2024-02-04 119 瀏覽
🌸咖椰杏仁大包🤩咖央醬帶有濃濃嘅椰香味🤗配埋烤香嘅杏仁,好香,口味更加豐富同埋有層次感😊大包口感好鬆軟,正👍🏻😍🌸迷你雜錦包😍一次過食哂五種口味,太滿足🤩包括有迷你香芋包+迷你芝麻芝士+迷你紫薯包+迷你奶皇包+迷你朱古力包,每款包都好足料👍🏻我最鍾意嘅就係迷你芝麻芝士包🧀除左有濃郁嘅芝麻香味,仲有香香嘅芝士,配搭出另一新口味,我覺得味道好夾😍好好味😋🌸冷泡茶☕️(四季春)幽雅花香,清新而又唔苦澀,仲有甘甜嘅味道麵包店有唔同款式嘅麵包,地點又方便,整體麵包嘅性價比好高,店員服務態度都好好
🌸咖椰杏仁大包🤩

2024-02-03 99 瀏覽
兩位小朋友行街經過呢間麵包舖就比七彩繽紛嘅冬甩吸引咗🤩原來係新加坡麵包達人👨🏻‍🍳Baker Talent 進軍咗香港。佢哋嘅餡料係由新加坡🇸🇬馬來西亞🇲🇾直接空運來港✈️大眾化價格就買到健康又好味嘅麵包🥖除咗食呢個迷你冬甩🍩我哋仲揀咗兩款包做下午茶爆漿朱古力包🍫表層灑上朱古力粉,內裏有流心嘅朱古力漿,姐姐望到心心眼😍四重芝士大包🧀細佬最鍾意食嘅芝士包,外層有微脆嘅芝士,加上軟熟嘅麵包,大啖大啖食😂現場仲有新鮮出爐🔥招牌葡撻🥧係用總統忌廉焗製而成,香噴噴🤤

兩位小朋友行街經過呢間麵包舖就比七彩繽紛嘅冬甩吸引咗🤩
佢哋嘅餡料係由新加坡🇸🇬馬來西亞🇲🇾直接空運來港✈️
大眾化價格就買到健康又好味嘅麵包🥖

除咗食呢個迷你冬甩🍩我哋仲揀咗兩款包做下午茶

爆漿朱古力包🍫
表層灑上朱古力粉,內裏有流心嘅朱古力漿,姐姐望到心心眼😍

四重芝士大包🧀

現場仲有新鮮出爐🔥招牌葡撻🥧
係用總統忌廉焗製而成,香噴噴🤤
2024-02-02 62 瀏覽
今日媽咪帶我去Baker Talent 買麵包。媽咪話呢間由新加坡進軍香港嘅麵包舖,佢地嘅麵包口感柔軟,亦帶有豐富東南亞口味,為保持統一嘅品質,餡料是由新加坡及馬來西亞直接空運來港。咁高質素嘅麵包好多人幫襯架,叫我揀返個麵包返屋企做下午茶。一入門口我見到一樽樽嘅焦糖爆谷就好想食,媽咪話買一樽返屋企一齊食!Yeah! 我最鍾意就係食爆谷喇!然後我就係咁多款麵包之中揀左個紫薯軟包,呢個包入面啲紫薯餡多到爆,食落唔太甜,唔覺唔覺就成個食晒。而媽咪就揀左個爆漿朱古力,因為我未夠6歲唔食得朱古力,我只可以望住媽咪食☹️,媽咪話咬一啖個包啲朱古力漿就爆到成口都係。佢就好啦有得食朱古力🍫 我大個啲都想試呀⋯⋯頭先望住個甜品櫃,有好多唔同嘅產品: 冬甩、馬卡龍、布甸、啫喱等等………樣樣野都好想食呀🤤媽咪話下次再帶我嚟比我自己揀幾個😍😍原來佢哋啲奶茶都好出名架!媽咪話因為要去第二度暫時拎唔到咁多野 ,佢話下次會再嚟買。@kola_pr @bakertalenthk。。。。。。。。。。。。。。。。。店舖: Baker Talent地址:紅磡黃埔天地奇妙坊第1期地下7E號舖#麵包控 #蛋撻控 #kol #早
今日媽咪帶我去Baker Talent 買麵包。

@kola_pr
@bakertalenthk

。。。。。。。。。。。。。。。。。

店舖: Baker Talent
地址:紅磡黃埔天地奇妙坊第1期地下7E號舖

2024-01-30 77 瀏覽
推介一間我好鍾意幫襯嘅麵包舖新加坡過江龍麵包店🍞🏪 ~~~ Baker Talent 新加坡麵包達人呢間麵包舖經常推出創新口味嘅產品架⋯有麵包.蛋糕.蛋撻.飲品⋯⋯提供了多種口味多樣化的麵包,其中包括洋蔥吞拿魚和爆漿朱古力,只係$12呢!😋洋蔥吞拿魚🧅🐟麵包的外層軟熟,內部則填滿了鹹香的洋蔥和鮮嫩的吞拿魚,清新又鮮美!爆漿朱古力麵包🍫😍朱古力愛好者,絕對不能錯過!溫暖融化的朱古力內餡,一咬下去爆汁四溢,朱古力嘅濃郁香氣瞬間彌漫開來 ;)佢哋仲有其他口味豐富的大包選擇,包括四重芝士大包和咖椰杏仁大包適合一家人分享,大件抵食 $26🙋🏻四重芝士大包以其濃郁的芝士口感而聞名,內部融合了多種芝士的香味,每一口都令人陶醉!而咖椰杏仁大包則以咖啡、椰子和杏仁的味道調和,帶來了獨特的風味體驗!🧀🥥🌰呢家麵包店位於黃埔地鐵站出口,不用花費太多的時間就能夠輕鬆到達,帶走滋味的新鮮烘焙🥯 🚇📍#麵包控 #蛋撻控 #kol #早餐的日常 #下午茶 #奶茶控 #baker #talent #輕食 #香港美食 #yummy #新加坡 #為何深宵總是餓 #HK
推介一間我好鍾意幫襯嘅麵包舖

洋蔥吞拿魚🧅🐟

爆漿朱古力麵包🍫😍
朱古力愛好者,絕對不能錯過!

適合一家人分享,大件抵食 $26🙋🏻

2024-01-24 48 瀏覽
黃埔新開左間麵包店,見街坊講先知原來係新加坡過來香港開既分店。專登入去睇下有咩選擇。店舖好光猛整潔,亦都好多人幫襯。行個圈發現果然係新加坡既麵包店。因為佢有咖椰、榴槤呢D東南亞風味既麵包~見到有榴槤菠蘿包賣,好特別~我就揀左咖椰杏仁大包。本身就好鐘意咖椰既,食落果然係香既咖椰味,甜甜地得來有椰香味。一個大包分左好多份,啱哂小朋友份量同口味。見到佢呢度招牌葡撻,特別香同滑,皮又脆原來用總統忌廉做,值得一試!另外,仲買左檸檬芝士包&南瓜包比自己做早餐。檸檬芝士包好重芝士味,再加入檸檬帶少少檸檬酸,好醒胃。南瓜包唔單止外型做到成個南瓜咁,餡料都有南瓜味,幾特別。整體來講,價錢好貼地又有返咁上下質素,會再來買!

專登入去睇下有咩選擇。

另外,仲買左檸檬芝士包&南瓜包比自己做早餐。

整體來講,價錢好貼地又有返咁上下質素,會再來買!
2024-01-22 41 瀏覽
⚠️新加坡過江龍麵包店出沒注意⚠️Gavin媽又去左Baker Talent買麵包喇🤭今次搵埋朋友仔一齊開心Share❤️趁Gavin訓著左 我可以專心慢慢揀麵包😆訓醒可以食喇🫧✨斑斕咖椰菠蘿包菠蘿包入面加入左斑斕咖椰既餡料,每一啖都可以食到香濃既蛋香同埋椰香味😍叮返熱再食就好香好好味🤪✨四重芝士大包芝士迷要買喇❤️上次買過今次再encore!小朋友好鍾意食😛未食已經聞到陣陣既芝士味,如果叮返熱會仲香同埋更加軟熟🤤一袋有6個,Gavin同朋友仔一齊分享~好yummy!✨108層葡撻葡撻真係必買❗️上次食完已經即場encore😂酥皮非常有層次感,蛋漿餡料好嫩滑😚建議趁新鮮熱辣辣果陣食🔥返到屋企先食既話可以用氣炸鍋整返熱,脆口程度UPUPUP!!✨芝士條雖然無四重芝士大包咁軟稔,但一樣咁香口😆好方便帶出門比小朋友食,慢慢咬慢慢摵應該都有排食🤭Baker Talent除左有麵包同撻類之外,仲有蛋糕、杏仁條、冬甩、布甸、英式鬆餅、曲奇、果醬,為左迎接新年🧧仲可以買笑口棗同埋賀年角仔,鐘意食麵包既有時間去買喇😍📍Baker Talent- 深水埗東京街12號麗閣商場地下3號舖- 深水埗長沙灣道158號協興
⚠️新加坡過江龍麵包店出沒注意⚠️

- 紅磡黃埔天地奇妙坊第1期地下7E號舖
- 元朗壽富街33號好利洋樓地下J號舖
- 荃灣沙咀道211號地舖
- 沙田瀝源街6號瀝源廣場2樓206號舖

#90後媽媽 #育兒 #香港媽媽 #寶寶日常 #港媽日常 #hkkidsmodel #hkbbmodel #photoshooting #親子好去處 #親子玩樂 #育兒日記 #hkfoodieblogger #hkfoodie #hkmamablogger #hkmamabloggers #親子KOL #麵包控 #蛋撻控 #kol #早餐的日常 #下午茶 #奶茶控 #baker #talent #輕食 #香港美食 #yummy #新加坡 #為何深宵總是餓 #HK

麵包控看過來🍞🥯🥐🥖😆!新加坡過江龍網紅麵包店𝑩𝒂𝒌𝒆𝒓 𝑻𝒂𝒍𝒆𝒏𝒕💖佢地既麵包餡料係由新加坡及馬來西亞直接空運過黎特別係佢地既菠蘿包!港式得黎帶有東南亞風味🤤而且價錢非常親民~唔會將價就貨 性價比極高❣️我地都買左幾款佢地既招牌人氣麵包返屋企🥯比錢果陣呀女見到個甜品櫃 好明顯佢唔會放過🤣揀左個牛奶布甸 出到去已經急不及待要即刻食好辛苦先叫到佢請我食一啖😂超重奶味超好食🫶🏻🤍𝑫24榴連菠蘿包佢地既皇牌🥇入面既𝑫24榴連肉係馬來西亞直送黎香港 而且榴連肉勁多!我地翻焗果陣已經聞到超大陣超香既榴連味🤤🧡咖央菠蘿包咖央控必買🤤!媽咪係超鐘意食咖央❤️‍🔥菠蘿包面 配斑蘭味麵包同超多既咖央 椰香味十足 勁正🫶🏻🤍爆醬朱古力包呢個食之前一定要翻焗!入面既流心朱古力餡🍫唔會太甜而且好滑 小朋友至愛💓🧡四重芝士大包用左四種唔同既芝士🧀勁濃芝士味!麵包食落好軟熟 加埋入面既芝士醬食一舊已經非常滿足!除左香港暫時7間分店佢地新加坡及東南亞地區分店接近30間國內分店亦接近20間🔥
麵包控看過來🍞🥯🥐🥖😆!
新加坡過江龍網紅麵包店𝑩𝒂𝒌𝒆𝒓 𝑻𝒂𝒍𝒆𝒏𝒕💖

咖央菠蘿包
爆漿朱古力包
四重芝士大包
2024-01-16 53 瀏覽
上之經開試過荃灣分店後, 今次路過紅磡分店都係要入去幫襯吓, 今次買左唔同既包包,個個份量十足,好重手, 以價錢黎講,性價比真係好高, 而且款式又多。大大個提子包, 比手臂長都係$13,粒粒提子又多又香麥味,麵包鬆軟煙靭。迷你腸仔包- 廿蚊有五個, 雖然寫住係迷你, 但都幾大個, 食落都飽肚。脆卜卜杏仁條- 真係脆卜卜,杏仁片都多, 下午茶配咖啡一流。爆漿朱古力包 - 一吃朱古力從口中溢出, 令人十分滿足。仲有滿足之選- 紫薯味, 奶黃味, 芝麻味,蒜蓉味全部都試晒😊

爆漿朱古力包 - 一吃朱古力從口中溢出, 令人十分滿足。

2024-01-13 54 瀏覽
上之經開試過荃灣分店後, 今次路過紅磡分店都係要入去幫襯吓, 今次買左唔同既包包,個個份量十足,好重手, 以價錢黎講,性價比真係好高, 而且款式又多。大大個提子包, 比手臂長都係$13,粒粒提子又多又香麥味,麵包鬆軟煙靭。迷你腸仔包- 廿蚊有五個, 雖然寫住係迷你, 但都幾大個, 食落都飽肚。脆卜卜杏仁條- 真係脆卜卜,杏仁片都多, 下午茶配咖啡一流。爆漿朱古力包 - 一吃朱古力從口中溢出, 令人十分滿足, 食晒先記得忘了影相仲有滿足之選- 紫薯味, 奶黃味, 芝麻味,蒜蓉味全部都試晒😊

• 爆漿朱古力包
2023-12-20 86 瀏覽
而家想係香港食健康麵包再唔係夢!係黃埔呢間麵包店!不主張添加劑和色素,就算BB都好岩食!榴連菠蘿包一流!由一個酥脆的麵包皮包裹著榴蓮餡料和菠蘿粒所製成~有濃郁的香味和獨特的口感,而菠蘿則帶有酸甜的味道。這兩種水果的結合在口中帶來了豐富的層次感和口感。榴蓮和菠蘿的組合創造了一種獨特的味道,既有榴蓮的濃郁香甜,又有菠蘿的清新酸甜!芝士火腿三文治🥪不同於平常吃的!外層沾滿了蛋漿香煎,脆脆感覺!就算凍吃也不油膩!愛吃三文治必試💞意大利鬆母包好小地方有!據我所知呢隻包做法非常複雜!而呢間麵包店做得很出色價錢仲唔貴添!呢款包係意大利以及其他許多國家都非常受歡迎,成為了圣誕節期間的常見食品。它的口感輕盈鬆軟,並帶有豐富的果乾和柑橘皮的香氣。迷你朱古力冬甩🍩小巧可愛,多吃兩個也不漏,配上碎碎的花生碎,非常可口!女兒兩口吃完還不夠呢!我最喜歡這麵包店配有廚房焗爐即時烤焗真材實料!價錢又相宜呢!

榴連菠蘿包

芝士火腿三文治🥪

意大利鬆母包
它的口感輕盈鬆軟,並帶有豐富的果乾和柑橘皮的香氣。

迷你朱古力冬甩🍩

2023-12-19
2023-11-29 140 瀏覽
新加坡過江龍麵包店新加坡高質麵包店,價錢親民,款式多,店內麵包獨立包裝,衛生整潔,暢銷產品有芝士撻、蔓越莓乳酪、榴槤菠蘿包,更有自家製奶茶咖啡。招牌葡撻 ( 採用總統忌廉)葡撻外皮酥脆,葡撻蛋香口感嫩滑,甜度適中,性價比高明太子蟹柳芝味包初試明太子麵包,蟹柳配上明太子醬,咸香惹味,加上芝士,倍添滋味@bakertalenthkBaker Talent Hong Kong 📍紅磡黃埔天地奇妙坊第1期地下7E號舖
新加坡過江龍麵包店

新加坡高質麵包店,價錢親民,款式多,

招牌葡撻 ( 採用總統忌廉)
葡撻外皮酥脆,葡撻蛋香口感嫩滑,甜度適中,性價比高

明太子蟹柳芝味包

@bakertalenthk
Baker Talent Hong Kong
📍紅磡黃埔天地奇妙坊第1期地下7E號舖
2023-11-28 66 瀏覽
迷你香芋包帶入了芋頭的香甜世界。包子皮薄而鬆軟,內餡則是以鮮嫩的芋頭泥製成,口感滑順綿密。芋頭的天然甜味散發出來,入口後令人陶醉,還帶有微微的芋頭香氣,讓人食指大動。四重芝士包絕對是芝士控的夢幻之選。這款包子外觀金黃酥脆,一咬下去,香濃的芝士味道頓時爆發。內部包含了四種不同類型的芝士,包括軟質芝士、濃郁的切達芝士、香濃的藍紋芝士和口感豐富的帕瑪森芝士,多重芝士組合創造出豐富的層次感和口感,令人愛不釋手。葡式蛋撻是一種葡萄牙傳統點心,這款點心以其獨特的口感和豐富的味道而聞名。蛋撻的外殼酥脆,內餡是以奶油和蛋製成的濃郁餡料,口感綿密順滑。它的特別之處在於蛋撻的頂部會形成一層焦糖皮,給予了整個點心一種獨特的甜脆口感。大提子包是一款口感豐富、味道香甜的點心。包子皮酥脆,內部則填滿了新鮮多汁的提子。這種包子的獨特之處在於提子釀在包子內,使得包子的口感更加豐富。提子的甜味與包子的酥脆相輔相成。

2023-11-21 71 瀏覽
這天我家搬屋,但我需要上班,所以放工回家前買了一些蛋撻、麵包跟家人們一起分享。我們品嚐了葡式蛋撻、四重芝士包及奶茶。這裡的葡撻撻皮鬆脆,裡頭蛋漿餡料算嫩滑,味道微甜,整體來說我覺得它不油膩,但奶油香氣濃郁。四重芝士包一袋六個,很划算。其實我對它是沒有期待的,因為一般袋裝麵包質地都偏硬,總是不合我的口味。但是這個麵包非常軟熟,而且芝士味道很重。我雖分不清到底店家使用了哪四重芝士,但我真的非常喜歡這個芝士包!我這天還安排好了翌日的早餐。放了一晚的麵包依然很鬆軟,很美味!
2023-11-09 80 瀏覽
"Baker Talent" 新加坡麵包達人🍞🍞🍞,這間新加坡過江龍麵包店,主打每日新鮮出爐的自家製麵包及蛋糕,部分麵包款式更融合新加坡料理特色,是日小妹無意發現黃埔設有分店,當然要試一試佢地嘅人氣麵包😋😋😋D24榴槤菠蘿包 $16 ⭐️⭐️⭐️爆漿朱古力包 $11 ⭐️⭐️⭐️明太子蟹柳芝味包 $13咖啡菠蘿包 $10蔓越莓乳酪包 $10人氣流心榴槤菠蘿包,入口食到啖啖果肉,喜歡榴槤嘅朋友們不容錯過;爆漿朱古力包同樣出色,爆漿流心效果一流,朱古力香濃;另外店舖仲有多款唔同種類嘅麵包、芝士鐽、萄鐽、蛋糕、蛋捲、杏仁條、焦糖爆谷、布甸、冬甩、卷蛋等甜點任君選擇;小妹仲發現了幾款麵包醬,100%純花生醬、黑芝麻醬、黑松露醬、咖椰醬等,日常早餐搽麵包之選

D24榴槤菠蘿包 $16 ⭐️⭐️⭐️
爆漿朱古力包 $11 ⭐️⭐️⭐️
明太子蟹柳芝味包 $13
咖啡菠蘿包 $10
蔓越莓乳酪包 $10

2023-11-08 59 瀏覽
🥖身為麵包控😋最近又發現咗一間好好味嘅麵包機嚕🤤我哋今次就係一齊去試吓佢哋嘅班蘭咖椰菠蘿包✅點知去到見到仲有好多唔同款色嘅麵包都好吸引🤩即刻買多幾個試吓先🥳🥯平時我已經好鍾意食班蘭咖椰多士🔥今次仲加埋令我無法抗拒嘅菠蘿包😍真係好食到極呀❤️好推介呀🥳🇯🇵明太子做意粉平時就食得多🍝估唔到明太子加埋蟹柳做麵包一樣都係咁好食呀🤤正呀喂🥳▫️班蘭咖椰菠蘿包▫️榴槤菠蘿包 ▫️爆漿朱古力▫️明太子蟹柳包 ▫️鹹芝士熱狗

▫️班蘭咖椰菠蘿包
▫️榴槤菠蘿包