2021-05-26 514 瀏覽
與很久沒見的老朋友晚餐聚舊,環境cozy 又型格!服務超nice, 點了蟹肉意粉,雞翼及特色酒First Love 非常美味,五星級酒店水準,並且份量夠,性價比超高!下次會再帶家人小朋友來吃
2021-05-13 554 瀏覽
外賣左一個牛油果什菌意粉 (唔記得成個名…淨係知好長😂)番去一打開蓋賣相好吸引😍啲醬同意粉拌混食落好creamy口感好豐富😋什菌的份量比想像中多,值得推介👍🏻👍🏻👍🏻
外賣左一個牛油果什菌意粉 (唔記得成個名…淨係知好長😂)
番去一打開蓋賣相好吸引😍
啲醬同意粉拌混食落好creamy口感好豐富😋
什菌的份量比想像中多,值得推介👍🏻👍🏻👍🏻
2021-05-12
外賣自取
2021-05-01 460 瀏覽
放工後同同事揀左呢間餐廳黎個Happy Friday🍻店舖唔算大,但都有室外同室內的位置可供選擇環境好舒服,文青休閒feel枱與枱之間唔逼成晚坐係到食飯傾計感覺好輕鬆好減壓😌頭盤嗌左雙重芝士雞翼同法式鵝肝多士雞翼上枱的時候熱辣辣🔥芝士同蛋黃醬鋪滿哂面焗得好好食伴碟仲有新鮮沙律菜🥗 感覺健康左🤣🤣🤣鵝肝多士好有份量,size比想像中大塊🤩🤩鵝肝煎得好香,油脂味道濃郁食第一啖的時間冇蘸到醬汁再食的時候蘸埋個醬,層次意外地再昇華左醬汁酸酸甜甜,同鵝肝勁夾🤤🤤🤤主菜嗌左個白酒忌廉青口配多士個汁落埋小蕃茄同洋蔥去煮好惹味😋我地將每塊多士都蘸滿哂汁黎食,真係超好食👍👍我仲好有衝動想打包埋D汁番屋企撈飯但我冇咁做到🤭🤭🤭另外仲嗌左蟹籽香辣蒜片蟹肉意粉上枱的時候勁香🤩🤩我好鍾意食蒜,呢個用蒜片同辣椒炒的意粉就岩哂我蟹肉溶入左喺意粉入面,好味道👍👍蟹籽亦好鮮甜,口感清脆粒粒分明呢到有好多飲品選擇,既然係Happy Friday梗係要啤啤佢🍻我地揀左一款Cocktail一款手工啤酒Cocktail叫Beauty❤️ 係士多啤梨味的Daiquiri🍹🍓甜甜地好岩女士們飲手工啤就揀左日本品牌Coedo的Blac
放工後同同事揀左呢間餐廳黎個Happy Friday🍻
店舖唔算大,但都有室外同室內的位置可供選擇
環境好舒服,文青休閒feel
枱與枱之間唔逼
成晚坐係到食飯傾計感覺好輕鬆好減壓😌

頭盤嗌左雙重芝士雞翼同法式鵝肝多士
雞翼上枱的時候熱辣辣🔥
芝士同蛋黃醬鋪滿哂面焗得好好食
伴碟仲有新鮮沙律菜🥗 感覺健康左🤣🤣🤣

鵝肝多士好有份量,size比想像中大塊🤩🤩
鵝肝煎得好香,油脂味道濃郁
食第一啖的時間冇蘸到醬汁
再食的時候蘸埋個醬,層次意外地再昇華左
醬汁酸酸甜甜,同鵝肝勁夾🤤🤤🤤

主菜嗌左個白酒忌廉青口配多士
個汁落埋小蕃茄同洋蔥去煮好惹味😋
我地將每塊多士都蘸滿哂汁黎食,真係超好食👍👍
我仲好有衝動想打包埋D汁番屋企撈飯但我冇咁做到🤭🤭🤭

另外仲嗌左蟹籽香辣蒜片蟹肉意粉
上枱的時候勁香🤩🤩
我好鍾意食蒜,呢個用蒜片同辣椒炒的意粉就岩哂我
蟹肉溶入左喺意粉入面,好味道👍👍
蟹籽亦好鮮甜,口感清脆粒粒分明

我地揀左一款Cocktail一款手工啤酒
🍓甜甜地好岩女士們飲
手工啤就揀左日本品牌Coedo的Black Lager黑麥芽啤酒
黑啤黎講味道唔苦好易入口,仲好香啤酒花味
2021-04-30
2021-04-26 530 瀏覽
今日難得同好姊妹一齊放假,我地就揀左呢間位於何文田同旺角之間嘅隱世小店享受左一個悠閒的午餐😌閒日有lunch set,揀一款主食,再包埋沙律同飲品我揀左個香辣蒜片鮮蟹肉意粉($88)個意粉辣辣地加埋蒜片勁惹味😍😍 蟹肉食得出鮮味,唔似好多時係出面淨係食到雪味或者冇味成個意粉炒得好乾身食完都唔會覺得油膩呢樣抵讚👍👍👍餐飲我嗌左杯Americano☕️味道偏向nutty,都好易入口朋友係素食者,本身好鍾意食牛油果🥑所以佢一早就睇中呢到嘅柏士圖羅勒醬牛油果意粉($98)碟意粉一上枱我地眼都突埋🤩🤩🤩牛油果嘅份量有冇多到咁呀!?但我本身唔係特別喜好牛油果,只係抱住循例試下的心態點知食落去好驚喜! 味道好清新口感好creamy🤤平時我覺得牛油果係冇咩味道,但呢個牛油果意粉竟然調得好好味令我喜出望外🥺朋友就話喺出面未食過呢種味道,佢都話呢個意粉好食👍整體我地都好滿意呢間餐廳環境坐得舒服之餘食物嘅性價比好高會想再encore因為仲想試埋其他菜式同小食😛

閒日有lunch set,揀一款主食,再包埋沙律同飲品
我揀左個香辣蒜片鮮蟹肉意粉($88)
個意粉辣辣地加埋蒜片勁惹味😍😍
蟹肉食得出鮮味,唔似好多時係出面淨係食到雪味或者冇味
成個意粉炒得好乾身食完都唔會覺得油膩呢樣抵讚👍👍👍

餐飲我嗌左杯Americano☕️
味道偏向nutty,都好易入口

朋友係素食者,本身好鍾意食牛油果🥑
所以佢一早就睇中呢到嘅柏士圖羅勒醬牛油果意粉($98)
碟意粉一上枱我地眼都突埋🤩🤩🤩
牛油果嘅份量有冇多到咁呀!?
但我本身唔係特別喜好牛油果,只係抱住循例試下的心態
點知食落去好驚喜! 味道好清新口感好creamy🤤
朋友就話喺出面未食過呢種味道,佢都話呢個意粉好食👍

整體我地都好滿意呢間餐廳
環境坐得舒服之餘食物嘅性價比好高
會想再encore因為仲想試埋其他菜式同小食😛
2021-04-26
午餐
2021-04-12 446 瀏覽
早幾日有新同事入職,所以諗住openrice搵間靚餐廳試吓,搵咗幾間見呢間最多好評,所以就揀呢間食,點知真係超級失望☹️我同同事都叫左蒜片蟹肉意粉,佢啲蟹肉,整碎到頭髮絲咁!我撈到底都係得頭髮絲!連蒜片我都得幾片左右!重點係我唔會食蒜片,佢只係伴碟😡我呆左!菇都冇粒😱收我$80加一!我仲要飲熱茶only! 掠水到冇人有!我同個waiter講!佢笑笑口話我留意下,之後返去廚房同同事竊竊私語,之後當冇事發生😠我心諗你至少不返少少蟹肉黎!佢原來係講下次留意下!你覺得會有下次咩?我唔好食車仔面?至少有完整嘅蟹柳😡劣評!不推薦😡😡😡
蒜片蟹肉意粉
2021-04-11 261 瀏覽
$88外賣 雞肉螺絲粉配一杯茶 , 一打開係咁嘅份量,雞肉得幾塊,配菜都無粒。夠晒驚喜。 就算味道ok都覺得唔值,唔會再去喇。見好多正評,午市又坐到爆晒,諗住搵到好野食,中伏。

見好多正評,午市又坐到爆晒,諗住搵到好野食,中伏。
2021-03-30
20 分鐘 (堂食)
2021-03-17 526 瀏覽
今次介紹一間小店,喺何文田嘅,晏晝去食呢間餐廳,人都唔算多~餐廳又唔同嘅菜式, lunch set就有一個主菜,沙律同加杯嘢飲。主要西式餐點,同埋有素食嘅選擇,甘我今次呢就揀咗個素食全日早餐,另外再加錢就可以將杯咖啡升級做hazelnut latte😎老實講食物嘅質素就唔算特別高,不過環境好舒服,同埋食物都好靚~今次個all day breakfast就個方包就普通麵包囉,有啲quinoa同沙律菜, 薯餅唔脆,炒蛋唔會特別覺得滑或者creamy~ 杯咖啡拉花好靚,飲落去就普通啦~

2021-03-05
午餐
2021-02-14 700 瀏覽
真心推介,呢間真係用心做,好好味😋價錢公道👍🏻服務好,仲可以帶狗狗,一定會再去!我老公極力推介漢堡包🍔,舊肉好juice, 塊芝士又香又脆好特別,佢一路食一路話好好味😋個龍蝦多士,重點其實唔係隻龍蝦,係下面塊多士,超香超好味!全日早餐比一般其他餐廳都豐富但個青口就一般但總括嚟講,一班有幹勁嘅年輕人,真心做得好好,雖然舖仔細細,但feel倒真係好用心去做,我見大部分客人都食得開開心心咁走的,我都係🤣🤣🤣
個龍蝦多士,重點其實唔係隻龍蝦,係下面塊多士,超香超好味!
全日早餐比一般其他餐廳都豐富
但個青口就一般
2021-02-14
2020-10-17 1223 瀏覽
其實呢間野已經食過幾次,質素吾錯,呢間野偏多後生仔,睇得出都幾用心煮野食先講咗菠菜三文魚意大利飯,呢個飯第一次食有被驚艷到,原來巴馬臣芝士同三文魚原來係咁夾,芝士咸香,軟硬適中,恰到好處 吾錯吾錯!春雞,味道比較偏向東南亞嘅感覺,有香料嘅香同惹味,同檸檬嘅微酸,外皮烤得焦脆,肉汁飽滿,連雞胸位置都好嫩!蟹肉意粉 味道偏酸辣,相當惹味,但個人覺得有少少辣焦糖多士 實在太好味 香濃牛油味 焦糖上哂係厚多士面頭 多士表面焦脆,牛油亦為舊多帶來奶香咸香,甜甜地,下次會再叫多份!

吾錯吾錯!

蟹肉意粉 味道偏酸辣,相當惹味,但個人覺得有少少辣

• 菠菜三文魚意大利飯
  • 黑松露煙三文魚班尼迪牛油果多士
  • 蜜糖芥末雞翼
Weekend lunch find✨悠閒週末午餐時間😍—————AREULABELER Three Cheese Handmade Burger w/ Fries 🍔 HKD138.With a slightly toasted sesame bun, juicy beef patty and multiple layers of cheese, a delicious, well-seasoned burger in my opinion. I love how they added that crispy layer of cheese for some extra crunch and cheesiness. It also came with fries, the skinny kind too, which I personally like way more than thick-cut, chunky fries!A little pricey in my opinion, but then again, business isn’t easy for small re
Weekend lunch find✨悠閒週末午餐時間😍
—————

A little pricey in my opinion, but then again, business isn’t easy for small restaurants these days. Do note that their location is also a little obscure and it took me a solid while to get there. To my surprise, there was no queue so we didn’t have to wait for a table and could take our time and leisurely enjoy our meal😍

Aglioe Olio w/ Crab Meat Pasta 🦀 香蒜片鮮蟹肉意粉🍝 HKD98
Perfectly al dente pasta with a slightly chewy and not soggy at all. There was a slight briny flavour coming from the crab, but it was mostly overpowered by the strong garlicky seasoning (reminded me of the sort of seasoning in packaged chips😂), and didn’t have that complex seafood flavour profile I was looking for.

• 三重芝士手做牛肉漢堡配薯條
2020-10-02 582 瀏覽
Excellent food and service! I enjoyed my lunch here very much with my friend and her small dog, it’s indeed pet friendly, the host come to our outdoor table and gave her dog some water, so sweet! The fish and chips is great, highly recommended! Pasta and coffee is also good, finally we finished our perfect lunch by a super delicious caramel french toast with strawberries and ice cream. I’m sure I will come here again. It’s small but beautiful, come to enjoy the relaxing dining experience here!
2020-10-02
  • Flat  white
  • Fish  and  chips
  • French  Toast  with  strawberries
2020-08-15 556 瀏覽
用旅行嘅心情去食呢個brunch , 無得去旅行嘅日子已持續咗7個月,要學習staycation☕.呢間Cafe 有2張outdoor 檯,天氣雖然好熱,不過都好想坐outdoor , 想呼吸一下自然嘅空氣,望出去雖然係馬路,不過對面係上星期食過嘅靚靚小店,前面有少少樹🌳,所以感覺都ok, 頭頂有把吊扇,有功用之餘都有文青小店feel.點咗個all day breakfast HKD 98, 加12可配我最愛嘅mocha, 另有10%service charge, 呢個地段嚟講係可接受嘅價錢。all day 有沙律菜,黑松露炒蛋,薯餅,腸仔,煙肉,蕃茄,啡菇同牛角包。薯餅好脆,蛋好滑配上好香嘅松露,腸仔微燶幾啱我囗味👍。mocha 偏甜

all day breakfast

mocha 偏甜

2020-08-15
$121 (早餐)
all day breakfast
2020-06-30 366 瀏覽
何文田友好的宠物氛围让这里的店都焕发出亲切而活力的社区感,Are U Labeler正如其名,撕掉了我从前对这片街区既定的标签,原来,这里藏着这么多有意思的小店!·Are U Labeler绝对是其中最特立独行的一家店,开业的日子不短了,似乎并没有特别网红,但令人惊喜的是,环境和水准都很在线。·几位男生开的店,布置流露出鲜明的个性,风格奇幻夸张,却又混搭得很带感觉。门面上色彩绚丽的霓虹灯和墙绘,在马路对面就吸引住了你的眼,屋外和屋内的台面上摆满了有趣的小玩意儿,显然用了心思。墙面上装饰着一些美式复古风的贴图和拍立得拍出的留念,最显眼的还是水泥墙面上蓝色和白色大面积的交叉渲染,如此粗犷的笔调我还真没看出来画的是什么,但想象中有一阵阵清凉的波涛拍打在耳边。·食物和饮品选择都很丰富,食物以西餐、轻食、小吃为主,饮品主打咖啡、茶饮和啤酒,周末开门早一些,也有早餐供应。价格和份量适中,但绝对是真材实料,吃得出来很有诚意,隔壁桌的客人点了烩饭,黏乎乎的香气直往我鼻子灌。·【Yuzucano 柚子美式】,这一款应该更适合冷饮,可惜我点了个热的,端上来居然滚烫,还用的全黑色杯子装,拍出来黑咕隆咚的……
【Yuzucano 柚子美式】,这一款应该更适合冷饮,可惜我点了个热的,端上来居然滚烫,还用的全黑色杯子装,拍出来黑咕隆咚的……不过凉下来之后风味还不错,不单调也不寡淡,柚子的清香酸甜从美式的清苦中逐渐浮现,不少果肉的沉淀让整体口感曼妙起来。
【海鲜田园沙律】,摆盘就令人款款心动,水波蛋、烟熏三文鱼、青口贝、熟虾品质一点都不敷衍,吃了个爽快。沙律菜十分新鲜,搭配的是传统的凯撒酱。最有惊喜的还是大啡菇,混合着黑松露酱一起烤制,水嫩弹牙。
室外座位适合阳光和煦的春秋天,宠物车也能推进来,懒洋洋的微风迎面敷在脸庞,悠闲的街景和繁茂的绿意按摩着需要放松的神经。这才是何文田该有的“标签”,像柚子美式的先苦后甜和温和滋润,时光多么惬意啊!
2020-06-21
  • All  Day  Breakfast
  • 凯撒沙律
  • dirty
2020-06-29 291 瀏覽
平日經過何文田,都發現嗰個位置有好幾間Cafe,今次同朋友就揀咗are u labeller ,因為個店名好有趣,同埋裝修得比其他有心機。同朋友各自叫咗一個主食同小食。令我特別印象深刻嘅係朋友嗰個泰陰功risotto($108)入面有好多海鮮例如帶子、魷魚、蝦等等。味道酸酸辣辣,真係好有冬陰功嘅風味,不過我唔食得辣就覺得有啲太辣,如果酸味重返啲,我諗唔食得辣嘅人都可以食晒成碟,而我朋友食得辣佢就覺得非常惹味。另外就係小食,雙重芝士雞翼($58),兩種芝士味加埋令到味道非常濃郁,芝士都落得好足夠,每一隻雞翼都有好多芝士係上面,仲可以拉絲。我諗可能仲加咗少少沙律醬,芝士嘅鹹味加埋沙律醬嘅甜酸味非常夾,雞翼都仲有啲肉汁,唔會太老。不過食完我都唔明白點解店名叫are you labeller。

2020-06-13 239 瀏覽
同朋友夜晚係附近按完摩,諗住食埋晚飯先番屋企,上網見依間食物好似唔錯就入去試下。兩個人分別嗌左一個意粉同一個意大利飯。首先係個香蒜白酒青口意粉,佢意粉份量都算多,但味道比較淡,唔係好食到蒜味,而且比較乾身。青口味道唔太鮮,同埋食到唔知係沙定殼碎,整體感覺麻麻地之後到依個蟹肉雜菌意大利飯,份量都係比較大份,而佢個意大利飯係偏向軟身,但味道一樣係偏淡。不過依碟既配料係比頭先碟意粉多,但就唔係好食得出d蟹肉,同埋略厭d雜菌切得太大粒,而且個人唔係咁鍾意個飯有青黃椒總括黎講,食物味道一般但又未去到話難食,同埋價錢唔算好貴。另外環境明亮整潔,但餐廳音樂比較大聲,同朋友講野都要大聲d先聽到。

香蒜白酒青口意粉

蟹肉雜菌意大利飯