2024-02-22 381 瀏覽
在泰國期間沒有機會試,好在香港開分店,終於可以試試。我試了After You的「泰式奶茶刨冰」,清新爽口,奶茶的香氣恰到好處,不太甜。另外,「金莎朱古力吐司」,朱古力和雪糕十分搭調,口感順滑不膩。「士多啤梨金寶」,餅皮裡面鋪著紅潤多汁的士多啤梨果醬,吃起來很滿足。After You的食材新鮮口感一流,能體現出其泰國特色作風。整體來說,這次在After You用餐非常滿意,日後還會再次幫襯。

在泰國期間沒有機會試,好在香港開分店,終於可以試試。

2024-01-23 692 瀏覽
來自泰國的過江龍,係泰國食過,想試下係香港的分店如何。結果係體驗過就夠了。餐廳明顯人手不足,就算有座位都要等10分鐘。7點幾已經無曬所有芒果相關的甜品同飲品。Menu都無乜可以揀。其實見到價錢都想走,不過無其他選擇就繼續留低試下。呢個甘精緻的窩夫要百鬆,而且無其他配料。很不值。飲品價錢正常D,但冰占了2/3,真係好傷心。。。總結:有更好的選擇。
呢個甘精緻的窩夫要百鬆,而且無其他配料。很不值。

飲品價錢正常D,但冰占了2/3,真係好傷心。。。

總結:有更好的選擇。
2024-01-20
$70 (宵夜)
2024-01-21 535 瀏覽
店鋪一直人氣超高,次次經過都見到好多人排隊🫣 今次係airside 新分店終於都試到!餐廳好有空間感,木系裝修舒服,落地玻璃有自然光照入!餐牌有多款特色刨冰同埋吐司,刨冰有baby 版,今次就一次過試左兩款刨冰😍 /泰式奶茶刨冰 $99/泰式奶茶味道濃郁,不過味道偏甜,面頭忌廉口感順滑,入面仲有仙草啫喱同埋牛奶醬多士粒👌🏻 /芒果糯米飯刨冰 $99/個人比較鍾意黎款🥭 真係好似食緊芒果糯米飯咁幾有趣!芒果味道清甜,加埋芒果醬味道更加濃郁,椰奶醬鹹鹹地,入面仲有芒果粒同埋糯米飯,非常有層次感😍

/泰式奶茶刨冰 $99/

/芒果糯米飯刨冰 $99/
2024-01-21 375 瀏覽
剛剛聖誕節去泰國旅行時,專程去到人氣甜品店After You品嚐最受歡迎的芒果糯米飯刨冰,果然名不虛傳。返到嚟香港,咁啱見到Airside原來開左After-You,當時可能好多人都仲食緊lunch,所以排隊等位嘅人唔算多,我同朋友等左陣好快就有位啦。😊入座後,當然要回味一下美味嘅芒果糯米飯刨冰。呢個芒果糯米飯刨冰果然無令我失望,同我喺泰國食嘅一樣,都係咁香甜、好味,既有芒果嘅甜,又有糯米嘅香,再加入刨冰的冰爽感覺,真係好好味。😋以後一得閒就要嚟食甜品,暫時止下去泰國嘅旅行癮🤣

以後一得閒就要嚟食甜品,暫時止下去泰國嘅旅行癮🤣
1K
🍴芒果糯米飯刨冰 $148 (7.5/10)比起之前係銅鑼灣食細好多?baby size係一人份,好似手掌咁大,建議食返正常會開心好多。個冰係芒果奶冰,口感輕盈細滑,雪花綿綿冰質感,有少少芒果香甜同酸,白色係椰子奶蓋有少少椰子味都算輕盈唔膩,芒果汁正常,食到中間會有糯米飯,好煙銀有口感,整體嚟講都算幾好食!但$148一個size咁細係貴咗啲同唔值,我會食返之前介紹北角嗰間🫢🍴芒果沙冰 $48 (3/10)用熱飲熱杯裝,勁冇沙冰feel,飲落好怪,似係用未熟嘅芒果加芒果汁打,好酸好澀,好難飲😂😂希望餐廳改善返。推薦指數: 7/10芒果刨冰係好食嘅,不過就貴同埋細份,沙冰就不了,見到餐廳新開張,希望佢可以做返好🙏🏻
🍴芒果糯米飯刨冰 $148 (7.5/10)

🍴芒果沙冰 $48 (3/10)

推薦指數: 7/10