2天前 0 瀏覽
絕對係近期最多香港人打卡嘅cafe之一📸主打賣麵包蛋糕但都會有啲期間限定產品蛋撻 件裝蛋糕 鹹食貝果 創新菠蘿包同埋飲品都會有隔離都有少量座位可供堂食🍴🍓新年士多啤梨Jellycat大福蛋糕 $88一個pro max版嘅大福!!糯米皮軟糯有微微嚼勁 濕潤度都好夠 唔會話食到一口粉咁~入面包住蛋糕 忌廉同埋士多啤梨果醬最吸睛就當然係佢可愛嘅外表啦 有個Jellycat笑臉唯一缺點就真係比較貴~~但同朋友影下相都可以嘅🤭🤭🍵士多啤梨抹茶芝士撻 $42呢款雖然唔係jellycat主題但都毫不遜色😉結構係抹茶芝士撻上面堆咗座士多啤梨山撻皮鬆化香脆唔油膩 芝士奶香配搭抹茶微微帶苦嘅味道平衡得啱啱好😉
絕對係近期最多香港人打卡嘅cafe之一📸
主打賣麵包蛋糕但都會有啲期間限定產品
蛋撻 件裝蛋糕 鹹食貝果 創新菠蘿包同埋飲品都會有
隔離都有少量座位可供堂食🍴
新年士多啤梨Jellycat大福蛋糕
🍓新年士多啤梨Jellycat大福蛋糕 $88
一個pro max版嘅大福!!
糯米皮軟糯有微微嚼勁 濕潤度都好夠 唔會話食到一口粉咁~
入面包住蛋糕 忌廉同埋士多啤梨果醬

午餐
新年士多啤梨Jellycat大福蛋糕
  • 士多啤梨抹茶芝士撻
2025-01-04 0 瀏覽
這家麵包店真是一個夢幻的地方,特別是他們的麵包,讓人驚艷不已。每一款麵包都像是一件藝術品,造型可愛得令人心動,像小動物、花朵和卡通角色,讓人一看到就想要拍照留念。這些麵包不僅外觀吸引,味道也相當美味,外皮酥脆,內部柔軟,口感極佳。店內的氛圍也非常溫馨,裝潢充滿了童趣,讓人感到輕鬆愉悅。店員熱情友好,總是樂於推薦他們的招牌產品。我特別喜歡他們的巧克力麵包,搭配香濃的巧克力餡,真的太好吃了!每次來這裡,都能感受到滿滿的幸福,無論是自己享用還是送給朋友,都是絕佳的選擇。如果你喜歡可愛的甜點,這家麵包店絕對不容錯過!

2025-01-04
2025-01-03 0 瀏覽
最近很火的一間麵包店其實太子店都開左好耐但最近新開既油麻地店新推出左多款Jellycat麵包、蛋糕、大福等所以吸引左好多粉絲黎打卡🫶🏻-當然我地都係為左可愛而黎😝好彩早左黎到 遲啲到已經要排隊🫢同朋友叫左兩個可愛既大福賣相真係好得意一個係柚子味 另一個係伯爵茶味整體都是以可愛為主裡面係cream、蛋糕、生果 味道還可以😛然後再叫左抹茶latte都係用Jellycat杯子裝住🍵賣相得意 抹茶味濃
最近很火的一間麵包店
其實太子店都開左好耐
但最近新開既油麻地店新推出左
多款Jellycat麵包、蛋糕、大福等
所以吸引左好多粉絲黎打卡🫶🏻
當然我地都係為左可愛而黎😝
好彩早左黎到 遲啲到已經要排隊🫢
同朋友叫左兩個可愛既大福
賣相真係好得意
一個係柚子味 另一個係伯爵茶味
整體都是以可愛為主
裡面係cream、蛋糕、生果 味道還可以😛
然後再叫左抹茶latte
都係用Jellycat杯子裝住🍵賣相得意 抹茶味濃
2024-12-30 886 瀏覽
Bookmark左好耐,一直想搵機會嚟搵Jellycat,今日終於出開呢頭幫條眉補色,搞掂即刻過嚟地點非常方便,油麻地地鐵站出嚟行兩步就到嚟到咁岩有枱唔使等麵包店細細,放滿Jellycat 公仔同Jellycat 造型嘅麵包,勁cute!Jellycat 栗子麵包Jellycat 開心果波波日式麵包開心果scone 熱Latte 座位較密集比較迫,食物亦沒有多大驚喜,主要食個可愛同個氣氛~

地點非常方便,油麻地地鐵站出嚟行兩步就到
嚟到咁岩有枱唔使等

Jellycat 栗子麵包

Jellycat 開心果波波日式麵包

開心果scone

熱Latte

2024-12-28 773 瀏覽
最近喺社交平台不停見到貌似Jelly Cat的麵包。終於抽到時間喺返工前去試吓。位置離地鐵站不算遠。 店舖唔算話好大入面設有幾個座位擺放咗好多好可愛嘅Jelly CAT咕𠱸。 中午12點嚟已經坐爆曬,如果一心嚟打卡嘅話一定要早啲到啦。 其實依間賣類似Jellycat的麵包已經早喺一年前左右已經推出,但當年嘅款式唔算多相對亦都冇近期咁受歡迎。大概因為最近見到Jelly CAT大熱,所以就推出返做出咗好多新款。 除咗之前已經有買嘅🥯 ,仲有大福蛋糕(大概$70幾) 、栗子蛋糕等。最後買咗栗子蛋糕($34) 。賣相每隻都有一點點不一樣的。最後我選擇咗一隻比較官四隻同圓轆轆嘅一隻 好可愛😍 因為係聖誕節版本,所以仲有一個小小的聖誕帽😆😆味道方面,栗子餡幾多,同埋比想像中冇咁甜👍 個人認為下次可以試吓楊枝甘露同綠茶茶口味店舖入面仲有一啲類似Jellycat嘅小公仔同埋杯具🤣🤣

栗子口味

店舖入面仲有一啲類似Jellycat嘅小公仔同埋杯具🤣🤣

外賣自取
栗子口味
2024-12-27 526 瀏覽
終於來到這裏打卡了。Jellycat麵包好可愛,楊枝甘露同開心果麵包嘅餡好好食果茶亦都好香好好飲環境舒適,好適合同朋友嚟chill下。週一至週五上晝時間人流較少,不用排隊可以選擇這些時間嚟到店舖飲杯咖啡食個麵包。

2024-12-25 444 瀏覽
朱古力咖啡蛋糕甜味苦味balance得唔錯,柚子大福造型非常可愛,好啱jellycat嘅粉絲到訪,外皮煙韌。店員老闆服務態度好好,認真嘅服務態度好加分👍🏻👍🏻👍🏻
2024-12-25 403 瀏覽
12月25號聖誕節嚟到+呀做Bread麵包店。點左一個吞拿魚Beagle同埋一杯水果茶。店裏面装修明量。麵包煙靭口感。吞拿魚口味啱啱好。入邊有位置可以坐喺度慢慢食。水果茶水果豐富。有機會可以再嚟。見到入邊仲有菠蘿包或者有蛋糕。店員有禮殷勤。第一次幫襯感覺性價比都OK麵包仲有加熱服務。
2024-12-24 572 瀏覽
去開太子或朗豪坊都有買呢間麵包,特別喜歡 bagel和小方。今日專登去油麻地買聖誕包。新 cafe 距離油麻地地鐵站b出口好近,位置十分方便。地方頗為淺窄,我下午一點去到已滿座,便純粹買麵包。店內有自助夾麵包,又有堂食區,都真係幾窄,希望遲啲有機會擴充鋪位。包點係正嘅,仲有好多 jellycat 公仔,氣氛滿滿。不過原來張印仔卡呢間無得蓋印,職員見到張蓋印卡完全唔知咩事咁,我問你哋唔同公司的?佢哋又話未開系統。蓋個印咋喎。之後有職員好好心幫我問,問完都話無,話只係太子店有得印。感覺 loyalty programme做得有點亂和少,希望能改善並更有系統。

2024-12-24
5 分鐘 (外賣自取)
  • Jellycat系列
2024-12-20 767 瀏覽
昨天約友人到訪此新店下午茶,樓底高設計簡約,色調柔和,座位較密集不多,需要在外輪候,店員友善,自助式散叫送餐,沒有套餐😂。💥藍莓芝士蛋糕💥~上層是藍莓mouse,下層是巴斯克芝士,整體不太甜。💥開心果scone💥~賣相吸引,中間是開心果粒和cream,scone口感鬆化👍。💥Long Black 💥(😄本是Americano要求轉)~盛杯甚可愛,咖啡少微酸,口感清淡。整體予人舒服放鬆氛圍,食物沒甚驚喜。😄

💥藍莓芝士蛋糕💥
~上層是藍莓mouse,下層是巴斯克芝士,整體不太甜。

💥開心果scone💥

~盛杯甚可愛,咖啡少微酸,口感清淡。

整體予人舒服放鬆氛圍,食物沒甚驚喜。😄

2024-12-19
10 分鐘 (堂食)
2024-12-14 999 瀏覽
油麻地B2出口直行一分鐘就到 環境好靚 採光好好 坐得好舒服 周圍有好多jellycat 公仔可以打卡 仲帶埋私家袋一齊影 蛋糕好好食 價錢合理 仲有聖誕節日限定蛋糕 充滿聖誕氣氛
2024-12-14 1000 瀏覽
環境好靚 彩光好好呢度好容易搵,就喺地鐵站隔離一行就到見到好多蛋糕都好想食,最後揀咗開心果杯估唔到開心果杯好好食 下次會想再嚟食其他蛋糕好靚 可惜開心果嗰個賣晒原來咖啡味蛋糕都幾好食 推介推介
環境好靚 彩光好好
呢度好容易搵,就喺地鐵站隔離一行就到
見到好多蛋糕都好想食,最後揀咗開心果杯
估唔到開心果杯好好食 下次會想再嚟食
其他蛋糕好靚 可惜開心果嗰個賣晒
原來咖啡味蛋糕都幾好食 推介推介
2024-12-14 919 瀏覽
佢哋嘅Jellycat麵包真係得意到唔捨得食!😍 無論係做小食定影靚相都一流,絕對係打卡必備!另外,佢哋嘅Bagels真係唔可以錯過~煙韌又有嚼勁,口感同味道都好出色!🥯全部麵包都係用心手工製作,健康又無添加劑,岩晒注重味道同品質嘅朋友!