2023-07-14 85 瀏覽
(但可惜好似執咗🥺)2045 Coffee💚All Day Bagel全日貝果 $138Black Sesame Latte $50Oat Milk $28人均消費: $108 (2人)-All Day Bagel全日貝果🥯佢係類似用bagel整做一個三文治🥪配料有煙肉 蛋 avocado 菜🥬用芝麻整嘅bagel 蕃茄仔比較淋身啲 偏甜嘅🍅啲菜都幾新鮮 好似落咗橄欖油啲frd🥬隻蛋都幾好味🥚入邊仲有薯餅🥔薯餅入邊有啲似炸油糍一絲絲嘅薯仔絲 食落去 口感唔錯🤤同埋 佢自己都好似落咗啲調味 好好味🧂啲菇比較多汁 都唔會煮得好乾🍄都大粒 都偏向軟淋淋牛油果偏向淋身啲🥑但又唔會好淋到好蓉嗰隻 都有返啲口感.Black Sesame Latte☕️個黑芝麻latte好特別😝好香濃黑芝麻味 再加咖啡嘅味道☕️去到個底 會飲多啲漿住漿住嘅黑芝麻 係真係feel到啲芝麻即磨出嚟嘅👻好靚 打卡able📸.Oat Milk🥛佢做俾我 因為好似夜晚先有🤭佢比坊間嘅燕麥奶 冇咁甜佢都冇咁多糖 好好味🤤同埋好舒服 飲落去暖笠笠🥰·以上評價 同🦔一齊寫所以帶返頭盔先👷🏽 -23/5/2023 ate成個格調環境好靚
(但可惜好似執咗🥺)
2045 Coffee💚
All Day Bagel全日貝果 $138
Black Sesame Latte $50
Oat Milk $28
人均消費: $108 (2人)

All Day Bagel全日貝果🥯

#od大角咀覓食之旅 #od食cafe嘢
希望大家身體健康 開心快樂💛
2023-05-23
2023-05-12 149 瀏覽
今日又帶埋愛犬QQ出發去揾食今次去咗一間唔係新開嘅cafe,原來已經開業約年半。Cafe入邊嘅裝修主要以黑色為主,係爹爹最like嘅色調,雖然店舖唔大,但係座位比較闊落,樓底都算高,空間感十足。雖然全店由外至內,裝修,食品,店員都係黑蚊蚊,比人一種高冷感覺,但在飲食期間,見到有很多街坊熟客如朋友般聊天,加上門口位置有半邊開咗嘅窗口讓陽光可以照射入來,在冰冷型格中也感到一絲絲温暖🥰🥰以為佢只係裝修以黑色做主調,原來連飲品同食物都變埋黑色。今次下午茶試左芝麻basque cheesecake($60)質地軟滑,若果芝麻味再濃一啲就perfect😋飲品叫左杯black latte($50)原來即係芝麻latte,加左大量黑芝麻,飲完痴哂係咀角都唔覺,記得要飲返啲水同抹咀🤭🤭最後見到menu有一款Black Carbonara,究竟係乜東東,下次要返嚟試吓☺️☺️
今日又帶埋愛犬QQ出發去揾食
今次去咗一間唔係新開嘅cafe,原來已經開業約年半。
以為佢只係裝修以黑色做主調,原來連飲品同食物都變埋黑色。
2023-05-12
2023-04-20 124 瀏覽
#borbee出街街 豬媽好耐無去petoyo grooming到上埋啲DIY寵物美容課程,趁呢段時間休息就快啲上埋佢🛁之前豬媽我都有係咁咦行過附近啲pet friendly cafe shop,但好多都收18:00,印以今次上堂前就去附近最近一間飲返一杯咖啡先☕️ @2045coffee.hk 2045 coffe 鋪頭細細,以黑色工業風為主題,門口有兩小枱座位係提供比呼吸人🚬最近門口有個小樓梯嘅corner係有店名同比狗狗坐嘅。因為去嘅時候係平日晏晝2點半,所以我諗除咗呢個位之外,仲可以坐其他位置。反而覺得呢個地方細細,比豬媽覺得可以坐好耐,因為唔多人嘈住哂🤣 唔一定要啲好靚嘅地方先要去同話可以坐成日,每個人都有自己喜歡嘅店,喜歡嘅風格。Max5️⃣🐽食物質素🐽🐽🐽🐽環境🐽🐽🐽🐽性價比🐽🐽🐽🐽室外/室内寵物友善:室內(近門口樓梯)
#borbee出街街

Max5️⃣🐽
食物質素🐽🐽🐽🐽
環境🐽🐽🐽🐽
性價比🐽🐽🐽🐽
室外/室内寵物友善:室內(近門口樓梯)
Flat  White
2023-03-21
Flat  White
  • Black  latte
2023-03-02 182 瀏覽
同朋友喺朗豪坊嗰邊食完下晝 打算喺旺角搵一間咖啡室 google下 就行咗去大角咀呢一間coffee shop 傾吓計飲下咖啡 舖頭入邊嘅裝修主要黑色為主 座位亦都比較闊落唔會有好迫嘅感覺 空間感十足 適合朋友去傾吓計有個舒舒服服嘅感覺 唔會好侷促店員亦都好有禮貌咁樣問我哋鍾意乜嘢味道嘅咖啡豆,我個人嚟講喜歡比較酸,而朋友就喜歡比較fruity既味道。咁我哋就每人叫咗一杯iced black, 每杯$45 合理嘅價錢 唔會話太貴 傾吓傾吓就傾咗兩個鐘 最後飲下咖啡就返屋企
適合朋友去傾吓計有個舒舒服服嘅感覺 唔會好侷促

傾吓傾吓就傾咗兩個鐘 最後飲下咖啡就返屋企

衣櫃主要黑白灰既我搵到間專屬cafe啦|ω・`)大角嘴間 唔單止裝修以黑色為主調連飲品食物都可以變做黑色.ᐟ‪‪‬今次去tea 試左兩款甜品第一款叫做black widow即係黑色既老婆餅( ˙֊˙ )我男朋友成日都有個想法外國/日本既糕點可以配咖啡點解中式糕點唔得呢終於有間cafe同佢一樣思路另一款試左芝麻basque cheesecake佢質地軟但就唔夠滑 芝麻味我覺得可以更濃~飲品為左對題 我叫左杯black latte以latte為base加左大量黑芝麻( •̀֊•́ ) ̖́-想講真係好多黑芝麻 飲完痴哂係杯邊黑芝麻既香氣好強 有少少蓋過咖啡味另外男朋友叫左sparkling black綿密既foam加埋black coffee好清新.ᐟ‪‪‬
衣櫃主要黑白灰既我搵到間專屬cafe啦|ω・`)
大角嘴間 唔單止裝修以黑色為主調
連飲品食物都可以變做黑色.ᐟ‪‪‬

今次去tea 試左兩款甜品
第一款叫做black widow
即係黑色既老婆餅( ˙֊˙ )
我男朋友成日都有個想法
外國/日本既糕點可以配咖啡
點解中式糕點唔得呢
終於有間cafe同佢一樣思路

另一款試左芝麻basque cheesecake
佢質地軟但就唔夠滑 芝麻味我覺得可以更濃~

飲品為左對題 我叫左杯black latte
想講真係好多黑芝麻 飲完痴哂係杯邊
黑芝麻既香氣好強 有少少蓋過咖啡味

另外男朋友叫左sparkling black
綿密既foam加埋black coffee好清新.ᐟ‪‪‬
【大角咀奧運咖啡就近小店☕️】返工最緊要咖啡☕️😌大角咀/奧運都多人返工,今次講吓以前brewjob位置新開嘅2045 cafe全黑裝修,同以前brewjob裝修風格都好似,門口有打卡位都幾靚___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ✨iced black $40 SOE +$5 ice +$5Presentation:杯幾靚同有一粒cube冰,有一張卡寫咁豆品種,來自costa rica 味道方面:好淡,有埋冰飲到一半係太淡放棄咗,第一啖稍微好少少,豆風味出唔晒頗單一嘅味道🥲唔知佢houseblend係點😂Btw張枱少少危,唔好太借力or 晾手
【大角咀奧運咖啡就近小店☕️】

___ ___ ___ ___ ___ ___ ___
✨iced black $40
SOE +$5 ice +$5
唔知佢houseblend係點😂
Btw張枱少少危,唔好太借力or 晾手
2022-09-22 203 瀏覽
I’ve been coming here with my wife in the mornings since moving to HK. Latte is on point, flavourful and just right on strength. Vibe is just right. Not too loud and comfortable seating. Staff here is top notch, remembers our order and chillax. They also kept and returned my lost wallet! This is the place you want to be.
This cafe is near the HSBC building in olympic so it’s super convenient. My family and I ordered a long black, ice latte, dirty and a basque burnt cheesecake. The sitting space is pretty limited. You can choose which coffee beans to use for your drink, we all chose the 2045 house blend. A more nutty flavoured one. Ice latte had a good coffee taste and was very nice. However the cheesecake was way too salty for us. Never had a cheesecake this salty! Service is also a little slow. I asked for some

Ice latte had a good coffee taste and was very nice. However the cheesecake was way too salty for us. Never had a cheesecake this salty! Service is also a little slow. I asked for some syrup and it took several minutes. Would we come again? Maybe.
Ice  Latte
Cheesecake
2022-07-31
Ice  Latte
好鐘意呢間咖啡店,佢哋嘅裝修係黑色為主調,連食物同咖啡都有黑色原素,非常型棍。除此之外,我都好鐘意佢地嘅咖啡,特別係Dirty,因為佢地會用‘’凍杯‘’,真係唔係間間會咁認真,當然唔少得凍奶同埋一開始浮係面既咖啡。佢地既豆都唔錯,nutty得嚟唔會苦澀。近排試左佢地嘅special: yuffee同westwest兩款都好好味,底部有sparkling water,上層係咖啡,唔同既係一款加左柚子蜜,一款加左檸檬🍋汁。飲落有好多種味混合,好有層次感!😻

2022-07-10
  • Yuffee
  • Westwest
2022-05-23 213 瀏覽
朋友知我鐘意去d型格餐廳,所以特登同我來食😍呢間係全黑咖啡店,由裡到外既裝修以黑白灰為主調,甚至食物同咖啡都同裝潢呼應一樣以黑色為主,雖然全店都黑白灰,但陽光會從門外照射入來,唔會感覺冷冰冰Black Latte其實係Sesame Latte,飲到最底仲會食到芝麻碎,味道唔會好甜幾好飲Black Bagel黑色既貝果食到黑芝麻味,口感較軟唔會好韌,加左cream cheese食起來更好味Canele本身想食黑芝麻味,但因為已經售罄,所以點左原味,外脆內軟好煙韌,真係唔錯West West以咖啡為主,另外飲到一D橙同檸檬味,搞暈來飲咖啡味更突出,因為我唔係太識飲咖啡,我鐘意唔搞暈來飲,飲到既味道豐富D

Black Latte

Black Bagel

Canele

West West

2022-04-11 225 瀏覽
全店黑色、好特別、飲品設計有心思、例如有張咭仔遞上飲品時,附上介紹飲品材料,好特Ah!我杯black latte $50 杯、在我來說幾貴,其實黑芝麻味重和奶、沒有咖啡豆味haha ,飲一次就夠、老婆餅幾好味,餅內中椰絲味,口感不錯,yogurt ⋯我就⋯味覺不接受、我友人就話ok …這店飲品和食物價錢$50 up
2022-03-27 189 瀏覽
紅菜頭三文魚好出色👍🏻2045包類一向texture都做得好鬆軟👍🏻bagel好多人做,但好食真係唔多🥲嗜辣嘅我專程去試tabasco熱浪bagel😍有辣味同熱浪碎豐富左口感,突然會有一兩啖真係食到tabasco味🤤Black latte姐係sesame latte,平時唔多鍾意哩啲唔係咖啡嘅咖啡😂但佢會食到粒粒芝麻都唔會過甜👍🏻handdrip今次比上次沖得濃啲,啱番我口味,唔錯😀我一向鍾意食有truffle嘅甜品,成個味道會多左層次,好似個black truffle cheesecake咁。Multican black賣相一流😏夠moist, 整體覺得食緊茶味。要再番去試新bagel!
2022-02-20
$200 (早餐)
2022-03-11 355 瀏覽
✨ Black Carbonara($88)第一次食黑色嘅Carbonara 😂,醬汁以傳統冇奶油味突顯到蛋味偏重,配料都幾多,食落口感豐富。✨ Multican Black Omakase Cake($50)本身想叫另一款甜品 🙊,不過去到收銀櫃見到Display咗呢一款蛋糕好似幾特別就轉咗叫呢一款 😂。由伯爵茶、黑芝麻、抹茶同竹炭口味組成嘅蛋糕,邊邊有少少脆口,食落感覺伯爵茶嘅味道最為突出。✨ Black Latte($50)即係Black Sesame Latte,飲落有保留到芝麻嘅顆粒感,味道亦唔太甜,唔錯。以黑色為主題嘅Café,型格得嚟帶點神秘 😆,有唔少餐點都加入咗自創元素,感受到店家嘅用心。🧾 免加一服務費💰 $188
✨ Black Carbonara($88)

Black  Carbonara

Multican Black Omakase Cake

✨ Black Latte($50)

🧾 免加一服務費
💰 $188

2022-02-18
5 分鐘 (堂食)
Black  Carbonara
Black  Latte
2045 coffee ☕️🥯暗黑型格風的咖啡店, 由外至內到食品、咖啡都以黑色為主調, 給人一種高冷感覺但實質卻是低調樸素而充滿人情味的咖啡店。在店期間眼見很多街坊朋友都是熟客, 會和老闆娘如朋友般聊天。特別推介他們的Signature「黑寡婦」芝麻老婆餅, 本來就很喜歡傳統的老婆餅, 外皮細薄酥軟而冬瓜蓉清爽香甜加入芝麻香氣做到平衡, 很獨特的味覺享受。期間限定的Caramel Apple Cinnamon bagel口感較鬆軟, 會希望韌度再高一點而內餡的Aomori Apple口感軟綿香甜;Black Sesame Latte芝麻味道香濃, 甜度不高但略嫌粉感有點重。Flat White選了house blend味道偏nutty, 入口幼滑細膩。值得一提咖啡師的拉花很美很有層次。- Black Window「黑寡婦」- Comfort 鬆- Caramel Apple Cinnamon Bagel- Black Latte- Flat White
2045 coffee ☕️🥯

- Black Window「黑寡婦」
- Comfort 鬆
- Black Latte
- Flat White
芝麻老婆餅「黑寡婦」
Comfort 鬆
Caramel  Apple  Cinnamon  Bagel
芝麻老婆餅「黑寡婦」
Comfort 鬆
2022-02-01 112 瀏覽
到過2045 幾次 今次試過她們的Sourdough salmon go with bagel. Bagel 不用多講, 她們homemade bagel 唔試就損失. 今日配呢個salmon係紅菜頭醃製過的 健康之餘 味道好正. 蕃茄仔都有醃製過. 一個字 ‘🉐️’ 地方呢度有如去了日本東京的cafe 佈置好有feel. 大家的得閒去坐下! 好chill㗎👍👍
2022-02-01
下午茶