2024-08-04
最近去咗東薈城名店倉睇BT21展覽,見到BT21啲角色真係好得意,我最鐘意TATA個心形頭❤️佢哋七個角色,真係各有特色,每隻都咁吸引。睇完展覽,當然要食返個BT21餐啦,所以就去咗「Banchan and Cook」食吓佢哋嘅BT21主題餐點。餐廳充滿BT21嘅打卡位同布置,連咕𠱸都有BT21嘅圖案,好吸引😍芝士炸豬排魔法蛋包飯 🧀🍛:咖哩有啲辣,炸豬排外皮好脆,入面芝士流心,食落真係好滿足。蛋包飯包住啲飯,切開嘅豬排同芝士流心真係好吸引。朱古力魔法甜點 🍫✨:呢個甜點包括朱古力瑞士卷同牛角包窩夫,SHOOKY造型瑞士卷嘅造型好得意,仲有牛角包窩夫外脆內軟,配埋朱古力醬真係一流自選口味無骨炸雞 🍗:叫咗洋蔥汁同芝士味,洋蔥汁好好味,炸雞外脆內嫩,值得推薦。仲有年糕同薯條,炸雞加上芝士醬,正呀辛辣肉醬年糕 🌶️🍲:唔太辣,食落有蕃茄味,麵質彈牙,仲有年糕。年糕同麵條煮得啱啱好,辣味適中,配埋蕃茄醬,食落好開胃🤤白桃甜蜜梳打 🍑:唔太甜,但可以再多啲桃味,飲落好清新。梳打水嘅氣泡感覺配埋白桃味道,好適合夏天飲💪🏻魔幻星空蝶豆花蘇打 🥤💫:唔太甜,藍梅爆珠好特別,睇落好靚,飲落又清爽。蝶豆花嘅
魔幻星空蝶豆花蘇打 🥤💫:唔太甜,藍梅爆珠好特別,睇落好靚,飲落又清爽。蝶豆花嘅顏色配埋蘇打水,有種魔幻嘅感覺。
食完之後,真係覺得「Banchan and Cook」係一個BT21迷嘅天堂,唔單止有主題食物,仲可以影到好多靚相。同朋友去打卡真係一流,尤其係啲BT21角色設計得咁得意,每一隻都好想帶返屋企🤩
如果你係BT21迷,真係唔可以錯過呢間餐廳呀!🤣