2022-11-06 657 瀏覽
候餐時間頗長、店舖宜增加人手及熟識流程便可解決此等問題.至於食物質素及味道,尚可 ,食物是即整的,,算新鮮.店員的服務態度及言行舉止最能讓人氣憤的,還請上司好好管束員工上班吸煙的問題,若有顧客有哮喘等病症發作,是不能避免的,所以還請 貴店舖好好正視此等問題.本人認為地理位置較偏頗,若不是為了特別活動也不會走來此地,需花費頗長時間走回市區.價錢方面, 本人認為不算貴,一分錢一分貨,大概二十到六十元不等.望此等評價能驅使貴公司正視其問題.
候餐時間頗長、店舖宜增加人手及熟識流程便可解決此等問題.
至於食物質素及味道,尚可 ,食物是即整的,,算新鮮.

店員的服務態度及言行舉止最能讓人氣憤的,

望此等評價能驅使貴公司正視其問題.

2022-10-27
25 分鐘 (外賣自取)
2022-10-15 421 瀏覽
每次叫親手抓餅,要味椒鹽調味,每次都比沙津醬,根本個選擇就係廢,佢唔理你叫咩調味都係比沙津醬你,仲要嗌個樣料冇個樣,嗌個樣野飲冇個樣野飲,越做越差,油味好勁,冇預備好啲配料唔明點做生意,每次叫親都好失望!冇進步過!
2022-10-15
外賣送餐
2022-08-22 355 瀏覽
呢間上水小店我經常幫襯,裝修之後再重開,當然要好好繼續支持。平時最中意就係佢地嘅嘢飲:特別係青蘋果綠茶加椰果,今次綠茶又賣曬,所以轉左紅茶,都好好飲。佢地啲椰果同其他鋪頭嘅唔太一樣,口感十分唔錯。另外,佢地啲手抓餅同小食都十分好味,值得大家去試下。
2022-01-12 533 瀏覽
石湖墟見到周圍都係小食,見到手抓餅心諗掂啦,呢啲餅皮都係來佬貨,加熱然後就會得應該冇死,叫咗個鴨胸雞蛋手抓餅,去到附近公園開餐,咬第一啖已經知道唔對路,滿口臭油味,而且無論個餅,同埋個餡都整到勁燶,炭一樣咁燶,黑過黑洞,覺得唔食又有啲折墮,但繼續食落去我又驚中毒,結果放棄個餅食埋入邊啲餡就算,啲餡其實都唔係好得去邊,劣食就係劣食,最終食咗半個頂唔住揼咗,過一陣個肚有啲唔舒服,有啲作嘔,好彩冇成個食晒。
鴨胸加蛋
2021-08-22 673 瀏覽
第二次幫襯,上一次叫都仲正正常常,點知今次強差人意!樣樣嘢落完單之後話無貨,我都算。同意換第二樣之後,明明已經講明唔食辣,店家亦同意所有嘢可以走辣,但雞翼送到尼都係落咗辣粉。食落口除咗辣味,連基本鹹味都無。另外,塊手抓餅裡裡外外都燶過我塊面,我都唔知可以點食,最神奇係連入面d粟米都可以燶嘅。唯一入得口嘅係杯珍珠奶茶,起碼杯嘢味道夠濃夠味,珍珠夠淋無生粉。總而言之,真係超級失望,短期內不會光顧,希望店家之後會有改善。
第二次幫襯,上一次叫都仲正正常常,點知今次強差人意!

樣樣嘢落完單之後話無貨,我都算。

外賣送餐
2020-09-22 1182 瀏覽
叫左手抓餅同芋圓手抓餅叫左肉鬆蟹柳粟米沙律醬肉鬆係大陸肉鬆味沙律醬少少奇怪,有啲啲芥末醬既味但overall 唔錯,幾好食食完一個都好夠飽🍧🍡🍧🍡🍧🍡🍧🍡🍧🍡🍧🍡🍧🍡芋圓就咁叫左芋圓仙草估唔到上面有珍珠,都ok有啲Q彈芋圓幾難食下大粒方形既就似隔左好耐,唔彈牙又唔係軟細粒圓形既就好淋,一啲咬口都無仙草就係罐頭嗰啲,要靠珍珠既甜去中和返苦味$32嚟講好唔抵🍽🥣🍽🥣🍽🥣🍽🥣🍽🥣🍽🥣🍽題外話,老闆娘態度幾好速度都唔算好慢出面有啲櫈俾人坐住等手抓餅可以翻兜,芋圓真係唔會再食
叫左手抓餅同芋圓
手抓餅叫左肉鬆蟹柳粟米沙律醬
肉鬆係大陸肉鬆味
沙律醬少少奇怪,有啲啲芥末醬既味
但overall 唔錯,幾好食
食完一個都好夠飽

🍧🍡🍧🍡🍧🍡🍧🍡🍧🍡🍧🍡🍧🍡

芋圓就咁叫左芋圓仙草
估唔到上面有珍珠,都ok有啲Q彈
芋圓幾難食下
大粒方形既就似隔左好耐,唔彈牙又唔係軟
細粒圓形既就好淋,一啲咬口都無
仙草就係罐頭嗰啲,要靠珍珠既甜去中和返苦味
$32嚟講好唔抵

🍽🥣🍽🥣🍽🥣🍽🥣🍽🥣🍽🥣🍽

題外話,老闆娘態度幾好
速度都唔算好慢
出面有啲櫈俾人坐住等
手抓餅可以翻兜,芋圓真係唔會再食
外賣自取
2020-07-27 1189 瀏覽
我食過好幾次,每一次都係keep 到水準,CP值高,無試過一定要試。職員服務好好,仲介紹手抓餅落咩野汁好食,仲介紹其他好食既小食。黑松露芝士薯條:好好食,無得輸好脆口,值得一試再試同朋友叫了三款自選手抓餅,好食,好脆口,溶溶的芝士加上肉鬆火腿必食(1)芝士加火腿肉鬆,沙律醬+辣粉(2)芝士加煙肉加火腿,章魚小丸子,有沙律醬,芝麻醬,小丸子內唔會成口粉,出乎意料好食一口牛,肉質淋身,還有雞蛋在底部,有肉味職員比了外賣紙,可以預先打電話落order,非常貼心這些小食店已很小有,良心同用心的店會繼續支持。

黑松露芝士薯條:好好食,無得輸
好脆口,值得一試再試

黑松露芝士薯條

必食
(1)芝士加火腿肉鬆,沙律醬+辣粉
(2)芝士加煙肉加火腿,

自選手抓餅

一口牛,章魚小丸子

一口牛,肉質淋身,還有雞蛋在底部,有肉味

職員比了外賣紙,可以預先打電話落order,非常貼心
這些小食店已很小有,良心同用心的店會繼續支持。
2020-07-27
10 分鐘 (外賣自取)
黑松露芝士薯條
自選手抓餅
一口牛,章魚小丸子
  • 一口牛
2020-06-09 715 瀏覽
上水係好少呢type既小食店(可能我搵吾到啦~但真係會再黎食既~因為佢既份量多,仲要價錢係okay!!!!!!!!!又好食wor~~~~今次就食左佢既薯條~芝士黑松露薯條!佢個盒都差啲就放吾哂,係吾會盒得埋個盒架多到好正啊芝士醬吾會太多,份量岩岩好,令到每條薯條都有醬又吾會好厭!仲要每條都keep到脆卜卜先係好野!食到尾既薯條都會係脆既,呢個真係其他地方都搵吾到見到都多人買佢既野飲,但今次就冇試到,唯有下次啦~~~~~~
上水係好少呢type既小食店(可能我搵吾到啦~
但真係會再黎食既~
因為佢既份量多,仲要價錢係okay!!!!!!!!!
又好食wor~~~~

今次就食左佢既薯條~芝士黑松露薯條!
佢個盒都差啲就放吾哂,係吾會盒得埋個盒架多到

好正啊

芝士醬吾會太多,份量岩岩好,令到每條薯條都有醬又吾會好厭!

題外話/補充資料: 不過佢既地點真係有少少吾近車站,仲要吾係好明顯既位置,要搵下先會搵到~ 大家黎果陣就留心啲啦~ 同埋果條街既衛生印象吾係幾好~~~會覺得有啲啲dirty,但我見佢鋪頭就okay既!
2020-05-24 498 瀏覽
係上水想搵小食店好耐,都試左幾間,但係都搵吾到覺得好食既小食!但係皇天不付有心人!!!!!!!!本身係想去買芝士雞扒既~ 但係佢話要下個月先有啊。。。。。。。。。我搵到啦終於~yeah!!今次叫左一個黑松露芝士薯條,一個鹽酥雞!黑松露黑松露真係好香,本人真係好好好中意黑松露!見到呢個份量都真係好超值啊~$35 有甘多,仲要爆哂出黎!!!呢個薯條真係爆卡路里既首選啊哈哈哈哈!真係不得了~鹽酥雞$38吾係一粒粒既雞,而係一塊雞扒然後切開一件件吾係好台灣風味~不過係好食架!!!!!!!
我搵到啦終於~yeah!!

今次叫左一個黑松露芝士薯條,一個鹽酥雞!

黑松露

黑松露真係好香,本人真係好好好中意黑松露!
見到呢個份量都真係好超值啊~
$35 有甘多,仲要爆哂出黎!!!
呢個薯條真係爆卡路里既首選啊哈哈哈哈!
真係不得了~

鹽酥雞

吾係一粒粒既雞,而係一塊雞扒
然後切開一件件
吾係好台灣風味~不過係好食架!!!!!!!
2020-05-22
20 分鐘 (外賣自取)
2020-05-07 390 瀏覽
每次幫襯呢間都係買去嘅芋圓珍珠奶茶,因為將可以將芋圓加入野飲入面係好特別,同埋佢地嘅珍珠十分煙韌,值得一試。另外今次仲叫左一口牛試下,配埋一隻炒蛋係底部,雖然牛🐂嘅份量唔多,但整體來說也不錯。
芋圓珍珠奶茶
外賣自取
芋圓珍珠奶茶
2020-02-08 418 瀏覽
飯後飽飽,諗住買個糖水番屋企食,無諗過椰果芋圓凍 可以用杯裝,從杯中看、我沒食過的、一從店舖接到手中就是這份量、我將杯裝倒出碗中,只有半碗都唔夠,希望貴店能將糖水改為用碗裝,盛裝的用具實在太草率
2020-01-31
15 分鐘 (堂食)