2024-08-29 6 瀏覽
本來係想飲普通 latte,但係見到 7仔聯乘 鮮芋仙,咁就一試無妨 🤗……「鮮芋仙 台式冬瓜茶味 Latte」入口冇乜冬瓜茶味,再飲都冇,如果當一杯 Latta 咁飲,味道ok,正常(買雞脾/三文治/蛋糕/麵包:只需加$10 就有杯 Latte/咖啡)

「鮮芋仙 台式冬瓜茶味 Latte」
入口冇乜冬瓜茶味,再飲都冇,
如果當一杯 Latta 咁飲,味道ok,正常

下午茶
2021-09-24 105 瀏覽
過幾日就係中秋節🌕,之前食左佢嘅中秋節限定蛋糕,而家食埋佢第二彈中秋節點心‘玉兔奶皇包’~~~玉兔🐇奶黃包~~~$10玉兔🐇奶皇包外型都幾得意整到成隻兔仔🐇咁,但我覺得似老鼠多啲😀😀價錢幾抵$10就有兩隻兔仔🐇😄😄!今次都係用氣炸鍋,入鍋前白雪雪出嚟後黃金金😂😂,聞到有好重嘅椰絲味但食落又冇乜😅😅,咬開裏面有流心嘅奶黃餡,好香濃呀😁😁~~~黃金魚籽包心魚🐡丸~~~$14都係新貨品,包裝內再有包裝可能想保持濕潤,氣炸完後外皮有少少脆,魚籽比例都幾多!好味唔會令你失望😊😊
~~~玉兔🐇奶黃包~~~$10

~~~黃金魚籽包心魚🐡丸~~~$14
2021-09-19
外賣自取
$24 (宵夜)
2021-04-30 734 瀏覽
7-11優惠$85有五隻雞髀🍗,仲要買到新口味添🥰🥰~~~瑞士雞髀🍗~~~微波爐叮,四款雞髀🍗中最甜,但其實甜味一般,正常好味嘅雞髀🍗😙😙~~~南乳燒雞髀🍗~~~唯一一隻係用盒裝住嘅雞髀🍗,用氣炸鍋10分鐘黎整,炸完後雞髀皮真係非常脆皮,又薄又香口,但南乳味一般😚😚~~~黑椒雞髀🍗~~~微波爐叮,肉質OK,黑椒味重😄😄,但冇乜辣味🤪🤪~~~花雕雞髀🍗~~~煮麵嘅時候連包裝袋一齊放落去煮,呢種煮法最能保留花雕嘅原味及香味,汁量亦都算最多😝😝~~~水牛城雞髀🍗~~~微波爐叮,最新口味嘅雞髀🍗,但係完全零辣度,陣味仲要怪怪地,唔推薦🙁🙁總結係雞髀的確肉質嫩滑、有彈性!但略嫌有少少唔夠入味,作為普通食雞髀算合格啦😋😋,睇你鍾意食邊隻口味😘😘
7-11優惠$85有五隻雞髀🍗,仲要買到新口味添🥰🥰
~~~瑞士雞髀🍗~~~

~~~南乳燒雞髀🍗~~~

~~~黑椒雞髀🍗~~~
微波爐叮,肉質OK,黑椒味重😄😄,但冇乜辣味🤪🤪

~~~花雕雞髀🍗~~~

~~~水牛城雞髀🍗~~~

2021-04-01
$85 (其他)
2019-12-10 72 瀏覽
我相信大多數好似我咁樣,70後的中女,一定會喜歡Hello Kitty,佢嘅可愛瓊程度 真係爆燈,我仍然有一顆少女心,仍然鍾意Hello Kitty所以遇見佢嘅產品,都一定會買,物品又好食物又好,我都會買。今日就喺7-eleven見到呢個,Hello Kitty 楓糖牛油味班戟 Apple and Margarine Flavor Pancake!個班戟印咗Hello Kitty個樣好得意,齋係睇個樣磊好fancy。食起上嚟甜甜地都幾好味,不過衰在就係個班戟嘅質地比較乾身,感覺到冇乜油份咁樣,食落好口乾。但係一包裏面有三塊,都幾抵食。