2025-06-09
呢兩個禮拜都好漫長,放工好需要小酌一下🤪 所以嚟緊會比較多分享Bar & Restaurant🍸 上個禮拜去咗圓方嘅韓式酒吧餐廳👉🏼 𝗔𝗡𝗝𝗨🇰🇷 除咗叫咗杯cocktail之外,仲叫咗幾樣海鮮菜式,質素都不錯~➿ 𝑺𝒄𝒂𝒍𝒍𝒐𝒑 & 𝑨𝒃𝒂𝒍𝒐𝒏𝒆 醬油漬帶子鮑魚 ($168)醬油蟹就食過,其他海鮮都未試過~ 好清嘅一味,調味唔會蓋過本來嘅鮮味😋 鮑魚彈牙嘅口感好有記憶點👍🏼➿ 𝑯𝒆𝒊𝒓𝒍𝒐𝒐𝒎 𝑻𝒐𝒎𝒂𝒕𝒐, 𝑲𝒊𝒎𝒄𝒉𝒊 & 𝑩𝒖𝒓𝒓𝒂𝒕𝒂 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 ($168) 原生蕃茄泡菜布拉塔芝士冇諗過食Burrata Cheese都可以食得咁韓式🇰🇷 芝士中和咗泡菜嘅辣味,加埋好有韓國特色嘅紫菜脆脆,原來成件事可以幾夾🍅🧀🌶️➿ 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑶𝒄𝒕𝒐𝒑𝒖𝒔 烤八爪魚 ($158)烤八爪魚相對濃味🐙 有辣嘅惹味,亦有黑醋嘅酸甜,混入被醬汁浸透嘅麵包粒粒🥖 覺得幾啱用嚟佐酒~➿ 𝑺𝒆𝒂𝒇𝒐𝒐𝒅 𝑷𝒂𝒏𝒄𝒂𝒌𝒆 ($178)我鍾意煎得脆嘅韓式剪餅🥢 見到佢地均勻嘅金黃色表面就知道做到我鍾意嘅口感🥰➿ 𝑴𝒆𝒍𝒐𝒏𝒂 𝑴𝒂𝒏𝒈𝒐 𝑺𝒐𝒋𝒖 ($108)好易入口嘅一杯👍🏼 加入原條芒果味Mel
➿ 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑶𝒄𝒕𝒐𝒑𝒖𝒔 烤八爪魚 ($158)
➿ 𝑺𝒆𝒂𝒇𝒐𝒐𝒅 𝑷𝒂𝒏𝒄𝒂𝒌𝒆 ($178)
➿ 𝑴𝒆𝒍𝒐𝒏𝒂 𝑴𝒂𝒏𝒈𝒐 𝑺𝒐𝒋𝒖 ($108)
好易入口嘅一杯👍🏼 加入原條芒果味Melona🥭 令整體厚身咗,好似有酒香嘅楊枝甘露base😋
➿ 𝑷𝒆𝒂𝒓 𝑺𝒐𝒋𝒖 𝑺𝒐𝒖𝒓($108)
梨香味突出🍐 走清爽嘅路線~