2024-03-17 479 瀏覽
呢間小店之前喺華都花園個陣都食過幾次 依家搬左去愛定商場 上網見到成個feel唔同晒 所以專登去潮聖下🥰 星期六朝早十點零鐘去到已經坐左好多人 一入去見到好多麵包好吸引🤤 選擇困難症既我真係好想試晒全部味😂 最後叫左香橙朱古力酥🥐培茶朱古力麻糬bagel🥯同肉桂卷 香橙朱古力酥好有驚喜 淡淡香橙味好fresh 食晒成個都唔會有罪惡感😗培茶朱古力麻糬bagel入面好多朱古力醬🍫 焗到外脆內軟 超級crunchy😋 加埋麻糬多重口感 會想encore既一款🥯因為呢2個包太出色 肉桂卷相對冇咁特別 但鍾意肉桂卷既我一見到就完全冇抵抗力🥹下次再去會想試埋scone 因為今次食左3樣已經爆左quota嚕🤣

2024-03-07 402 瀏覽
麵包款式多味道不俗,其他食物只屬一般,餡料不足感覺很單薄,我點了一個三文魚貝果,就只有一小片三文魚,而沙律菜就只有平平鋪放表面幾片而已,🥲問題最大是枱與枱之間太貼,每次要坐入時候都要把枱褪出,影響其他人用餐,塲面很尷尬,令人不會覺得有享受的感覺,令人食完就想馬上離開的效果👎🏻整間店只有一個員工在樓面😅其次排隊問題,而我最不滿的,就是午膳時間有職員員工的朋友不用排隊而公然插入,令其他顧客感覺不公平😓
#pb食在屯門 #pbcafe系列 屯門新開自家烘焙咖啡店☕️New Cafe Alert🚨✨今次介紹嘅呢間自家烘焙cafe本身係屯門都好出名 好多人都會特登去買麵包食😋 以前係舊舖都幫襯過幾次 佢嘅麵包實係好食 阻不過意粉就一般般🤪 佢最近搬左去愛定商場(H.A.N.D.S) 一入到去已經見到好吸引嘅麵包櫃😍 店內裝修西式休閑風 店外就係田園風 環境唔大 不過幾寬敞👍🏻.佢嘅自家製麵包種類好多 Scone、Danish、Croissant、Muffin都有😋 價錢$22-$36不等 做早餐一流👍🏻 佢有幾款烘焙套餐 指定價錢麵包跟餐可配飲品😍 午餐亦有15款選擇 價錢$68-$138 包餐湯 / 沙律、飲品🥰🔹煙三文魚維也納包配沙律🥖推介❤️ 佢本身係Bagel 我轉左做維也納包😋 三文魚配埋cream cheese食好夠味 但又唔會過鹹👍🏻 個包幾鬆軟😍 整體配埋沙律份旺好多🥰🔹咖啡朱古力鬆餅🍞推介❤️ 一拎上手就feel到好重手、好足料👍🏻 鬆餅咖啡味突出 反而朱古力味就冇咩🤪 略嫌鬆餅口感偏實 如果再鬆軟少少就好😍🔹玫瑰咖啡🌹推介❤️ 好有心機嘅玫瑰樹🥰 佢真係好靚 打卡一流😍 佢味
#pb食在屯門 #pbcafe系列
屯門新開自家烘焙咖啡店☕️
New Cafe Alert🚨✨

🔹煙三文魚維也納包配沙律🥖

🔹咖啡朱古力鬆餅🍞
🔹玫瑰咖啡🌹
推介❤️ 好有心機嘅玫瑰樹🥰 佢真係好靚 打卡一流😍 佢味道偏甜 飲落好香玫瑰味 咖啡味就一般👍🏻

🔹美式咖啡☕️
整體✨ 呢間自家烘焙cafe本身係屯門都幾出名 好多人都會特登去買麵包食😋 依家搬左去安定 裝修唔同左 環境寬敞左👍🏻 佢嘅烘焙包包選擇好多 而且幾好味😍 玫瑰咖啡夠哂打卡🤪 大家去開屯門都可以拜訪下❤️

Bougel Cafe & Bakery (屯門)
屯門屯門鄉事會路2A號愛定商場(H.A.N.D.S) A區1樓A-126號舖
午餐
2024-02-23 668 瀏覽
香港有不少人氣bakery shop但一些網店需要預訂限時提取始終不及地舖長期供應來得方便若然價錢親民就更不愁客源就好像搬遷到同區的bougel能同時滿足堂座和外賣需要難怪開門前已有客人在門前等候外賣和舊店純白佈置相比來到安定商場化成田園感覺雖然座位不多在繁忙時間可以考慮店內的露天座位要一讚的是店員的服務在全店滿座情況下仍然能保持親切態度著實罕見若然其他店舖也能提供相近水準或多或少會令大家留港消費🔅 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚雖然紫薯拿鐵的櫻花樹latte art確實吸引但隔鄰Accro的虹吸跟對口胃感謝店員在抹茶拿鐵上除保留兩只貓貓還把在樹枝上添上綠葉🔅 抹茶紅豆麻糬貝果🔅 香橙朱古力酥
香港有不少人氣bakery shop

還把在樹枝上添上綠葉

🔅 抹茶紅豆麻糬貝果
🔅 香橙朱古力酥
2024-02-18 1754 瀏覽
Bougel 搬家了👏🏻由屯門華都搬咗去安定H.A.N.D.S地方大咗、室內外都多咗座位室外格調帶啲清新田園風🪴入面就輕輕帶點懷舊日式咖啡廳味道深綠梳化配上同色系餐牌非常有質感💚玻璃櫃一整排新鮮出爐麵包🍞款款都靚靚仔仔選擇困難呢~😍🔖 海鹽菠蘿酥🍍好喜歡呢隻酥餅嘅脆脆外層海鹽味道唔算太突出菠蘿餡料煮熔後亦保留口感👍🏻🔖 芋泥麻糬鬆餅麻糬嘛、真係對佢又愛又恨呢你有無食過好似擦子膠嘅麻糬甜品呢?😆呢度嘅麻糬做到半溶效果直情可以拉絲呢~高質👍🏻(好味到外賣再Encore咗返去 )🔖 紫薯Latte 💜 可以跟餐半價非常佛心棵櫻花樹畫得靚唔在講🌸樹下仲有對貓貓呢😻感謝店員妹妹嘅用心製作要讚吓店員妹妹Y👧🏻落單、沖煮飲品、上餐、收錢、包外賣一手包辦非常勤快談吐舉止都謙恭有禮、印象非常深刻💕完全係天花板示範程度老師次次都淨係加分俾暖男、今次例外!😛❣️小店實施緊新開張優惠、外賣買三送一、當然要執多幾件番去慢慢嘆🥳❣️ 圖片純屬示範圖室外座位只可用使用外賣器皿喔
Bougel 搬家了👏🏻
由屯門華都搬咗去安定H.A.N.D.S
地方大咗、室內外都多咗座位

室外格調帶啲清新田園風🪴

好喜歡呢隻酥餅嘅脆脆外層
海鹽味道唔算太突出
菠蘿餡料煮熔後亦保留口感👍🏻

🔖 芋泥麻糬鬆餅
麻糬嘛、真係對佢又愛又恨呢
你有無食過好似擦子膠嘅麻糬甜品呢?😆
呢度嘅麻糬做到半溶效果
直情可以拉絲呢~高質👍🏻
(好味到外賣再Encore咗返去 )

🔖 紫薯Latte 💜
可以跟餐半價非常佛心
棵櫻花樹畫得靚唔在講🌸
樹下仲有對貓貓呢😻
感謝店員妹妹嘅用心製作

要讚吓店員妹妹Y👧🏻
落單、沖煮飲品、上餐、收錢、包外賣一手包辦非常勤快
談吐舉止都謙恭有禮、印象非常深刻💕
完全係天花板示範程度
老師次次都淨係加分俾暖男、今次例外!😛

❣️ 圖片純屬示範圖
室外座位只可用使用外賣器皿喔