2018-08-13 1013 瀏覽
其實黑糖珍奶都hit左好一陣子,由有冇過江龍過黎香港已經想飲左85度c好耐好耐!但無奈真係住既地方附近都冇,拖下拖下終於8月飲到佢喇😭😭真係感動哭!👉🏿✨黑糖珍珠鮮奶 Hkd 26 💸📌其實我個人真係中意飲鮮奶多過奶茶👾諗住叫小糖小冰,店員就話甜度冇得調較,那就算吧😣一拎到上手好難得個底真係熱辣辣!啲珍珠有一半以上😍正呀!入口已經飲到好濃郁既鮮奶,真係好正好中意🎉而且出奇地唔會太甜,珍珠軟糯得黎又夠Q,真心覺得唔錯喎!👍🏿

👉🏿✨黑糖珍珠鮮奶 Hkd 26 💸

👉🏻髒髒包🍫🥐💲20係嚟自台灣人氣嘅髒髒包🇹🇼✨想食好耐終於食到喇🤩佢仲附送個手套比你食好貼心😹可能期望太高食落覺得冇咩特別😐只係一個牛角包上面佈滿可可粉🥐有啲朱古力醬係牛角包入面🍫但得中間位有少少🤔牛角包本身texture唔夠酥軟🤧食落真係似食緊一個朱古力包多啲😕本身以為朱古力會好濃但覺得一般😖可能我食過再重朱古力味啲嘅包🧐試過就算唔會再買😕食嗰陣有啲麻煩又要戴手套又驚啲粉飛散晒出嚟😹
👉🏻髒髒包🍫🥐💲20
2018-06-17 838 瀏覽
85度c有跟足潮流出最近大熱的黑糖珍珠鮮奶。$26/杯。因為其它出名的實在太多人排隊,呢間唔駛排忘記排照了.....但因為的確很好飲,所以還是補個食評。 珍珠煮得好林,軟軟的,又煙煙靭靭。黑糖的古早味感覺突出。不知道其他出名的好不好喝, 但呢間我已經很心滿意足。

忘記排照了.....
黑糖的古早味感覺突出。
不知道其他出名的好不好喝, 但呢間我已經很心滿意足。
2018-06-17
  • 黑糖珍珠鮮奶
2018-03-25 1195 瀏覽
$22一杯好飲嘅咖啡值吖!自從油麻地有佢我就不停叫大家除左Sxxxxxxxx / Pxxxxxx,有更多選擇。濃濃咖啡味,其實我平時飲嘢會要凍嘢,但黎到呢度每次都叫要熱飲,遲啲要試下凍飲先~但千祈唔好飲奶茶 / 珍珠奶茶,唔好浪費quota. 首推海鹽咖啡,85℃咖啡,奶茶加咖啡凍。咖啡凍係用咖啡整嘅啫喱粒,好好咬口同好有咖啡味。不過佢規定左咖啡不能配咖啡凍。(可能唔想大家吸收禁多咖啡因掛,我估)油麻地分店早上買指定包加85℃咖啡一set 22蚊,貴單買咖啡一蚊,早餐可以買set , 感覺抵啲佢有另一推薦:一顆檸檬茶,其實將成粒檸檬取代幾片檸檬,但聽朋友講冇咩特別,唔覺特別多檸檬味😂

10 分鐘 (外賣自取)
$22 (早餐)
●QQ麻糬包 ($9)●考mock前路過~畀啱啱新鮮出爐嘅麵包香吸引咗 見到qq麻糬包就激起咗煙靭控嘅慾望 😍🍡外層喺墨西哥包嘅奶酥 包住會拉絲嘅黑糖麻糬 外脆內軟🤘🤘 加埋新鮮出爐 暖暖嘅溫度 係寒風中食好有fu 麻糬嘅黑糖味好濃郁 不過如果可以粗啲就會更加煙韌更有咬口啦🧚🏻‍♀️好味(8/10) 抵食 (6/10)🧜🏻‍♀️
●QQ麻糬包 ($9)●
🍡
麻糬嘅黑糖味好濃郁 不過如果可以粗啲就會更加煙韌更有咬口啦
🧚🏻‍♀️
好味(8/10) 抵食 (6/10)
🧜🏻‍♀️
2018-02-25
2017-11-21 946 瀏覽
伯爵茶卷旦很差,吃了一口,沒有茶味,口腔還會麻痺,痺了我一個下午,要飲很多水,很假很差。班蘭卷旦也很差,22元一個,我買其他麵包店好過,初初出的時候還很好,我本人很喜歡伯爵茶味,現在很差,我不會再買。
2017-04-30 1590 瀏覽
先勿論食物質素高低,今日去買杯咖啡,排隊排左一陣,有個女人將一個拖住幾個麵包既托盤放系收銀台,收錢果陣店員收左個女人先,仲竟然問我同個女人係咪一齊。咖啡係比其他咖啡店便宜,但係兩個店員,竟然都睇唔到本人排隊先,真係一肚氣。

外賣送餐
2017-03-01 1698 瀏覽
經過85度C 進去轉個圈已經看中好多款包了🤤•表面烤過的三文治好吸引🤤🤤🤤-•藍莓布丁應該會有甜酥酥的感覺也很想試🤤-•黑糖麻糬另一吸引我的麵包😍一向很鐘情於煙韌口感的東西麻糬正合我意🤤而且價值亦合理沒有不買的理由吧❤️-最後只買了QQ麻糬因為剛吃過早餐確實只能多吃一個包了就選擇了最愛的麻糬❤️黑糖麻糬 黑糖味很重加上軟熟的麵包不會過甜 剛剛好而且麻糬十分煙韌忍不住拉起拍下來了😆第一口已經吃到麻糬了麻糬由麵包包着從第一口到最後一口也吃到麻糬❤️一條長長的麻糬條可惜麻糬條比較幼更粗身就好了😆-麵包表面有着薄薄的奶酥像墨西哥包表面般❤️-下次經過要再試其他🤤❤️
經過85度C

麵包表面有着薄薄的奶酥
像墨西哥包表面般❤️
下次經過要再試其他🤤❤️
2016-08-20 2150 瀏覽
可能是因為對台灣的鍾愛,一直都對85度C存有好感,卻又不知為何遲遲未嚐其產品,今天既然路過於此,肚子亦留有位置,便看看自己能吃到什麼吧!店內麵包和咖啡香氣洋溢,一進去幾乎是無法空手離場。店舖空間不大,但麵包款式還算不少,可能快到下午的時間,有些麵包已剩餘不多。吸引我的有很多,而在那時間我可以選擇吃到的是這個朱古力粒鬆餅。我把它帶回公司品嚐,鬆餅體積細細,面層焗得偏深色一點。吃過一口,鬆餅較為乾身,牛油味不重,口感談不上鬆化,有點像吃光酥餅的感覺,就是實實在在的一個用麵粉搓成的餅,可幸是當中加入了朱古力粒,稍為增加口感和甜度,否則味道真的很單調。這鬆餅確實令我有點失望,只作填充一下肚皮還算可以,畢竟只售$5,也不能要求太多。

我把它帶回公司品嚐,鬆餅體積細細,面層焗得偏深色一點。吃過一口,鬆餅較為乾身牛油味不重口感談不上鬆化,有點像吃光酥餅的感覺,就是實實在在的一個用麵粉搓成的餅,可幸是當中加入了朱古力粒,稍為增加口感和甜度,否則味道真的很單調。
2016-07-16 1477 瀏覽
一直想試呢間麵包店d麵包,開左個幾月,今次終於去左買,我中意食果個三角形厚版西多士,外面甜甜地,入面係軟方包,整體口感硬硬地,未必個個中意,但就幾岩我口味,食一個當早餐都已經好夠。
2016-06-28 1402 瀏覽
這班朋友當中大部份都比較喜歡朱古力味,所以每次也是買東海堂特濃朱古力蛋糕,今次有人提議轉轉蛋糕公司,試新嘢當然好啦!只是作為飯後甜品,不需要太大個,這個一磅裝的剛剛好。蛋糕外貎幾討好,但一看便知不是特濃的朱古力味道(顏色偏淺);高高興興唱完生日歌後,便到試食時間;朱古力味果然比較淡,蛋糕層較為硬淨、唔夠鬆軟,啫喱吃起來不是軟滑煙韌而是有吃沙冰的感覺,是怎麼做到的??? 😂整體未如理想,水準有待改進。

只是作為飯後甜品,不需要太大個,這個一磅裝的剛剛好。
朱古力蛋糕

整體未如理想,水準有待改進。
2016-06-21
2016-06-13 1179 瀏覽
公司樓下最近開了間85度C,正正位於彌敦道,油麻地C出口對面。真好!終於可以飲杯便利台式奶茶!早於太子店仍在時嚐過其麵包,於朗晴邨分店嚐過杯珍珠奶茶和香滑布甸,對此品牌一點也不陌生!點舖內主要售賣麵包,cashier附近有個小小的甜品櫃,但因加了圍欄給顧客排隊付款,店內可走動的地方不多,選購時有點迫。如要order台式飲料,則不用擠進店內,門口設另一cashier落單!是日點了杯熱臺式奶茶,半糖,奶脂夠香,茶底不澀,甜度剛合小妹心意!而且出品時熱度適中,不會過於燙口

而且出品時熱度適中,不會過於燙口
臺式奶茶
題外話/補充資料: 盛載熱飲的杯子雖加了紙托,拿起時仍覺有點軟身
3 分鐘 (外賣自取)
臺式奶茶
正到爆呀  同事講過了許多次這間新店鋪正在做promotion,三文治連咖啡都係$18(三文治係$12,加$6可以有咖啡或奶茶)~ 心思思想試好久,今日終於試到了~ 一去到,多人都爆,除了買呢個特惠套餐外,見許多人都買很多麵包~三文治方面有兩種,一種為吞拿魚三文治~ 食落勁好味~ 嗰麵包焊得好脆,裡面的料好足,有吞拿魚連芝士,生菜,火腿~ 味道調得剛剛好,而且嗰size 好適合我地女士食,又唔會太厚~ $12黎講真係幾抵~杯咖啡則是由機沖出黎的,店員亦很快手,而且亦很細心,問我杯咖啡需唔需要少甜~ 咁我照點平常的味,都唔錯喎~ 因為加多$6咋嘛~而且都幾大杯~整體來說真的不錯~ 唔怪得之咁多人~ 我見其他麵包都要十多元,但人流不絕,真的是有實力的店舖! 大讚!!
正到爆呀
3 分鐘 (外賣自取)
2016-05-12 791 瀏覽
今日唸住行入這間85度C 買麵包,點知發現買三文治 12元加6元就可以有杯85度c咖啡,超抵,就買了海苔吞拿魚粟米沙律三文治返公司食。雖然得半件,但用料十足,一層是吞拿魚,一層是,火腿粟米,好creamy .原來粟米配吞拿魚都好夾咖啡好大杯,好重奶味,若咖啡味濃烈啲,更好味。只是加6元就有杯咖啡相當超值,若只買咖啡要16元,另說費可以話只加2元就有件三文治,哈哈
口海苔吞拿魚粟米沙律三文治
85度c 咖啡
咖啡好大杯,好重奶味,若咖啡味濃烈啲,更好味。
口海苔吞拿魚粟米沙律三文治
2016-05-11 723 瀏覽
今朝返工,見到油麻地開了間85度C ,見到有新鮮包買,款式不算多,但都是熱的,買了個香蒜芝士條,比錢時見到還有咖啡買,就買了杯熱的85度C咖啡,是即沖的,見到職員打奶泡。可惜無坐位,一地要攞走包很新鮮,很大個回到公司還是暖的,好香芝士味,軟林,好可口還買了袋紅酒提子包,有6塊,出奇好重奶味,每塊都有好多提子,紅酒味略淡咖啡落了很多鮮奶,反而咖啡味不是太濃,適合一般人口味,不用落糖都可以飲完全杯。下次返工食早餐又多個選擇
包很新鮮,很大個回到公司還是暖的,
香蒜芝士條
好香芝士味,軟林,好可口
下次返工食早餐又多個選擇
  • 紅酒提子方包