著名美式漢堡店Texas Burger旗下的西餐咖啡店「b.o.t.h. By Texas Burger」🇺🇸🍴坐落於荃灣廣場😌 以小清新風格既裝修 環境開揚闊落 二人世界或者三五知己傾計Chill下都好適合😆雀眼椒香辣雞翼 $98利用左以果味濃郁與辣度極端著稱既雀眼醃製過既雞中翼🌶️ 再經過油炸 非常香辣惹味😋 相信中意食辣既朋友一試就會愛上😍 伴碟更付上 青瓜同蜜糖 可以減低辣度😆馬里蘭蟹餅 $108蟹餅外脆內軟 滿滿甜美可口既蟹肉在內🦀 配上芒果莎莎醬 有大量既芒果同蕃茄 醬汁又辣又甜既風味 好開胃😋 另外仲可以點住芥末蛋黃醬食 再多一番風味😚燒牛骨髓芝士漢堡 $148平時餐廳食牛骨髓都吾平 但呢到一個價錢就可以食到兩樣野🤩 牛骨髓本身味道吾會好濃 加左牛油同香草既麵包糠去焗 香口之餘仲脆卜卜😁 而芝士漢堡份量非常十足🍔 芝士味好濃 而漢堡扒厚身又多汁好juicy🤤Golden Fries + Select Drink $50 + $28嗌仼何Burger或者Sandwich都可以加錢加配薯條同飲品😌 薯條香脆可口 而飲品揀左Garfield既Milkshake🥛 用左上Earl

雀眼椒香辣雞翼 $98

馬里蘭蟹餅 $108

燒牛骨髓芝士漢堡 $148

嗌仼何Burger或者Sandwich都可以加錢加配薯條同飲品😌 薯條香脆可口 而飲品揀左Garfield既Milkshake🥛 用左上Earl Grey Tea配Ice Cream調配而成的

寶雲酥海鱸魚 配烤蔬菜焗薯角 $138
寶雲酥就聽得多 但終於食到了😁 系法國南部一種最傳統既焗羊架方法 塗上芥末醬 麵包糠同香草來焗香😛 但呢個做法用系海鱸魚上都好夾😆 魚皮脆卜卜 魚肉柔軟質感😌 配上烤過既幾款蔬菜 減低油膩感😚

Kiwi Apple Fruit Tea $28
晚餐加錢加配的😌 Kiwi愛好者既我必須點上!! 淡淡既果茶 配上新鮮既奇異果同蘋果🍎🥝 酸酸甜甜好fresh😍
2024-04-02
  • 馬里蘭蟹餅
  • 燒牛骨髓芝士漢堡
  • Garfield Milkshake
  • 寶雲酥海鱸魚 配烤蔬菜焗薯角
  • Kiwi Apple Fruit Tea
  • 雀眼椒香辣雞翼
在香港要尋找美味的手工漢堡飽餐廳,其實也真有不少的選擇 🔥 但想要講求餐廳環境好、坐得舒服;食物品質高而美味之餘更想要「性價比」的就有點難度 💦 「B.o.t.h」是我最近時常光顧的新「飯堂」🌻 ✔️ 一人「有善」坐位✔️ 餐廳環境舒適;半露天設計✔️ 假期也有提供「下午茶」及中午套餐✔️ 主打手工漢堡,店内另有提供Impossible 植物肉漢堡,讓素食者也能大飽口福 🍔✔️ 「青醬雞胸肉芝士漢堡」 雞胸肉質腍嫩;配搭秘製醬汁食感極具層次 🍔✔️ 薯條熱辣辣;外脆內軟 🍟✔️ 午市套餐「青醬雞胸肉漢堡」 $68連飲品;薯條要另+$25

「B.o.t.h」是我最近時常光顧的新「飯堂」🌻

✔️ 一人「有善」坐位

✔️ 餐廳環境舒適;半露天設計
✔️ 假期也有提供「下午茶」及中午套餐

✔️ 薯條熱辣辣;外脆內軟 🍟
2024-08-28 227 瀏覽
今日同同事諗住試吓,聽聞係唔錯係!嘢食的確係唔錯嘅,但係服務真係好差特別係有位年紀比較大嘅男侍應,明明餐具俾小左一份我唔係我錯,叫佢俾多支叉我,佢居然比一個stop嘅手勢我跟住大大聲講<等等啦!>俾支叉我嘅時候仲要我對面啲同事中間隊過嚟仲要講<拿!>本身都算啦,諗住可能人地真係忙呢(全場得4枱客人全部食緊野無野等緊)事情真係接踵而來㗎,快快脆脆食完返工,點知當我行出近門口叫埋單,男侍應大大叫<返去坐得㗎啦!>我話<但係我有啲趕時間>(我肯定我係有禮貌)男侍應大大叫<你返去坐就得㗎啦,唔使出㗎囉!個收銀喺後面>作為一個客人又點會知道個收銀係後面嘅呢?真係唔明嗰位男侍應係咩心態返工?另外其他店員都好好好幫手,食品落枱都有講係咩嚟至於大家幫唔幫襯就自己諗吓啦!
今日同同事諗住試吓,聽聞係唔錯
係!嘢食的確係唔錯嘅,但係服務真係好差
佢居然比一個stop嘅手勢我跟住大大聲講
<等等啦!>
俾支叉我嘅時候仲要我對面啲同事中間隊過嚟
仲要講<拿!>

事情真係接踵而來㗎,快快脆脆食完返工,
點知當我行出近門口叫埋單,
侍應大大叫<返去坐得㗎啦!>
我話<但係我有啲趕時間>(我肯定我係有禮貌)
侍應大大叫<你返去坐就得㗎啦,唔使出㗎囉!個收銀喺後面>

作為一個客人又點會知道個收銀係後面嘅呢?
真係唔明嗰位男侍應係咩心態返工?

另外其他店員都好好好幫手,食品落枱都有講係咩嚟

至於大家幫唔幫襯就自己諗吓啦!
2024-08-04 564 瀏覽
今次偶然到訪荃灣廣場,正想與好友找個地方享用下午茶時光,發現了這間餐廳。雖然餐廳所提供的食物和飲品沒有特別驚喜,但其用餐環境舒適,適合與朋友一同放鬆享受下午茶時光。▪️ Egg Benedict - $98這份 Egg Benedict 與一般不同的是,底下夾有一塊薯餅。薯餅的味道比較清淡,蛋和英式鬆餅之間的煙肉配料融合得不錯▪️ Cold Espresso Tonic - $50這款飲品是一杯冰鎮的 Espresso Tonic。點單後,需要自行在杯中加入 Tonic 水,趁著炎熱的夏日,享用這款解渴提神的飲品,再適合不過了。

▪️ Egg Benedict - $98

▪️ Cold Espresso Tonic - $50
2024-07-27 530 瀏覽
作為荃灣街坊基本上差不多荃灣嘅burger店都試過, 一直都想嚟試試這間burger,事前有做功課見openrice食評對這間店好壞參半,但我抱著一試便知嘅心態去佢試試。雖然餐廳帶位有啲問題,冇飛派但又冇明確嘅排位線,所以便隨便排。 坐下我便叫chicken burger加錢要餐湯跟薯條,餐飲如不另加錢的話便係凍蘋果茶,總數係$108。chicken burger餡料豐富 ,雞扒不是很厚係雞胸但煮得超嫩,burger醬汁不是很多,但burger啲包係軟身的, 烘完也不會很脆有點淋。 雖然個包本身不對我胃口, 但我超like個雞扒超嫩口。 他們的薯條是超幼身比麥當勞還要幼,色比較深但不是很脆,我覺得麻麻地。餐湯係蘑菇湯,味道ok。 整體來講,因為抵食和嫩嫩雞扒,我會再到訪。

Chicken burger with fries, mushroom soup and apple tea
2024-07-13
  • mushroomsoupandappletea
  • Chickenburgerwithfries
2024-07-16 771 瀏覽
翻頭再食系列BOTH by Texas Burger上次兩個人食lunch已覺又抵又好食今次班多三條友再戰晚餐半隻鴨上碟樣好乾柴原來鴨不可以貌相佢係全晚MVP片酥脆肉鮮嫩juicy驚喜到不得了豬鞍又係好得扒好厚切開見白色以為會硬實同乾點知又係肉嫩爽口海鮮意粉好多海鮮Pizza係手工即製個底極酥脆又煙韌再加兩個小食黑松露薯條大人細路都讚好小朋友食到攬住成碟要獨食炸池魚乾脆香口但唔柴Dinner set仲包飲品本來計劃咗安歌抹茶麻糬疏乎厘布甸但後來太飽決定放棄四大一小dinner食飽飽心滿意又坐得舒服你估下埋單幾多錢?開估……七百大元即係一人二百都唔駛大家都感心興奮💛
翻頭再食系列

抹茶麻糬疏乎厘布甸
但後來太飽決定放棄

四大一小dinner
食飽飽心滿意又坐得舒服
你估下埋單幾多錢?
開估……七百大元
即係一人二百都唔駛
大家都感心興奮

💛
外賣自取
2024-07-10 804 瀏覽
訂左位食飯 去到冇枱要等一陣唔緊要到有枱竟然唔係比訂左位嘅客人入返先 係咁放排隊嘅人入去到終於有得入 坐係個位到啲風係咁吹住個頭 叫餐廳閂細啲啲風 會同你講閂左其他位會好熱 咁不如換位啦 又話啲位要留比訂左枱嘅客人(有留位比訂枱 咁點解頭先要我係門口等)呢啲都算 個落單qr code 有問題 搵侍應幫手就會換個個code 換到第三次之後叫餐廳人手落單 都仲叫我試多次個qr code先餐廳仲會漏單…..雖然食物都係正常 但係比錢買難受絕對唔會有下一次
訂左位食飯 去到冇枱要等一陣唔緊要
到有枱竟然唔係比訂左位嘅客人入返先 係咁放排隊嘅人入去

到終於有得入 坐係個位到啲風係咁吹住個頭
叫餐廳閂細啲啲風 會同你講閂左其他位會好熱

餐廳仲會漏單…..

雖然食物都係正常 但係比錢買難受絕對唔會有下一次
2024-07-09 721 瀏覽
每次經過荃灣廣場,就會想起呢間Cafe嘅鴨,唔知點解佢可以令我朝思暮想。今日我又特登過嚟搵鴨😅。🥣 忌廉南瓜湯配香蒜牛油包忌廉南瓜湯的口感幼滑香甜、奶香濃郁配埋香濃嘅蒜蓉牛油包,絕對係perfect match。🍽️ 法式慢煮五香脆皮焗鴨慢煮可以令到鴨肉保持住一種軟嫩同埋多汁,另外用咗五種香料去調味,呢啲香料嘅味道都深深滲入鴨肉中,使到佢嘅味道好豐富,另外鴨皮又焗到好脆口,鴨肉嘅嫩同鴨皮嘅脆配合得非常好。☕️ Hazelnut Latte飲落去有好明顯嘅榛子香味,呢種香甜味同咖啡嘅微苦配搭得剛剛好。

🥣 忌廉南瓜湯配香蒜牛油包

🍽️ 法式慢煮五香脆皮焗鴨

☕️ Hazelnut Latte

2024-07-09
  • 法式慢煮五香脆皮焗鴨
2024-07-09 605 瀏覽
收工🌇黎到荃灣廣場,其實都未諗定想食咩🙈。行下行下見到呢間餐廳門外大排長龍,入面滿座,雖然未食過,但估到應該唔會差🤔,加上望落整體環境好舒服好有氣氛,所以我地都跟住一齊排隊,等左三張枱大概十零分鐘就入得去坐。🤗🤗就咁掃掃個餐牌,有幾款主食🍽跟餐再加埋一 都可以💯蚊有找,價錢的確相當實惠吸引⭐️⭐️先上甘荀餐湯🥕同香蒜牛油包🍞, 食到餐湯有少少薑汁味,即刻打開味蕾。個包係微溫,食落幾有口感。冬陰功燒蝦意粉🍝-有4隻大蝦🦐, 味道唔錯法式慢煮焗鴨(半隻)🍗🍖-鴨肉醃得幾入味,焗得剛剛好,好似食緊炸乳鴨咁,再配上青檸🍋和醬汁, 好match!芝士松露薯條🍟-少少鹹卜卜脆!一路食都見到出面仲有客人排隊入座,店員係8點半左右同每一枱客人交待會截單,我就偷偷地掃qr code 落左個梳乎里pancake🍰 同朋友慶生,雖然無得加祝福字句,但店員好細心插左生日牌同蠟燭🎂,朋友見到收到十分之驚喜!🍭

冬陰功燒蝦意粉🍝
-有4隻大蝦🦐, 味道唔錯

法式慢煮焗鴨(半隻)🍗🍖

芝士松露薯條🍟
-少少鹹卜卜脆!

2024-07-05
生日
叫咗個三文魚青醬意粉同一個pizza,個意粉完全唔似青醬,個味好似茶餐廳中式意粉咁,唔好食⋯個pizza就好少料,平均cut開每塊都唔夠3粒料,好似齋咬pizza皮咁,冇味唔好食。Btw店員服務態度都唔太好,好hea好似想打發人走咗,入到去要個2人枱,問完話冇book枱就求其指咗張門口位嘅枱比我地,咩都冇講就走咗⋯好似事不關己咁加咗$15要一份餐湯同蒜蓉包,上到嚟得一粒提子切包嘅尾尾😂😂,連一片蒜蓉包都冇,我同男朋友仲以為上錯咗,見隔離枱都望住個餐包面面相覷先知真係得一粒⋯😂

2024-07-01 373 瀏覽
食物是OK,但是服務就不敢恭維,過程是這樣的:點了個餐之後,餐裏叫了熱飲,但送凍飲過來。另外兩個餐之中,其中一個餐先到,另外一個餐足足接近一個鐘都未到,期間問了職員三次,他們都是敷衍了事,最後唔等埋單,我直接問他們的員工為什麼要等那麼久?他說星期六日及公眾假期是這樣。一句唔好意思都冇,即是你去餐廳,等是應該的,其實當時現場只有六七成客人,一個餐都要等那麼久。現在這樣的服務態度,真是我都不會再去光顧了。
食物是OK,但是服務就不敢恭維,過程是這樣的:

2024-06-28 280 瀏覽
今日happy Friday,同同事一齊來食lunch,我就叫左半份all day,同事就要左全份,再加份黑松露薯條🍟,味道都OK,但唔知點解條腸係一d味都無薯條好好味服務態度都OK啦,唔熱情,唔黑面
薯條好好味

服務態度都OK啦,唔熱情,唔黑面
2024-06-28
  • all  day  breakfast
2024-06-27 323 瀏覽
最近去咗呢間burger餐廳食lunch,餐廳環境好舒服,除咗burger 之外都仲有其他意粉同all day breakfast 嘅選擇🫶🏻 🍝椰香冬陰功燒蝦雞肉意粉 $125意粉賣相幾靚,而且冬陰功味好香濃,意粉texture 岩岩好,配料蝦同雞肉份量都唔少☺️🍔意大利青醬雞胸煙肉漢堡 $68呢個好有驚喜,雞胸肉比想像中嫩滑,而且有啲炭燒grill 嘅香味,漢堡包唔會好乾身😋 加埋青醬同煙肉唔錯,仲要比起一般嘅牛肉burger健康啲🥰📍b.o.t.h. by Texas Burger 🍽️ 8.2/10

🍝椰香冬陰功燒蝦雞肉意粉 $125

🍔意大利青醬雞胸煙肉漢堡 $68

📍b.o.t.h. by Texas Burger
🍽️ 8.2/10
4K
2024-05-31 546 瀏覽
自從爸爸上年12月過身後,都要揾朋友出嚟食飯散心,約咗女友人VL今晚(31-5-2024 Fri)食飯,佢話喺荃灣廣場食,我就search吓,揀咗我同老公好多年前嚟過嘅呢間(食評係2021年9月15日刊登嘅呢篇:https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/yeah-%E7%92%B0%E5%A2%83%E5%94%94%E9%8C%AF-e4160903),我經OR book位,然後我哋比booked位時間早少少到,店員俾咗窗邊嘅位我哋,而咁啱,呢張又正正係我同老公第一次嚟食嗰張.𠲖o家冇紙本menu,一定要掃code睇同落單,睇完後,就要咗:3.  跟餐嘅凍檸茶少冰少甜呢杯係VL飲,佢冇咩comment.4. 跟餐加$33.00嘅Pink Panther(士多啤梨奶昔)賣相好靚,味道唔錯,但之後越飲越甜.4.3分2. $68.00嘅青醬雞胸煙肉芝士漢堡青醬係香草醬,唔係好多,雞胸口感有啲彈,而成個漢堡味道都唔會太鹹.3.5分1. $138.00嘅燒焗橙香三黃雞配烤蔬菜焗薯角(半隻) 呢個個皮唔脆,味道冇乜驚喜,我食雞胸嗰邊,好嚡.3分5.

𠲖o家冇紙本menu,一定要掃code睇同落單,睇完後,
就要咗:

3.  跟餐嘅凍檸茶少冰少甜
凍檸茶小冰少甜
呢杯係VL飲,佢冇咩comment.

Pink Panther(士多啤梨奶昔)
賣相好靚,味道唔錯,但之後越飲越甜.
4.3分

2. $68.00嘅青醬雞胸煙肉芝士漢堡
青醬雞胸煙肉芝士漢堡
青醬雞胸煙肉芝士漢堡
切開嘅青醬雞胸煙肉芝士漢堡
3.5分

1. $138.00嘅燒焗橙香三黃雞配烤蔬菜焗薯角(半隻)
燒焗橙香三黃雞配烤蔬菜焗薯角(半隻)
呢個個皮唔脆,味道冇乜驚喜,我食雞胸嗰邊,好嚡.
3分

5. $88.00嘅精選鮮果疏乎厘班戟配楓樹糖漿
精選鮮果疏乎厘班戟配楓樹糖漿
製作需25分鐘以上,而我亦揀15分鐘後上.當我哋重食𡁵三黃雞時嚟到,我嗅到好香蛋味,但當的哋可以食嘅時間已經開始凍,口感冇咁綿,而佢本身味道都已經好夠甜.
5分

價錢
連加一係$360.00.
2.5分

其他:
呢喥係限坐90分鐘,不過𠲖o家市道真係唔好,唔經唔覺我哋坐咗兩個鐘,都因為冇人等位而冇趕我哋走,重要係我叫佢哋埋單,店員重問我哋last order,有冇嘢想叫?呢點好過Lonely Paisley (上次食評係2024年5月20日刊登嘅呢篇: https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/yeah-%E6%97%A5%E5%A4%9C%E5%83%B9%E9%8C%A2%E5%86%87%E5%88%86%E5%88%A5-e5471157)
2024-05-31
2024-05-19 547 瀏覽
當日假期冇訂座二人walkin直接入去就得。每個菜式+$15就可以轉餐,包了蘑菇湯同餐包。 餐包係法包,加了蒜香烤,仲有份軟牛油,入口好香,可惜只有一小啖。蘑菇湯味道比較淡,亦都冇忌廉味,令人失望。意粉叫了香濃風乾豬面及腸肉香濃蕃茄意大利粉。餐牌冇特別標明香辣味,黎到先知意粉係酸辣口味,雖然都好開胃,但係辣味都幾出,未必每個人都食到。另外,風乾豬面比較鹹,豬肉比較肥,個人不太喜歡。朋友選了椰香冬陰功燒蝦雞肉意大利粉,都係屬於酸酸辣辣口味,呢款忌廉嘅香味比較出,入口好香口。