2024-01-26 82 瀏覽
放工同朋友睇戲,戲院側邊有呢間餐廳就入去試下,點知原來呢間啲Burger咁好味!櫃檯落完單搵位坐低,職員做好執齊個餐就會響部機可以去拎,個餐等咗10分鐘就有,啱晒趕時間睇戲嘅我哋。🔷Super Mac $112雙層芝士安格斯牛肉漢堡&酸青瓜拎上手已感覺好重手,原來入面2塊牛肉漢堡好多汁可以用Juicy來形容。我好怕牛肉漢堡入邊啲牛肉好生,有啲餐廳會整做得五成熟。但呢個漢堡係全熟,而且保留到好多肉汁,而且牛味好濃。🔷Chicken Maxicana $85牛油果醬雞扒漢堡雞扒大塊好厚肉,而且亂肉好嫩滑多汁,配上牛油果醬同酸忌廉醬汁超好味。🔷Milkshake set with chips +$62漢堡套餐點少得薯條。薯條炸得香脆配上酸忌廉牛油果醬簡直係最夾嘅組合。🔷Add on Chicken Wings 3pcs +$36叫幾隻雞翼試吓,好香脆,粉漿唔厚。❤️Strawberry Milkshake $54Signature 之一,唔會好甜,好好飲。❤️PB Banana Choco (套餐+$10)花生醬香蕉朱古力,聽落配搭好怪,點知飲落去係超級好飲!入邊食得出一嚿嚿香蕉,唔係香精味道。

🔷Super Mac $112
雙層芝士安格斯牛肉漢堡&酸青瓜

🔷Chicken Maxicana $85
牛油果醬雞扒漢堡

漢堡套餐點少得薯條。
薯條炸得香脆配上酸忌廉牛油果醬簡直係最夾嘅組合。

叫幾隻雞翼試吓,好香脆,粉漿唔厚。

❤️Strawberry Milkshake $54
Signature 之一,唔會好甜,好好飲。

❤️PB Banana Choco (套餐+$10)
花生醬香蕉朱古力,聽落配搭好怪,點知飲落去係超級好飲!入邊食得出一嚿嚿香蕉,唔係香精味道。必點!

呢間絕對係將軍澳最高質嘅漢堡包店!👍🏻
以後睇戲都會想來食漢堡🤭🤭

2024-01-24
2024-01-24 240 瀏覽
將軍澳Popcorn商場Star Cinema旁的Burger Republic,店子不大,但都有十多個座位,可以堂食或外賣。Burger Republic顧名思義以漢堡包為主打,款式不少,但第一次嘗試還是選推介款式。漢堡包可以加錢轉薯條/沙律和奶昔/汽水套餐。蘑菇洋蔥芝士漢堡 蘑菇洋蔥芝士漢堡屬經典配搭,蘑菇與洋蔥均炒過帶出甜味,漢堡扒鬆軟有肉汁,漢堡包美美的圓拱形,微微煎過,外脆內軟。薯條加了酸忌廉牛油果醬,既惹味口感亦較清新。朱古力香蕉奶昔非常濃杰,可以嚐到濃濃的雪糕與牛奶味,就算走忌廉亦不影響其香滑感。牛油果醬雞扒漢堡 雞扒非常嫩滑,與香軟牛油果醬很配,與蘑菇洋蔥芝士漢堡一樣,包身同樣可口。沙律菜經過調味,清酸爽脆。士多啤梨奶昔同樣濃杰香滑,帶士多啤梨清新水果味。

蘑菇洋蔥芝士漢堡

薯條加了酸忌廉牛油果醬,既惹味口感亦較清新。

牛油果醬雞扒漢堡

沙律菜經過調味,清酸爽脆。
士多啤梨奶昔同樣濃杰香滑,帶士多啤梨清新水果味。
2024-01-22
2024-01-23 24 瀏覽
The meal included an excellent variety of dishes. The appetisers were juicy chicken wings cooked in a dry, well-seasoned coating that complimented the succulent sweetness of the chicken beautifully. The buffalo sauce had an intense but not overwhelming flavour, with just the right amount of spiciness. The fish bites were deep fried to perfection with a mild fish flavour, delicate breadcrumbs and no trace of greasiness. The tartare sauce was very well balanced with an excellent blend of creaminess and tartness. The burger was perfectly cooked and very juicy with a generous amount of cheese and bacon. The bacon was crispy, contrasting nicely with a soft bun that was not soggy despite the tomato. The chips were great, cut somewhat thicker than a typical French fry and so having a rich flavour and a lovely texture, with a firm outside and a soft and fluffy middle, which the dipping sauces complimented very well. The highlight was the milkshake, which combined many flavours, all of which could be tasted with each mouthful, the flavour of chocolate, vanilla, cream, peanuts, and banana all coming through individually.
今次嚟到將軍澳睇戲,記得戲院旁邊有間burger可以食,趁仲有時間食個burger先,門面裝修精美,座位係高凳,堂食座位有限亦都可以買外賣, 適合放工嚟chill一chill或者睇戲前後吃個晚飯P.S. 即日電影戲飛係可以有九折㗎Foie Gras Burger我哋揀了鵝肝安格斯牛扒漢堡,鵝肝大大塊,厚切,外脆內軟,入口即溶 😍,安格斯牛扒 好厚肉好大塊,肉質鮮嫩,有肉汁, 配紅莓醬酸酸甜甜,可以調解兩款肉質的漏,整體配合都好好,值得推介给鍾意食鵝肝嘅朋友Super Mac另外揀了雙層安格斯牛扒漢堡包,成個包好大個,因為兩層安格斯牛扒真係好厚肉好大塊, 煎得剛剛好,安格斯牛肥瘦適中,肉質細嫩多汁夾埋芝士酸瓜,啖啖肉,真係食唔停口呀 🤩Cajun Prawn Aioli (Sauce)兩個漢堡包都 upgrade去soft drink套餐,作為薯條控嘅我,一定唔會放過薯條的,薯條係粗薯條,有薯仔肉唔會得啲炸粉皮,外脆內軟,我哋亦都選了一個薯條醬奇尊蒜香蝦, 個醬汁都好配合薯條,還有四隻炸咗嘅蝦,又有多啲嘢食啦 😚
P.S. 即日電影戲飛係可以有九折㗎
Foie Gras Burger

Super Mac

Cajun Prawn Aioli (Sauce)

• 雙層安格斯漢堡
  • 鵝肝安格斯漢堡
2024-01-19 12 瀏覽
見洋洋呢排咁乖,獎勵吓佢食小朋友至愛嘅Burger薯條啦!🍟呢間美式漢堡店,堂食座位唔多,主要都係做外賣,全部都係即叫即整,新鮮熱辣🔥✨經典芝士牛肉漢堡🍔✨菠蘿芝士牛肉漢堡🍔Burger的麵包金黃酥脆、麵包光滑,睇得出係有特別煎過,牛肉漢堡🥩肉汁豐富,咬起上黎脆口爆汁,中間夾著生菜葉片、蕃茄片和菠蘿🍍成個漢堡包口感豐富度立即提升📈✨三重芝士薯條🍟✨酸忌廉牛油果薯條🍟薯條金黃色的外皮,配搭着不同的醬料,有芝士醬、酸味奶酪醬料,既有鹹味又帶有微妙的香料風味。✨蜜糖烤雞沙律🥗新鮮的生菜帶來清爽感覺,與烤雞濃郁肉味相輔相成。而蜜糖芥茉醬濃郁、酸甜和微辣口味完美地融合在一起✨士多啤梨奶昔🍓結合了鮮甜的士多啤梨和濃郁的奶油味道🥛每一口都充滿了士多啤梨的天然甜味,帶來微酸微甜,質地非常順滑,口感柔順🥤#將軍澳餐廳 #香港美食 #美式餐廳 #美式漢堡 #漢堡薯條

✨經典芝士牛肉漢堡🍔
✨菠蘿芝士牛肉漢堡🍔
Burger的麵包金黃酥脆、麵包光滑,睇得出係有特別煎過,

✨三重芝士薯條🍟
✨酸忌廉牛油果薯條🍟

✨蜜糖烤雞沙律🥗

✨士多啤梨奶昔🍓

#將軍澳餐廳 #香港美食 #美式餐廳
#美式漢堡 #漢堡薯條
同朋友喺將軍澳Popcorn MCL睇完戲後,肚仔非常肚餓,即刻見到附近有一間食burger嘅餐廳,餐廳係一字排開嘅高長凳,目測都有10幾個位置,方便我地呢班速食一族。而且環境都乾淨企理。餐廳主打西式漢堡,亦都有提供各種小食選擇。💟雙層芝士🧀安格斯牛肉漢堡 & 酸青瓜 Super Mac $112上到黎個漢堡真係好巨型🍔漢堡裡面有:安格斯牛肉、芝士、生菜🥬、酸瓜、洋蔥同特色醬汁。當下見到啲芝士溶化晒落啲漢堡到,一咬落去勁juicy 勁多肉汁爆出,咬開仲有少許粉紅色,牛味香濃肉嫩。麵包🥯係有烘過的,外脆內軟。💟再加配薯條🍟奶昔套餐 +$62🔹另加$20黑松露芝士souce🍟 薯條新鮮炸起,黑松露芝士醬🧀同薯條融為一體,每一條都沾上souce,非常「芝」味之餘,又有啖啖黑松露味既香😋🔹士多啤梨🍓奶昔超細滑嘅奶昔,滿滿嘅士多啤梨味,甜度十足,再加濃濃棉滑的奶油香🧁,好好飲好滿足😌💟煙肉芝士🧀牛肉漢堡 Bacon Cheese $85相比起上面個burger, 其實呢個份量都吾算細。漢堡裡面有:厚身牛肉、煙肉、生菜🥬、芝士同特色醬汁。牛肉都係鮮嫩有肉汁,芝士味道非常濃郁,仲要處於熱熔狀態,同牛

💟再加配薯條🍟奶昔套餐 +$62
🔹另加$20黑松露芝士souce🍟

🔹士多啤梨🍓奶昔

💟煙肉芝士🧀牛肉漢堡 Bacon Cheese $85
相比起上面個burger, 其實呢個份量都吾算細。漢堡裡面有:厚身牛肉、煙肉、生菜🥬、芝士同特色醬汁。牛肉都係鮮嫩有肉汁,芝士味道非常濃郁,仲要處於熱熔狀態,同牛肉溶為一體。煙肉係煎香過,煙煙韌韌,鹹香味出哂黎👍🏻

💟加沙律🥗汽水套餐 +39
沙律🥗
蔬菜🥬非常新鮮,仲有埋番茄點綴,再配上黑醋, 非常開胃之餘又可以食得健康d 減低油膩感。

💟香炸雞翼(Herbs Fried) (5pcs) $59
雞翼有3種味道選擇(herbs fried /BBQ/buffalo) 我地最黎揀左Herbs Fried..雞翼都幾大隻,一咬落落熱辣辣新鮮炸起,外皮脆且肉質嫩,外皮灑上滿滿既香草,好香好入味😋

✴️Burger Republic
📍將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F24-26號舖
2024-01-18 11 瀏覽
嗰日約咗朋友去將軍澳睇戲,睇戲前想食啲嘢,所以就喺附近搵下。發現戲院隔離有間漢堡包店,食完可以即刻入場,非常方便。各式各樣嘅漢堡都有,薯條好多款式,小食都唔錯,仲有特色飲品。煙肉芝士牛肉漢堡份量厚度十足,漢堡肉質豐盈,肉味濃郁,加上煙肉、芝士,口感豐富。牛油果醬雞扒漢堡雞扒肉質嫩滑,配上牛油果醬,層次感豐富,味道與別不同。香炸雞翼雞肉多汁,加上香草,惹味可口。一口炸魚堡外皮金黃酥脆,魚肉軟嫩飽滿,搭配沾醬,味道一流。三重芝士薯條芝士香濃,滑溜煙韌 ,外脆內軟,芝味誘惑。憑日電影票,仲有九折優惠。
發現戲院隔離有間漢堡包店,食完可以即刻入場,非常方便。
煙肉芝士牛肉漢堡
牛油果醬雞扒漢堡
雞扒肉質嫩滑,配上牛油果醬,層次感豐富,味道與別不同。
炸雞
雞肉多汁,加上香草,惹味可口。
一口炸魚堡
外皮金黃酥脆,魚肉軟嫩飽滿,搭配沾醬,味道一流。
三重芝士薯條
芝士香濃,滑溜煙韌 ,外脆內軟,芝味誘惑。
憑日電影票,仲有九折優惠。
2024-01-17 26 瀏覽
睇戲開場前食個快餐,係Popcorn Star Cinema旁邊就有一間漢堡包店,買完飛就直接買埋坐底食。原來憑當日戲飛幫襯就仲有9折。呢度主要食漢堡包、薯條、奶昔,叫咗推介個beacon cheese burger。份量有幾足,牛肉煎到好香,好重牛味,煙肉炸到卜卜脆,呢個質素去餐廳要過百蚊先食到。薯條都有好多款唔同嘅醬,成七八款,我呢款酸忌廉牛油果醬就無咁肥,清新少少。另外嗰個炸魚粒都好好食,外脆內軟。出餐都好快,食完啱啱好時間睇返場戲relax一下。

出餐都好快,食完啱啱好時間睇返場戲relax一下。
午餐
2024-01-03 42 瀏覽
啱啱去左間我心水的漢堡店,實試返啲新口味,真係一啖都令人心花怒放嘅好味!🍔🥳 呢次揀咗個Foie Gras Burger,講真,件鵝肝滑過天鵝,酸甜紅桑莓果醬仲好似係第一次約會咁甜蜜,真係夾得好撼!漢堡嘅安格斯肉扒多汁得黎唔油膩,每一啖都有肉汁四射嘅驚喜。我仲特登搞咗個朱古力奶昔,𠵱家揸住喝嗰陣真係喜出望外,朱古力香濃,令整體食餐體驗都好滿足。雖然要喺行人路邊一邊躲避人流,一邊霸住個位食,但呢個唔尋常嘅味覺盛宴真係值得。忍唔住講多句,我仲會再返嚟搞啲蘑菇洋蔥芝士漢堡,以及啲牛油果醬雞扒漢堡;前者嘅蘑菇洋蔥組合,濕濕哋,有種傳統心滿意足嘅滿足感。牛油果醬雞扒嘅組合都幾出彩,但係煙肉芝士牛肉漢堡就算啦,因為煙肉太硬,影响咗整體口感。總之,食呢間漢堡店絕對係一場滿足又親民嘅美味之旅,朋友哋不妨都試下啦!🍟🤤

2023-08-21 213 瀏覽
每次經過戲院都好想試下旁邊這間Burger Republic, 今次終於可以招牌漢堡同小食!磨菇洋蔥芝士漢堡漢堡包烘得好香脆、漢堡扒肉實結實配上甜甜的洋蔥和半溶芝士、就是最經典的味道~另外加配芝士燒汁薯條、醬汁好夠好濃郁、超邪惡但好好味!蜜糖烤雞扒漢堡 厚厚的雞扒一點也不乾、加上juicy菠蘿啖啖肉好滿足!一口吉列魚柳新鮮熱辣、香脆可口。以小杯盛載bite size 魚柳、帶入戲院吃好方便!Banana Choco Milkshake 可可味濃郁、十分飽肚! 友人點的熱情果芒果sparkling 果汁味道清爽好好飲、配burger 更夾!

小食!

磨菇洋蔥芝士漢堡

另外加配芝士燒汁薯條、醬汁好夠好濃郁、超邪惡但好好味!

蜜糖烤雞扒漢堡
厚厚的雞扒一點也不乾、加上juicy菠蘿啖啖肉好滿足!

2023-08-15 136 瀏覽
住咗將軍澳三年都未試過呢間餐廳,今日諗唔到食咩就試吓買外賣啦,去到落order嗰陣已經感覺唔對路,可能全間餐廳都冇食客冇生意,全部職員都好得閒唔想做生意咁,廚房2個職員喺度唱歌傾計,收銀職員玩緊電話。叫咗一個蘑菇漢堡、一個菠蘿漢堡、再加咗個50幾蚊嘅黑松露薯條,漢堡一般,Mos Burger 或Triple O,甚至麥當勞都仲好食,薯條非常難食,一睇明顯係翻炸既,深黃色,好乾好硬,食落成陣油味!相信所有炸既食物都可能有翻炸既情況!
!相信所有炸既食物都可能有翻炸既情況!

外賣自取
2023-08-11 101 瀏覽
每次嚟食都係食5號MO burger,因為我第一次嚟食就覺得好食之後一直都冇轉過食其他,今次無啦啦睇一睇Menu,發現原來有一個鵝肝burger,即係叫你試吓,點知⋯⋯{Foie Gras Burger} - 係由鵝肝、安格斯牛肉同埋紅桑莓果醬而成。紅桑莓果醬絕對加分位,因為有兩大舊香煎鵝肝同埋安格斯牛肉漢堡扒,所以都幾膩,但係紅桑莓果醬酸酸甜甜嘅關係,就可以解膩,絕對出色!👍🏻安格斯牛肉漢堡扒噴汁呢啲就唔使講啦😅,一定噴💦估唔到第一次食呢個鵝肝漢堡就喺我心目中攀升至呢間店嘅第一位🥰。再加埋我最愛嘅朱古力奶昔,呢個餐簡直完美!唯一美中不足就係要接受呢間店嘅特色 ⋯⋯ 坐喺行人通道😅

Foie  gras  burger
Foie  gras  burger
2023-08-06 502 瀏覽
原來將軍澳有間臥虎藏龍既漢堡店,座位好少,主打外賣為主,特別之處係可以買入去戲院食。- 雙層煙肉芝士牛肉漢堡每次去漢堡店我一定會試呢款經典款式。醬汁份量啱啱好,唔會整濕晒成個飽,入面嘅蔬菜依然爽脆。漢堡肉唔算好厚,但勝在肉味好重而且好Juicy,入面嘅煙肉都好脆口,加埋半溶芝士真係好正。- 煙肉芝士漢堡女朋友冇咁大食量,所以叫咗煙肉芝士漢堡。漢堡肉質素保持水準,都係咁juicy同肉味香濃。- 黑松露芝士薯條薯條沾滿芝士醬,上面有少少黑松露碎,可謂雙重滋味,食到停唔到口😍- 一口炸雞粒醬汁可以揀蜜糖芥茉同泰式辣醬,我哋揀咗後者,因為覺得食落冇咁heavy😂。雞粒肉質好嫩滑,外皮香脆,唔會炸到好油膩。- 朱古力milkshake 朱古力味非常濃郁,質感又想幼滑,入面有朱古力碎,口感更加豐富,上面有一層好厚嘅忌廉,實在太邪惡🥰Burger Republic無論漢堡小食同飲品都好出色,以後去戲院睇戲嘅時候唔使再食熱狗同爆谷,一邊睇戲一邊食漢堡感覺更爽!

Double  BC

Bacon  Cheese
Black  Truffle  Cheese
Chicken  Bite
2023-08-03 47 瀏覽
雖然喺將軍澳有好多餐廳選擇,但係我一食到啱自己口味嘅餐廳就會經常去食,其中一間就係喺戲院旁邊嘅Burger Republic ,我真係都幾鍾意呢間Burger 😘,可能係因為價錢又抵,味道又好😋(除咗環境😅,因為基本上佢唔似一間餐廳,似一間外賣店多啲,但係其實佢係有位可以坐,只不過⋯⋯🤪)我嚟親呢度多數都會叫5. MO burger蘑菇洋蔥芝士漢堡🍔,我真係幾鍾意食佢呢個味道,不過可能下次會轉食其他Burger,因為啱啱睇中咗另外一款Burger,留返下次先試,同埋今次嘅薯條🍟我加咗酸忌廉牛油果醬🥑仲正!除咗burger 之外,我仲好愛呢度嘅朱古力奶昔🥤,又夠濃味🍫。每次嚟食都非常滿足🥰
2023-07-23 163 瀏覽
𝐵𝓊𝓇𝑔𝑒𝓇 𝒮𝒽𝑜𝓅 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝑒𝓊𝓃𝑔 𝒦𝓌𝒶𝓃 𝒪地點優越 , 係正𝘱𝘰𝘱𝘤𝘰𝘳𝘯 戲院隔離,好適合睇院戲肚餓嚟食返餐😋▫️𝗦𝘂𝗽𝗲𝗿 𝗠𝗮𝗰 🍔 𝘢𝘬𝘢雙層芝士安格斯牛肉漢堡 & 酸青瓜🥒一打開就個包裝就見到豐富嘅牛肉同漢堡,一啖咬落去真係好滿足👍🏻雖然牛肉望落有啲乾身不過咬落去依然有好多肉汁流出嚟😍加埋配料青瓜生菜,食完都唔會覺得膩▫️𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗠𝗲𝘅𝗶𝗰𝗮𝗻𝗮 𝘢𝘬𝘢牛油果醬雞扒漢堡好惹味既配搭 , 牛油果再為中和恰到好處!連我最唔中意既蕃茄邊同生菜都食晒 。 不過賣相未到好靚 😅▫️黑松露薯條薯條toppings可以揀黑松露或者三重芝士🧀️,揀左前者。先講薯條🍟 脆但未到硬同扁,厚身薯條所以咬落又有口感又唔會好重薯蓉味😍係少見唔洗落醬都好食既 😆黑松露醬 俾左超級多食極都唔洗怕冇醬點 🤭𝘣𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳 加𝘮𝘪𝘭𝘬𝘴𝘩𝘢𝘬𝘦 會有𝘥𝘪𝘴𝘤𝘰𝘶𝘯𝘵 。今次嗌左▫️𝗕𝗮𝗻𝗮𝗻𝗮 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼 𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲奶昔嘅口感好軟同滑。朱古力同香蕉嘅配合好好,兩者嘅味都好平衡,唔會朱古力或者香蕉其中一邊太濃而搶𝘧𝘰 。▫️𝗦𝘂𝗽𝗲𝗿 𝗢𝗿𝗲𝗼 𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲超好飲 , 真係好𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺
𝐵𝓊𝓇𝑔𝑒𝓇 𝒮𝒽𝑜𝓅 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝑒𝓊𝓃𝑔 𝒦𝓌𝒶𝓃 𝒪

不過賣相未到好靚 😅

▫️黑松露薯條

黑松露醬 俾左超級多食極都唔洗怕冇醬點 🤭

▫️𝗕𝗮𝗻𝗮𝗻𝗮 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼 𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲

▫️𝗦𝘂𝗽𝗲𝗿 𝗢𝗿𝗲𝗼 𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲
超好飲 , 真係好𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 𝘮𝘪𝘭𝘬𝘴𝘩𝘢𝘬𝘦 , 𝘴𝘶𝘱𝘦𝘳 大既𝘤𝘰𝘰𝘬𝘪𝘦 但飲落唔會覺得太甜 🥰

𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜
📍將軍澳唐賢街9號𝘗𝘰𝘱𝘊𝘰𝘳𝘯 1 1樓𝘍24-26號舖