2022-02-12
其實你知唔知你店鋪的名字出現重大問題?寧可清脆利落,也不復雜到在#openrice 難以locate, 只能說溜冰場隔離間餐廳,連名都叫唔出,約朋友時要提供個餐廳名字給朋友都充滿難度!#雞扒炒蛋多士 #cafe latte集中講食物質素。往常遇到早餐有雞扒的我會避而不選,雞扒求其煎到兩面有顏色就送上枱,我明白師傅一開檔趕頭趕命踢晒腳,與其難以接受,就不要迫自己張就。#&btR的 #雞扒炒蛋多士係我極度讚賞的。雞扒用燙熱的壓版壓至兩邊微微燻黑,皮脆肉仍然嫩滑。多士以同一方式處理,有人會覺得多士過脆,我覺得沒有問題,多士唔脆不配叫多士。配上一粒丁方牛油,再吃一口滑滑炒蛋,最後呷一口濃淡得而的latte, 一個醒晨的早餐本該如此。
#雞扒炒蛋多士
#cafe latte