2021-07-30 596 瀏覽
真的是呵呵呵呵呵呵呵了,炸酱面不说好吃就很普通,真不知道为什么网上那么多人推这家,环境就不说了,点餐后,餐具摆好然而并没有人倒水哦!!!!后面叫了才倒(全程就倒了一次水,还是我叫的)当时加我也就一共4桌在用餐!并没有很忙!!炸酱面吃了口干,再叫一次加水服务员听到假装没听见,还没吃完就叫我买单,依旧没倒水!!!!不可思议的是就这服务还要收10%服务费????
2021-07-30
位置有點偏僻,要上一樓,差點就找不到,我是大胃王,但是份量很多,我足夠又飽,味道也不錯,感覺那個炸醬麵我好像有點鹹,洋蔥味道很甜,泡菜沒有什麼味道,韓國菜來說,前菜有點少。這個酸甜肉感覺不錯,很好吃的,又熱,酸酸甜甜很開胃,但是那個炸醬麵好像不太合我的口味,有點偏鹹,但是兩個整體來說也是不錯的服務員態度不太好,要坐指定位置,然後又不為客人浸水,然後又要只是客人買單,總之整個感覺不太好。但是下次應該還是會過來

2021-07-16 540 瀏覽
Big4馬騮K🙈依排睇韓劇睇得多,就特登上OpenRice搵香港既韓式中華料理餐廳🍴位於寶勒巷既bong樓,難搵到呢....😑樓下淨係寫住1樓係一間叫”韓珍”既韓燒,望黎望去都冇”bong 樓”決定上去間”韓珍”睇睇,原來根本就係同一間,只不過佢分開咗一邊韓燒,另一邊就係中華料理😑😑😑“bong 樓” 既面積比較細,而且前後嘅枱比較逼有人經過,要成個人企起身讓其他人。坐喺到兩個鐘期間,一隻超級大烏蠅🦟係”bong 樓”既空間周圍飛,感覺好差😣🔸 炸醬麵🍝 $88相比即食麵果隻炸醬麵好食太多,而且同當年喺韓國食既味道相若☺️ 麵條煙韌而且非常 “掛汁”,完全係既韓國味道 👍🏻👍🏻👍🏻🔸 糖醋肉 $178一定一定要趁熱食,一放耐左肉質會變韌了醬汁方面,甜味覆蓋了其他所有味道,最突出只得甜味,其次就係醋了…未到太差,但依個價錢,有d失望🤦🏻‍♀️🔸 涼拌芥末豬手 $238一上碟賣相係有d失望,食落口就係勁失望海蜇,生菜,涼拌菜.....全部都冇味豬手 肉質一般並吾嫩滑,有少少咸味,成碟就係單靠涼拌既蜜糖芥末汁個汁又唔算特別出色,只係好普通既味道,呢個價錢黎講👎🏻👎🏻👎🏻🔸 Cream Honey
Big4馬騮K🙈

位於寶勒巷既bong樓,難搵到呢....😑

“bong 樓” 既面積比較細,而且前後嘅枱比較逼
有人經過,要成個人企起身讓其他人。

🔸 炸醬麵🍝 $88
麵條煙韌而且非常 “掛汁”,完全係既韓國味道 👍🏻👍🏻👍🏻
炸醬麵🍝

🔸 糖醋肉 $178
一定一定要趁熱食,一放耐左肉質會變韌了
未到太差,但依個價錢,有d失望🤦🏻‍♀️

🔸 涼拌芥末豬手 $238
一上碟賣相係有d失望,食落口就係勁失望
海蜇,生菜,涼拌菜.....全部都冇味
涼拌芥末豬手

🔸 Cream Honey Rice Wine🍶 $120
大推👍🏻🤤
帶有Creamy既米酒超有驚喜,Cream honey 既關係,微甜而且易入口,而且完全唔重酒味🍶
Cream Honey Rice Wine🍶

================ ================

bong樓 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷6-8號盈豐商業大廈1樓

炸醬麵🍝
Cream Honey Rice Wine🍶
一入場就見到好多韓國人喺度食飯,就知呢間韓國餐廳唔簡單。餐廳環境有d似kfc,不過都乾淨企理。▧ 炸醬麵朋友話呢間嘅炸醬麵超似韓國整嘅炸醬麵。佢話炸醬麵既特色,就係啱啱開始試嘅時候會好唔慣,覺得怪怪地,但食食下就會好好味。我食嘅時候就覺得炸醬麵嗰陣味真係從來都未食過,又真係好濃幾好食。不過個面唔記得影相。▧ 原味炸雞呢間嘅炸雞份量真係超大,兩個普通人一定食唔晒。眼見好多台嘅客人都要叫侍應拎個食物盒比佢哋拎走。個雞本身炸得好香脆,個粉唔厚,點醬食好好味。但係本身個雞冇乜味道要靠醬汁去調味。食食吓你就會覺得好寡。▧ 整體來說,味道正宗,價錢唔貴,服務一般。
▧ 炸醬麵
▧ 原味炸雞

▧ 整體來說,味道正宗,價錢唔貴,服務一般。
同朋友去搵食,好掛住韓國既炸醬麵,俾我地搵到正宗既韓國味道(ᶿ̷ധᶿ̷)⸝✯呢間同韓珍其實係同一餐廳,一牆之隔,我地係中午時間去,其他枱9成都係韓國人,就知餐廳食物夠正宗。◆炸醬麵 $88係韓國食過咁多炸醬麵,呢碗真係好正宗!春麵夠甜夠濃,夠掛麵。如果唔係咁飽都好想叫碗飯撈飯食(韓國人食法)◆糖醋肉 $178意外地唔會乾柴,新鮮炸夠脆,醬汁唔會太酸啱啱好,份量超級多但好味到3個女仔食哂◆辣海鮮麵 $108不論湯底同都質,無諗過同韓國食過既味好似!湯或食到炒材料既鑊氣,有青口,魷魚等配料,頗辣的

◆炸醬麵 $88

◆糖醋肉 $178

◆辣海鮮麵 $108
2021-06-15 739 瀏覽
• 𝚋 𝚘 𝚗 𝚐 樓 •-餐廳唔算大 但都有兩枱韓國人幫襯 有少少感覺去左韓國😆-🦦炸醬麵 💰$88炸醬麵幾好食꒰⌯͒•·̫•⌯͒꒱麵條軟硬適中 醬汁唔咸唔膩配上青瓜絲 豬肉碎 翠肉瓜 洋蔥似係係韓國食到既味道😚-🦦玫瑰芝士女神雞 💰$188呢個就普通~唔知點解叫玫瑰 唔覺有玫瑰味🤣薯角係幾脆 加埋芝士就一流😋但係雞就冇咩肉汁 感覺較乾ಥ_ಥ兩個人食份量就多左啲><食唔曬-📍尖沙咀寶勒巷6-8號盈豐商業大廈1樓

• 𝚋 𝚘 𝚗 𝚐 樓 •

玫瑰芝士女神雞

📍尖沙咀寶勒巷6-8號盈豐商業大廈1樓
玫瑰芝士女神雞
2021-06-14 327 瀏覽
food wise it's average, fried chicken not many seasonings so if you like plain healthy food then you can try this. the rest of the food either too salty or no flavor at all, so consistency is is really amazing. In addition with the top notch service, they're the best in ignoring your call, everything is self serve, you can go to the cashier to swipe your own card, the kitchen to get your own plate and make your own tea. overall, really memorable, will i go back? perhaps if I forgot this experience.
2021-06-14
2021-06-14 240 瀏覽
The waitress there has super bad service. We ordered the rose chicken and it got burnt out without notifying us. Charging us service fees with no service at all. Worst dining experience ever!
2021-05-16
2021-05-23 551 瀏覽
係為咗炸醬麵而來,同係香港好難食到嘅糖醋肉。我哋係食中午,所以有lunch set可以選擇一個麵加一個配菜,麵可以揀炸醬麵同辣海鮮湯麵,配菜有糖醋肉同乾烹雞,我哋各要一set。兩款麵味道唔算好驚訝,只係韓國食到嘅味道,乾烹雞我係第一次食,出奇地好味,炸雞同酸酸辣辣醬汁一齊好夾,糖醋肉舊肉真係好肉,唔會得炸粉,所以口感滿足,糖醋肉係香港好少韓國餐廳會有,食到好開心,見餐牌仲有豬手下次再嚟試。一般韓國餐廳份量都好大,如果唔係lunch set正常單點建議最少4個人黎食,因為我哋見到隔離枱單點糖醋肉係成座山咁大碟。
係為咗炸醬麵而來,同係香港好難食到嘅糖醋肉。

,糖醋肉舊肉真係好肉,唔會得炸粉,所以口感滿足,
  • 糖醋肉
  • 乾烹雞
  • 炸醬麵
呢一間係韓式中華料理,係韓珍嘅副線🤣呢度嘅環境好有韓國嘅感覺✨佢嘅茶就係韓國麥茶🍵仲有啲拌菜:泡菜+生洋蔥+黃醃蘿蔔✨————————————————❶ 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭 𝐀: 炸醬麵 + 糖醋肉 $𝟗𝟖炸醬麵嘅份量都幾多,麵係用左韓國傳統嗰隻黃色麵🤤都幾煙韌✨好掛汁🥰啲汁都幾多,唔會好鹹,甜甜地仲有少少青瓜絲,肉粒碎,翠肉瓜😋都幾地道嘅感覺😼糖醋肉係炸豬肉咁,佢係已經淋埋啲汁比你😆(仲以為可以自己點嚟食添😆)每一啖都會食到有肉👍🏻唔係俾一堆炸粉你🤣糖醋肉嘅汁酸酸甜甜但唔會話好酸🤣配埋炸醬麵都幾開胃🤪上面仲有啲雲耳,紅椒,黃椒等等 都幾健康咁🤣🤣❷ 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭 𝐁: 辣海鮮湯麵 + 干烹雞 $𝟏𝟏𝟖個麵有好多海鮮,好多隻蝦,青口,魷魚🦑而且都有啲泡菜,芽菜同埋唐菜🤣🤣好健康咁🤪麵條都係用咗炸醬麵嗰隻黃色麵不過個湯睇落好紅又唔係好辣🤔第一次食呢個干烹覺得又幾好食喎!😋個炸雞配埋個汁感覺有少少似蒜香醬油雞🤣加埋上面有少少辣椒洋蔥炒埋一齊幾惹味😋炸粉都唔會太厚,算係幾酥脆🥰即使啲汁淋咗喺面都唔會變到淋味,呢個幾好食!佢一樣唔會有一堆炸粉而都會食到啖啖雞肉,算係幾juicy🌟呢間嘅份

呢一間係韓式中華料理,係韓珍嘅副線🤣
呢度嘅環境好有韓國嘅感覺✨佢嘅茶就係韓國麥茶🍵
仲有啲拌菜:泡菜+生洋蔥+黃醃蘿蔔✨
————————————————

❶ 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭 𝐀: 炸醬麵 + 糖醋肉 $𝟗𝟖

炸醬麵嘅份量都幾多,麵係用左韓國傳統嗰隻黃色麵🤤
都幾煙韌✨好掛汁🥰啲汁都幾多,唔會好鹹,甜甜地
仲有少少青瓜絲,肉粒碎,翠肉瓜😋都幾地道嘅感覺😼

糖醋肉係炸豬肉咁,佢係已經淋埋啲汁比你😆
(仲以為可以自己點嚟食添😆)
每一啖都會食到有肉👍🏻唔係俾一堆炸粉你🤣
糖醋肉嘅汁酸酸甜甜但唔會話好酸🤣配埋炸醬麵都幾開胃🤪
上面仲有啲雲耳,紅椒,黃椒等等 都幾健康咁🤣🤣

個麵有好多海鮮,好多隻蝦,青口,魷魚🦑
而且都有啲泡菜,芽菜同埋唐菜🤣🤣好健康咁🤪
麵條都係用咗炸醬麵嗰隻黃色麵
不過個湯睇落好紅又唔係好辣🤔

第一次食呢個干烹覺得又幾好食喎!😋
炸雞配埋個汁感覺有少少似蒜香醬油雞🤣
加埋上面有少少辣椒洋蔥炒埋一齊幾惹味😋
炸粉都唔會太厚,算係幾酥脆🥰
即使啲汁淋咗喺面都唔會變到淋味,呢個幾好食!
佢一樣唔會有一堆炸粉而都會食到啖啖雞肉,算係幾juicy🌟
呢間嘅份量都真係幾多!🤣
2021-05-19 259 瀏覽
朋友轉左新工係尖沙咀之後都無得一齊晚餐堂食趁疫情好轉開返晚間堂食所以就book左間係附近既韓國餐廳等佢放工食🥳上到去1樓 左邊係另一間韓燒餐廳😯而bong 樓就係右手邊唔知係咪岩岩開放返夜晚堂食晚關係🤔8點去到都只係得2-3枱客😂我同朋友一故以往眼闊肚窄既風格🤓叫左:炸醬麵($88)糖醋肉($178)玫瑰芝士女神雞 ($188)再加支米酒makgeolli($88)炸醬麵份量其實都已經足夠餵飽一個人😂麵質彈牙 “啜”入口既時候十分滿足☺️糖醋肉....實在太大份 一碟差唔多係4個人既份量😨不過佢新鮮炸起 脆卜卜配搭酸酸甜甜既醬😋真係perfect match😍唔好意思我俾個份量嚇到手震🤣👇🏽跟住落黎既玫瑰芝士女神雞...亦係4人份量既一大盤😨店員再係我地面前倒埋芝士🤯其實味道真係好好味🥺可惜份量太多😫而且啲食物比較易膩絕對建議大家4人黎食!!!!!😤㊙️員工大部分都係外藉員工(唔係韓國人)所以唔會俾到一種你係韓國既感覺🥲
朋友轉左新工係尖沙咀之後都無得一齊晚餐堂食

唔知係咪岩岩開放返夜晚堂食晚關係🤔
8點去到都只係得2-3枱客😂

我同朋友一故以往眼闊肚窄既風格🤓
叫左:
炸醬麵($88)
糖醋肉($178)
玫瑰芝士女神雞 ($188)
再加支米酒makgeolli($88)

炸醬麵份量其實都已經足夠餵飽一個人😂
麵質彈牙 “啜”入口既時候十分滿足☺️

糖醋肉....
實在太大份 一碟差唔多係4個人既份量😨
不過佢新鮮炸起 脆卜卜配搭酸酸甜甜既醬😋
真係perfect match😍
唔好意思我俾個份量嚇到手震🤣👇🏽

跟住落黎既玫瑰芝士女神雞...
亦係4人份量既一大盤😨
店員再係我地面前倒埋芝士🤯

其實味道真係好好味🥺
可惜份量太多😫
而且啲食物比較易膩
絕對建議大家4人黎食!!!!!😤

㊙️員工大部分都係外藉員工(唔係韓國人)
所以唔會俾到一種你係韓國既感覺🥲
呢間好似韓國啲中華餐廳 主力賣下糖醋肉 炸醬麵 海鮮麵咁 香港都幾少見呢款餐廳😯 店內大部份都係韓國人放工黎聚餐 周圍都聽到韓文 感覺去咗韓國旅行咁😆————————————————————————🐕玫瑰芝士女神炸雞🧀($188)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯影落好似好大盤咁但現實睇係幾細碟😂😓一定細過outdark nene佢哋一碟雞嘅份量所謂玫瑰芝士 其實係平時食意粉啲蕃茄忌廉🍅加咗蕃茄所以冇咁漏一上枱啲雞就已經浸係醬度 再等佢慢慢滾所以食個時已經淋哂肉質雖則唔鮮嫩 但都唔乾柴整體不過不失 不過比係其他韓國炸雞餐廳 性價比較低————————————————————————🐕糖醋肉($178)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯比起香港食開火紅嘅醬计🔴韓國嘅比較似芡汁食糖醋肉分為兩大派:淋著吃, 沾著吃今次我就係後者🤣🤣剛炸起嘅糖醋肉極為燙口雖然外觀同醬汁同韓國都極為相似但個人覺得肉嘅炸皮同我係韓國食過嘅都仲差一段距離當然可能因為唔同餐廳有唔同做法呢間雖然脆口 但唔夠酥脆肉調味唔夠 齋食肉係冇咩味不過沾埋醬汁 酸酸甜甜咁係幾好食雖然價錢略貴 但份量真係幾大我諗有炸
🐕玫瑰芝士女神炸雞🧀($188)🐕
不過比係其他韓國炸雞餐廳 性價比較低
🐕糖醋肉($178)🐕
比起香港食開火紅嘅醬计🔴
韓國嘅比較似芡汁
食糖醋肉分為兩大派:淋著吃, 沾著吃
今次我就係後者🤣🤣
其實佢有款海鮮炸醬麵 大大碟好似好正
不過佢係2-3人份 我地怕食唔哂
所以叫1人份嘅炸醬麵算
呢間炸醬煮得唔錯 甜甜地咁
麵唔會太淋 帶有些許勁道 好食!
開頭揾唔到間野 原來係間叫韓珍嘅燒肉店隔離
空氣流通有少少差 有少少油煙
2021-05-11 285 瀏覽
▫️炸醬麵🍝⁣ 💰88↬在香港要吃到一碗正宗地道的炸醬麵實在太難之前吃過農心杯麵或者韓國街其他餐館的炸醬麵 都總是有點怪怪的味 終於在這間餐館重拾韓國的味道 麵條帶點煙韌 軟硬度剛好 醬汁多到吃完整碗麵條也有剩很多 又不會過鹹 配上青瓜絲 洋蔥 豬肉 翠肉瓜 很滿足⁣⁣▫️糖醋肉🐖⁣ 💰178↬ 因為星期六日只有單點 份量真的多得驚人 4個人也吃不完 配上一碗甜酸醬 糖醋肉炸得香脆 肉質不算是很嫩滑 但也不韌 推薦一大群人分享⁣⁣ᐠ ♥︎ ᐟ這間是超多韓國人會到訪的餐館 而且員工全都是韓國人 🐰當天到達餐廳都是滿滿的韓國人在吃炸醬麵 猶如置身首爾 而且前菜都可以無限refill 一定會再回頭(๑´>᎑<)~♡⁣⁣
▫️炸醬麵🍝⁣ 💰88

▫️糖醋肉🐖⁣ 💰178

• 炸醬麵
  • 糖醋肉
2021-05-10 226 瀏覽
嚟過隔離韓珍好多次,每次都話下次試下呢邊,但就成日都唔記得,今日終於醒起😅雖然係兩間舖,但安心出行,waitress 同收銀counter 係共用嘅🤨。雖然都係韓國餐廳,menu 同隔離好唔同,呢度主要食炸醬麵同炸雞,選擇都幾少😅我地order咗個女神雞🤣,188蚊, 其實唔知同普通雞有咩分別。先嚟係前菜,好似比隔離簡單😅主菜到,有爐heat住嘅👍,雞細細件,仲有啲薯角,嚟到職員再加啲芝士上去,個汁微微辣,芝士份量多,由於有汁所以炸雞同薯角都唔脆,整體都漏,我地兩個人食唔晒。

先嚟係前菜,好似比隔離簡單😅

2021-05-10
2021-05-09 346 瀏覽
呢間鋪頭到底叫Bong樓,定係韓珍烤肉,讓人混淆分不清。雖然兩家都係一牆之隔,但其實連餐具都混用啦。炸醬麵:偏鹹,麵份量細,炸醬料內很多肥肉,唔夠黏稠。一碗價錢唔係好值呢個價。海鮮麵:夠小辣,麵筋到,但係海鮮食唔新鮮。辣味唔係韓國那種味,邊咗味道。總之唔係正宗韓國味道咯。

炸醬麵:

海鮮jiang  bom麵