2024-09-21 434 瀏覽
I recently ordered a two-person hotpot set through Openrice, and it turned out to be cheaper than ordering directly at the restaurant. The soup bases, particularly the Green Sichuan Pepper (青花椒)and Satay, were exceptional. The 橫隔肌 was outstanding, with a rich beef flavor that was truly delicious. The beer prices were reasonable, which was a nice surprise. Additionally, the restaurant's restroom was clean, adding to the overall pleasant dining experience.

呢間做幾年開已經好出名,主打食牛唔同嘅部位,所以今日嚟都係主力想試唔同款嘅牛。嗌咗個理想點’鮮‘湯底,因為想主力食牛,所以揀個清啲嘅湯底。店員話呢個湯都可以飲,所以一上枱我哋就飲一碗試一試先,果然個湯底超鮮甜,完全冇味精味,去到我哋食完嘢之後再飲個湯底,因為我嗰啲牛同蔬菜,個湯底更加甜,幾個人差啲想飲晒個湯底。🤣牛就叫咗幾個部位試,有滑尾龍、匙柄、五花趾、橫隔肌等等,最鍾意橫隔肌,夠晒爽口,滑尾龍加咗蛋黃夠晒滑。整體嚟講呢度啲牛好有質素,雖然你食緊嘅時候都唔係好記得係邊個部位,但係基本上都係好食。

2024-08-02
15 分鐘 (堂食)
落大雨,梗係要食邊邊佢暖下身啦!今次就揀左喺公司附近嘅呢間 616 火鍋專門店,食過好幾次啦,啲肉質素都幾好,招牌沙爹湯底超濃郁惹味,用嚟碌公仔麵一流啊!.今次照舊叫咗最愛嘅花雕牛,入口牛味濃郁仲帶陣陣酒香,唔洗點醬齋食已經無得頂啦!滑尾龍同樣係呢度嘅招牌,撈埋蛋汁食落口幾滑!.除咗肉之外,都有好多款配料可以揀,例如超索湯汁嘅響鈴,彈牙嘅蝦滑、爽口娃娃菜、金針菇等,再落多 2 個公仔麵,超滿足!.價錢嚟講都晤貴,撞啱佢做緊儲印花半價優惠,都係百零蚊一個人,應該都係我會無限 Encore 嘅餐廳🤣。
,用嚟碌公仔麵一流啊!
2024-07-13
之前有陣子上下班都會經過「616」每次都會覺得他們的店也太可愛了吧~沒想到有人真的會用這作店名🤣一說起「616」 相信大家第一下也肯定會和火鍋🍲聯繫🍲二人火鍋套餐 $328 ✨安格斯-横隔肌 (6秒)橫隔肌 離內臟位置較近 顔色較深 而且牛肉味也相對較濃不過這款重點更在於他的質感 6秒一上來~馬上吃~他們切這份時完全沒在放輕手 讓每片肉具厚度 吃起來卻軟到不行是四份牛𥚃面最軟的一份
——————✨澳洲五花趾(6秒)五花趾 相較起來顔色的都更紅粉一點6秒後 五花趾 還有些紅紅的脈絡線般 一開始還在考慮要不要再一下下可是膽粗粗吃了後 口感分別卻大了 更QQ彈牙~~好有趣(沒同時吃時 可能也不會留意到 明顯的分別——————✨匙柄(6秒)(我們那時也打了個大問號❓匙柄是什麼牙??匙柄其實就是牛前腿上方部位 更有人說這是牛肉中最好的部位之一脂肪含量偏低 中間肉筋紋理清晰 入口也是和橫隔肌有像~都是一樣的軟嫩軟中還帶點小嚼勁 ——————✨和牛赤身三角形的赤身~油花以大理石花紋分布均勻 吃時沒有入口即溶感 但質感還是滿細膩柔軟的 而且牛味還滿香濃的!!(一直把這份留到最後才吃🤣——————✨手
之前有陣子上下班都會經過「616」
一說起「616」 相信大家第一下也肯定會和火鍋🍲聯繫

🍲二人火鍋套餐 $328
安格斯-横隔肌 (6秒)
✨安格斯-横隔肌 (6秒)
橫隔肌 離內臟位置較近 顔色較深 而且牛肉味也相對較濃
不過這款重點更在於他的質感 6秒一上來~馬上吃~
是四份牛𥚃面最軟的一份
——————
澳洲五花趾(6秒)
✨澳洲五花趾(6秒)
五花趾 相較起來顔色的都更紅粉一點
可是膽粗粗吃了後 口感分別卻大了 更QQ彈牙~~好有趣
(沒同時吃時 可能也不會留意到 明顯的分別
匙柄(6秒)
✨匙柄(6秒)
(我們那時也打了個大問號❓匙柄是什麼牙??
軟中還帶點小嚼勁
和牛赤身
✨和牛赤身
三角形的赤身~油花以大理石花紋分布均勻 吃時沒有入口即溶感
蔬菜、蜂巢豆腐、手打牛筋丸、芝士腸
✨手打牛筋丸、芝士腸
平日也有點怕吃牛丸 偶爾不旦吃到沒味道的 又紮實 咬到令人覺得累
可是他們這家的手打牛筋丸 相當富彈性~好咬 又帶點牛香
(芝士腸平時也要加錢 或另外自己加點 套餐𥚃包兩條 量剛好足夠
炸魚皮
✨炸魚皮
還滿大一盤的!!我拍的時候已經被我們吃掉了好幾片
每塊都是大大的一片 又脆 但記得不用淥太久喔 要不然很快就會軟掉!
涼拌雲耳
✨涼拌雲耳
好細心 還附前菜 有時在等水煮熟/ 食物熟的時候 就可以先吃著涼拌雲耳
帶酸的他 更醒胃 更解舌頭👅和肚子的膩感
——————
✨唐生菜、娃娃菜、金菇
不要小看只是一個小籃 量真的塞好塞滿 連取出來都難度
(金菇 就像直接來一束~~
湯底:「鴛鴦青花椒牛骨湯」青花椒煮久以後他們的油脂都出來了
牛骨湯相對油份偏低 更適合🈴️放菜 而且煮完以後菜面也具淡淡的牛骨湯味
✨蜂巢豆腐
我們點的湯底是「鴛鴦青花椒牛骨湯」青花椒那邊真是強到不得
煙一飄 鼻子👃馬上被嗆到不行✋ 但火鍋的蜂巢豆腐 這時的作用就來了
若不能直接來的話 蜂巢豆腐就能把湯吸飽 一咬下去湯如噴的出來 爽

手工鮮蝦雲吞
✨手工鮮蝦雲吞
這是新推出的~~不要以一般的雲吞概念套進去!!
他們用了一個薄薄的雲吞皮 包著爆滿的料
兩隻蝦子🦐還有肉碎 傻眼 又鮮又濃的味道👅
不用另外沾醬 就已經很可以~😌

個人其實沒有很喜歡在外面吃火鍋🍲每次單點都要控制著
要不然一定會點爆!$$同時也會很可怕😱可是有了套餐就方便多了~~
這次的🍲二人火鍋套餐 一個價錢 能試到來自各地肉們外 量足又具一定的質素~
而且餐墊紙上還貼心畫出每塊肉所要煮的時間🧡

(外賣🥡$299還滿划算的 不用到處跑 一個價錢就能準備好所有食材!)
(懶人恩物MAXXXX🥰)
「鴛鴦青花椒牛骨湯」
2024-06-05
安格斯-横隔肌 (6秒)
澳洲五花趾(6秒)
匙柄(6秒)
和牛赤身
蔬菜、蜂巢豆腐、手打牛筋丸、芝士腸
手工鮮蝦雲吞
2024-04-07 570 瀏覽
自助材料吧,牛肉種類繁多,唔同嘅部位有唔同嘅口味,牛肉新鮮其他牛丸非常之有肉汁,好味,坐得舒服店有特色。下次再約朋友一定過嚟,其實而家都唔會有人喺餐廳坐得好耐,所以都唔使一定話俾客人聽食限時。
2024-03-07 411 瀏覽
We walked in and got a table for two at 8pm on a weeknight! We ordered: -Short rib-Chuck eye roll-Angus hanging tender -Japanese Wagyu at a special price if $48! -Taiwanese vege I have been here a few times and I still think their beef is good quality, our favourite is the short ribs, it’s very tender and melts in the mouth! Others like the Angus has a strong beef taste but more chewy. As for the soup, we ordered a mixed beef soup, the soup was a bit bland, there is definitely a lot of beef guts

We ordered:
-Short rib
-Chuck eye roll
-Angus hanging tender
-Taiwanese vege

As for the soup, we ordered a mixed beef soup, the soup was a bit bland, there is definitely a lot of beef guts inside but it didn’t taste very fresh.

We paid $440 for two!

We ordered
Short rib
Chuck eye roll
2023-11-15 1238 瀏覽
第二次食616, 保持到三種我同朋友最鍾意的特色:牛新鮮而濃郁、少油、湯底無味精⋯⋯以呢個價錢嚟講,正!除了一般打邊爐常見的牛前胸肋、牛舌等,我哋點了較罕見見的吊龍伴、黃喉(食落爽脆)等,亦試跟餐墊紙本身有推介的牛部位叫,例如胸口膀、匙柄,果然如推廌所說,一脆一軟夾住食,再點自製的牛肉汁+柑桔醬汁,入口清爽得嚟牛味又夠濃郁。橫隔肌同牛側胸我哋就無跟住餐廳推介的食法,而係用生菜加醬料包住食,有啲新鮮感。不過616最大賣點都係夠新鮮,啖啖肉都無咩血水又無雪味。成班女仔打邊爐,當然都係怕太肥,於是我哋叫哂唐生菜、油麥菜、娃娃菜、水蓮菜(口感似幼身的露筍)、竹笙、某絲、萵筍和豆腐。菜都唔似連鎖超級市場嗰啲大陸菜,似係比較新鮮。重點係,啲肉連菜滾咗成個鐘,煲湯都無咩油脂浮上面,睇返湯底,原來有半隻手臂大的牛骨,所以越煲越濃味,我哋最後每人都飲咗兩碗湯先走。其實,有位朋友原本想試另一間新開張的店,但因為隔咗成年無食616,於是投票決定,一行三人都選了重訪616,好彩仲保持到水準。必食菜式:胸口膀、匙柄、黃喉人均消費:約$250回頭機率:100% *當日切埋生日蛋糕,餐廳冇收我哋切餅費。Foodie

必食菜式:胸口膀、匙柄、黃喉
人均消費:約$250
回頭機率:100%
*當日切埋生日蛋糕,餐廳冇收我哋切餅費。
Foodie#CausewayBay#HotPot#
==============
2023-08-28
2023-08-24 1229 瀏覽
今日OT完又想打個邊爐就嚟咗616火鍋專門店試吓佢哋嘅限定部位牛肉火鍋。616專門店位於灣仔及銅鑼灣交界在鵝頸橋附近。銅鑼灣好少人主打牛肉火鍋的打邊爐。呢度環境10分舒適位置亦唔會10分迫夾。我哋叫咗佢哋嘅冬瓜冬蟲草花配青花椒湯底,我哋叫咗佢哋嘅冬瓜冬蟲草花配青花招湯底,湯底辣得來唔會10分油。湯底辣得來唔會10分有呢度有唔同部位嘅牛肉可以選擇,推薦大家試吓佢哋嘅安格斯牛頸脊,入口即溶肉味香濃。另外呀黃喉亦唔係好多地方有得食,入口10分爽脆牛油味香濃。我哋之後亦叫咗佢哋嘅牛丸牛丸唔係交黎,手打牛丸10分Juicy。我哋四個朋友一齊嚟,估唔到價錢10分相宜一人都係200多元。呢個價位香港識到唔同部位嘅牛肉火鍋亦唔多。推薦大家來試吓香港限定嘅牛肉火鍋。

2023-08-05 923 瀏覽
今日臨放工又夠鍾諗食晚餐,打開openrice 搵到呢間打邊爐 諗起朋友介紹過唔錯,咁岩open rice 訂位優惠預約仲有折😍😍😍於是即刻約咗另一半去到食啦 😋 發現牛肉嘅款式超多,唔同部位都有,連稀少部位都有,簡直係牛魔王之選🌟另外醬料方面十分推介用青檸配牛肉汁,係隱藏食法呀!

• 滑尾龍
2023-07-20 1007 瀏覽
香港人幾時都鐘意打邊爐, 一年四季, 一日三餐…  是日約左飯腳係銅鑼灣午餐, 佢叫我搵下有冇唔係放題既打邊爐。諗起 616, 之前 一直好想試, 原來佢地仲有抵食定食打邊爐。一人一鍋自己揀湯底再有一碟牛肉及指定配料, 分量十足。+5 蚊有玫瑰洛神花茶。火煱醬料都是自助任拎,不另收費, 午市亦無加一。 湯底好正, 愈辣愈上癮, 後加兩碟牛會有8折。 超級大滿足。下次會再試其他湯底,而家香港地食碗米線都$60, 加多十幾廿就有大滿足。
香港人幾時都鐘意打邊爐, 一年四季, 一日三餐…

2023-05-12 1578 瀏覽
呢間打邊爐店我真係由尖沙咀、紅磡店開始幫襯食到連港島區都有分店喇!近期比我發現咗有供應信州和牛即刻叫返碟信州和牛肩胛食下先有咩咁特別?呢種牛係以蘋果飼養的牛而聞名吸收咗蘋果中嘅維生素同礦物質營養價值極高食落肉質肥美鮮甜又柔軟其實食食下我都分唔清邊樣打邊樣呢度勝在叫好多款埋單都唔會好貴仲要免收加一英國安格斯牛前胸肋澳洲五花趾匙柄安格斯-橫隔肌加拿大艾伯塔嫩池板吊龍伴水連菜唔係度度有得食~見到menu有真心開心淥一陣唔洗好耐就記得要食喇唔會就會老咗牛骨清湯湯底本身已經有兩大件牛骨~係連肉連軟骨仲有好多件牛腩❤️超抵食每間店都有一個好特別嘅menu打卡一流!
呢間打邊爐店我真係由尖沙咀、紅磡店開始幫襯
食到連港島區都有分店喇!

近期比我發現咗有供應信州和牛

匙柄
安格斯-橫隔肌
加拿大艾伯塔嫩池板
吊龍伴

水連菜唔係度度有得食~
見到menu有真心開心
淥一陣唔洗好耐就記得要食喇
唔會就會老咗

牛骨清湯
湯底本身已經有兩大件牛骨~係連肉連軟骨
仲有好多件牛腩❤️超抵食

每間店都有一個好特別嘅menu
打卡一流!
今次分享成日聽朋友話好好食嘅616牛肉火鍋專門店😋究竟係咪真係咁正呢⁉️其實肚腩都係銅鑼灣工作一段時間鳥,但係竟然一直都唔知開左間616🫢而晏晝去仲有一人一鍋或者碟頭飯套餐🍛入邊港式茶餐廳裝修☕都不失為一個平時放lunch 或者同同朋友放工gathering 嘅好落腳處特選和牛盛 HK$234令肚腩同同事讚不絕口嘅一定係呢個信州和牛拼盤🥩有瘦啲嘅牛肩胛、相對雪花感濃厚啲嘅牛腹肉同赤身❄️信州和牛同其他地方嘅和牛口味唔同嘅點在於佢真係好鮮甜、赤身入口即融,唔係好有冰鮮後解凍嘅味道🤤原來當地牛係運用蘋果飼養🍎所以信州牛特別係吸收左蘋果所含的維他命同糖分,可以話係大推😚而和牛盛每一種牛部位都有5-6塊,所以兩三個人都夠食😝滑尾龍 HK$48滑尾龍算係616嘅招牌,部位係牛後腿外側,其他火鍋店成日都會打隻蛋去好肥嘅和牛度🥚但係咁嘅處理方法只會令牛食落口更肥膩,616嘅處理手法係幾適合驚肥嘅香港~因為牛後腿外側比較瘦,為左令到肉質更鬆軟,同埋味道帶蛋香🍳加隻雞蛋落去就very good💖牛坑爪 HK$68牛坑爪原來係牛肋條🐉係肋骨間的牛柳,可想而知一黎比較瘦,二黎就好難起肉🔪所以都唔係度度有😋肚腩就

特選和牛盛 HK$234

滑尾龍 HK$48

牛坑爪 HK$68
牛坑爪原來係牛肋條🐉係肋骨間的牛柳,可想而知一黎比較瘦,二黎就好難起肉🔪所以都唔係度度有😋肚腩就覺得瘦左啲,不過牛味都幾濃,男朋友帶女朋友仔去可以叫呢款呀😉

水蓮菜 HK$28
同識食嘅同事食飯😆佢話一定要叫水蓮菜🥒肚腩當然請教下google sensei 啦,搵到「低卡高纖助減肥消水腫」,ok唔洗諗🤣即叫,又出奇地好好食,咬落去超爽口,而且冇西芹嘅草青味🌿榮升到肚腩打邊爐必點嘅菜💓✨

都想讚下湯底,我地叫左鴛鴦沙牛湯底,沙嗲味真係超濃,一匙滿滿沙嗲醬料,加埋和牛好正🤩清湯都係牛骨湯,好有住家風味。其他小菜叫左油趣魚皮、芋絲、扇貝就相對普通啲。不過千祈唔好錯過616支裝飲品,菊花桂圓露🌼同洛神玫瑰花🌹真係幾唔錯
2023-05-04 821 瀏覽
呢間火鍋店專攻牛肉各個刁鑽部位,多達20 款,有d仲係每限量供應🐂每款都係幾十蚊碟,分量細細碟,可以試多d唔同部位😍仲有自家釀製嘅「616 原漿啤酒」🍺💗鴛鴦沙牛湯底 ($82)溶岩沙嗲湯底非常濃稠,將食材變得更濃郁惹味🥘;牛骨清湯以白蘿蔔、芹菜、牛腩熬成,有助突顯食材鮮味🍲💗特選和牛盛 ($274)信州和牛以「蘋果飼養的牛🍎」而聞名,肉質特別肥美鮮甜同柔軟1️⃣赤身:即使係瘦肉部位,肉質依然細緻軟嫩,肉香濃郁2️⃣羽下肉:又稱翼板肉,油脂分佈較多,入口即化,但食得多比較膩3️⃣牛胸肉:又稱牛五花,肉質結實帶油筋且油脂甚多4️⃣澳洲五花趾 (送):則金錢𦟌,牛肉最富有彈性,筋肉感十足💗花雕醉牛 ($48)精選尾龍部份,則係牛後腿外側,用袐製花雕汁醃製,食落係超級超級嫩滑,有牛味之餘,再慢慢滲出花雕酒香🥃💗牛上肋 ($68)屬牛前胸第三支肋骨,係牛胸腩排最靚嘅位置。肉味濃郁且夠油香,中間帶筋位,同時食到肉嫩同爽口嘅口感😋💗澳洲和牛牛頸脊 ($68)牛頸脊係牛運動量較多嘅部位,肉質較有咬口,肉味最為濃郁👍🏼💗牛胸膀 ($48)屬牛前胸部嘅脂肪肉,雖然好似好肥膩,但入口煙韌爽脆,越咀嚼越感到牛油脂香🤤💗手打

💗鴛鴦沙牛湯底 ($82)
鴛鴦沙牛湯底

💗特選和牛盛 ($274)
信州和牛以「蘋果飼養的牛🍎」而聞名,肉質特別肥美鮮甜同柔軟
1️⃣赤身:即使係瘦肉部位,肉質依然細緻軟嫩,肉香濃郁
3️⃣牛胸肉:又稱牛五花,肉質結實帶油筋且油脂甚多
特選和牛盛

💗花雕醉牛 ($48)
花雕醉牛

💗牛上肋 ($68)
牛上肋

💗澳洲和牛牛頸脊 ($68)
牛頸脊係牛運動量較多嘅部位,肉質較有咬口,肉味最為濃郁👍🏼
澳洲和牛牛頸脊

💗牛胸膀 ($48)
牛胸膀

💗手打蝦滑 ($50)
蝦滑爽口彈牙,仲有一粒粒蝦仁🦐
手打蝦滑

💗稻庭烏冬 ($30)
日本稻庭烏冬煙韌順滑,伴入牛肉汁、炸蒜、蔥花同辣椒撈埋一齊食更惹味🍜
稻庭烏冬

💗菊花桂圓露 ($16)
菊花桂圓露清熱味甜,透心涼之選🌼
菊花桂圓露
牛胸膀
手打蝦滑
稻庭烏冬
2023-05-04 686 瀏覽
成日約朋友食飯,諗唔到食乜就去打邊邊😆呢晚去左試616邊爐,冇食一排估唔到有得食和牛,份量都幾多,價錢合理,而且平日客人唔太多,坐得幾舒服~❀特選和牛盛❀有信州和牛赤身、羽下肉及胸肉。信州牛係用蘋果飼養,肉質特別肥美鮮甜又柔軟,當中以牛胸肉最香口,而赤身嘅油脂分布就岩岩好。❀滑尾龍❀用蛋汁撈埋牛肉食,牛肉特別嫩滑,覺得係最高CP值既一款。❀澳洲五花趾❀跟和牛餐附送既,切得幾薄,肉質富有彈性,口感爽脆。❀花雕醉雞卷❀雞肉卷好嫩滑,煮到好入味,入口有陣陣酒香,重點係用瘦雞,食多幾舊都唔怕肥!❀黑豚濃湯餃❀皮薄肉餡多,好多湯汁,黑豚肉份量厚實,味道甘甜。❀野菌雙拼❀因為想食多d纖維就點,菇菇洗得幾乾淨,又大粒,打邊爐食令湯底都多左陣菇菌香氣。❀皇帝菜❀打邊爐必點嘅皇帝菜,食落口感爽脆,有清腸胃功效。
成日約朋友食飯,
諗唔到食乜就去打邊邊😆
呢晚去左試616邊爐,
冇食一排估唔到有得食和牛,
份量都幾多,價錢合理,
而且平日客人唔太多,
坐得幾舒服~

❀特選和牛盛❀
有信州和牛赤身、羽下肉及胸肉。
信州牛係用蘋果飼養,
肉質特別肥美鮮甜又柔軟,
當中以牛胸肉最香口,
而赤身嘅油脂分布就岩岩好。

❀滑尾龍❀
用蛋汁撈埋牛肉食,
牛肉特別嫩滑,
覺得係最高CP值既一款。

❀澳洲五花趾❀
跟和牛餐附送既,切得幾薄,
肉質富有彈性,口感爽脆。

❀花雕醉雞卷❀
雞肉卷好嫩滑,煮到好入味,
入口有陣陣酒香,重點係用瘦雞,
食多幾舊都唔怕肥!

❀黑豚濃湯餃❀
皮薄肉餡多,好多湯汁,
黑豚肉份量厚實,味道甘甜。

❀野菌雙拼❀
因為想食多d纖維就點,
菇菇洗得幾乾淨,又大粒,
打邊爐食令湯底都多左陣菇菌香氣。

❀皇帝菜❀
打邊爐必點嘅皇帝菜,
食落口感爽脆,有清腸胃功效。
朋友生日,我地預早係OpenRice book左位呢到地方唔大,我地一行5人,坐左卡位,不過有啲逼呢個醬係自己調,好食到頂瓜瓜👍🏻我加左大量芫茜,蒜蓉,乾蒜,少少蔥,辣椒,少少牛肉汁同豉油,真係一絕!佢個鼓油唔會死咸,所以我俾滿分😎湯底方面都有幾款揀,我地揀咗清湯沙嗲鴛鴦鍋 牛肉方面都有唔同部位俾你揀,每一碟都唔會好貴,分量都算多,加上佢係新鮮牛肉真係好好味😋叫多幾碟都唔會肉痛另外佢有買3送1既優惠記得唔好錯過喇!蔬菜方面我哋揀咗蘿蔔、竹笙、娃娃菜竹笙encore 左一次,好大條,好滑!蘿蔔放係沙嗲湯底好好味!好入味同好甜!豆腐非常滑!仲有叫左牛柏葉,魚皮,鴨血,蝦滑都算唔錯只有餃子一般般,入面既肉好硬🌟總括嚟講:我好欣賞呢間餐廳,雖然價錢唔貴,但佢食物絕對唔會Hea 你,真心值得讚!佢收每人$10醬料費,但居然唔收加一服務費!咁好既餐廳邊度搵!我認為佢飲品方面可以加多幾款俾人揀,多啲選擇就好喇,如果地方大啲就perfect 喇🥳🥳我會帶多啲朋友黎架喇!
朋友生日,我地預早係OpenRice book左位
呢到地方唔大,我地一行5人,坐左卡位,不過有啲逼

呢個醬係自己調,好食到頂瓜瓜👍🏻

湯底方面都有幾款揀,
我地揀咗清湯沙嗲鴛鴦鍋

牛肉方面都有唔同部位俾你揀,
每一碟都唔會好貴,
分量都算多,
加上佢係新鮮牛肉
真係好好味😋
叫多幾碟都唔會肉痛
另外佢有買3送1既優惠
記得唔好錯過喇!

蔬菜方面我哋揀咗蘿蔔、竹笙、娃娃菜
竹笙encore 左一次,好大條,好滑!
蘿蔔放係沙嗲湯底好好味!好入味同好甜!
豆腐非常滑!
仲有叫左牛柏葉,魚皮,鴨血,蝦滑都算唔錯
只有餃子一般般,入面既肉好硬

2023-04-21
慶祝紀念