2025-02-14
朋友話要帶我去間有氣氛嘅餐廳食飯,交通都算方便,又后地鐵站出行幾分鐘就到,朋友唔講都唔知li個位置有間隱世餐廳"Ask For Alonzo" ⭐ROMAN MEATBALLS肉丸有口感得黎,又好鬆軟,唔會硬,汁醬方面茄味濃,芝士好香,正😋⭐️SAUTEED CLAMS炒蜆好鮮甜,好香香草味,微辣,份量都好多,我就用跟嘅包沾埋個汁食,個汁好好味,完全冇浪費🤭⭐ALONZO'S CARBONARA意粉嘅質地比平常粗,有d似烏冬嘅感覺,更有口感,好鐘意li個感覺,個汁好香香草同黑胡椒味,汁醬好鮮味,同埋掛滿喺意粉上面😋,風乾豬面頰肉有鹹香,可以解下膩,又好突出,香脆又好食🤤⭐ROASTED ITALIAN SUCKLING PIG乳豬皮好香脆,肉好鬆化,好厚身,至於薯蓉就好滑,加埋個蘑菇汁好夾😋⭐ALONZO'S SIGNATURE TIRAMISU朋友話好香滑,酒味濃,仲好正宗添⭐CHEESECAKE芝士蛋糕食落好滑,唔膩,芝士蛋糕同士多啤梨醬好夾😋有室內同室外嘅用膳區,地方闊落,坐得好舒服,成個感覺得好舒服,無論拍拖定三五知己聚會都好適合👍
⭐ROMAN MEATBALLS
⭐️SAUTEED CLAMS
⭐ALONZO'S CARBONARA
⭐ROASTED ITALIAN SUCKLING PIG
⭐ALONZO'S SIGNATURE TIRAMISU
朋友話好香滑,酒味濃,仲好正宗添
⭐CHEESECAKE
芝士蛋糕食落好滑,唔膩,芝士蛋糕同士多啤梨醬好夾😋