2021-11-04
616火鍋應該好多人食過或者聽過🤣 最近天氣涼咗好多 我同朋友lunch突然想打邊爐 就去試吓佢嘅午市一人一鍋😋 最好嘅就係呢個午市套餐星期一至日都有😎Menu:✻ 午市獨樂樂小火鍋套餐 ($78)總共有四款火鍋湯底可以四揀一-理想點鮮-熔岩沙嗲湯底-鮮牛油麻辣湯底🌶-青花椒辣湯🌶肉類都有四款可以揀-俄羅斯封門柳-俄羅斯金花趾-牛駝峰-滑尾龍而且佢本身已經包咗好多火鍋配料:有牛丸、貢丸、蛋餃、蜂巢豆腐、金菇同埋娃娃菜!仲有帆立貝好豐富😳主食可以揀白飯、公仔麵或者手打烏冬😚 一人一鍋都只係每人$78我覺得好抵食呀🥰 我同朋友都揀咗唔辣嘢「理想點鮮」湯底同埋手打烏冬😆 想讚下佢嘅烏冬都真係幾好食!肉類我哋揀咗俄羅斯封門柳同埋金花趾 兩款牛肉各有各好食 重點係我哋一開始掛住傾偈唔小心煮耐咗都仲好嫩 而且好有牛味!真心比想像中好食🤣如果好似我咁為食仲可以八折追加牛㗎!我哋叫多咗二碟牛🐮🐮 每碟原價$58再8折 仲有七至八塊 平靚正😍✻英國安格斯牛前胸肋呢個係上面嗰碟 相比雪花胸肋睇落冇咁多脂肪 但食落口油份豐富肉味清新🤤✻蘇格蘭雪花胸肋 而我自己最鍾意食呢一隻牛 睇相應該都可以睇得出佢肉質嘅紋
Menu:
✻ 午市獨樂樂小火鍋套餐 ($78)
總共有四款火鍋湯底可以四揀一
-俄羅斯封門柳
-俄羅斯金花趾
-牛駝峰
-滑尾龍
如果好似我咁為食仲可以八折追加牛㗎!
我哋叫多咗二碟牛🐮🐮 每碟原價$58再8折
仲有七至八塊 平靚正😍
✻英國安格斯牛前胸肋
✻蘇格蘭雪花胸肋
而我自己最鍾意食呢一隻牛 睇相應該都可以睇得出佢肉質嘅紋理細緻 食落口牛肉味好濃郁☺️☺️☺️
另外616嘅自家製飲品都好好味!
我自己叫咗洛神玫瑰茶 朋友叫咗菊花桂圓露
飲呢啲飲品平時最怕就係太甜🤓
呢個甜度適中 而且打邊爐飲一流🤤
佢仲有個醬料區可以俾我哋自己調醬料 我最鍾意係個鮮牛肉醬油 用黎點牛肉好正!亦都有辣椒油同埋炸蒜等等可以自由配搭🥳🥳🥳