1K
👧🏻😋👅🍽✨新加坡過江龍名不虛傳✋🏻-Baker Talent🇭🇰 新蒲崗太子道東638號Mikiki 1樓116A號舖 🇭🇰-🍞 一樓天橋一入mikiki就到店, 開放式裝修麵包款式一目了然; 大部份包都有獨立包裝好衛生🍞 人流好多, 由小朋友到老人家都好捧場😂 所以店家都有清楚列明唔同包既新鮮出爐時間, 方便大家去買-🧀 四重芝士大包 $25💯一排六個上面佈滿烤過嘅芝士, 麵包好軟熟, 芝士片同芝士碎各有風味-🍫 爆漿朱古力 $11✨叮熱嚟食有流心效果, 包上仲有甘香朱古力粉雙重濃郁-☁️蔓越莓乳酪包 $11檸檬芝士包 $11💯呢兩款包質地輕盈, 個麵團底好似, 只係加咗蔓越莓/檸檬, 用左真水果做包味道天然, 芝士同乳酪都令個包口感更棉滑
👧🏻😋👅🍽✨
新加坡過江龍名不虛傳✋🏻
Baker Talent

🧀
四重芝士大包 $25

🍫
爆漿朱古力 $11
✨叮熱嚟食有流心效果, 包上仲有甘香朱古力粉雙重濃郁
爆漿朱古力

☁️
蔓越莓乳酪包 $11
檸檬芝士包 $11

爆漿朱古力
2024-01-24 34 瀏覽
最近公司搬左,所以都要開始發掘公司附近嘅麵包舖,咁樣返工前先可以買麵包同咖啡奶茶做早餐。然後就比我發現mikiki有間星加坡過江龍麵包店,有超多選擇,員工有禮貌,動作又快,就算繁忙時間都唔使排隊太耐。呢幾個星期我都有買,我覺得有幾樣嘢都好好食。咖椰杏仁大包有超香咖椰味,麵包軟熟,更加有超級多杏仁片喺面。迷你香芋包有濃濃嘅香芋味,口感好好,有驚喜。另外每次一定要叫佢哋個自家製咖啡,真係好香濃,好滑!

呢幾個星期我都有買,我覺得有幾樣嘢都好好食。

迷你香芋包有濃濃嘅香芋味,口感好好,有驚喜。

另外每次一定要叫佢哋個自家製咖啡,真係好香濃,好滑!
²²/1 烘焙店首選推介💁🏻‍♂️💁🏼‍♀️麵包控出動🥰 Amy返工附近有一間深受大眾歡迎嘅🇸🇬Baker Talent 新加坡麵包達人 🥖性價比真係好高🔝一直保持統一嘅高品質👍🏻🍞60%純黑朱古力蛋糕甜度適中!朱古力味香濃👍適合辦公室一班同事分享🍞爆漿朱古力麵包 一啖咬落去就爆曬朱古力🍫甜而不膩!朱古力迷不能錯過🍞四重芝士大包用四種唔同芝士嘅麵包,芝士味好濃之餘,食到粒粒芝士👍🏻一包有6件!抵食作為麵包控、朱古力控、芝士控嘅你..仲唔快啲行動🥰📍分店位置:✔️荃灣沙咀道211號地下 (近荃新天地一期) ✔️元朗壽富街33號好利洋樓地下J鋪✔️深水埗東京街12號麗閣商場地下G03舖✔️深水埗長沙灣道158號協興大廈地下✔️新蒲崗太子道東638號MIKIKI商場一樓116A✔️沙田瀝源街6號瀝源廣場2樓206號舖#麵包控 #蛋撻控 #kol #早餐的日常 #下午茶 #奶茶控 #baker #talent #輕食 #香港美食 #yummy #新加坡 #為何深宵總是餓 #芝士控#彩虹爸爸 #吃貨の男 #foodie #食評推介 #新蒲崗 #mikiki #Consultant #kol #pragent
²²/1 烘焙店首選推介💁🏻‍♂️💁🏼‍♀️

性價比真係好高🔝一直保持統一嘅高品質👍🏻

🍞60%純黑朱古力蛋糕
甜度適中!朱古力味香濃👍適合辦公室一班同事分享

🍞爆漿朱古力麵包
一啖咬落去就爆曬朱古力🍫甜而不膩!朱古力迷不能錯過

🍞四重芝士大包

作為麵包控、朱古力控、芝士控嘅你..仲唔快啲行動🥰

📍分店位置:
✔️荃灣沙咀道211號地下 (近荃新天地一期)
✔️元朗壽富街33號好利洋樓地下J鋪
✔️深水埗東京街12號麗閣商場地下G03舖
✔️深水埗長沙灣道158號協興大廈地下
✔️新蒲崗太子道東638號MIKIKI商場一樓116A
✔️沙田瀝源街6號瀝源廣場2樓206號舖

2024-01-22
1 分鐘 (外賣自取)
話說有一日經過Mikki,見到一間好令人熟悉嘅麵包店,就係我以前喺新加坡做嘢嘅時候成日食既 Baker Talent😱😱 呢間係以前我其中一間最鍾意食嘅麵包店,喺香港見到真係好surprised, 咁梗係要幫襯吓尋找昔日嘅味道啦~ 斑蘭咖椰菠蘿包$11新加坡過江龍就當然要試佢嘅咖央口味啦~果然冇揀錯! 勁黎勁濃郁既 kaya paste, 菠蘿包個皮亦好香脆, 力推⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️四重芝士大包$26真係名正言順嘅四重芝士,有個surprise位係包嘅入邊都係充滿芝士,份量好足好抵食!啱晒一家人分享自家製咖啡$14食包點可以冇野飲?平時麵包店一般都係賣下啲維他呀雀巢飲品啲friend, 但呢間竟然有自家製飲品. 有咖啡奶茶仲有冷泡茶,有誠意!上網睇反, 原來baker talent已經係香港開左5間分店🔷荃灣沙咀道211號地下
🔷元朗壽富街33號好利洋樓地下J 舖🔷深水埗東京街12號麗閣商場地下G03🔷 九龍新蒲崗太子道東638號MIKIKI 1樓116A號舖
🔹長沙灣道158號地下
誠意推介俾鐘意食包既你🫶PS: 無俾麵包俾波波食嫁,影相效果only😛

斑蘭咖椰菠蘿包$11

🔷元朗壽富街33號好利洋樓地下J 舖
🔷深水埗東京街12號麗閣商場地下G03
🔹長沙灣道158號地下

誠意推介俾鐘意食包既你🫶

PS: 無俾麵包俾波波食嫁,影相效果only😛
四重芝士大包
2024-01-22 49 瀏覽
我一去到就揀左個四重芝士大包 🧀($26)一見到佢自動分開六嚿 岩岩好一家6口唔洗爭👏🏽👏🏽👏🏽聽講呢個麵包係由四種唔同嘅芝士混合而成(Cheddar mozzarella Parmesan 同芝士醬)🧀🧀唔怪之得每一啖咬落去都有舊大大芝士响度啦❤️連埋個麵包鬆鬆軟軟 芝士fans一定要試🧀🧀另外我個日都買左佢地嘅葡撻 ($8@)外面塊酥皮好酥脆好香裏面又香又滑又唔會太過甜❤️真係crunchy outside soft inside ah😆好彩俾我買到最後四個 🤣最後買左支茶 冷泡茶好香又好濃 ($12)唔會太kip太苦🤣
我一去到就揀左個四重芝士大包 🧀($26)
一見到佢自動分開六嚿
岩岩好一家6口唔洗爭👏🏽👏🏽👏🏽

聽講呢個麵包係由四種唔同嘅芝士混合而成
唔怪之得每一啖咬落去都有舊大大芝士响度啦❤️
連埋個麵包鬆鬆軟軟 芝士fans一定要試🧀🧀

另外我個日都買左佢地嘅葡撻 ($8@)
外面塊酥皮好酥脆好香
裏面又香又滑又唔會太過甜❤️
好彩俾我買到最後四個 🤣

最後買左支茶 冷泡茶好香又好濃 ($12)
唔會太kip太苦🤣

2023-06-02 705 瀏覽
麵包控必吃🌸意大利芝士條 $9🌟🌟🌟🌟🌟超香芝士,表面帶點脆身,麵包質感超鬆軟呀!🌸D24榴槤菠蘿包 $15🌟🌟🌟🌟🌟超濃郁D24蓉,配外脆內鬆軟既菠蘿包,真係正。榴槤控必吃🌸蔓越莓乳酪 $10🌟🌟🌟🌟🌟小編第一次食蔓越莓乳酪包,表面有好多蔓越莓,內裡有酸甜蔓越莓乳酪,口感不錯。🌸芝士撻$8🌟🌟🌟🌟🌟超濃郁芝士,撻皮超香脆。🌸車打芝士餐肉包$10🌟🌟🌟🌟🌟表面芝士鹹鹹香香,內裡餐肉厚切而不鹹,口感豐富呀!======詳情======Baker Talent (新蒲崗)新蒲崗太子道東638號Mikiki1樓116A號舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #新蒲崗美食 #新蒲崗好去處 #香港美食探店 #香港探店 #麵包控 #榴槤控 #意大利芝士條 #芝士撻 #蔓越莓乳酪 #BakerTalent
麵包控必吃

🌸意大利芝士條 $9🌟🌟🌟🌟🌟
超香芝士,表面帶點脆身,麵包質感超鬆軟呀!

🌸D24榴槤菠蘿包 $15🌟🌟🌟🌟🌟
超濃郁D24蓉,配外脆內鬆軟既菠蘿包,真係正。榴槤控必吃

🌸蔓越莓乳酪 $10🌟🌟🌟🌟🌟

🌸芝士撻$8🌟🌟🌟🌟🌟
超濃郁芝士,撻皮超香脆。

🌸車打芝士餐肉包$10🌟🌟🌟🌟🌟
表面芝士鹹鹹香香,內裡餐肉厚切而不鹹,口感豐富呀!

======詳情======
Baker Talent (新蒲崗)
新蒲崗太子道東638號Mikiki1樓116A號舖
================

2023-05-28
  • 意大利芝士條
  • D24榴槤菠蘿包
  • 車打芝士餐肉包
2023-06-02 374 瀏覽
▫️ 英式鬆餅($10)表層焗至金黃🤤質感鬆化帶微濕, 甜而不膩, 可以搭配唔同水果🍎或者果醬更加出色, 再配埋杯熱茶就係下午茶最強配搭之一☕️☺️▫️ 特濃芝士撻 ($7)招牌必食💯香濃既忌廉芝士配以鬆脆牛油撻皮, 無論凍食同熱食都一樣咁好味🥧餡心既芝士漿十分出色, 芝士味好濃🧀果然是真材實料的味道, 價錢便宜, 我地買左半打反去當下午茶☕️▫️ 蔓越莓乳酪包 ($10)麵包外Q內軟😋配上酸酸甜甜既蔓越莓同乳酪, 質地細膩香氣迷人, 而且每個獨立包裝, 非常衛生🥖😋
▫️ 英式鬆餅($10)

▫️ 特濃芝士撻 ($7)
▫️ 蔓越莓乳酪包 ($10)
2023-05-28
2023-06-01 253 瀏覽
🎈Baker Talent作為麵包控,見到不同款式嘅包都鍾意試一試,baker talent嘅麵包、蛋糕款式又多又吸引,今次就揀咗蔓越莓乳酪包同芝士撻試一試🫶🏽而且有自家製樽裝奶茶,滿足晒兩個願望🎈特濃芝士撻芝士撻係招牌產品之一,只係$8/個,相當抵食曲奇撻皮食落有牛油香,口感香脆內裏放滿滑溜芝士餡🧀️味道香濃,質地輕盈唔會過甜,味道唔錯❣️🎈蔓越莓乳酪包麵包有粒粒蔓越莓乾,中間包住乳酪夾心酸酸甜甜又有軟心效果,好啱夏天食🎈樽裝奶茶茶味香濃,膠樽裝方便攜帶,配麵包一流🫶🏽
🎈Baker Talent

🎈特濃芝士撻
芝士撻係招牌產品之一,只係$8/個,相當抵食

曲奇撻皮食落有牛油香,口感香脆

🎈蔓越莓乳酪包
麵包有粒粒蔓越莓乾,中間包住乳酪夾心
酸酸甜甜又有軟心效果,好啱夏天食

🎈樽裝奶茶
茶味香濃,膠樽裝方便攜帶,配麵包一流🫶🏽
2023-05-31 201 瀏覽
- traditional bun with coffee cream - pink and colorful doughs- tarts egg tart- raspberry cream bun- cheese tart- chinese cakesThe Baker早年間以斑蘭味菠蘿包聞名的烘焙店。但除左斑蘭口味還有奶皇 咖啡 肉鬆等等事實上斑蘭的口味相對偏重近似於新加坡的味道牛角麵包每次去都趕不到老婆餅竟然很好吃每一種新鮮出爐的蛋撻都買了一下還是普通那種最美味

- pink and colorful doughs
- tarts egg tart
- raspberry cream bun
- cheese tart
- chinese cakesThe Baker

早年間以斑蘭味菠蘿包聞名的烘焙店。
但除左斑蘭口味還有奶皇 咖啡 肉鬆等等
事實上斑蘭的口味相對偏重
近似於新加坡的味道
牛角麵包每次去都趕不到
老婆餅竟然很好吃
每一種新鮮出爐的蛋撻都買了一下
還是普通那種最美味

2023-05-30 189 瀏覽
最近經常看到呢間來自星加坡嘅人氣麵包店,今日竟然比我喺Mikiki發現分店。作為麵包控見佢有限定主打榴槤菠蘿包同新鮮出爐嘅芝士撻同葡撻味道香噴噴,佢嘅撻又唔會太大個,作為小食,剛剛好,芝士撻外脆內軟,熱辣辣充滿半熟,留心狀態,芝士味香濃。而葡撻充滿蛋香酥皮非常有層次encore幾件都唔怕膩。而榴槤菠蘿包皮脆餡多,未食已經隱約聞到榴槤香,鍾意食榴槤嘅朋友唔好錯過。而我最鍾意佢蔓越莓乳酪麵包,入面有爆餡嘅忌廉芝士,香軟順滑,完美配搭。佢價錢都唔會10分進取麵包口味選擇眾多,真係有排食。
2023-05-29 63 瀏覽
行經Mikiki 見到Baker Talent都幾多人幫襯,望落都幾吸引,就買左幾個返去。原來baker talent嚟自新加坡,材料由新加坡同馬來西亞直接空運到港,價錢都大眾化。芝士撻$8可以媲美市面上二十幾蚊一件的芝士撻。他們的芝士撻口感鬆軟,加上濃郁的芝士味道,非常值得一試。檸檬芝士包 $10麵包鬆軟,吃起來非常輕盈,讓人一口接一口想吃下去。蔓越莓乳酪包 $10乳酪的味道非常濃,與酸甜的蔓越莓完美地搭配在一起。流心朱古力包 $10鬆軟的麵包外皮包裹著濃郁的朱古力內餡,讓人一咬下去就能感受到濃郁的巧克力味道在口中蔓延。老婆餅 兩個$12剛新鮮岀爐,餅皮鬆化,裡面的冬瓜蓉餡料柔軟,甜度也剛好,不會過甜。整體唔錯。

芝士撻$8

檸檬芝士包 $10
麵包鬆軟,吃起來非常輕盈,讓人一口接一口想吃下去。

蔓越莓乳酪包 $10
乳酪的味道非常濃,與酸甜的蔓越莓完美地搭配在一起。

流心朱古力包 $10

老婆餅 兩個$12
🍽 Baker Talent 📍新蒲崗太子道東638號Mikiki1樓116A號舖✨每次去新蒲崗揾食😋經過Baker Talent,都會忍唔住買😍 所以回購咗好多好多次🤣 ✨小編幾年前係新加坡住過半個月,好鍾意新加坡嘢食😋😋 所以見親’新加坡’三個字 都會留意下👀✨職員熱情推介佢地嘅芝士撻、蔓越莓乳酪同榴槤菠蘿包,就試下佢😋🍞斑斕蛋卷😋😋😋 $28回購咗數唔到幾多次😂 男朋友都好鍾意食😋 (朱古力都試過,都係最愛斑斕😍) 斑斕味好岀,好清新,cream食極都唔漏。小編會繼續回購😋 🍞蔓越莓乳酪包 $10第一次試,麵包好軟熟👍內裏有好香奶味嘅乳酪,外層就有蔓越莓嘅粒粒。酸酸甜甜好好好食😋🥧芝士撻$7芝士撻好香濃✨ 芝士撻皮夠香脆,仲要係流心架😋 非常推介☕️自家製香滑奶茶 $14香濃又滑又低糖👍 鍾意飲茶味濃嘅奶茶就唔好錯過啦🥳———————————————評分: (5⭐️最高)味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️打卡:⭐️⭐️⭐️⭐️再訪:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#foodiehk #Eeeeeats #FoodPhotography #Delish #foodiegram #foodielife #igfood

🍽 Baker Talent
📍新蒲崗太子道東638號Mikiki1樓116A號舖

🍞斑斕蛋卷😋😋😋 $28
斑斕蛋卷

🍞蔓越莓乳酪包 $10

🥧芝士撻$7
芝士撻好香濃✨ 芝士撻皮夠香脆,仲要係流心架😋 非常推介
芝士撻

☕️自家製香滑奶茶 $14
香濃又滑又低糖👍 鍾意飲茶味濃嘅奶茶就唔好錯過啦🥳

———————————————
評分: (5⭐️最高)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡:⭐️⭐️⭐️⭐️
再訪:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

#foodiehk #Eeeeeats #FoodPhotography #Delish #foodiegram #foodielife #igfoodie #hkfoodies
斑斕蛋卷
芝士撻
2023-05-26 62 瀏覽
新加坡面包舖係mikiki,試下出名的幾個包先!咖啡菠蘿包,牛油菠蘿包兩種不同口味的菠蘿包,外層酥脆,內裡鬆軟,配上鹹香的牛油或咖啡香,非常美味😍😍😍麥方包是一款常見的麵包,它的形狀是正方形,外表金黃酥脆,內裡柔軟,口感豐富,非常適合當早餐或下午茶😘😘😘芝士撻是一款甜點,它的餡料通常是用芝士和糖製成,口感濃郁🥳🥳蔓越莓乳酪包以乳酪和蔓越莓製成,口感清新❤️❤️❤️綜合來看,以上麵點都是非常受歡迎的食品,口感豐富,適合當早餐或下午茶點心☺️☺️☺️
新加坡面包舖係mikiki,試下出名的幾個包先!
咖啡菠蘿包,牛油菠蘿包

蔓越莓乳酪包
以乳酪和蔓越莓製成,口感清新❤️❤️❤️

2023-05-26 75 瀏覽
喺Mikiki見到有一間人氣新加坡麵包店,睇見啱啱出爐嘅麵包真係吸引到我去試吓😍🥯🍞ღ特濃芝士撻 $7香味撲鼻嘅芝士蛋撻,新鮮出爐咬一口好香濃芝士,外邊用咗牛油做蛋撻底好鬆脆💯😋ღ蔓越莓乳酪 $10乳酪包都係我首選☺️,見到蔓越莓乳酪味即刻心心眼😍酸酸甜甜嘅蔓越莓同乳酪又好夾,好味😋ღ爆漿流心包 $10流心包圓轆轆流心餡爆多,麵粉都加蛋黃醬,成個包好濃奶黃香味,超滿足☺️ღ斑蘭咖椰菠蘿包 $10新加坡最鍾意就係食斑斕移開嘅菠蘿包裏面,原來中間有斑斕咖央,睇到佢裏面即刻流心餡料超多,外層皮好鬆脆裏邊流心,好滋味😋✨ღ港式奶茶 鮮奶好滑,茶香回甘,濃味唔會苦澀味,早餐食加埋包絕配😆😗

ღ特濃芝士撻 $7

ღ蔓越莓乳酪 $10

ღ爆漿流心包 $10

ღ斑蘭咖椰菠蘿包 $10

ღ港式奶茶
鮮奶好滑,茶香回甘,濃味唔會苦澀味,早餐食加埋包絕配😆😗
2023-05-18
午餐
2023-05-23 65 瀏覽
呢間麵包店我每逢經過都會幫襯😊因為佢哋啲麵包好新鮮好鬆軟好好味🥳而且價錢一啲都唔貴,性價比極高!我最鍾意❤️食佢哋嘅芝士撻,又滑溜奶香味又重,配埋脆身嘅牛油🧈皮,一級正🥰然後佢哋個爆漿朱古力包又係勁正,入面啲朱古力唔會話太甜又會流心,絶對做到一啖麵包一啖朱古力😉呢個又係必買推介,雜錦麵包有紫薯,朱古力,奶黃等幾款口味,麵包相當鬆軟,而且入面嘅醬相當多,一啖咬落去真係會流晒出嚟,完全滿足多心嘅大家❤️

2023-05-20
下午茶