2024-07-10 421 瀏覽
🍽️ 香港搵食 🍽️}Am.Pm香港的網紅疏乎厘店,出地鐵站附近就是了。排隊既人超級多,原來呢間鋪頭主打即叫即做,唔怪之得甘多人排隊 😎😎 而且味道都好多選擇,仲有焦糖布丁味,榴連味,靜岡抹茶味等等,而且7月感謝祭買兩塊梳乎厘只需$30 ,平均每塊$15(除了炎燒布丁 / D24榴槤,限星期一至五)*我今次試左奶油芒果疏乎厘同愛文芒果3.6奶昔,非常好味!疏乎厘上面有奶油同芒果醬,下面是軟綿綿既蛋糕,真的超好味,仲要熱辣辣,真係出乎意料之外唷! 芒果味的奶昔都超好飲,這間店真的值得去喔📍油麻地彌敦道560譽發廣場地下B號鋪☎️ 27254318
🍽️ 香港搵食 🍽️}Am.Pm

📍油麻地彌敦道560譽發廣場地下B號鋪
☎️ 27254318

今日出咗旺角做facial,做完facial啦跟住就去家樂坊嗰度附近週圍行下睇下有啲咩好食見到嗰間好晏先開但係成日都超多人排隊嘅舖頭已經開咗門😂時間仲係三點幾未係好多人,咁我都去八下睇下佢有咩好食原來呢間舖頭主打係食畀你睇住即刻整嘅梳乎厘,佢仲有芒果味布丁味榴槤味等等嘅口味。見到佢做緊特價30蚊一份平均只係15蚊一片,我就叫咗個芒果味嘅食下🥭芒果梳乎厘等咗大概十分鐘左右啦!睇住佢整嘅,店員都好好心機,梳乎厘淋上咗芒果汁同埋芒果肉都好juicy🥰咬落去佢係qq彈彈得嚟好腍滑,都有好香濃嘅蛋味🍦榴槤雪糕呢隻榴槤雪糕超大杯呀!軟雪糕嚟講真係好好食佢有好明顯嘅榴槤肉🥰本身諗住星期日出開旺角再去食榴槤味梳乎厘,不過店員話15蚊一片30蚊一份呢一個優惠只限星期一至五㗎咋加上榴槤味係冇做呢個優惠㗎😱同埋因為係而家感謝祭所以7月先限定有呢一個優惠,睇嚟下次都係要平日出去先至可以再食優惠價啦
今日出咗旺角做facial,
見到嗰間好晏先開但係成日都超多人排隊嘅舖頭已經開咗門😂
時間仲係三點幾未係好多人,咁我都去八下睇下佢有咩好食
原來呢間舖頭主打係食畀你睇住即刻整嘅梳乎厘,
佢仲有芒果味布丁味榴槤味等等嘅口味。
見到佢做緊特價30蚊一份平均只係15蚊一片,
我就叫咗個芒果味嘅食下

🥭芒果梳乎厘
咬落去佢係qq彈彈得嚟好腍滑,都有好香濃嘅蛋味

🍦榴槤雪糕
呢隻榴槤雪糕超大杯呀!
軟雪糕嚟講真係好好食佢有好明顯嘅榴槤肉🥰

2024-06-23 244 瀏覽
細細間一間舖,但係中午去到都已經有幾個客喺度排晒隊,原來下一間人氣網紅疏乎厘店,岩燒布丁疏乎厘,加日本牛乳雪糕,性價比都OK,熱辣辣新鮮出爐嘅software家冰涼嘅雪糕,牛乳雪糕牛奶味好香,個人覺得個雪糕仲正過疏乎厘,疏乎厘表面嘅焦糖係烤過嘅,所以咬落去會有脆脆地嘅焦糖,夾埋鬆軟嘅疏乎厘一齊食個甜度就可以中和到,投雪糕一票。
2024-06-10 196 瀏覽
别的没有吃,冰淇淋真的不值得这个价格。吃了一口没再吃了。甜!齁!只是淋了一层果酱,还是空心的😮‍💨55555555555555555555555555555
草莓冰淇淋
2024-06-10 250 瀏覽
即叫即做 所以需時等候今天經過時見等候的人不多 終於可以一嚐為何會這麼大熱🥞奶油草莓梳乎厘(3件)$65草莓醬酸酸甜甜 蠻開胃的梳乎厘也很有蛋香 口感鬆軟 空氣感但因外帶回家 所以食用時底部的都被醬汁浸濕了現場食會更好😋🧇特濃朱古力牛角包窩夫 $38滿滿的朱古力醬包裹著外表酥脆 內裡軟糯的窩夫 雖然很邪惡 但我很喜歡啊!!朱古力很香濃 朱古力控的我大愛個人認為牛角包窩夫比梳乎厘出色
即叫即做 所以需時等候

😋🧇特濃朱古力牛角包窩夫 $38
朱古力很香濃 朱古力控的我大愛
個人認為牛角包窩夫比梳乎厘出色

2024-05-25 208 瀏覽
呢間好耐冇幫襯 之前一直都好想再食返 可惜每次都唔順路 一係路經嘅時候都未開 - 黃金布丁燒牛角包窩夫 ($38)牛角包窩夫都係我鍾意嘅甜品種類之一 布丁燒好啱打卡 上面層布丁燒其實都預咗會甜 如果甜度可以調低少少就好🫣牛角包窩夫外酥內軟- 原味梳乎厘 ($50/3)本身想淨係叫一件 但見到價錢 $30一件 $50就有三件真係好抵食 忍唔住都係嗌三件 等咗一陣仔就有得拎 三件都大大件🤤好鬆軟有空氣感 係我鍾意嘅口感 下次有機會再試下佢其他口味 整體我都係鍾意梳乎厘多啲 同埋CP值高啲 雖然冇得坐定定慢慢食 但平時坐低食一個梳乎厘都要around $100🥹 呢間絕對係止口痕嘅良藥

- 黃金布丁燒牛角包窩夫 ($38)

- 原味梳乎厘 ($50/3)

• 原味梳乎厘
過嚟旺角行街,喺角落頭一間梳乎厘嘅舖頭門口有好多人企喺度, 出於好奇行埋去睇原來先知係間疏乎厘店,岩燒布丁疏乎厘加日本牛乳雪糕,就直接叫咗佢哋個招牌,熱辣辣新鮮出爐嘅疏乎厘,上邊一層岩燒布甸,上邊一層焦糖燒之後好脆,個布甸蛋香味好濃夾埋疏乎厘好Q彈,搖一搖個盒個疏乎厘仲會郁,甜度都啱啱好唔會太甜,一啖疏乎厘一啖雪糕好夾。
2024-04-19 162 瀏覽
✨D24榴蓮3.6牛乳雪糕🍨✨購自:am.pm(油麻地)價錢:$45推薦度:7/10-牛乳雪糕食落綿滑 有淡淡嘅奶香 奶味唔算好重 甜度適中🥛雪糕上面淋上榴槤打成嘅醬汁 食落幾軟滑 旁邊仲有榴槤蓉 食落好Creamy 榴槤味清香 個人認為榴槤味再濃啲就更好👍🏻💛✨D24榴蓮3.6牛乳奶昔🍨✨價錢:$55推薦度:8/10-榴槤奶昔入口有被驚艷到‼️榴槤味好突出‼️入面仲有綿密嘅榴槤果肉 飲落帶有陣陣榴槤飄香💛 奶昔口感濃稠順滑 每啖都飲到奶香同榴槤肉 口感層次分明 整體味道唔會好甜✨推薦俾鍾意食榴槤嘅朋友🫶🏻
✨D24榴蓮3.6牛乳雪糕🍨✨
購自:am.pm(油麻地)
價錢:$45
推薦度:7/10
💛
✨D24榴蓮3.6牛乳奶昔🍨✨
價錢:$55
推薦度:8/10
2024-04-07 136 瀏覽
❤️ 週末就要去食吓平日少食既甜品!見到佢哋招牌「炎燒布丁梳乎厘」十「日本3.6牛乳雪糕」!!梳乎里上砂糖,用火槍燒過,形成嘅焦糖。 配上自家制嘅吉士醬;帶有好香嘅蛋香味道,真心好食!加上香滑牛乳雪糕,配搭上很不錯!最可惜是只可外賣或在街上食!所以價錢$65比鋪頭平一截!😊
❤️ 週末就要去食吓平日少食既甜品

見到佢哋招牌「炎燒布丁梳乎厘」十「日本3.6牛乳雪糕」!!

所以價錢$65比鋪頭平一截!😊

2024-03-24 171 瀏覽
我同佢講咗係要抹茶嘅牛乳雪糕,但係佢就變咗榴槤雪糕,咁我攞咗張單之後問佢點解打錯咗,佢話錯咗就係錯咗,啲嘢呢就可以換,但係佢就話唔會俾返個差價,邊有啲咁嘅店家啊?!!永遠都唔會再去。即係佢嘅問題啦,但係就話係我嘅問題,仲唔退我錢,真係好過分!!!對香港嘅印象都差咗好多,我永遠都唔會再嚟香港虽然净系¥5鸡之前唔系好多但系佢唔肯退呢个系咩道理嚟㗎我真系唔系好理解系咪黑我哋呀睇我哋系大陆人真系觉得好烦点解会咁呀
2024-03-09 139 瀏覽
油麻地地鐵站附近個間黃巴士🚌造型既疏乎厘店,10 次經過,起碼有5、6次都會過去買嚟食😍最衰係佢開左咁耐,人氣都仲係咁高🤣成日都大排長龍,我冇咁多時間排隊🥲只好間唔中難得見到冇咁多人,我先有幸排個短隊就買到😝呢間野我食左咁多次,品質都仲系keep得到咁好食👍🏻真係行過路過唔好錯過🤣

2024-03-08 1098 瀏覽
將牛角包變成窩夫所製作的甜點並不是新鮮事,而香港人對這款甜品的熱情從沒減退,也繼續推出不少口味!而油麻地一間會供應這個甜點的人氣甜品外賣店這些年來都是大排長龍,而我卻從來沒有吃過!這天就來試試她的招牌吧黃金布丁燒牛角包窩夫 $38這個「黃金布丁燒」口味的牛角包窩夫就是其中一款招牌了!超IGable像雪條般~ 先把牛角包麵糰放到窩夫機烤焗成牛窩夫,再在表面鋪上滿滿吉士布丁醬,份量多得快看不丁牛窩夫,灑上糖份後以火槍燒至微焦,讓人垂涎欲滴!口感豐富,牛窩夫酥脆重牛油味,吉士布丁醬濃厚幼滑重蛋香,焦糖帶來更美味的層次,如像在吃焦糖布丁一樣,非常好吃!難怪可以成為人氣商品~這店早已在甜品界打出名堂,除了牛窩夫外梳乎厘跟雪糕同樣受歡迎,早已成為本地及遊客定必到訪之處,最令人印象深刻當然是韓國著名綜藝節目也來到這店啦!招牌的黃色校巴裝潢非要eye-catching,即使這店在內街後巷也一眼讓人記住~ 好吃的也不止以上分享的那一款!除油麻地本店外也早已到太古開業照顧一眾港島區居民,想吃的話也不用到九龍一趟啊!
黃金布丁燒牛角包窩夫 $38
2021-07-13
10 分鐘 (外賣自取)
2024-03-04 128 瀏覽
事源係個陣都好多客等緊野食,終於叫到我no.,我咪即刻走過去俾單佢。本身我就企係離窗口較遠位置等,完全唔知上一張被叫單嘅客拎左未,出餐員工收左我張單後即刻擺左份pancake上來,咁啱個份同我叫嘅嘢好似,都係一底pancake,但人地有叫雪糕我冇叫雪糕,我下意識就以為係自己個但驚係咪我睇錯落錯單,又唔知原來窗口右邊唔太近出餐口個度有人等緊,咪拿拿臨拎開先費事阻住出餐口。我拎完同個fd confirm完我叫個款的確係冇雪糕之後已經即刻拎返去出餐口,點知行返去啱擺低未來得切道歉、就已經俾個出餐員工用我覺得被bully嘅語氣疾左句「唔係你嘅你拎咩呀」當下唔問清楚都有我問題,就算出餐員工用惡劣語氣淨係疾我個份係冇雪糕我都完全可以接受。掃街大多數都係一手交單一手交餐,我都做過飲食、個客拎錯野嘅情況都間唔中因為忙而遇到,解決方法都有好多種,「唔係你嘅你拎咩」根本只係發洩來。當然少我一個客唔少,只係想講就算你要西個客都唔該揀啱方向同內容西,至少唔會令個客嬲到要上來留負評先。

2024-01-16 237 瀏覽
必吃街頭甜品無論你食到有幾咁飽,都不能不吃的街頭甜品.好多時經過呢一度都一定會去這裏吃甜品,因為這裏的甜品實在太吸引,無論你想食邊一款都一定有一款啱你。今日食呢個係炙燒布丁🍮梳乎厘配日本3.6牛乳雪糕🍦好鍾意食面頭熱辣辣脆卜卜的蕉糖,布甸又軟熟,雪糕滑溜溜😋開心食開心吃開心食甜品🤣🤣🤣🤣日日無厘頭,甜品滋味在心頭又是我的金句…..😁其實開心簡單就在你身邊❤️⋯⋯食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶—————
必吃街頭甜品
無論你食到有幾咁飽,都不能不吃的街頭甜品

今日食呢個係炙燒布丁🍮梳乎厘配日本3.6牛乳雪糕🍦
好鍾意食面頭熱辣辣脆卜卜的蕉糖,布甸又軟熟,雪糕滑溜溜😋
開心食開心吃開心食甜品🤣🤣🤣🤣
日日無厘頭,甜品滋味在心頭
又是我的金句…..😁
其實開心簡單就在你身邊❤️⋯⋯
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶
—————
2024-01-14 161 瀏覽
呢間係油麻地旺角交界嘅pancake 店經常都會大排長龍,不過今次嚟食有啲少失望,無其他人講得咁好食!Pancake 唔係好厚好大件,而且蛋味幾淡,然後布丁漿的蛋味也很淡,亦都唔甜,還好表面有些焦糖。而家每日限量特價,由原本$50到$30 ,其實係幾抵,不過味道就真的一般