(非會員)
2007-08-17 14 瀏覽
呢間野d食物絕對唔稱得上好味,不過近公司方便,所以都經常買早餐。幫襯左3年,終於忍唔住要話下呢間野。我無論去邊度買腸粉都會叫人俾多d醬,鐘意濃味d之餘,我又真係食得晒,唔會淨d醬o係底。連續幾次預早叫定佢落多d醬佢都只係俾果幾滴,唔知係米香港d野貴晒連醬都唔捨得落多d俾我!我見咁少,講多次「多醬丫唔該」,那女子啤一啤我,加多一滴麻醬。呢個時候我已經好氣頂,再說「多d甜醬丫,唔該」,佢完全啤行我羅。咁究竟我食腸粉鐘意食醬得唔得呢?我前前後後將我需要多f醬既要求講左3次羅!呢間野,想投訴都唔知搵邊個,唔係第一次喇嘛!d野食野飲想濃d唔得,過往多甜多奶通通唔俾,今次輪到多醬…

2007-08-06 14 瀏覽
路過修頓, 見這小店買台式飲料,於是叫了咖啡點子,想不到平凡小店比專門店e.g 仙x林更好味道,凍咖啡的味濃而不太甜,點子好un, 平靚正~
路過修頓, 見這小店買台式飲料,
於是叫了咖啡點子,
想不到平凡小店比專門店e.g 仙x林更好味道,
凍咖啡的味濃而不太甜,
點子好un, 平靚正~
2007-07-26 3 瀏覽
I’ve tried Noodle Green last few days, these two shops were in the same group http://www.openrice.com/big5/sr2.htm?shopid=18836, now tried the drinks on here. There were drinks and sandwiches here, a great selection for breakfast or afternoon tea. I choose a glass of Peppermint Green Tea with Matcha Agar : very menthol, not too much taste of Matcha, makes my throat feel comfortable. My colleague drink Green milk Pearl Tea, delicious also.
2007-04-17 14 瀏覽
近來開始走出軒尼詩道一帶搵野食,今日又黎到bubble green,午飯時候,圍住好多人,想食得light點,揀左客香芒蟹柳青瓜沙律三文治,果然無揀錯!芒果唔係話太多,但係份量足夠,剛剛好,而且唔會酸;一條條既蟹柳同青瓜都比較多,撈埋沙律醬,好易入口,而沙律醬份量唔會過多,令人食到漏晒果種,所以我覺得佢份量控制恰到好處,食完我覺得好清新。呢度更好既係,可以揀麥包,很健康呢!
呢度更好既係,可以揀麥包,很健康呢!
2007-04-14 2 瀏覽
今日很趕的由灣仔去大窩口做野,冇時間食飯,唯有係度買個飛碟吧..吞拿魚和芝士配合得不錯.不過十三蚊唔平喎..本身想試下個煎三文治但怕熱氣冇試..
傍晚的視象會議,吃著祕書為我們預備的下午茶點。雖為傍晚六時,吃的可是一些簡餐,如:各式港式三明治、台式厚吐司、以及台式飲品。我選了「奶酥厚吐司」配「柚子紅茶」:奶酥香甜,柚子紅茶略嫌甜了些。鄰座的師妹點了「火腿蛋沙律三明治」配「珍珠奶茶」:火腿蛋沙律醬料幾香口,口感尚算清爽,不會太油膩。她說,以台式茶飲而言,這杯珍珠奶茶亦偏甜,但奶跟茶的比例算OK。下午茶(餐吐司/三明治配飲品),只消十三塊錢而已;單點飲品亦不過八塊錢。以台式簡餐而言,相當經濟便宜。唯小店關係,要等四十五分鐘以上,才收到外賣。
傍晚的視象會議,吃著祕書為我們預備的下午茶點。
唯小店關係,要等四十五分鐘以上,才收到外賣。
2004-12-11 0 瀏覽
我最喜歡Bubble Green o既早餐,$10有三文治及一杯熱飲,我最喜歡「蕃茄碎蛋沙律三文治」,仲可以選擇麥包添!
2004-09-20 21 瀏覽
近來出左一味同佢間鋪一樣名既飲品,佢係密瓜唔知溝乜.特價五蚊,試下.不過好唔踮,淡, 係淡而無味個種淡.想像唔到既話就諗好似係d水加少少密瓜味.
近來出左一味同佢間鋪一樣名既飲品,佢係密瓜唔知溝乜.
特價五蚊,試下.
不過好唔踮,淡, 係淡而無味個種淡.
想像唔到既話就諗好似係d水加少少密瓜味.
2004-07-12 1 瀏覽
可能是新開張的關係,珍珠奶茶只售$5(原價錢8),但欠缺茶味,希望日後能改善之。而幾位年輕的服務員之待客態度就不錯。
2004-07-07 3 瀏覽
昨日又去試見到有樣野叫點子唔知係乜所以試下個樣幾得意,綠色,口感幾似大菜糕.
昨日又去試
見到有樣野叫點子
唔知係乜所以試下
個樣幾得意,綠色,口感幾似大菜糕.
2004-07-05 3 瀏覽
今日見佢新開張,珍珠奶茶特價五元(原價八元),味道都唔錯.
今日見佢新開張,珍珠奶茶特價五元(原價八元),味道都唔錯.