2023-02-20 527 瀏覽
咁啱同老婆喺大圍食完飯,捧住個肚走嘅時候行過呢間買日式古早味蛋糕嘅小店,行過已經見到軟綿綿嘅蛋糕,覺得好吸引👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻店舖外表簡潔,係一般賣古早味蛋糕專門店既裝修👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我一向最鍾意食就係芝士味嘅古早蛋糕,不過果日咁岩新鮮出爐唔係呢款,另外見到有伯爵茶味,Earl Grey tea 味道,下次一定要試試!!食落好鬆軟,香滑,唔差,可以半盒咁買,作為街坊既我一定會再幫襯😙

2021-11-22 773 瀏覽
今日經過Andy’s Barkley見到新產品,藍妹芝士蛋糕,橙味芝士蛋糕,跟住就其他完美嘅估早蛋糕,例如:原味古早蛋糕,綠茶古早蛋糕,朱古力古早蛋糕。身為女仔嘅我當然好鍾意食甜品,,入口即溶,仲有一層厚厚藍莓🫐醬。$100,就可以試到鬆化,軟綿,蛋糕嘅口感
今日經過Andy’s Barkley見到新產品
身為女仔嘅我當然好鍾意食甜品
藍妹芝士蛋糕
2021-07-02 671 瀏覽
🍰🎂🍮新鮮出爐嘅古早味蛋糕,充滿蛋香,同彈性嘅古早味蛋糕,蛋味濃郁今次試咗芝士味蛋糕都幾特別一鹹一甜咁,芝士似係車打芝士仲會拉絲,應該芝士控會比較鍾意❤️🧀下次都應該會食返原味😂比較鍾意食原味多啲
下次都應該會食返原味😂比較鍾意食原味多啲
2021-05-08 845 瀏覽
見大圍有日式芝士蛋糕, 樣子跟台灣古早味蛋糕相同,見有原味, 抹茶, 流心芝士, 芝士, 日式芝士, 伯爵茶。。。多款蛋糕。試過灣仔台灣古早味蛋糕,失望, 故今次抱著即管試試。店員不積極sell客買, 沒有介紹那款好食, 好安靜的等客自己選擇。買了期間限定之柚子蛋糕, 流心芝士蛋糕各半件, 試試先, 怕會中伏。估唔到蛋糕質感綿密而且蛋味濃郁,不會太甜,柚子味清但不太出,。流心芝士口味更正, 同樣不太甜。蛋糕鬆軟係最正!今次沒有中伏, 可以番買。 下次要買全個日式芝士蛋糕試, 因要全個買,故今次冇買。服務是要有待改善

試過灣仔台灣古早味蛋糕,失望, 故今次抱著即管試試。

估唔到蛋糕質感綿密而且蛋味濃郁

蛋糕鬆軟係最正!

今次沒有中伏, 可以番買。
下次要買全個日式芝士蛋糕試, 因要全個買,故今次冇買。

服務是要有待改善

2021-04-29 576 瀏覽
今日經過,唔使排隊,又見到佢個好靚嘅日式芝士蛋糕🍰,就買嚟試吓。個蛋糕芝士味唔會太濃,反而仲帶有好香嘅雞蛋🥚味,口感鬆鬆軟軟,正👍🏼 價錢尚算可以接受,服務就其實都唔使咩服務,揀啱包好放低錢就走得🤣
2020-11-24 820 瀏覽
好友病了,日前60歲生日,我們幾個朋友為他慶生,想起古早蛋糕較為清淡,適合好友現時的胃口,所以計劃為他買個古早生日蛋糕,找到大圍這家店,才知售賣的都是長方形的蛋糕。於是跟店內Bear Bear師傅表明來意,問可否破例造個圓形蛋糕,師傅不但一口應承,並且多番努力,減糖減油,務求令蛋糕盡善盡美,努力完成我們的心願。如此人情味,久違了!超讚!此外,兩位店員友善親和,在訂製蛋糕和取貨過程中,給予我們多方協助,值得一讚!我們除了那特製的「生日蛋糕」外,還買了幾個原味和芝士味古早蛋糕回家品嚐。「生日蛋糕」因為減糖減油之故,味道較為清淡,但不失鬆軟可口。而原有的原味蛋糕則甜道適中,芝士味的更勝一籌。若進食前放入微波爐弄熱,香氣撲鼻,更添食趣!價錢方面,這家並不是同類型的最便宜的,不過以服務素質和食物素質衡量,性價比甚高,讚!

2020-07-15 914 瀏覽
屋企人話新開想試下好啦咁就一於買幾種唔同口味試下其實第一次未買過想問多d試多d好正常不過d staff就好似覺得自己好巴閉咁似係未食過就行開咪阻住晒啦咁嘅態度問多句就會開始串你特別係有個戴眼鏡嘅阿嬸態度惡劣而且兩種口味嘅蛋糕分開放都係基本不過佢哋就會覺得係客人麻煩唔想幫你分難怪一開始有咁多人排隊宜家已經開始無人幫襯送比我都唔會食因為真係完全無特別啖而無味香又唔夠香出面大把麵包舖小店都有仲唔駛限時限刻去排隊等特別口味
屋企人話新開想試下
香又唔夠香
出面大把麵包舖小店都有
仲唔駛限時限刻去排隊等特別口味

2020-07-11
10 分鐘 (外賣自取)
2020-07-09 880 瀏覽
之前都見D間烘焙店長長嘅人龍排晒隊咁,我成日都好趕時間所以真係唔會排隊等!雖然之前見過D人食評話蛋糕尚算不錯,但服務態度麻麻,但今日有幸冇麥人排緊隊等,就買一兩盒當早餐食下拉不過撞吾岩出爐時間,唯有買原味試吓啦!其實佢都有好多味道嘅蛋糕,有抹茶、伯爵茶、流心芝士、原味等,但要跟好爐時間,如果你想買心水的味道就要𢵧岩時間去😉服務員姐姐好好,佢問我係咪買比小朋友食,不如幫我切做8件,易啲拎黎😘其實D蛋糕都幾好味,蛋味都濃架,又鬆軟,又吾甜,平平地係屋企當早餐食都可以架之前睇到有D人話服務態度麻麻,就見仁見智,但係可能我今次真係好彩,我又覺得冇麥野,仲好友善添😋
不過撞吾岩出爐時間,唯有買原味試吓啦!

2020-07-08
  • 原味
2020-04-10 1239 瀏覽
見到門口有員工叫賣,所以行去鋪頭睇下。成班員工同收銀都好落力咁sell你買、快啲比錢,其實我第一次入黎唔知呢度係賣咩,但佢地唔比你諗,淨係催你決定買大定細,最後連蛋糕個紙盒都要自費??真係好痴線!!媽咪直程覺得員工無禮貌,叫我唔好買,不過我未買早餐呀,唉,唯有買左件試下。唔可以話唔好食,都算滑嘅,不過入口可以再鬆軟啲,蛋味唔夠,大把地方好味過佢囉,到底係憑咩服務咁差?總之食完覺得overpriced!!唔會再黎~比錢買難受~當時係鬼um眼!
見到門口有員工叫賣,所以行去鋪頭睇下。

媽咪直程覺得員工無禮貌,叫我唔好買,不過我未買早餐呀,唉
,唯有買左件試下。

唔會再黎~比錢買難受~當時係鬼um眼!

2020-04-02 795 瀏覽
📍 Andy's 烘焙坊(大圍)勁鍾意食古早味蛋糕,收工心血來潮去大圍排隊買流芝士味,排左45分鐘。買原味唔洗排隊。🤫.冇我想像中咁高分,芝士味唔夠重,同不太甜!但係都係好味既。只係我之前食過更好食,但都係好滑好軟熟,重蛋味!我發現微波爐再叮熱會更好味🤭.買完後來朋友話返俾我知呢間係藍店,好可惜。.📌地址:大圍積富街59-69號積富樓地下G舖🤤味道:7.9/10💰人均消費:原味:$50 流心芝士$70
📍 Andy's 烘焙坊(大圍)
買完後來朋友話返俾我知呢間係藍店,好可惜。
📌地址:大圍積富街59-69號積富樓地下G舖
🤤味道:7.9/10
💰人均消費:原味:$50 流心芝士$70
前後買了兩次蛋糕,價錢雖然偏貴(一條60元),但綠茶蛋糕及伯爵茶蛋糕的味道尚可,家人也喜歡食。我購買過程中,全程已唔該前唔該後,可惜店員服務態度差,對客人不大有耐性,光顧後沒有表示多謝,什至在找贖時,作為顧客的我明明已伸手想接過找贖的錢,但店員偏要把銀紙直接掉在枱面上就別過面去,好似施捨客人一樣,要客人自行執起。當時店面其實不多客人,只要一兩個人排隊,店員沒有來由的表現出非常不耐煩,我想我應該不會再光顧了。
2020-03-06 899 瀏覽
特登走嚟買蛋糕,見有少少人排緊隊於是跟隊排排吓就有位店員走過來問我地係咪等緊流心芝士,話已經截咗龍於是我地再問其他味道嘅出爐時間由於想買嘅伯爵茶同朱古力味仲有十幾分鐘先出爐,所以決定於附近閒逛一下再返嚟,反正前面得10個人左右,唔算太多人就返時間再返嚟排隊,等咗10分鐘左右終於排到我地,但入到店入面,就話伯爵茶仲有5分鐘先出爐(已經比原定時間遲咗5分鐘),朱古力仲有40分鐘先出...咁我地就問可唔可以俾咗錢再o係店等,店員就話要攞到蛋糕先可以俾錢...咁即係點?黑人問號真心想知係咪要重新排,睇下一轉排到入店伯爵出左未?未出又再排過?下一轉排到又會唔會已經俾人買哂?定係買到咩味一切都會靠緣份?買件蛋糕都會遇到十萬個為什麼
於是我地再問其他味道嘅出爐時間
反正前面得10個人左右,唔算太多人

就返時間再返嚟排隊,
等咗10分鐘左右終於排到我地,但入到店入面,
就話伯爵茶仲有5分鐘先出爐(已經比原定時間遲咗5分鐘),
朱古力仲有40分鐘先出...
咁我地就問可唔可以俾咗錢再o係店等,
店員就話要攞到蛋糕先可以俾錢...

未出又再排過?下一轉排到又會唔會已經俾人買哂?
定係買到咩味一切都會靠緣份

買件蛋糕都會遇到十萬個為什麼
2020-03-06
  • 買都買唔到...推介唔到
2020-02-27 766 瀏覽
放工聽同事講最近大圍開左間賣蛋糕好多人排隊,見就出爐時間行去睇下。過咗出爐時間10分鐘,先有店員出黎數人數,原來一底出爐只賣到10-12條(大約,唔記得咗),咁見到咁多人排隊點解唔一早講?因買其他唔洗排。但就出爐就要繼續排,頂!焗住等等左半小時後,店員話等多20分鐘有出爐,唉,都等左咁耐,唔差個一陣,買個蛋糕,等一個鐘,想選擇個好少少,點知店員話唔可以選擇(態度唔算好)what the........ok fine....... 終於買左流心芝士,拎到番屋企仲暖既,點知,普通蛋糕一個............😑冇特別好食,冇特別難食,我去惠康買條嘉頓一條軟心蛋糕冇咁嬲,味道差唔多,係多左啲芝士😒⋯⋯無言!之後,睇番好多食評,好多人都寫店員態度差,我企左一個鐘,真係一般般。

2020-02-27
60 分鐘 (外賣自取)
2020-02-25 641 瀏覽
天氣仲係有啲凍,行過記即刻聞到陣陣蛋香味,唔係誇張,係隔住口罩都聞到陣蛋味,比啲香味吸引住店舖細細間,左邊係店員哥哥放岩岩出爐既蛋糕同即場切既open kitchen(?)進住哥哥咩都唔洗拎黎度,淨係用切餅刀同銳利既眼神就咁分割成個喼咁大既蛋糕成為10幾份,一份大概似A5尺寸度,真係好厲害 黎到大約6:00,排多半個鐘就有鎮店之寶流心芝士蛋糕,唯有排隊等多陣,結果愈排愈多人,走個陣人龍排到隔離兩間店有多原味蛋糕好味道.5店裡面有部電視係咁播糖妹試食好好味,現場又真係有試食,結果真係好似糖妹咁誇張,真係好濃蛋味,唔係乾身搞到勁口渴個種,而係軟淋淋濕潤有蛋味諗到都正,新鮮出爐再加分流心芝士蛋糕好味道個蛋糕比原味蛋糕扁身啲,但真係鎮店之寶,買左返屋企凍左食都仲係好香濃,甜而不膩,叮熱食係一流唔夠五分鐘成家人就搶哂黎食,真係要試試!不過提提大家,店裡面有好多種口味,唔係種種味都每日有,而且出爐時間完全都唔一樣,希望大家問同望清楚咩口味出爐時間先過黎排隊唔洗白走一轉。仲有蛋糕可以半件買,如果一個人怕一件太多,可以半件黎止下口痕唔浪費同埋店內衛生超好,試食有淨蛋糕個陣會有蓋保護住,店內仍張貼有定時

原味蛋糕
好味道
原味

諗到都正,新鮮出爐再加分

流心芝士蛋糕
好味道

芝士流心
唔夠五分鐘成家人就搶哂黎食,真係要試試!

同埋店內衛生超好,試食有淨蛋糕個陣會有蓋保護住,店內仍張貼有定時消毒,令人買得安心,食得開心!
2020-02-17
30 分鐘 (堂食)
原味
芝士流心
2020-02-12 439 瀏覽
聽過呢間餅店第一次去試,真心唔錯!我最怕好甜嘅蛋糕佢啱啱好唔甜,依家大圍開咗間好方便可以成日去買,今次試咗原味下次會試吓綠茶及朱古力店員話可以唔放雪櫃一日,第二日再放雪櫃試吓凍食好唔好食。
聽過呢間餅店第一次去試,真心唔錯!