2023-03-10 48 瀏覽
紅磚風格、落地玻璃Cafe~係輕鬆chatroom、chill day start up之選❣️Dutch Baby 荷蘭寶貝鬆餅,係美國人研發的烘烤麵團類甜品,口感係美式鬆餅+Yorkshire Pudding+泡芙 Mix 版~🥯主打人氣必點:Green Day Dutch Baby🥬7.5“ - 牛油果、菠菜、芝士、忌廉、大啡菇及薯仔唔好睇少呢個份量,佢係夠2個女仔食!full cover自家製sauce好yummy,creamy cheese搭配食材,飽肚而不膩,牛油果原件切上,新鮮好味無草青味🤩🥖吉列牛肉薯蓉條牛肉打碎攪拌薯仔,整條手指薯餅上碟,出奇的辣辣地,配醬料,香脆入味💕☕Mocha可以選熱度(Hot/Extra Hot),拉花紋吸晴,重重咖啡豆香濃味🫘🥧Dirty Tiramisu選擇After meal先上,慢慢品嚐,濃濃冧酒加creamy口感,味道剛好不膩,飯後的一點甜,推介圓滿呢一餐🥰

紅磚風格、落地玻璃Cafe~

🥯主打人氣必點:Green Day Dutch Baby🥬
7.5“ - 牛油果、菠菜、芝士、忌廉、大啡菇及薯仔
唔好睇少呢個份量,佢係夠2個女仔食!
飽肚而不膩,牛油果原件切上,新鮮好味無草青味🤩

🥖吉列牛肉薯蓉條
牛肉打碎攪拌薯仔,整條手指薯餅上碟,
出奇的辣辣地,配醬料,香脆入味💕

☕Mocha
可以選熱度(Hot/Extra Hot),拉花紋吸晴,
重重咖啡豆香濃味🫘

🥧Dirty Tiramisu
選擇After meal先上,慢慢品嚐,
濃濃冧酒加creamy口感,味道剛好不膩,
飯後的一點甜,推介圓滿呢一餐🥰
之前去旅行見過Dutch Baby Pancake,但無緣試到一直念念不忘😢 岩岩見香港有餐廳提供本地烘焙精品咖啡及罕有的荷蘭寶貝鬆餅(Dutch Baby Pancake)😍Boundless Coffee有2間分店,分別在大埔和荃灣。今次去咗荃灣City walk的店舖,Cafe設計以木質和綠色植物配搭,讓人感覺自然休閑,充滿小清新活力!🌿🥞🍳煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 Smoked Salmon Cavatappi w/ Alfredo sauce Dutch Baby($108) Homemade Dutch Baby Pancake系列 是大熱必試之選!鬆軟的荷蘭鬆餅底配上煙韌彈牙的忌廉通粉,啖啖三文魚和芝士點綴,十分creamy~6吋睇落細細份,但用料充份,非常飽足,味道絕對令你一試難忘!🍔 手工和牛漢堡配薯條 Boundless Wagyu burger with fries($123):全人手製作,Patty採用美國和牛漢堡,非常juicy。值得一讚餐廳vegetarian friendly,有素食漢堡提供(由甜蕃薯、鷹嘴豆和紅腰豆做patty、人手切成細絲的炸杏鮑

🍔 手工和牛漢堡配薯條
($123):全人手製作,Patty採用美國和牛漢堡,非常juicy。值得一讚餐廳vegetarian friendly,有素食漢堡提供(由甜蕃薯、鷹嘴豆和紅腰豆做patty、人手切成細絲的炸杏鮑菇) 素食者和朋友飯聚無難度👭

☕️意式濃縮咖啡 Espresso($32 ):
咖啡口感鮮明,入口感到甘醇而不苦澀

🍰焦糖芝士蛋糕 Caramel Cheesecake($53):
蛋糕質地厚實幼滑配上香脆合桃和焦糖味, 濃郁不甜腻😋

晚餐連服務費人均~Hkd$175(超值呢!)
📍BOUNDLESS by REACTION
-大埔汀角路15號地下C號舖
-荃灣楊屋道1號荃新天地一期地下G75A, G76C & D號舖
1點去到餐廳已經滿坐,好彩我地早到少少,等左2張枱大約10分鐘就有位,再晏d到應該就要排耐d。掃code自助落單,用餐時間90分鐘。每人最低消費一個正價產品。設加一服務費。煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅($108)第一次試荷蘭鬆餅。荷蘭鬆餅鬆軟,通粉口感唔錯,配埋忌廉汁好食。望落細份,但食埋鬆餅都幾飽肚。只係煙三文魚太細粒,食落存在感太低。(個人口味E:3.5/5分)香辣蝦鹹蛋黄忌廉扁意粉($103)開頭以為只有3隻蝦,原來意粉下面仲有1隻蝦,總共4隻蝦,正常質素,無雪味。食落有少少辣,配料有車厘茄、紅椒、青椒同少少鹹蛋黄碎。重口味既我表示鹹蛋黄味唔夠濃。成碟意粉有d膩,食剩三分一已經唔想食。可能揀煙肉溫泉蛋、大啡菇黑松露忌廉意粉會穏陣d。(個人口味S:3/5分)Hot Cappuccino Nutty($42)(個人口味E:3.5/5分)
掃code自助落單,用餐時間90分鐘。
每人最低消費一個正價產品。
設加一服務費。
煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅($108)
第一次試荷蘭鬆餅。
荷蘭鬆餅鬆軟,通粉口感唔錯,配埋忌廉汁好食。
望落細份,但食埋鬆餅都幾飽肚。
只係煙三文魚太細粒,食落存在感太低。
(個人口味E:3.5/5分)

香辣蝦鹹蛋黄忌廉扁意粉($103)
食落有少少辣,配料有車厘茄、紅椒、青椒同少少鹹蛋黄碎。
重口味既我表示鹹蛋黄味唔夠濃。
成碟意粉有d膩,食剩三分一已經唔想食。
可能揀煙肉溫泉蛋、大啡菇黑松露忌廉意粉會穏陣d。
(個人口味S:3/5分)

Hot Cappuccino Nutty($42)
(個人口味E:3.5/5分)
2023-01-25
10 分鐘 (堂食)
2023-02-11 96 瀏覽
之前發現荃新天地有間新開既cafe😍睇menu 有好得意既荷蘭pancake, 所以決定入去試下⭐️大啡菇黑松露忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅荷蘭鬆餅算薄身既質地,忌廉扭紋通粉好香濃,連埋鬆餅一齊食,忌廉既濃郁味道中和返,不過鬆餅底下面就油油地,食得多有點膩⭐️慢煮美國牛小排沙津牛小排高質👍口感軟熟, 呢個沙律可以中和返鬆餅嘅油膩
之前發現荃新天地有間新開既cafe😍

⭐️大啡菇黑松露忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅

⭐️慢煮美國牛小排沙津

牛小排高質👍口感軟熟, 呢個沙律可以中和返鬆餅嘅油膩
📍荃灣 𝚃𝚜𝚞𝚎𝚗 𝚆𝚊𝚗❝自然風Cafe!🌿流醬Tiramisu☕️通心粉Dutch Pancake🥞❞睇完某youtube channel介紹~比呢度既流醬tiramisu同通心粉dutch pancake荷蘭鬆餅吸引到🤩鹹款選擇好多 值得一試!🤤☕️𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 $58 (4/5)賣相贏晒✌🏻酒味超濃既tiramisu!😎Lady fingers軟綿濕潤😚如果再香濃mascarpone cheese味就perfect!🥞温泉蛋墨西哥辣肉醬扭紋通粉配荷蘭鬆餅 $88 (4.5/5)Dutch pancake軟熟重蛋香🍳配蕃茄肉醬同水煮蛋 點埋一齊食好正🍅通粉口感煙韌😋 🥞煙三文魚忌廉扭紋通配荷蘭鬆餅 $108 (4/5)呢款忌廉白汁就淡味d 配上洋蔥碎🧅同三文魚碎😙🦐香辣蝦鹹蛋黃忌廉扁意粉 $103 (3.5/5)鹹蛋黃味唔出🤔辣味都好輕微🫢主力黎食dutch pancake就ok我覺得😎꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂📍 BOUNDLESS by REACTION荃灣楊屋道1號荃新天地地下G75A-76C&D號舖/大埔汀角路15號地下C號舖🗺𝘐𝘯
📍荃灣 𝚃𝚜𝚞𝚎𝚗 𝚆𝚊𝚗

Dirty  Tiramisu

☕️𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 $58 (4/5)

煙三文魚忌廉扭紋通配荷蘭鬆餅

🥞煙三文魚忌廉扭紋通配荷蘭鬆餅 $108 (4/5)
呢款忌廉白汁就淡味d 配上洋蔥碎🧅同三文魚碎😙

香辣蝦鹹蛋黃忌廉扁意粉

🦐香辣蝦鹹蛋黃忌廉扁意粉 $103 (3.5/5)

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍 BOUNDLESS by REACTION
荃灣楊屋道1號荃新天地地下G75A-76C&D號舖/
大埔汀角路15號地下C號舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_荃灣 #joys_大埔

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式 #joys_甜品
  • Dirty Tiramisu
2023-01-30 111 瀏覽
假日下午5點幾近6點去食早午餐因為時間關係所以冇乜人,空間及聲量都十分舒服😌係朋友推薦黎食既cafe必食係通粉+荷蘭鬆餅🤍煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 $108第一次食荷蘭鬆餅🥞覺得好特別上面既通粉好好食🤤係我宜家一路打一路會回味既忌廉通粉煙三文魚係切碎混合在通粉中,可能因為熟左,所以吾係好食到佢既味道鬆餅配埋忌廉通粉一齊食OK,不過因為好滿(會山泥傾瀉)所以我食哂通粉先食鬆餅而鬆餅淨配餘下既汁,就冇乜味,好想加蜜糖🤥但係就反而食到鬆餅原有既味道,都吾錯喜歡佢鑄鐵鍋焗出嚟既鬆餅皮,咬落去入面係鬆軟的🤍Nutty Latte with Oat milk and Hazelnut $52聞落去好苦,但係飲落去OK其實我吾係飲開咖啡😝所以對於咖啡豆同味道冇乜研究🧐不過成杯都吾係好飲到Hazelnut 既味🤍墨西哥辣肉醬和牛漢堡配薯條 $118男友點既漢堡包,我食左中間夾層既燒菠蘿🍍,燒菠蘿係好食的而薯條都好脆,幾好係一間可以encore的店
假日下午5點幾近6點去食早午餐
因為時間關係所以冇乜人,空間及聲量都十分舒服😌
係朋友推薦黎食既cafe
必食係通粉+荷蘭鬆餅

🤍煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 $108
第一次食荷蘭鬆餅🥞覺得好特別
上面既通粉好好食🤤係我宜家一路打一路會回味既忌廉通粉
喜歡佢鑄鐵鍋焗出嚟既鬆餅皮,咬落去入面係鬆軟的

聞落去好苦,但係飲落去OK
其實我吾係飲開咖啡😝所以對於咖啡豆同味道冇乜研究🧐
不過成杯都吾係好飲到Hazelnut 既味

🤍墨西哥辣肉醬和牛漢堡配薯條 $118
男友點既漢堡包,我食左中間夾層既燒菠蘿🍍,燒菠蘿係好食的
而薯條都好脆,幾好

係一間可以encore的店
2023-01-26 105 瀏覽
Hello 大家好👋🏻!今日我同朋友嚟到位於荃灣嘅「Boundless by Reaction」嘆個靚Brunch 🥰。今次同大家分享一下佢哋嘅特色之作「荷蘭鬆餅」。 聽就聽過好耐,試就第一次😚, 係一個新鮮又開心嘅體驗。美食攻略:我今日點咗個「烤椰菜花配荷蘭鬆餅」, 用芝士烤椰菜花, 兩個極端嘅味道(一濃一清)併埋一齊,當然有強烈嘅化學作用啦😋。而「荷蘭鬆餅」有些蛋香味, 口感外乾內軟, 同椰菜花一齊食,唔會太膩而且好夾。「烤椰菜花配荷蘭鬆餅」@ $88我選擇咗凍美式咖啡襯我嘅餐點。 佢哋嘅咖啡都算唔錯😋。友人點咗「煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅」,芝士忌廉汁嘅通粉配上牛蒡乾, 味道好而且有咬口, 通粉比例適中,配埋「荷蘭鬆餅」十分滿足。「煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅」@ $108友人以熱燕麥奶Latte襯佢嘅餐點。 友人對呢杯Latte表示滿意。Oat Milk Latte $48 (轉燕麥奶+4)餐廳有加一服務費, 整體上食物同咖啡都唔錯。 如果未試過荷蘭鬆餅嘅朋友,可以一試😉。今餐合共$312。人均消費@ $156。美食指數:5🌝最高味道:🌝🌝🌝🌜🌚環境:🌝🌝🌝🌜🌚服務:🌝

美食攻略:

「烤椰菜花配荷蘭鬆餅」@ $88

我選擇咗凍美式咖啡襯我嘅餐點。 佢哋嘅咖啡都算唔錯😋。

「煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅」@ $108

Oat Milk Latte $48 (轉燕麥奶+4)

今餐合共$312。
人均消費@ $156。

美食指數:5🌝最高
味道:🌝🌝🌝🌜🌚
環境:🌝🌝🌝🌜🌚
服務:🌝🌝🌝🌜🌚
賣相:🌝🌝🌝🌜🌚
2023-01-26 97 瀏覽
⇉ ice cream & mixed berry dutch baby pancake 78好特別的荷蘭鬆餅!用熱鐵鍋奉上 為鬆餅保溫適合最近冷冷的天氣加上雪糕 莓果和清爽橙皮獨特的口感令人驚喜⇉ dirty tiramisu 58Mascarpone cheese好幼滑!芝士味也好濃郁伴隨著可可粉從頂部緩緩流下要是中間的蛋糕體能吸到更多咖啡相信會口味會更豐富⇉ honey ginger milk 52超暖身的蜂蜜薑奶微辛口感 讓身體很快暖起來⇉ cappucino 𓈒𓏸𓐍他們的burger series也很受歡迎呢!全人手製作的漢堡肉用上了美國和牛也有同樣是人手製作的素食漢堡可選擇雖然吃了甜品版本的dutch baby但鹹食版本也很吸引呢!店員也大推的香辣蝦鹹蛋黃忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 下次要在正餐時段回訪再試試

好特別的荷蘭鬆餅!
用熱鐵鍋奉上 為鬆餅保溫
適合最近冷冷的天氣
加上雪糕 莓果和清爽橙皮
獨特的口感令人驚喜

⇉ dirty tiramisu 58
Mascarpone cheese好幼滑!
芝士味也好濃郁

超暖身的蜂蜜薑奶
微辛口感 讓身體很快暖起來

⇉ cappucino

𓈒𓏸𓐍

他們的burger series也很受歡迎呢!
全人手製作的漢堡肉用上了美國和牛
也有同樣是人手製作的素食漢堡可選擇

雖然吃了甜品版本的dutch baby
但鹹食版本也很吸引呢!
2023-01-25 166 瀏覽
新年期間,好好彩泊到車,嚟 Boundless 食晚餐沙律,好大份,沙律菜牛油果非常新鮮,烤過的南瓜和粟米非常美味,$98 的價錢絕對是物有所值叫咗一份豬肋骨,稍嫌不夠嫩滑,不過醬汁調校得好好味,豬肋骨下面有燒菠蘿,又甜又多汁,亦有沙律菜相伴叫咗一份雙層牛肉漢堡,漢堡入邊有好多配菜,麵包都有烘過,非常用心做,一路食個漢堡啲汁一路流出嚟非常美味,薯條都係即炸非常脆Tiramisu 絕對係一流,非常之Creamy,如果酒味可以再重一點會更加好食咖啡味道同拉花令人滿意
新年期間,好好彩泊到車,嚟 Boundless 食晚餐

叫咗一份雙層牛肉漢堡,漢堡入邊有好多配菜

咖啡味道同拉花令人滿意
2023-01-24
  • Dirty Tiramisu
𓈃 𓈃自從 Boundless 大埔店開幕首日到訪後,都沒有機會再訪,畢竟大埔離我太遠。早前 Boundless終於在荃灣開分店,選址 City Walk 非常方便。現在掛念他們的 Dutch Baby 都可以隨時去吃。𓆩 All Day Dutch Baby $123Dutch Baby 是 Boundless 的 Signature,必點推介!熱辣辣的鍋子盛載柔軟有蛋香的 Dutch Baby,上面放上 All Day Breakfast 的豬肉腸、煙肉、大啡菇、火箭菜等配料。非常豐富!一次過滿足吃 ADB 和 Dutch Baby 兩個願望。𓆩 煙肉温泉蛋忌廉扁意粉 $78煙肉温泉蛋忌廉扁意粉醬汁非常 Creamy,鹹香的煙肉和彈牙的意粉,絕對令人一口接着一口。𓆩 吉列牛肉薯蓉條 $63吉列牛肉薯蓉條是辣辣的,但真的非常惹味!飽足感很夠,和朋友share剛剛好。𓆩 Flat White $42Reaction出品的咖啡,質素不用懷疑了吧?𓆩 Honey Ginger Milk $52這杯是冬季限定。甜甜的薑味鮮奶,喝一口暖入心。𓇾 𓇾

𓈃 𓈃

𓆩 All Day Dutch Baby $123

𓆩 煙肉温泉蛋忌廉扁意粉 $78

煙肉温泉蛋忌廉扁意粉

𓆩 吉列牛肉薯蓉條 $63

𓆩 Flat White $42
Reaction出品的咖啡,質素不用懷疑了吧?

𓆩 Honey Ginger Milk $52
這杯是冬季限定。甜甜的薑味鮮奶,喝一口暖入心。

𓇾 𓇾

吉列牛肉薯蓉條
Honey  ginger  milk  +  Flat  white
Honey Ginger Milk
2023-01-11
5 分鐘 (堂食)
煙肉温泉蛋忌廉扁意粉
吉列牛肉薯蓉條
Honey Ginger Milk
  • All Day Dutch Baby
2023-01-14 149 瀏覽
BOUNDLESS by REACTION這家cafe專門吃荷蘭鬆餅(Dutch baby pancake)🥞點了兩款來試試🤩✨溫泉蛋墨西哥辣肉醬扭紋通粉配荷蘭鬆餅 $88✨All Day Dutch Baby $123鬆餅裡面鋪滿了蛋皮,吃下去甜甜的但老實說,個人覺得不太好吃,感覺很膩,總覺得如果有點鹹味會更好吃🫣所以食物方面只給了三星😖這款鬆餅對我來說試一次就夠了,下次不用回頭再吃😅鬆餅上的配料則是不錯😳蛋切開來仍是流心的😍另一款則是把整個all day breakfast放在鬆餅上面,有紐倫堡腸、煙肉🥓、大啡菇等,有點鹹香味更好吃😋那香腸咬下去還會噴汁🤣配料下還鋪滿了黑松露炒蛋,份量超多,但可惜跟鬆餅裡的蛋一樣沒甚麼味道😢地址:荃灣楊屋道1號荃新天地地下G75A-76C&D號舖
BOUNDLESS by REACTION

點了兩款來試試🤩

✨溫泉蛋墨西哥辣肉醬扭紋通粉配荷蘭鬆餅 $88
✨All Day Dutch Baby $123

鬆餅裡面鋪滿了蛋皮,吃下去甜甜的
這款鬆餅對我來說試一次就夠了,下次不用回頭再吃😅

鬆餅上的配料則是不錯😳

All  Day  Dutch  Baby

地址:
荃灣楊屋道1號荃新天地地下G75A-76C&D號舖

2023-01-13 83 瀏覽
環境:甫入門口已聞到好香濃咖啡味,室內簡約優雅,角落點綴不同花花草草,帶輕鬆優閒感.🔸All day Dutch BabyDutch Baby設計好似一個兜,上面可以裝甜品或者裝咸食,味道鬆軟香脆輕盈,口感都幾特別的。 我今次同朋友叫左all day Breakfast嘅餡料,餡料超級澎湃,特別鐘意底層炒蛋,口感香滑且蛋汁滲落鬆餅,增添濕潤口感.🔸炸薯條配黑松露蛋黃醬&煙辣椒蛋黃醬薯條外脆內軟重薯味,份量好足,睇餐牌以為只跟咗黑松露蛋黃醬同煙辣椒蛋黃醬,但原來令條薯條仲有芝士係面,好香口惹味
🔸All day Dutch Baby
Dutch Baby
🔸炸薯條配黑松露蛋黃醬&煙辣椒蛋黃醬
2023-01-12 60 瀏覽
第二次黎呢間店舖喇,第一次食已經覺得好味道!今次一樣好味道吖!今次選擇荷蘭鬆餅,第一次試,鬆餅唔喊又唔甜,味道剛剛好,少少煙韌但又鬆軟嘅質感伴碟有藜麥羽衣甘藍味道唔錯吖,炒蛋好香咖啡我選擇左Fruity味嘅Americano, 好岩我口味吖!呢份早餐嘅份量對女仔黎講真係啱啱好,唔會太飽環境舒適,唔會陰陰沉沉,光線充足,仲播放住輕鬆嘅音樂,坐得舒服,令人放鬆享受。服務員態度親切友善,仲走黎問我啱唔啱食添
第二次黎呢間店舖喇,第一次食已經覺得好味道!
伴碟有藜麥羽衣甘藍味道唔錯吖,炒蛋好香

呢份早餐嘅份量對女仔黎講真係啱啱好,唔會太飽

煙三文魚炒蛋,迷你荷蘭鬆餅
Americano
2023-01-12
$84 (早餐)
煙三文魚炒蛋,迷你荷蘭鬆餅
Americano
2023-01-09 133 瀏覽
Bookmark左呢間一段時間,一直好想嚟食荷蘭鬆餅,終於喺新年前食到lu🤩我知大埔係兩層純白色自然風格調,仲係pet friendly, 但對我嚟講有d 遠,今次嚟到荃灣分店,環境幾小清新feel, 坐得舒服,傾下計食下野幾relax~熱門嘅唔少得Dutch Baby Pancake同本地烘焙精品咖啡,仲有和左美國和牛製成的嘅和牛漢堡,素食burger都係推介,由甜蕃薯、鷹嘴豆和紅腰豆做patty、加上人手切成細絲的炸杏鮑菇,應該幾滋味,不過今次食唔到咁多,叫左個荷蘭鬆餅同d小食已經飽飽😜✨煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 - 喺香港好少見到荷蘭鬆餅,本身掙扎緊叫唔叫新出嘅香辣蝦鹹蛋黃忌廉扭紋通粉好,最後都係俾煙三文魚吸引左😂一上枱已經好吸睛,扭紋通粉軟硬剛好,好有口感,加上忌廉汁濃郁,creamy得嚟好入味,配埋煙三文魚碎鮮味十足!鬆餅底幾香蛋味,帶點煙韌😋✨吉列免治牛肉薯蓉條 - 脆得嚟好鬆軟,有d 似食緊可樂餅嘅feel😂配碟嘅牛油果醬mix左辣椒蛋黃醬,辣得幾過癮!✨韓式炸雞配自家製泡菜 - 泡菜整得幾惹味又爽口,炸雞大大塊,肉質幾嫩,微辣又夠風味🤤✨Dirty Tiramis

煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅

韓式炸雞配自家製泡菜

✨Dirty Tiramisu - 有別於平時嘅Tiramisu, 面頭有層奶蓋,加埋咖啡粉,效果有d次lava咁幾動感🤩 質感幾thick, 芝士味香濃,好特別!
Dirty Tiramisu

✨Mocha - 用左Single Origin Chocolate整,飲到朱古力味好 香醇,咖啡味甘香,飲完好滿足😸
Mocha

而家消費滿指定金額,餐廳仲會免費贈送咖啡豆耳朵嘅金色小兔新年利是封一套🐇

煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅
韓式炸雞配自家製泡菜
Mocha
2023-01-03 68 瀏覽
今日嚟咗一間荃灣Cafe ☕️Boundless by Reaction,店入面嘅裝修好靚,位置好闊落,主打休閑風格,店員好好禮貌🥰煙肉温泉蛋忌廉扭紋通粉 配荷蘭鬆餅招牌荷蘭鬆餅賣相吸引,餡料豐盛,鐵板上熱辣辣,忌廉味濃郁,每粒通粉都好入味,而荷蘭鬆餅鬆軟微甜,味道唔錯BOUNDLESS 和牛漢堡 配薯條和牛漢堡肉質鬆化得嚟保持到彈牙嘅口感,而和牛肉汁豐富,牛味濃郁,其他配料味道都唔差,蕃茄和蔬菜都十分新鮮,加咗啲已調味嘅洋蔥粒食落好爽脆,令漢堡味道昇華,可是薯條份量略少,不過都炸得好香脆Mocha (Single Origin Chocolate)呢杯mocha真係超級推薦🤍,飲到好香嘅堅果香味🌰而朱古力唔會太苦,飲落都幾有層次,有平衡感🤪🤎Dirty Tiramisu比Tiramisu嘅造型吸引🤤好打卡able~髒髒提拉米蘇的立方體外形可愛吸睛!入口濕潤軟綿,帶濃郁咖啡酒香,甜度適中。🔥加上意大利芝士,所以質感軟滑🥹十分值得一試~個咖啡粉同酒味都平衡得幾好,唔會互相搶風頭。

煙肉温泉蛋忌廉扭紋通粉 配荷蘭鬆餅

BOUNDLESS 和牛漢堡 配薯條