬火腿拼哈密瓜穌炸魷魚圈拼蛋黃醬豬頸肉拼無激素蛋明太子蟹子蟹肉玉子燒酸種麵包拼藍青口煲清酒煮蜆甜品西班牙油脆條拼金箔雪糕飲品酸梅汁、橙汁、特色Cocktail!美食各有特色,最欣賞呢度嘅清酒煮蜆、除咗大大隻之外,亦都非常之入味!令到我哋再想encore多一次!而玉子燒因為有蟹肉令到成個味道更加有層次鮮甜味爆燈!豬頸肉亦都非常之入味!最後就係酸種麵包拼藍青口煲!真係大大煲超抵食!2Sooncafe太子西洋菜街324號地下

前菜斑馬火腿拼哈密瓜
穌炸魷魚圈拼蛋黃醬
豬頸肉拼無激素蛋
明太子蟹子蟹肉玉子燒
酸種麵包拼藍青口煲
清酒煮蜆

甜品西班牙油脆條拼金箔雪糕
飲品酸梅汁、橙汁、特色Cocktail!

2Sooncafe
太子西洋菜街324號地下
🥔伊比利亞火腿忌廉薯餅|💰$48🍟黑松露薯條|💰$68🍳明太子蟹肉三文魚籽玉子燒|💰$108🦀蟹肉伏特加蕃茄忌廉粗管通粉|💰$148🍰焙茶提拉米蘇|💰$68🥃ɢɪɴ ꜰɪᴢᴢ|💰$98🍷ʀᴇᴅ ꜱᴀɴɢʀɪᴀ|💰$88成日經過太子紅磚牆嘅🔴2 Soon Cafe,今次終於的起心肝係到食個靚晚~呢到Menu都轉得幾密,最特別嘅地方係夜晚有酒menu,酒品款式好多,本身想試ꜱᴀᴋᴇ ꜱᴀɴɢʀɪᴀ可惜賣晒,但其餘2款都好讚就是了~✨🥔火腿忌廉薯餅外層酥脆、內裏口感綿密🍟黑松露薯條激多,係粗身薯條非常加分💯有茄汁+黑松露醬,一次過滿足2個願望🍳明太子蟹肉三文魚籽玉子燒,熟度好完美,彈牙又軟熟,配埋蟹肉+三文魚籽好鮮味~🦀蟹肉伏特加蕃茄忌廉粗管通粉,係小女子最愛嘅粗管通粉,麵身有咬口,醬汁酸甜得宜好掛汁,秒速光盤🍰焙茶提拉米蘇,質地有啲唔夠紮實,但勝在口感軟滑、焙茶味濃回甘,唔會過份苦澀
🥔伊比利亞火腿忌廉薯餅|💰$48
🍟黑松露薯條|💰$68
🍳明太子蟹肉三文魚籽玉子燒|💰$108
🦀蟹肉伏特加蕃茄忌廉粗管通粉|💰$148
🍰焙茶提拉米蘇|💰$68
🥃ɢɪɴ ꜰɪᴢᴢ|💰$98
🍷ʀᴇᴅ ꜱᴀɴɢʀɪᴀ|💰$88

🥔火腿忌廉薯餅外層酥脆、內裏口感綿密

• 蟹肉伏特加蕃茄忌廉粗管通粉
2025-01-24 0 瀏覽
2 Soon Cafe真係一間令人驚喜嘅餐廳,環境都幾靚,無論係裝潢定燈光都好有心思,特別適合打卡☺️Linguine with Mentaiko Cream絕對係一個必試之選,意粉煮得剛好,配上濃郁嘅明太子奶油醬,味道香滑,令人一口接一口,真係好滿足🤩上層排左粒粒蝦仁🍤充滿鮮味,搭配上少少香草,令整道菜更加出色🤤Grilled Pork Belly w/Daikon豬腩肉燒得外脆內嫩,搭配清爽嘅白蘿蔔,味道平衡得非常好,肉質鮮嫩,令人食得過癮,亦都係一個驚喜😳Crab Meat & Mentaiko Egg Roll一個創意十足嘅小食,蟹肉同明太子嘅結合,包裹喺金黃酥脆嘅蛋卷入面,食落去口感豐富,味道鮮美,加上三文魚籽,絕對係唔可以錯過😍Warbi Mochi (Mixed)混合口味嘅麻糬,外皮Q彈,內餡香甜,食落去特別滿足,點上黑蜜,甜到入心🥰CHURROS W/ CHOCOLATE DIP & VANILLA ICE CREAM西班牙油炸鬼配玉桂糖真係完美配搭😍擺盤精緻,加上香濃朱古力醬及雲尼拿雪糕,真係好岩我呢個甜品控❤️📍 2 Soon Cafe (太子)太子西洋菜北街324號地

Linguine with Mentaiko Cream

Grilled Pork Belly w/Daikon

Crab Meat & Mentaiko Egg Roll

Warbi Mochi (Mixed)

📍 2 Soon Cafe (太子)
太子西洋菜北街324號地舖

#人氣cafe #美食推介 #太子美食 #打卡一流 #人氣餐廳 #性價比高 #相機食先 #甜品控 #2sooncafe #yummy #relax #nice #chill

2025-01-19
  • 明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉
  • 明太子蟹肉三文魚子玉子燒
2025-01-20 468 瀏覽
上星期週末去咗太子2 Soon Cafe嘆個brunch, 餐廳環境舒適,二樓設有梳化座位,適合相約三五知己聚會,食物款式多,質素都唔錯🔸西班牙青椒仔 $58完全唔辣,食落有甜椒嘅味道,落咗鹽煮到外皮有微微脆口,越食越滋味🔸大阪燒炸豆腐 $68炸豆腐新鮮熱辣,外脆內軟口感好正,加上有大阪燒醬汁同木魚絲點綴,非常惹味🔸蟹肉伏特加蕃茄忌廉粗管通粉 $138蕃茄忌廉汁酸甜開胃,粗管通粉煮到剛好,唔會太淋,夾埋蟹肉食味道好夾🔸紅酒燴牛臉頰伴忌廉薯蓉 $158牛臉頰煮得好軟嫩,紅酒香味突出,而且份量都幾多!底層伴著綿密滑順嘅忌廉薯蓉,味道豐富又飽肚🔸西班牙油炸鬼配玉桂糖 $78油炸鬼即炸熱辣辣,香脆得嚟帶點煙韌口感,本身沾有玉桂糖已經好夠味,亦可以點朱古力醬,另外仲有一球雲尼拿雪糕,好豐富

🔸西班牙青椒仔 $58

🔸大阪燒炸豆腐 $68

🔸蟹肉伏特加蕃茄忌廉粗管通粉 $138

🔸紅酒燴牛臉頰伴忌廉薯蓉 $158

🔸西班牙油炸鬼配玉桂糖 $78
好多cafe唔做晚市 呢間自帶good vibe有啡有酒嘅cafe 平日放工都可以食到👭🏻地方唔算大但幾好坐 入面格局有少少摩洛哥feel✨下次考慮帶🦮過嚟encore嘆啡✧ 伏特加辣蕃茄忌廉蟹肉粗管意粉 ($138)揀咗個比較受歡迎嘅🍝蟹肉配粗意粉🤌🏼 酒味唔搶 醬汁少少辣 thick得嚟又唔漏 值得推介✧ 明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉 ($148)明太子醬煮意粉 仲有三文魚子點綴醬同意粉質地都on point✧ 自家製西班牙油炸鬼 ($78)熱辣辣嘅homemade churros 感動🥹配雪糕同朱古力醬 💯外貌好同埋味道都有被impressed 是晚MVP✨✧ 香炸魷魚圈配柚子味噌醬 ($78)送酒之選 正常發揮得嚟輕鬆清碟✧ Red Sangria $88✧ Iced Hojicha Latte $55飲品有大量選擇🥂
平日放工都可以食到👭🏻
地方唔算大但幾好坐 入面格局有少少摩洛哥feel✨
下次考慮帶🦮過嚟encore嘆啡

✧ 伏特加辣蕃茄忌廉蟹肉粗管意粉 ($138)
揀咗個比較受歡迎嘅🍝

✧ 明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉 ($148)
明太子醬煮意粉 仲有三文魚子點綴
醬同意粉質地都on point

✧ 自家製西班牙油炸鬼 ($78)
熱辣辣嘅homemade churros 感動🥹
配雪糕同朱古力醬 💯
外貌好同埋味道都有被impressed 是晚MVP✨

✧ 香炸魷魚圈配柚子味噌醬 ($78)
送酒之選 正常發揮得嚟輕鬆清碟

✧ Red Sangria $88
✧ Iced Hojicha Latte $55
飲品有大量選擇🥂
外賣送餐
2025-01-15 592 瀏覽
餐廳分地下同一樓。上一樓就坐電梯上。該晚已經有三枱慶祝生日。食物不錯,上菜夠熱;兩個人叫左四碟已經好飽,食唔落甜品。1)伊比利亞火腿忌廉薯餅(兩件),上菜好熱,味道普通。2)黑松露薯條,配茄汁及黑松露醬,幾大碟,件隔離兩枱都叫,忍不住叫左,夠熱,無特別。3)大阪燒炸豆腐,好脆,正呀😋賣相不討好,但喜歡吃豆腐,覺得好正!4)黑松露芝士雜菌忌廉通粉,不過不失。Cafe 黎講,食物ok。可以一試既打卡餐廳。

食物不錯,上菜夠熱;兩個人叫左四碟已經好飽,食唔落甜品

1)伊比利亞火腿忌廉薯餅(兩件),上菜好熱,味道普通。

4)黑松露芝士雜菌忌廉通粉,不過不失。

Cafe 黎講,食物ok。可以一試既打卡餐廳。
  • 大阪燒炸豆腐
位於太子嘅「2 Soon Cafe」食物出品唔錯,環境裝修以紅磚為主題都幾靚,略嫌定價較高。*此餐廳收取加一服務費。焦糖慢煮豬腩配汁煮大根及燒京蔥(單點$178),豬腩肉質肥瘦相間,油脂部分食落入口即化,帶有焦糖,整體味道甜鹹;汁煮大根口感軟腍、沒有渣,食落好入味,調味類似壽喜燒汁;燒京蔥味道清甜;燒飯糰採用日本米製作,口感軟硬適中,食落帶點醬油、焦香味道。明太子蟹肉三文魚籽玉子燒(單點$108),表面鋪滿香草,三文魚籽食落好新鮮,蟹肉份量多,味道鮮甜,玉子燒食落好Juicy、蛋香味濃、味道香甜,配以明太子沙律醬食用,味道更佳。慢煮雞胸沙律(單點$98),表面鋪滿即刨巴馬臣芝士,慢煮雞胸肉質未有很嫩滑、但不乾柴,雞味濃香,沙律包括有羅馬生菜、車厘茄、水煮蛋、西柚、香橙,雖然沒有醬汁調味,但食落好清新。Yuzu Sunshine (單點$68),表面鋪有檸檬果乾,採用柚子汁、蔓越莓汁、青檸梳打製作,味道酸溜。白桃烏龍茶(單點$50),味道清香。

*此餐廳收取加一服務費。

白桃烏龍茶(單點$50),味道清香。
  • 焦糖慢煮豬腩配汁煮大根及燒京蔥
  • 明太子蟹肉三文魚籽玉子燒
  • 慢煮雞胸沙律
  • Yuzu Sunshine
  • 白桃烏龍茶
2025-01-08 569 瀏覽
俾我喺太子搵到一間充滿異國風情嘅「2 Soon Cafe」🕌.紅酒燴牛面脥拌忌廉薯蓉🥩牛臉頰肉質嫩滑軟腍且厚身🤤肉味重👍🏻加上紅酒汁味道香濃🍷以及幼滑忌廉薯蓉🥔好味道💯.伏特加辣蕃茄忌廉蟹肉粗管通粉🍝番茄忌廉酸中帶微辣🌶️伏特加將香味昇華🥃加上蟹肉🦀好惹味😋.香蒜白酒番茄煙肉煮藍青口🐚青口質感彈牙😙沾上湯汁,帶微微白酒香🍾配上車厘茄同埋煙肉粒🥓擠上檸檬汁更清新🍋酸種麵包點汁食就啱晒🥖.伊比利亞火腿忌廉薯餅🥢外脆內Creamy😛帶有陣陣伊比利亞火腿嘅鹹香味🍖.西班牙青椒仔🫑表面灑上鹽調味🧂.煙三文魚蕃茄牛油果沙律🐟牛油果蓉上放上煙三文魚🥑配上車厘茄🍅好Fresh💦.蒜片欖油大蝦🦐大蝦爽口😗帶淡淡蒜香同欖油香🧄🫒.自家製西班牙油炸鬼🇪🇸油炸鬼表面灑上玉桂糖,十分香脆😆沾上朱古力醬🍫雲呢拿雪糕🍨有種冰火交融嘅感覺❄️🔥.雨林🌳由抹茶🍵熱情果、西柚🍊雲尼拿雪糕製成🍨微酸果香加上回甘抹茶🤔組合新奇但唔太習慣🥺.晚霞🍹由柚子、蔓越莓🍒 青檸🍋‍🟩同梳打調製🫧酸甜清爽💦
西班牙青椒仔🫑表面灑上鹽調味🧂
蒜片欖油大蝦🦐大蝦爽口😗帶淡淡蒜香同欖油香🧄🫒
晚霞🍹由柚子、蔓越莓🍒 青檸🍋‍🟩同梳打調製🫧酸甜清爽💦
  • 伊比利亞火腿忌廉薯餅
  • Churros
  • 香蒜白酒蕃茄煙肉煮藍青口
  • 蟹肉伏特加香辣番茄忌廉粗管通粉
  • 紅酒燴牛臉頰配香滑忌廉薯蓉
當日係平日去都已經full晒,好彩好幾日book定位😎不過去到都要等一陣先可以安排入座,但店員好細心,等候期間安排門前座位俾我哋休息等待💗Cafe 外牆嘅裝修勁吸睛😍就已經一眼見到餐廳內部設計以紅磚拱門和石頭狀吊燈為主,搭配熱帶植物,營造出舒適的用餐氛圍。入到餐廳當日好熱鬧,座位寬敞舒適,好適合同朋友情侶去chill下🥰伊比利亞火腿忌廉薯餅(2pcs) $48凍冰冰既天氣食熱辣辣既薯餅真係好正😋薯餅外脆內軟好 creamy,上面配有沙律醬同火腿食落有啲咸香好夾,大小適中細細件好適合做前菜😋蒜香蜜糖焗原隻布里芝士配酸種麵包 $108芝士大部份人難以抗拒既美食,布里芝士經過焗烤,外皮微焦,內部柔滑如奶油,散發著濃郁的香氣。蒜香的味道與蜜糖的甜度相互交融,帶來絕妙既對比。搭配的酸種麵包則是完美的伴侶,外脆內軟,帶有淡淡的酸味,能有效平衡芝士的濃郁。將焗芝士抹在麵包上讓人一口接一口停不下來😋黑松露芝士雜菌忌廉通粉 $128濃郁既芝士同黑松露既香氣完美融合,通粉食落煙韌,每一啖都充滿口感。雜菌既鮮美更添層次,絕對是值得一試的美味😋明太子蟹肉三文魚子玉子燒 $108呢個玉子燒真係令人驚艷。明太子嘅

當日係平日去都已經full晒,好彩好幾日book定位😎
Cafe 外牆嘅裝修勁吸睛😍就已經一眼見到

伊比利亞火腿忌廉薯餅(2pcs) $48

蒜香蜜糖焗原隻布里芝士配酸種麵包 $108

黑松露芝士雜菌忌廉通粉 $128

明太子蟹肉三文魚子玉子燒 $108
呢個玉子燒真係令人驚艷。明太子嘅鹹香、蟹肉嘅鮮甜同三文魚子嘅口感一齊,每口都好豐富,
口感絕佳👍🏻柔嫩的蛋卷中包裹著鮮美的蟹肉,係一道不容錯過既美食💥

焙茶提拉米蘇 $68
焙茶提拉米蘇係一個獨特嘅甜品體驗。焙茶嘅香氣同提拉米蘇嘅滑順口感好夾,係今餐一個完美嘅結束。

英式伯爵茶 (熱$45)
暖暖既伯爵茶香氣撲鼻,搭配tiramisu係完美既配搭😋令人感受到英式既優雅同悠閒☺️令人心情愉悅☺️

整體感覺,無論係環境還是服務,這間餐廳都讓人感到好舒適☺️絕對值得再來品嚐更多美味😋