Bookmark左呢間好耐係一間好靚,好Igable既一間西餐廳❣️ 🥔芝士焗澳洲薯皮芝士加薯仔呢個combination點會唔好食🥰cheeze仲要夠足,加上少少調味已經好正🧀🧀🧀 🐖BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈呢個好出式!豬肋骨烤焗得又淋又嫩,加上bbq醬,真心好食🤤配上即炸洋蔥圈,爆汁菠蘿,同沙律,好滿足🥹 🧋泰式珍珠奶茶疏乎厘pancake我哋揀左呢個特別啲既味,泰奶味都有既,唔甜,不過味道再濃啲會更好而個pancake都算鬆軟,還不錯吃吧 🥤Passion fruit lime mint soda 好中意呢杯夠晒refreshing,酸酸甜甜咁,好爽❣️不過記住要攪勻先飲,啲passion fruit syrup會沉底 🌸Peach blossom佢係蜜桃奶酪黎,淡淡既蜜桃🍑配上奶,都唔錯 🐥記住follow. Like. Comment. Share 🐥 .__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__. 環境:🐥🐥🐥🐥🐥/5服務態度:🐥🐥🐥🐥🐣/5 食物質素:🐥🐥🐥🐥🐣/5 性價比:🐥🐥🐥🐥/5 回頭率:🐥🐥🐥🐥🐣/5
Bookmark左呢間好耐
係一間好靚,好Igable既一間西餐廳❣️

🥔芝士焗澳洲薯皮

🐖BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈
呢個好出式!豬肋骨烤焗得又淋又嫩,加上bbq醬,真心好食🤤
配上即炸洋蔥圈,爆汁菠蘿,同沙律,好滿足🥹

🧋泰式珍珠奶茶疏乎厘pancake
而個pancake都算鬆軟,還不錯吃吧

🥤Passion fruit lime mint soda

🌸Peach blossom
佢係蜜桃奶酪黎,淡淡既蜜桃🍑配上奶,都唔錯

環境:🐥🐥🐥🐥🐥/5
服務態度:🐥🐥🐥🐥🐣/5
食物質素:🐥🐥🐥🐥🐣/5
性價比:🐥🐥🐥🐥/5
回頭率:🐥🐥🐥🐥🐣/5
  • 芝士焗澳洲薯皮
  • 美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈
  • Passion fruit lime mint soda
5天前 0 瀏覽
[ ✨長沙灣Boholic🌸]#boholic #長沙灣🤎芝士焗澳洲薯皮 $88薯仔釀左滿滿可以拉絲嘅芝士,焗至外脆內軟,好有誠意嘅一份前菜🥰💕🤎美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈 $198豬肋骨煮到好腍好入味,輕鬆拆件食得好方便;配菜豐富有脆炸洋蔥圈同大大份勁鮮甜嘅燒菠蘿,食完比較重味道嘅BBQ醬再食返佢呢個燒菠蘿,即時解膩👍🏼👍🏼👍🏼🤎原味鮮果疏乎厘班戟 $128即叫即整,建議提前15-20分鐘要叫定!色調好夢幻🤩💓鮮果主要係士多啤梨同大大粒的藍莓,主角班戟軟綿綿勁鬆軟,蛋味香濃,水準非常高。🤎熱情果青檸薄荷梳打 $52味道唔會太酸,加埋青檸薄荷,非常開胃好飲。🤎士多啤梨牛油果沙冰 $58士多啤梨味好濃郁,飲落口好幼滑唔會死甜,唔錯!————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結靚靚打卡餐廳,布置得好夢幻;食物質素亦無馬虎,係一間好適合一班朋友聚餐嘅小店👍🏻💫📍Boholic🏠長沙灣福華街561號1樓君凱豪庭地舖#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfo
[ ✨長沙灣Boholic🌸]

#boholic #長沙灣

🤎芝士焗澳洲薯皮 $88

🤎美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈 $198

🤎原味鮮果疏乎厘班戟 $128
即叫即整,建議提前15-20分鐘要叫定!

🤎熱情果青檸薄荷梳打 $52
味道唔會太酸,加埋青檸薄荷,非常開胃好飲。

🤎士多啤梨牛油果沙冰 $58
士多啤梨味好濃郁,飲落口好幼滑唔會死甜,唔錯!

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍Boholic
🏠長沙灣福華街561號1樓君凱豪庭地舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #長沙灣 #長沙灣美食 #長沙灣好去處 #長沙灣食好西 #長沙灣餐廳 #boholic
5天前 0 瀏覽
今次係一個人靜靜享受寧靜🍵特濃黑芝麻巴斯克芝士蛋糕👍黑芝麻味濃郁加埋我喜愛嘅巴斯克芝士!正🥰👍丸久小山園抹茶鲜奶🥰嘩!靚到唔捨得飲👍齋望都好療情🥰靜靜地坐在一角🤗享受一杯精緻咖啡加心愛蛋糕👍絕對係一種放空自己又舒服感覺🥰
今次係一個人靜靜享受寧靜🍵

靜靜地坐在一角🤗
享受一杯精緻咖啡加心愛蛋糕👍
絕對係一種放空自己又舒服感覺🥰

2025-01-13 0 瀏覽
已經係訂座嘅時候表明有小狗要求坐戶外,曾經打電話去到餐廳確認有小狗所以要求戶外座位,到達之後又同職員溝通確認訂了戶外餐桌,職員表示小型犬可以坐樓上,但上樓之後,職員又投訴我哋並指狗狗必須要喺袋入邊,我要求換返戶外餐桌讓狗狗出來看風景,佢哋話唔可以因為戶外餐桌有其他客人( 我哋到達嘅時候冇人嘅)直到我哋提出唔食要離開經理先勉為其難提供獨立房間。食物質素還可以。但俾錢幫襯仲要我全家人同狗狗受氣,以後都唔會再去
2025-01-03 141 瀏覽
12/23訂了7人公司食lunch, 但居然安排了2張小圓枱,明白唔一定有大枱但都可以事前通知問下客人介唔介意,去到先知,想去第二間都唔得啦!服務送湯時,溅起湯到枱上,又沾了兩粒(係橙色的蕃茄湯)起同事的外套上,雖然服務睇落係生手,佢都有講唔好意思,但就冇問件衫的問題。食物方面,蕃茄湯太酸,我食日式豚肉丼,賣相和味道,快餐店好食D。其他同事照點嘅意粉,海鲜飯個個都食淨,話唔好食!之前夏天食過lunch有東南亜的食物都ok,但今次真失望!

之前夏天食過lunch有東南亜的食物都ok,但今次真失望!
今日黎開長沙灣呢頭 好想覆桌返之前食過嘅呢間波希米亞風Cafe😍🔸芝士焗澳洲薯皮($88)有三舊大薯皮 而入邊係有少量薯蓉同埋芝士 焗得非常香同埋外層好脆,面頭撒上煙肉碎粒非常夾。附上淡乳酪醬汁點 埋落薯皮度真係好清新 係一個唔會太 Heavy 嘅汁😇😇🔸美式 BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈($198)係令我念念不忘嘅醬燒豬肋骨🤓🤓豬肋骨嘅肉烤得非常軟嫩 而且肉同骨好容易就分得開 成排豬肋骨有成四條骨咁多!!面頭嘅BBQ醬真係好惹味口味重少少嘅朋友可以點埋附上嘅香料辣汁另外配菜有炸洋蔥圈,同埋兩嚿巨型肉桂燒菠蘿 菠蘿肉仲要係超級超級甜🤩🔸開心果奶蓋疏乎厘班戟($138)班戟皮薄軟,內裡嘅疏乎厘滑順、充滿空氣感,奶香四溢。奶蓋上面嘅開心果碎加添咗香脆感,甜中帶一絲鹹味,味道平衡得好好。甜品一嚟嘅時候仲以為個奶蓋會好漏🫣 但係食落個奶蓋其實唔係好thick 所以食落都好清新,仲有淡淡開心果香味同開心果碎🔸靜岡焙茶鮮奶 ($50)作為焙茶控呢個焙茶latte絕對要encore🥳 香濃嘅焙茶同鮮奶完美融合 同上次比絕對冇失色🤤🔸Strawberry avocado smoothie($58)

🔸芝士焗澳洲薯皮($88)

🔸美式 BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈($198)
係令我念念不忘嘅醬燒豬肋骨🤓🤓
口味重少少嘅朋友可以點埋附上嘅香料辣汁

🔸開心果奶蓋疏乎厘班戟($138)

🔸靜岡焙茶鮮奶 ($50)

呢杯smoothie 都非常出色🤩 出邊其他餐廳好容易做到d smoothie過甜,但係呢一杯個牛油果中和咗甜味,而且飲落口感好creamy
2024-12-13 1178 瀏覽
長沙灣隱世打卡cafe 波希米亞風格既裝修荔枝角同長沙灣地鐵站中間大規模重建既兼善里既附近由地鐵站行十分鍾左右就到仲可以感受一下新舊交融既發展區一入餐廳用有幾個打卡corner仲有棵大大既金色聖誕樹餐廳樓上仲有一層,坐樓下比較開揚非常寬敞Weekend menu種類很多叫左個Boholic非凡全日早餐 (BrunchOnly) 同Boholic 小食拼盤加兩杯咖啡 十分chill All day breakfast 有三文魚,菇菜蛋燒菠蘿腸仔每樣都煎得好靚健康得黎又好食小食拼盤炸蝦雞翼炸魷魚鬚魷魚鬚炸粉加左海苔賣相非常之好一路傾偈慢慢食就算凍左都唔會好油黎到一定要嗌咖啡拉花超叻CappuccinoBrown Sugar Earl Grey Coffee LatteBoth 都打卡一流咖啡豆味道是我喜歡的不錯隱世打卡靚靚cafe!

長沙灣隱世打卡cafe
波希米亞風格既裝修
荔枝角同長沙灣地鐵站中間
大規模重建既兼善里既附近
由地鐵站行十分鍾左右就到仲可以感受一下新舊交融既發展區

一入餐廳用有幾個打卡corner
仲有棵大大既金色聖誕樹
餐廳樓上仲有一層,坐樓下比較開揚
非常寬敞

Cappuccino
Both 都打卡一流
咖啡豆味道是我喜歡的
不錯

隱世打卡靚靚cafe!
2024-12-12 1014 瀏覽
純白為主調,打卡位處處,悠閒愜意嘅裝潢,有上下兩層用膳空間!👉🏻開心果奶蓋梳乎厘班戟 $138鬆軟嘅梳乎厘,質地輕盈,空氣感十足,而且有淡淡嘅雞蛋香氣,淋上勁濃郁嘅開心果奶蓋,厚厚嘅奶蓋係精華所在,勁creamy!👉🏻美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈 $198豬肋骨外層帶有微微嘅焦香,骨肉容易分離,肉質嫩,BBQ醬好惹味!配有香脆嘅洋蔥圈,金黃酥脆,仲有沙律同燒菠蘿,解膩一流!👉🏻Peach Blossom $58特製白桃奶酪,清新甜美,奶香柔滑,仲有蜂蜜嘅甜美,入口質地細膩!👉🏻芝士焗澳洲薯皮 $88賣相靚,滿滿嘅芝士拉絲,咬一啖勁似食緊薯片,好香脆!👉🏻Pick Me Up!! $68含酒精嘅Tiramisu,咖啡嘅苦香加上酒嘅甘苦,充滿左層次感!

👉🏻開心果奶蓋梳乎厘班戟 $138

👉🏻美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈 $198
配有香脆嘅洋蔥圈,金黃酥脆,仲有沙律同燒菠蘿,解膩一流!

👉🏻Peach Blossom $58

👉🏻芝士焗澳洲薯皮 $88
賣相靚,滿滿嘅芝士拉絲,咬一啖勁似食緊薯片,好香脆!

👉🏻Pick Me Up!! $68
2024-12-12 1032 瀏覽
朋友book左呢間cafe話想試吓佢個開心果梳乎厘主食方面就叫個All day Breakfast、帆立貝青醬意粉同牛脷All Day物別在有舊新鮮燒菠蘿 上面仲有啲肉桂粉好香 啡菇都好大舊同多汁煙三文魚份量都算多 牛角包就一般……帆立貝青醬意粉好好味!!!帆立貝好大粒 食落好滿足又夠鮮味青醬食落香得泥唔會油膩食到停唔到口牛脷粒好惹味食落好香口 重蒜味不過略嫌偏乾身但都好食既最期待既開心果梳乎厘真係無令人失望一上菜就聞到勁香口感好軟熟 空氣感十足甜度適中👍🏻
朋友book左呢間cafe
話想試吓佢個開心果梳乎厘
同牛脷

煙三文魚份量都算多 牛角包就一般……

帆立貝青醬意粉好好味!!!
帆立貝好大粒 食落好滿足又夠鮮味

一上菜就聞到勁香
口感好軟熟 空氣感十足
甜度適中👍🏻
2024-12-10 1053 瀏覽
好耐冇去長沙灣嘅boholic,今日行過見佢哋已經轉咗Xmas 佈置,就想喺度食lunch set同梳乎厘班戟。我哋先叫咗一個STIR-FRIED SHRIMP CHORIZO SPAGHETTI W/ GARLIC /OLIVE OIL, CHILI欖油蒜片辣椒炒西班牙辣肉腸鮮蝦意大利麵 $92,好香橄欖油香味,辣肉腸辣味剛剛好,啲蝦又大又爽脆,意粉份量好夠多。午餐有片酸種麵包及餐湯。之後再叫咗個MAYONNAISE PLUM SAUCE/ U.S. PREMIUM PORK PLUM STEAK秘製蘇梅蛋黃醬燒焗美國特級豬梅扒 $118,豬扒好大份好嫩滑,配埋蛋黃醬夠晒惹味,配菜都好夠多。最後上埋開心果奶蓋梳乎厘班戟(製作需時 30mins以上,要早少少order .個開心果奶蓋唔會太甜,好好味,班戟好鬆軟,好好味。
好耐冇去長沙灣嘅boholic,

欖油蒜片辣椒炒西班牙辣肉腸鮮蝦意大利麵 $92,

配菜都好夠多。

最後上埋開心果奶蓋梳乎厘班戟(製作需時 30mins以上,

• 開心果奶蓋梳乎厘班戟
2024-12-09 872 瀏覽
這日係「荔枝角」開完會真氣難下。開足半日同老闆頂足半日。感覺好委屈自己。心裡決定要食返些好野去平衡自己的心態。決定係「荔枝角」找找。係工業區內竟然不覺意下見到間餐廳。充貿然衝了入去。**日式滑旦**這道菜以其精緻的外觀和豐富的口感吸引了我的目光。滑嫩的蛋液在熱鍋中輕輕翻滾,形成了柔滑的蛋皮,搭配上鮮美的高湯,蛋香四溢,滑順的口感在舌尖上舞動。配上十勝豚肉。十勝豚肉的油花分布均勻,外層輕煮。內裡卻保持著豐富的肉汁。每一口都散發著濃郁的香氣,搭配上旦汁讓人感受到肉質的鮮美與旦汁的完美融合。**炸蝦丼**金黃酥脆的炸蝦外衣包裹著鮮嫩的蝦肉,咬下去時發出清脆的聲音,搭配上香噴噴的白飯,每一口都充滿了海鮮的鮮美。

2024-11-22
2 分鐘 (堂食)
2024-12-08 1007 瀏覽
👋 今日同個美女朋友喺長沙灣搵到一間超靚嘅西餐廳Boholic,一直Bookmark住,終於有機會去試下,結果真係冇令我失望😍。呢間餐廳裝潢好有波希米亞風,淺木色嘅擺設同藤織物加上乾花裝飾,簡直係打卡天堂📸。店內店外都有好多靚靚打卡位,感覺好舒適,又好小清新✨。我哋點咗兩個Lunch Set,真係好滿足😋:欖油蒜片辣椒炒西班牙辣肉腸鮮蝦意大利麵($92) 🍝 呢個意大利麵真係一流!鮮蝦同西班牙辣肉腸嘅組合超讚,配上欖油蒜片同辣椒,口感豐富又有層次😋。香煎特級紐西蘭穀飼肉眼扒配法式忌廉芥末醬($168) 🥩 呢個肉眼扒真係超級Juicy,煎得剛剛好,配上法式忌廉芥末醬,味道相得益彰。Cappuccino ☕ 咖啡味道濃郁,奶泡滑靚,簡直係下午茶必備,真係可以慢慢嘆😌。Strawberry Avocado Smoothie 🍓🥑 呢個Smoothie必試!士多啤梨嘅酸甜加上牛油果嘅濃郁,配合得天衣無縫,飲落去清爽健康,又好解渴❤。總結一下,Boholic真係一間又靚又好食嘅餐廳,裝修得好有心思,又有好多打卡位👍,下次一定要再嚟試下其他菜色!📍 Boholic 長沙灣福華街561號君凱豪庭

📍 Boholic
長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓

2024-12-08 901 瀏覽
呢間餐廳裝修好有特色又多人幫襯。我叫咗個set lunch,set lunch 隨餐會附送餐湯、自家製酸種包,仲有飲品半價。🍔 脆炸深海鱔魚柳漢堡配自家製他他汁伴炸薯條 $112呢個餐份量好多,無論係漢堡包、薯條定沙律菜嘅份量都好大,非常飽肚!漢堡包裡面有雙層魚柳、芝士、番茄等配料;漢堡包同魚柳都好脆口,但唔會覺得油膩,口感極佳。配搭沙律菜,增添咗清新感,令整體味道更加平衡。薯條熱辣辣,香脆可口,仲可以選擇點茄汁或者他他汁一齊食,真係非常美味!🥤 Chocolate (Iced) $28凍朱古力鮮奶味道好濃郁,而且甜而不膩,好好飲!
呢間餐廳裝修好有特色又多人幫襯。

餐湯、自家製酸種包

🍔 脆炸深海鱔魚柳漢堡配自家製他他汁伴炸薯條 $112

🥤 Chocolate (Iced) $28
凍朱古力

凍朱古力鮮奶味道好濃郁,而且甜而不膩,好好飲!

1988 瀏覽

2024-12-04
餐湯、自家製酸種包
凍朱古力
2024-12-08 880 瀏覽
想搵間氛圍感嘅餐廳影相打卡可以去位於長沙灣嘅Boholic 於環境上餐廳主打波希米亞風嘅裝修另設有唔同嘅打卡位啱晒鍾意影靚靚相嘅人而我哋坐低咗之後就叫咗幾款野食#芝士焗澳洲薯皮 $88薯皮雖然被烘焗過,但係內裡都仲保持到軟冧冧嘅薯肉,唔好變到乾爭爭,而薯仔除咗有芝士之外,仲有香脆嘅煙肉粒同埋蔥粒,點埋個酸奶令成道菜更加豐富#美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈 $198首先豬肋骨經過慢烤,外層被烤至微焦,聞起嚟超香,而肉質鮮嫩多汁,好容易就分開到啲肉,而BBQ醬口感甜中帶酸,並帶有少少煙熏味,同豬肋骨好夾,配埋鬆脆的洋蔥圈,增添另一種口感#香濃蟹膏新鮮手捲意大利麵配香焗明太子手拆蟹肉 $218另加$138 #香草牛油焗原隻野生加勒比海龍蝦尾 呢款意大利麵係每日限量供應,而成個麵上枱完全係一種視覺上的享受,佢嘅色彩鮮豔,擺盤精緻。當一食個意大利麵,發現新鮮手捲嘅真係好唔同,佢嘅麵係彈牙好多,帶住蟹膏醬汁,成個味道好有層次而蟹蓋入面塞滿滿滿嘅蟹肉,面頭仲有啲燒過嘅芝士,蟹肉嘅味道好豐富,明太子經過香焗,散發出淡淡嘅煙熏味,同蟹肉的鮮甜相得益彰龍蝦尾色澤鮮艷,肉質飽滿,表面都有焗過嘅芝士,聞
想搵間氛圍感嘅餐廳影相打卡
#美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈 $198
香濃蟹膏新鮮手捲意大利麵配香焗明太子手拆蟹肉
#香濃蟹膏新鮮手捲意大利麵配香焗明太子手拆蟹肉 $218
另加$138 #香草牛油焗原隻野生加勒比海龍蝦尾
龍蝦尾色澤鮮艷,肉質飽滿,表面都有焗過嘅芝士,聞到微微焦香,咬落去肉質好有彈性,好有質素,絕對唔係普通嘢
泰式珍珠奶茶疏乎厘班戟
#泰式珍珠奶茶梳乎厘班戟 $148
見到呢款甜品係新款就立即叫嚟試下,梳乎厘外皮輕薄柔軟,呈現出淡淡的金黃色,上面加埋珍珠奶茶醬同珍珠,梳乎厘嘅口感好輕盈,加埋啲醬都幾好食,但如果啲醬可以再澎湃啲,珍珠Q彈多啲就會更加好
芝士焗澳洲薯皮
美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈
香濃蟹膏新鮮手捲意大利麵配香焗明太子手拆蟹肉
2024-12-07 664 瀏覽
特色流心疏乎厘班戟 - $138這道班戟的口感柔軟,每一口都帶著濃郁的奶香和流心的驚喜。搭配香甜的開心果奶蓋,完美地平衡了甜度和奶香,讓人欲罷不能。芝士焗澳洲薯皮 $88薯皮外脆內軟,芝士的濃郁香氣彌漫整個餐桌。每一口都充滿著滿足感,搭配一些醬料,風味更佳。這道小食無論是作為配菜還是開胃菜都非常合適。美式BBQ醬烤西班牙豬肋骨配洋蔥圈 $198豬肋骨經過慢烤,肉質鮮嫩,表面塗上香甜的BBQ醬,味道十分入味。洋蔥圈的酥脆感為整道菜增添了層次感,讓人回味無窮。這Brown Sugar Earl Grey Coffee Latte $58這杯咖啡融合了黑糖和伯爵茶的香氣,口感滑順,甜度適中。特別適合在餐後享用,既能提神又能感受到茶的清香。Strawberry Avocado Smoothie 士多啤梨牛油果沙冰 $58這道沙冰清新可口,士多啤梨和牛油果的搭配讓人耳目一新,口感綿密且不膩。非常適合作為夏日的解渴飲品,帶來一絲清涼。
特色流心疏乎厘班戟 - $138

芝士焗澳洲薯皮 $88