2025-04-24 271 瀏覽
開瓶費:$150人頭FREE一間旺角低調西餐廳,幾年前幫襯已經大排長龍,等到 8 點先可以食第二輪。今次星期二入座,人流未算多,我地四位飲酒食飯蕃茄意大利雲吞 $ 58約 4-5隻,蕃茄汁香濃酸甜,Ricotta芝士餡還好,雲吞烚得剛好口感凱撒沙律 $ 52價位真係平,雖然用現成沙律醬,但材料都齊全,唯包粒淋咗。。。田園沙律 $ 48用上芝麻沙律醬,香又好味,配料就簡單啲,青瓜、車厘茄同粟米煎鵝肝 $ 68略嫌黑醋汁過多,鵝肝算大塊厚身水牛城雞翼 $ 62雞肉乾身少少,水牛城嘅酸辣汁可接受,只到中辣左右,總數六隻美國安格斯肉眼扒 $ 198大份,都幾厚切,五成熟可能偏向熟多咗啲,但係扒嘅質素好,一路切一路流肉汁,筋少唔肥加拿大豬鞍 $ 128價位好抵,豬鞍都至少8oz,同樣肉與又淋又多汁,肥位都係少嘅,係全晚最好食主菜黑松露忌廉意粉 $ 98黑松露味適中,但係個汁好白,洋蔥條冇炒香就放,而且切得偏粗。。。忌廉準偏甜,感覺怪怪地,整體係好食嘅藍芝士大蝦忌廉意粉 $ 88蝦仁四隻左右,藍芝士忌廉汁係香,不過都係好白、偏甜,洋蔥同上都有一樣嘅問題
開瓶費:$150人頭FREE
今次星期二入座,人流未算多,我地四位飲酒食飯
蕃茄意大利雲吞 $ 58

凱撒沙律 $ 52

田園沙律 $ 48
用上芝麻沙律醬,香又好味,配料就簡單啲,青瓜、車厘茄同粟米

煎鵝肝 $ 68
略嫌黑醋汁過多,鵝肝算大塊厚身

水牛城雞翼 $ 62
雞肉乾身少少,水牛城嘅酸辣汁可接受,只到中辣左右,總數六隻

美國安格斯肉眼扒 $ 198

加拿大豬鞍 $ 128

黑松露忌廉意粉 $ 98

藍芝士大蝦忌廉意粉 $ 88

2025-04-22
2025-03-06 2151 瀏覽
今日去咗旺角Shopping☺️行完想搵好嘢食、望見一間唔起眼店舖、遠遠望見一間門外大黄燈照著、這時《Amico1890》位於洗衣街、入到去剛剛轉晚市時間、所以拍到整間餐廳☺️、這間開業已經有十年嘅餐廳、整間分別有上下兩層不同格局都幾特別😯、入到去柔和色調坐著感覺舒適😚、上層感覺有D似酒吧🤔又次工業風格、五光十色以木系為主、同時都推出咗新款特式美食又有不同多款自調飲品!露絲瑪莉羊扒$198呢一份露絲瑪莉羊扒份量十足🤔、抵食羊扒平時羊扒只係得2塊、而加有咁多4大塊😯、送到散發香噴噴味😚、入口焦香肉質香口腍嫰又唔會有騷嘅味、整塊羊扒完全入哂味😋!鵝肝多士 $68呢一份鵝肝多士望見流哂口水🤤、鵝肝煎至微香入口完全唔覺得油腻、配埋金黄脆卜卜多士真係美味又好正😋芝士焗青口 $52呢一款芝士焗青口賣相睇得吓🤔、一份有4隻青口色香味都有、每一隻青口沾滿焦香芝士😚、啖啖口感濃濃又有青口鲜味😋!法式蒜蓉包 $38呢一款蒜蓉包金黄賣相、散發蒜香味兩面煎至香脆😚、上面放咗蒜蓉粒加埋牛油香滑、入口啖啖咸咸香香口感😚!.松露朱古力蛋糕 $88呢一款松露朱古力蛋糕好特別🤔整份蛋糕配有免費幫自己可愛公仔畫肖像🤭、不過要

露絲瑪莉羊扒$198

呢一份露絲瑪莉羊扒份量十足🤔

入口焦香肉質香口腍嫰又唔會有騷嘅味、整塊羊扒完全入哂味😋!

鵝肝多士 $68

呢一份鵝肝多士望見流哂口水🤤

芝士焗青口 $52
呢一款芝士焗青口賣相睇得吓🤔

法式蒜蓉包 $38
松露朱古力蛋糕 $88

呢一款松露朱古力蛋糕好特別🤔
整份蛋糕配有免費幫自己可愛公仔畫肖像🤭、不過要提早3小時預訂先有免費畫碟、冇預訂要加58蚊畫碟、真的唔錯食得又影得🥳

呢一件朱古力蛋糕望著都好想食🤤、入口軟滑濃郁朱古力味道、帶點松露香味😚、配番杯特式飲品同咖啡相當之正☺️!

草莓海鹽奶蓋可頌 $58
呢一款甜品奶蓋可頌簡單配答、
做出嚟都整份香脆咸甜🤔外脆內鬆軟口感、上面滿滿海鹽奶蓋、掛住打咭擺到凍咗一樣咁脆口又好食😋、食埋士多啤梨酸甜解膩恰恰好!

熱薄荷朱古力 $33
雪糕朱古力咖啡 $48

呢兩杯飲品一熱一凍各有特色味道🤔、薄荷朱古力入口啖啖清涼口感、又帶點濃郁朱古力香甜味道、
雪糕朱古力咖啡賣相吸引😋、有得飲又有得食、飲到入口濃厚咖啡味道😚、口感軟滑又唔會澀口多層口感味道!
可遇不可求 $38
呢一杯可遇不可求好特別、整杯色澤幻影層次感😍、係以桃、石榴糖漿、青檸汁、薑汁汽水混合而成、入口啖啖桃香味😋、又帶點不同清香味道口感甜度適中!
2025-03-04
2025年第一篇食評生日揀左間(有畫卡通生日碟服務的餐廳)地點近旺角站(好方便)選擇二人餐巴馬火腿田園沙律(頭盤)火腿咸度OK水牛城雞翼店員留意到有小朋友點餐時(主動提議,辣汁分開)雞翼煎得香脆,(個汁~好彩分開,真的好辣)餐揀左意粉黑松露卡邦尼意粉黑松露汁足夠撈曬成個意粉意粉口感不錯主菜揀左牛扒安格斯肉眼扒揀左7成熟(7成熟~牛扒好鲜嫩)碟旁配上鹽(自行調味)book 枱時(預先俾卡通圖俾職員)就有自己想要的公仔(做甜品碟)甜品揀左松露朱古力蛋糕(跟餐可優惠價+$38)蛋糕好香松露味朱古力好香濃,口感幼滑餐飲益力多梳打$25味道末諗到(梨汁)$25味道餐廳有卡位選擇,坐得舒服店員細心有禮最喜歡係可以揀自己喜歡的(卡通人物)可惜個碟(唔可以拎走)現金付款有2%折扣
2025年第一篇食評
生日揀左間(有畫卡通生日碟服務的餐廳)
地點近旺角站(好方便)
選擇二人餐
巴馬火腿田園沙律(頭盤)
火腿咸度OK

巴馬火腿沙律

水牛城雞翼
店員留意到有小朋友
點餐時(主動提議,辣汁分開)

雞翼煎得香脆,(個汁~好彩分開,真的好辣)

餐揀左意粉
黑松露卡邦尼意粉
黑松露汁足夠撈曬成個意粉

意粉口感不錯

主菜
揀左牛扒
安格斯肉眼扒
揀左7成熟
(7成熟~牛扒好鲜嫩)

碟旁配上鹽(自行調味)

book 枱時(預先俾卡通圖俾職員)
就有自己想要的公仔(做甜品碟)
甜品
揀左松露朱古力蛋糕(跟餐可優惠價+$38)
畫碟甜品(自定卡通公仔)

蛋糕
好香松露味
朱古力好香濃,口感幼滑

餐飲
益力多梳打$25

末諗到(梨汁)$25

餐廳有卡位選擇,坐得舒服

店員細心有禮

最喜歡係可以揀自己喜歡的(卡通人物)
可惜個碟(唔可以拎走)

現金付款有2%折扣

2025-01-12
午餐
慶祝紀念
生日
巴馬火腿沙律
畫碟甜品(自定卡通公仔)
旺角呢間粉紅色嘅西餐廳,已經10周年啦!捱得過呢10年風霜,相信品質都唔錯~聽講佢哋為咗慶祝十週年,仲推出咗新嘅餐牌,今日就嚟試吓啦!Dinner for 2 $598 (未加一)(現金付款可享九八折)頭盤:凱撒沙律沙律份量都幾多,特別欣賞佢哋落足芝士同煙肉,除咗有沙律嘅清爽感,鹹香味亦都非常豐富。頭盤:蟹膏多士頭盤都咁豐富,真係好有誠意。成個蟹蓋裝住滿滿嘅蟹膏,多士經搽咗蒜蓉牛油,經烘香,夾埋蟹膏一齊食,非常香口。美國安格斯肉眼配炭火燒肉汁呢塊牛扒份量非常之多,比起一般扒房感覺種多咗唔少。牛扒火候控制得唔錯,維持到喺五成熟左右,入面保持粉嫩。肉質唔會過硬,食得到安格斯牛肉嘅肉香,同埋rosemary嘅香草味。額外配咗一兜醬汁,小編覺得佢有少少日式嘅感覺,帶醬油香同牛油香,點完之後牛肉再濕潤啲,肉味亦都被吊起。龍蝦湯蟹肉伴香煎帶子意大利粉小編真係懷疑呢間嘢一早發咗達,意粉份量一樣多得誇張。醬汁一樣比得非常大方,海量嘅蟹肉,龍蝦湯,仲有墨汁,成碟意粉充滿鮮味。Lotus焦糖脆餅牛角窩夫配乳酪雪糕甜品據講有畫碟服務,但需事先預訂!小編見隔籬枱獲得勁靚,超葡萄。窩夫即叫即整,牛角窩夫酥脆牛油

Dinner for 2 $598 (未加一)
(現金付款可享九八折)

頭盤:凱撒沙律

頭盤:蟹膏多士

Lotus焦糖脆餅牛角窩夫配乳酪雪糕

甜品據講有畫碟服務,但需事先預訂!小編見隔籬枱獲得勁靚,超葡萄。窩夫即叫即整,牛角窩夫酥脆牛油香,埋香甜嘅焦糖脆餅,甜蜜滿分。小編欣賞佢配乳酪雪糕,加咗微微嘅酸味,層次豐富咗,亦都冇咁膩。

飲品:一陣先、波多野亞姨

呢度啲飲品名相當搞鬼,一陣先係以蜜桃味為主,而波多野亞姨就係以菠蘿味為主。兩杯都果味香濃,非常清甜,配牛扒呢啲食物都幾夾。

味道:8.2/10
環境:8/10
抵食:8/10
服務:8.2/10

Amico 1890 (旺角)
旺角洗衣街24號地舖

#hkig #hkfoodie #hkfood #hkeat #香港美食 #食評 #香港食評 #香港生活 #香港必食 #旺角 #旺角美食 #mk #mongkok #mongkokstreet #西餐 #西式料理 #文青 #打卡 #創意 #高質 #cafe #西餐廳 #意粉 #牛扒 #甜品 #pasta #steak #dessert
2025-05-31 0 瀏覽
為慶祝中學同學生日,我哋一行四人來到旺角嘅 Amico 1890 晚飯。餐廳主打意式料理,環境屬開放式設計,裝潢走復古工業風格,氣氛熱鬧,不過人多時比較嘈吵,傾計有啲困難。我哋點咗 Combo for 2 套餐,包括牛扒同意大利海鮮繪飯。牛扒煎得剛好,肉質厚實帶肉香,而海鮮繪飯海味十足,配搭啱啱好。甜品方面,最驚喜係放蛋糕嘅碟竟然畫咗一對可愛嘅卡通男孩同女孩,設計十分細緻,朋友開心到想帶走個碟做留念。原來只要提前用 WhatsApp 預訂,餐廳可以免費喺碟上畫畫,真係一個窩心小驚喜。當晚同學仲讚我好有活力,可能係被這間餐廳既心思打動咗。整體來講,食物味道唔錯,服務亦有誠意,適合朋友聚餐或慶祝特別日子。

呢間兩層高餐廳,有着雙重視覺享受;一層係Chill爆露營風,另一層就係粉色少女風,最岩今次閨蜜Dating~💗驚喜之選 \ 美國安格斯肉眼配炭火燒肉汁/ 五成熟,牛味濃,肉質都嫩滑Juicy。juicy 爆登 \ 龍蝦湯蟹肉伴香煎帶子意大利粉/,面頭鋪滿蟹肉,仲有滿滿嘅香濃湯汁,超香蝦味!\ 水牛城雞翼 / 略為失色,醬汁濃郁但肉質乾柴。\ 提拉米蘇牛角窩夫 / 牛角窩夫口感煙煙韌韌,甜度適中。仲有甜品畫碟服務,真係咩慶祝都適合!\ 海鹽奶蓋髒髒牛角窩夫 / 面頭嘅奶蓋鹹鹹甜甜的,加入Oreo碎,口感超豐富。Dinner Set 二人餐 $598,包括頭盤兩個、主菜兩個、甜品、餐湯/餐飲,整體食物質素不錯!而且餐廳仲有甜品畫碟服務,大力推薦俾想慶祝生日既朋友仔~

水牛城雞翼

\ 水牛城雞翼 / 略為失色,醬汁濃郁但肉質乾柴。

提拉米蘇牛角窩夫

海鹽奶蓋髒髒牛角窩夫

提拉米蘇牛角窩夫
海鹽奶蓋髒髒牛角窩夫
  • 美國安格斯肉眼
2025-05-28 0 瀏覽
當晚四個人食飯係慶祝朋友生日,所以一早預定咗畫碟服務,叫咗一個combo for 2 同埋單點一份加拿大豬鞍扒combo for 2包括以下食物:凱撒沙律蟹蓋多士一份肉類(揀咗安格斯肉眼五成熟)意粉意粉/飯(揀咗黑松露卡邦尼意粉)甜品兩杯普通嘢飲(加錢轉咗兩杯cocktails)前菜同意粉都正正常常,凱撒沙律嘅麵包粒唔夠脆,同三個朋友一致認為最好食係豬鞍扒,味道唔錯、有肉汁嘅,兩份肉類都配有薯條、小量沙律菜但係原本叫五成熟嘅安格斯,到上檯切開成塊扒,一邊係六成熟而另一邊係接近well done,朋友仲講笑話如果係其他餐廳咁樣上菜真係會即刻退咗佢生日畫碟係幾靚的,但combo for 2嘅甜品+畫碟甜品嘅味道一般combo for 2 $498加拿大豬鞍扒 $128Magarita $37Cuba Libre $37特別提醒* 餐廳嘅晚餐menu提及用電子支付會收12%服務費,用現金俾錢好似有折

combo for 2包括以下食物:
凱撒沙律
蟹蓋多士
一份肉類(揀咗安格斯肉眼五成熟)
意粉意粉/飯(揀咗黑松露卡邦尼意粉)
甜品
兩杯普通嘢飲(加錢轉咗兩杯cocktails)

朋友仲講笑話如果係其他餐廳咁樣上菜真係會即刻退咗佢

combo for 2 $498
加拿大豬鞍扒 $128
Magarita $37
Cuba Libre $37

特別提醒*
2025-05-10 111 瀏覽
餐廳位於旺角波鞋街附近,門面不顯眼,如果沒有谷歌大神指路或門牌號數,都不易找到。餐廳分兩層,地下座位較少,燈光亮麗和裝修高雅;樓上略嫌幽暗,或者較適合情侶談心吧!餐廳主要吸引年輕人,筆者跟幾位朋友卻屬長輩級喔!4人餐比散叫抵食,前菜有沙律,主菜選了牛扒+豬鞍+意大利飯+薄餅各一,餐湯或飲料,最後有雪糕甜品。人均消費200蚊。個人覺得沙律份量不夠;主菜方面,豬鞍爽脆好味,牛扒點5成熟但過火了,意大利飯略嫌未夠creamy,Pizza是薄批底都夠脆。餐飲“求其特飲”讚,雪糕也特別,有麻薯口感。最驚喜是碟畫,手功一絕,是打卡位。整體上食物質素不錯的,餐廳以氣氛作賣點,確實可以吸引年青人光顧。

2025-05-02
慶祝紀念
生日
  • 求其特飲
難得星期五放工,約咗朋友們一齊去食飯傾心事,今次去咗旺角呢一間cafe,貪佢環境算就腳,有多種類嘅菜式可以選擇南瓜湯朋友叫套餐有餐湯飲,今日嘅餐湯係南瓜湯,質地濃稠意大利風乾火腿沙律日本帶子刺身沙律 $58套餐跟有一個沙律,同埋單獨叫咗帶子沙律,沙律淋上胡麻醬,味道清爽芝士焗西蘭花 $58西蘭花原粒上枱,表面淋上芝士醬,增添香味意大利雲吞 $58意大利雲吞有五、六粒,入面係雜菜餡,加上番茄醬汁味道清新炸魚薯條 $68炸魚薯條加咗錢轉芝士黑松露醬,表面有四大塊炸魚,底下就係薯角同埋薯條,加埋芝士黑松露醬食落惹味千島海鮮薄餅 $128薄餅係薄批底,食落好似餅乾,除咗用上雜海鮮、菠蘿之外,仲加咗千島醬汁提升海鮮嘅鮮味慢煮脆皮挪威三文魚配香草是拉差醬 $228挪威三文魚扒真係幾大份,底下加咗啲薯條,側邊就有蘆筍、雜菇車厘茄點綴,魚肉口感偏結實,加埋特別嘅香草是拉差醬,別具風味南瓜帶子意大利飯配煙三文魚$128另一個主食揀咗南瓜帶子意大利飯,意大利飯呈黃色,表面有兩粒帶子同埋有煙三文魚整成嘅玫瑰花,意大利飯口感濕潤比較杰身,建議要加埋煙三文魚一齊食,會更有層次海鹽奶蓋髒髒牛角窩夫 $58呢款牛角

南瓜湯
朋友叫套餐有餐湯飲,今日嘅餐湯係南瓜湯,質地濃稠

意大利風乾火腿沙律
日本帶子刺身沙律 $58

芝士焗西蘭花 $58
西蘭花原粒上枱,表面淋上芝士醬,增添香味

意大利雲吞 $58
意大利雲吞有五、六粒,入面係雜菜餡,加上番茄醬汁味道清新

炸魚薯條 $68

千島海鮮薄餅 $128

慢煮脆皮挪威三文魚配香草是拉差醬 $228

南瓜帶子意大利飯配煙三文魚$128

海鹽奶蓋髒髒牛角窩夫 $58
呢款牛角窩夫淋上朱古力醬同埋海鹽奶蓋,仲加咗啲朱古力粉,味道鹹甜

乳酪雪糕可頌 $68
可頌嘅質地外脆內軟,表面加咗球乳酪雪糕同埋lotus餅乾、lotus餅乾碎作點綴,食落相對就輕盈一啲

tiramisu Latte $48
薄荷朱古力 $33
叫咗兩杯嘢飲,第一杯係提拉米蘇latte,上面加咗手指餅,飲落確實好似提拉米蘇感覺
第二杯叫咗薄荷朱古力熱飲,味道有淡淡嘅薄荷味道,加埋落熱朱古力
  • 南瓜帶子意大利飯
2025-05-09 77 瀏覽
🚩Amico 1890 喺佢未翻新之前已經食過好多次‼️翻新咗之後環境更加好 充滿少女心૮꒰˶ฅ́˘ฅ̀˶꒱ა加埋佢哋有畫碟服務好適合節日慶祝而且價錢唔貴 份量大|果然係旺角人氣店〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈鵝肝多士 $62 多士上鋪了焦香而水嫩的鵝肝油脂豐富 口感滑順|完美吸附了鵝肝的香氣一口咬下去 瞬間感受到鵝肝的濃郁風味🌈龍蝦汁蟹肉意大利粉 $108意大利粉使用墨魚汁製作|色澤誘人 口感滑順龍蝦汁濃郁 香氣四溢|配搭大量蟹肉每一口都是充滿鮮味‼️🌈澳洲頂級西冷 $138 性價比極高ど⁰̷̴͈꒨⁰̷̴͈う安排了五成熟|肉質鮮嫩多汁 肉味香濃完全沒有乾柴的感覺|頂部軟筋位增加口感🌈意大利雲吞 $58 新鮮蕃茄與洋蔥製作的醬汁清新可口八粒雲吞的份量也相當足⸌̷̻ ( ᷇๑ॢ˃̶͈̀ ꇴ ˂̶͈́๑ॢ) ⸌̷̻雲吞內餡就是簡單的芝士菠菜|比例適中🌈髒髒海鹽奶蓋可頌 $58 可頌外皮酥脆 內裡的牛油香味濃郁搭配的海鹽奶蓋則增添了層次感 鹹甜交織確實畫上完美句號🌈垃圾桶 (Mango, Lemon Soda) $38🌈求其特飲 $38餐飲特飲收費也完全合理❣️非常推薦
🚩Amico 1890

🌈垃圾桶 (Mango, Lemon Soda) $38
🌈求其特飲 $38
餐飲特飲收費也完全合理❣️非常推薦
2025-05-07 79 瀏覽
野食好味🤤 環境特別 就係廁所唔方便 如果坐樓上 要行去樓下 cocktail沖得幾好飲 同朋友慶祝生日 提早約左整個畫圖 真係好靚 朋友超開心🥳 個雞翼好味 意粉都好好味 推薦可以試下
推薦可以試下
  • 水牛城雞翼
  • 鵝肝多士
  • 夏威夷薄餅
  • 龍蝦汁蟹肉意大利粉
相逢恨晚嘅高質𝒄𝒂𝒇𝒆啊~去一次已經愛上☉∀☉原來小店已經開左十年 聽聞係甜品畫碟嘅始祖訂座嗰陣預先講左想畫𝒋𝒆𝒍𝒍𝒚𝒄𝒂𝒕 成品超靚!!環境服務食物質素都好好(*´∀`*)份量仲好多.✿ 日本帶子刺身沙律 $58✿ 龍蝦湯蟹肉伴香煎帶子墨汁意粉 $168✿ 慢煮脆皮挪威三文魚 配 香草是拉差醬 $228[晚餐配沙律 甜品 餐湯或飲品]✿ 髒髒海鹽奶蓋可頌 $58|乳酪雪糕焦糖布甸 $52慢煮三文魚煎得好嫩 是拉差醬係靈魂 頓時提升成道菜!龍蝦湯墨汁意粉都好足料 大量蟹肉 啖啖鮮味.甜品𝙍𝙤𝙡𝙡 𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚超吸晴 髒髒海鹽好澎湃好邪惡整緊嘅時候已經聞到好濃牛油香*゚∀゚口感超香脆 必試啊另一道日式布甸都有驚喜 焦糖味濃又香滑 配埋乳酪雪糕酸酸甜甜 口感居然拉絲 好加分!.

相逢恨晚嘅高質𝒄𝒂𝒇𝒆啊~去一次已經愛上☉∀☉
原來小店已經開左十年 聽聞係甜品畫碟嘅始祖
訂座嗰陣預先講左想畫𝒋𝒆𝒍𝒍𝒚𝒄𝒂𝒕 成品超靚!!

環境服務食物質素都好好(*´∀`*)份量仲好多
✿ 日本帶子刺身沙律 $58
✿ 龍蝦湯蟹肉伴香煎帶子墨汁意粉 $168
✿ 髒髒海鹽奶蓋可頌 $58|乳酪雪糕焦糖布甸 $52
慢煮三文魚煎得好嫩 是拉差醬係靈魂 頓時提升成道菜!
慢煮脆皮挪威三文魚

整緊嘅時候已經聞到好濃牛油香*゚∀゚口感超香脆 必試啊
髒髒海鹽奶蓋可頌
乳酪雪糕焦糖布甸

另一道日式布甸都有驚喜 焦糖味濃又香滑
配埋乳酪雪糕酸酸甜甜 口感居然拉絲 好加分!
日本帶子刺身沙律
2025-04-25 1 瀏覽
極似美心柚子味冰皮月餅🥮柚子與芝士的完美邂逅,你嘗過了嗎?如果美心的柚子味冰皮月餅是你的心頭好,那麼這款柚子芝士蛋糕一定能挑逗你的味蕾,帶來一場絕妙的甜點體驗。這款蛋糕的靈感來自美心經典的柚子味冰皮月餅,完美結合了柚子的清新香氣和芝士的濃郁綿滑。蛋糕的基底採用了鬆軟的海綿蛋糕層,鋪上一層層細膩的芝士慕斯,混合著剛剛好的柚子果肉和柚子皮的清香。每一口都能感受到清甜與濃香的雙重衝擊,讓人欲罷不能。為了重現冰皮月餅的冰涼口感,這款芝士蛋糕更可以放入冷凍室保存,享用時還能帶來微微的冰涼感,彷彿真的在品嚐一枚冰皮月餅一般。無論是下午茶時光,還是甜點派對,這款柚子芝士蛋糕都能成為焦點,讓你的親朋好友驚豔不已。既有經典月餅的情懷,又融合了西式蛋糕的創新,這款甜點不僅僅是味蕾的享受,更是一場東西合璧的文化饗宴。所以,快來試試這款芝士蛋糕吧!它就像美心柚子味冰皮月餅的甜蜜化身,卻擁有蛋糕特有的濃郁層次感,值得你一試! 🍰✨
極似美心柚子味冰皮月餅🥮

我好鍾意旺角呢間兩層少女粉色主題同露營風打卡Cafe🫶🏻 因為畫盤真係畫得好靚 而且可以滿足到唔同打卡相嘅喜好!其實我覺得佢嘅主食味道唔算好驚艷… 但甜品絕對有驚喜😚 全部甜品都唔貴 價錢around $50至$60 試多少少都得💓-✨雪糕熔岩吐司外層酥脆 面頭有一層奶蓋 食落有淡淡嘅奶香 配上1球乳酪雪糕🍦 味道酸酸甜甜 質感充滿黏性🍦整體冰火交融嘅味道一流(好多人都會叫佢哋畫盤甜品🍮雖然吐司就難啲做到畫盤 但佢係幾好食🤤)-✨黑森林髒髒雪沙 面頭嘅朱古力Gelato味道濃郁 同埋佢有少少黏口😋裏面加入咗Oreo同朱古力脆脆 口感更豐富 底層嘅雪沙飲落幾有冰感✅ Gelato溶化後令朱古力味更突出 飲落好似朱古力奶🍫🥛-✨髒髒海鹽奶蓋可頌 欣賞佢個外皮好酥脆 入面嘅麵包好軟熟 牛油味都好香濃 海鹽奶蓋食落就鹹鹹甜甜😆仲有啲Oreo添加口感 底下仲有一球朱古力Gelato可以沾埋可頌一齊食🤎唔怪得咁多人都叫呢款打卡甜品🍨-✨ Tiramisu個口感好軟滑 但係就冇咩酒味 中間嘅忌廉芝士口感軟滑 帶有淡淡奶香 手指餅沾滿咖啡液 食落濕潤 唔錯👍🏻不過我覺得酒味重返啲會更好😛 整體味道甜甜

✨ Tiramisu個口感好軟滑 但係就冇咩酒味 中間嘅忌廉芝士口感軟滑 帶有淡淡奶香 手指餅沾滿咖啡液 食落濕潤 唔錯👍🏻不過我覺得酒味重返啲會更好😛 整體味道甜甜地 女仔應該會好鍾意🥰
2025-04-02 552 瀏覽
位於旺角旺中帶靜嘅一角,唔係大街但唔難搵。餐廳雖然細但好cozy,坐位多以2至4人為主,亦有一排卡坐,係適合約會或同老best 聚餐嘅好地方。特別鐘意個意粉掛滿香濃嘅龍蝦汁🍝🦞,仲有Al dente 嘅口感,扒類份份抵食夾大件,有肉味之餘口感又剛好,唔太腍又唔太韌,唔同肉類配唔同醬汁,最欣賞係豬鞍配蘋果蓉 🍎🥩呢度甜品選擇都算多,最驚喜係佢個croissant roll, 雖然佢唔係新鮮出爐,但係佢都有脆卜卜嘅口感,配埋朱古力雪糕,真係好好味呀!如果咁啱撞正生日,餐廳仲可以畫隻靚靚甜品碟俾你打卡添呀!好貼心呀 😃