2023-09-13 459 瀏覽
今日同朋友試下尼泊爾菜;叫咗三碟食物味道唔錯;又有豬肉餃子Mo Mo Pork steam;Chicken Set Khana雞肉套餐;Plain Lassi乳酪飲品;Panipuri好好味酸酸地可一試;主要食材薯仔好

Chicken Set Khana

• Plain Lassi
今次外籍嘅朋友帶咗我黎食呢間尼泊爾餐廳😝返到去上網睇返MM啲片先知道,原來佢係由21位啹喀兵開的,如果想知道嘅詳情都可以睇吓條片🥳Momo Chicken Chili $60 本身以為勁辣🥲見到佢包裹煮餃子嘅紅色汁都嚇咗一下 好彩原來佢只係有非常輕微嘅辣味,最吸引之處係個汁係酸酸甜甜,Momo係尼泊爾餃子嘅稱呼,而Momo入邊嘅雞肉餡亦都非常Juicy,裏面更加有洋蔥做餡料😋非常惹味Panipuri $45個人第二推係依個特色小食,佢係有一個脆波波入面填入薯蓉,一開始好抗拒倒佢提供啲汁落去,所以第一個panipuri 我係冇點倒汁食的,食得出裏面有唔少嘅扁豆味同埋洋蔥味,後尾第二個就試咗到啲汁落去,佢係有少少酸酸辣辣,冇諗過原來同啲薯蓉咁夾,相比起第一個嘅食法,呢個食法更加相配😗👍Chatpate $50依一款係一個媽咪麵炒飯 聽聞尼泊爾人屋企有乜就會放啲乜落去做配料😂今次我哋食嘅依個佢加咗青瓜,鷹嘴豆,Wasabi青豆,同埋一啲唔係咁清楚係咩嘅東東(脆卜卜嘅小食)整體來講,個感覺幾新鮮😽幾正,但係就係有少少辣❤️‍🔥Banana Lassi $35依個香蕉奶昔嘅感覺好清新好好新鮮 😍個

Momo Chicken Chili $60

Panipuri $45

Chatpate $50

Banana Lassi $35
依個香蕉奶昔嘅感覺好清新好好新鮮 😍個感覺係直接將幾條蕉擺咗入去個奶到打,好似無添加香精咁👍

Mango Lassi $35
依個芒果奶昔嘅芒果味雖然冇街外咁濃郁,但係個感覺都好似個香蕉奶昔咁樣,好新鮮💕

老老實實,個人覺得依間尼泊爾餐廳性價比極高,每一碟嘅份量都超級足夠,兩個人去食基本上叫兩個餸已經夠晒數👍性價比極高😍再加上佢嘅裝修非常有特色,有勁多啹喀兵嘅元素係入邊

📍 British Gurkha Club and Restaurant
推薦:💛💛💛💛🤍

#hkfoodie #hkfood #hkblog #likeforlikes