2021-09-10 18 瀏覽
過來呢邊探朋友,同佢來呢間cafe食晚飯。間cafe比人感覺好清新,門口有位可以比帶寵物嘅客人坐。.🌸白松露油芝士薯條 $45黑松露薯條食得多,試下白松露先~黑松露味道會更加濃郁d,但白松露係比較細膩。油薯條啱啱炸起,熱辣辣好好味!.🌸紐西蘭肉眼扒配牛肝菌汁 $308配餐湯 有少少酸酸甜甜。.配牛油果,吞拿魚,芒果莎莎柚子汁什沙律味道幾清新,好味。.配麵包呢個竹炭麵包好特別,上來嘅時候有少少微熱,擺返d牛油🧈去中間,溶解得好快。.肉眼扒可以話係我食過嘅咁多次扒當中,呢間嘅扒算係幾出色嘅。我叫左七成熟,中間有少少紅色,口感嫩滑,油花豐富,好軟腍。配甜品芝士芒果撻,芝士味重。.🌸小食拼盤 $68超足料嘅拼盤,有薯絲蝦,網紙春卷,忌廉蟹肉薯餅,薯角,香芋魚餅,芝士年糕。每樣個兩件,搭配埋酸甜醬,冇得輸!.🌸杏仁綠茶鮮奶$35🌸玫瑰梳打 $35
過來呢邊探朋友,同佢來呢間cafe食晚飯。
間cafe比人感覺好清新,門口有位可以比帶寵物嘅客人坐。

🌸白松露油芝士薯條 $45
黑松露薯條食得多,試下白松露先~

🌸紐西蘭肉眼扒配牛肝菌汁 $308
配餐湯
有少少酸酸甜甜。

配牛油果,吞拿魚,芒果莎莎柚子汁什沙律
味道幾清新,好味。

配麵包

肉眼扒
可以話係我食過嘅咁多次扒當中,呢間嘅扒算係幾出色嘅。
我叫左七成熟,中間有少少紅色,口感嫩滑,油花豐富,好軟腍。

甜品
芝士芒果撻,芝士味重。

🌸小食拼盤 $68
每樣個兩件,搭配埋酸甜醬,冇得輸!

🌸杏仁綠茶鮮奶$35
🌸玫瑰梳打 $35
2021-09-03
2021-09-09 35 瀏覽
同媽咪行街見到有間cafe好得意係兔兔既主題即刻心郁郁想試睇到個menu 估唔到係元朗都有得食afternoon tea set 😻不過要早一日預訂所以只好忍忍口等多日預訂左先去食Cafe 門前有手寫menu 仲畫左好cute既免免🐇有分室內同室外用餐而且仲係狗狗友善餐廳🐶可以帶埋狗狗一齊食一入到去店員非常友善介紹tea set 包括的食物同飲品而且仲安排左打卡位比我坐周邊都有兔兔既擺設少女心十足下午茶包2杯飲品 — $258(2位用)我同媽咪叫左玫瑰花茶🌹同杏仁綠茶鮮奶🍃然後就靜待tea set 來臨Tea set 有三層總共12款食物影完靚相就由最高既 canapés 食先包括芒果沙沙撻、沙美腸撻、巴馬火腿迷你酥皮盒同吞拿魚沙律酥皮盒芒果沙沙撻酸酸尾尾好開胃酥皮盒食落好鬆脆夾埋配料可以中和到咸度第二層係包點為主蛋沙律迷你牛角包🥐、迷你三文治🥪、三文治曲奇🍪、煙燻燒牛肉迷你竹炭包🥩以tea set 黎講包點size 可謂分量十足蛋沙律牛角包釀有滿滿蛋沙律而且食得出蛋沙律係新鮮製作牛角包都仲係脆身燒牛肉竹炭包夾有四塊燒牛肉片同酸瓜夾埋竹炭包一齊食都唔會覺得好heavy 低層係甜品🍮伯爵
同媽咪行街見到有間cafe好得意係兔兔既主題

而且仲係狗狗友善餐廳🐶可以帶埋狗狗一齊食

一入到去店員非常友善介紹tea set 包括的食物同飲品
而且仲安排左打卡位比我坐
周邊都有兔兔既擺設少女心十足
下午茶包2杯飲品 — $258(2位用)
我同媽咪叫左玫瑰花茶🌹同杏仁綠茶鮮奶🍃

酥皮盒食落好鬆脆夾埋配料可以中和到咸度

第二層係包點為主
以tea set 黎講包點size 可謂分量十足

低層係甜品🍮
伯爵茶奶凍、豆腐芝士暮絲、木糠布甸同布朗尼蛋糕
四款甜品甜度都係恰到好處唔會過甜而且食到本身甜品食材嘅味道

價錢非常公道而且份量亦都好足夠
已經決定下次要試吓佢嘅主食
下午茶
2021-09-08 237 瀏覽
這次帶了朋友來到Cafe 52吃東西,這裡的食物質素可以的,環境舒適不嘈吵,所以有時間也會過來吃東西🤩。這次在下午時間去的,陽光普照有點猛,拍出來的照片有點仙氣的感覺🙈。-💥煙三文魚牛油果沙律 HKD$55,這個沙律有三款醬汁選擇,這次選擇了黑醋汁,味道酸酸的又健康😋。煙三文魚味道不會太咸,牛油果熟度剛好,沙律口感新鮮。-💥豚肉腩片新鮮什菌配日式芥茉忌廉汁 HKD$75,面頭鋪滿豚肉,豚肉肉質腍身口感煙韌,帶點肥肉挺香口的。意粉裡有什菌口感更豐富🤤,醬汁味道濃郁不咸。-💥韓汁雜海鮮意粉配煙三文魚 HKD$68,這個意粉材料豐富,有蝦仁、魷魚片和蜆肉等,口感新鮮味道鮮甜。煙三文魚味道跟沙律的是同一個味道,也是不太咸🙈。醬汁味道帶微微辣味挺惹味的。-💥是日精選甜品 HKD$45,當日有兩款選擇,我們選擇了布朗尼蛋糕。蛋糕口感濕潤,裡面有杏仁口感豐富。味道甜甜的,配著咖啡挺享受🙈。-飲品熱杏仁朱古力鮮奶咖啡和玫瑰花茶,熱杏仁鮮奶咖啡味道很香,而且有美美的拉花😍。咖啡味道濃郁,整體不會太甜。玫瑰花茶味道清甜,女生飲挺滋潤養顏的。另外小爉燭可保持溫度,喜歡飲熱辣辣的花茶🤩。-

2021-09-04
20 分鐘 (堂食)
2021-09-07 42 瀏覽
我哋兩個都全日冇食過嘢,朋友仲要游完水,所以今餐有少少豐富,我哋今次係散嗌食物,但係我哋見到隔離左右啲Dinner set 都非常之精美吸引,已經約定下次返嚟再食。🍯煙三文魚牛油果沙律配蜜糖芥茉醬 $50煙三文魚好香,生菜都好新鮮好脆,醬汁可以自由選擇,今次揀咗蜜糖芥茉醬,但係其他睇落都好似好吸引,下次可以試吓🥬🥒🥑🥗🐥香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條 $55雞扒多汁,一啲都唔乾薯條略嫌有少少遠,可以再炸耐啲、脆啲,同樣都係炸薯仔,我覺得炸物拼盤嘅薯角比較好味🍟🍟🐮薰黑椒燒牛肉伴新鮮菠菜及忌廉黑椒汁寬條麵 $58個牛肉同埋忌廉汁都好好味,菠菜又香,係一個我下次會再嚟食嘅item,推薦👍🏻👍🏻小食拼盤 $68小食拼盤有薯絲蝦、網紙春卷、忌廉蟹肉薯餅、薯角、香茅魚餅、芝士年糕,大大份,夠豐富,非常之抵食,不過炸物略嫌油膩,叉落去嘅時候都仲滴緊油,但整體來講算幾好味,香茅魚餅有少少辣,唔食辣嘅朋友要注意⚠️ 個人認為最好食係薯絲蝦同埋忌廉蟹肉薯餅❤️☕️榛子鮮奶咖啡 $35行街行到成身汗,一坐低即刻嗌過榛子鮮奶咖啡等朋友,個咖啡啲榛子味香到連朋友坐對面都聞到,入口非常之順滑,不過咖啡味唔濃,鍾意重

🍯煙三文魚牛油果沙律配蜜糖芥茉醬 $50

🐥香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條 $55
雞扒多汁,一啲都唔乾

🐮薰黑椒燒牛肉伴新鮮菠菜及忌廉黑椒汁寬條麵 $58

小食拼盤 $68
個人認為最好食係薯絲蝦同埋忌廉蟹肉薯餅❤️

☕️榛子鮮奶咖啡 $35
行街行到成身汗,一坐低即刻嗌過榛子鮮奶咖啡等朋友,個咖啡啲榛子味香到連朋友坐對面都聞到,入口非常之順滑,不過咖啡味唔濃,鍾意重咖啡味嘅朋友可能要留意。

🍹藍莓梳打 $35
打卡之選,顏色非常之靚,杯底漸變嘅紫藍色再加上梳打水嘅泡泡同埋啲冰,上面再加左啲薄荷葉,裝飾之餘亦都有薄荷嘅香氣,算係色香味俱全❤️❤️

🍹玫瑰梳打 $35
基本上同藍莓梳打一樣,不過轉咗做玫瑰口味,少少橙紅色,亦都加咗幾粒荔枝,非常之美觀,味道唔太甜,夠香,配漢堡包薯條、炸物冇得頂👍🏻👍🏻

2021-09-05 89 瀏覽
大胃有啲懷疑,計地方比例嘅話,香港啲cafe隨時多過韓國同越南就連朗屏新淨嘅私樓區,咁邊緣嘅地方都有靚靚cafe呢間嘅飲品種類非常之多,決定飲咩都要花啲時間綠茶溝香蕉嘅latte真係好罕見,飲落有淡淡香蕉味,綠茶濃度絕對冇令大胃失望如果唔知嗌咩意粉,大胃通常會嗌卡邦尼,好似會比較試到間餐廳嘅功力,仲有唔同嘅麵底揀一於破天荒嚟個卡邦尼闊條面,結果佢啲醬汁完全carry到闊條麵,好rich好香濃竹炭漢堡包做包底,好容易會好乾,但呢塊包片,仍然有濕潤彈性。重點嘅肉眼扒厚到冇人信,仲要有兩塊咁多,肉扒經過醃制,入味又彈牙有焗薯賣嘅cafe唔多,大胃見佢有即嗌,potato唔small,餡料卻好多,配啲沙律格外地清新

就連朗屏新淨嘅私樓區,咁邊緣嘅地方都有靚靚cafe

呢間嘅飲品種類非常之多,決定飲咩都要花啲時間

香蕉綠茶鮮奶

煙肉白菌卡邦尼

肉眼扒配車打芝士、忌廉芝士配竹炭漢堡包及薯條

芝士肉醬焗薯

2021-09-04
5 分鐘 (堂食)
下午茶
香蕉綠茶鮮奶
煙肉白菌卡邦尼
肉眼扒配車打芝士、忌廉芝士配竹炭漢堡包及薯條
芝士肉醬焗薯
2021-09-05 31 瀏覽
呢間餐廳集抵食、好食、擺盤靚、好態度、環境靚於一身,好似完全挑剔唔到💁‍♀️。 呢度嘅環境擺設充滿少女心,卡位後面仲有同事自己畫嘅黑板畫,超用心😝職員態度友善,唔怪得都有唔少熟客翻轉頭😁。 Dinner Set好豐富🥰平時呢個價喺港島可能都散叫唔到一個主菜,佢竟然包主菜、餐湯、麵包、沙律(前菜)、任選飲品、是日甜品,淨係數出嚟都有困難🤣。 【Set】餐湯🥣&竹炭包🫓飲到有紅菜頭、薯仔同忌廉嘅香味,我都幾鍾意😝,好味仲要顏色非常少女心。仲有熱辣辣嘅竹炭牛油包,正呀。 【Set】🥑牛油果吞拿魚芒果莎莎🥭配柚子什什沙律🥗呢個沙律相當精緻🥰牛油果嘅軟綿,混合芒果嘅鮮甜同柚子嘅清新,再加啲魚嘅咸香,砌成一團,真係想即刻食多幾個。 【Set】日本活性水飼豬鞍架🐷$258豬鞍架都幾大件😝油脂肉好重🥰配嘅焗薯仔都好正呀,個薯好香好綿,有驚喜。 【Set】荔枝梳打荔枝味香甜,仲有荔枝肉,打卡超靚🥰 【Set】是日甜品:🥭芒果慕絲蛋糕芒果慕絲好綿好香芒果味,加埋撻皮口感好豐富。仲要畫埋碟,好用心呀🤓 香煎雞扒忌廉芝士竹炭漢堡🍔及薯條 $60竹炭漢堡好有型,個包好香脆,芝士半溶,襯埋雞扒非常香,雞扒好厚好ju

【Set】餐湯🥣&竹炭包🫓

【Set】🥑牛油果吞拿魚芒果莎莎🥭配柚子什什沙律🥗

【Set】日本活性水飼豬鞍架🐷$258

【Set】荔枝梳打
荔枝味香甜,仲有荔枝肉,打卡超靚🥰

【Set】是日甜品:🥭芒果慕絲蛋糕

香煎雞扒忌廉芝士竹炭漢堡🍔及薯條 $60
竹炭漢堡好有型,個包好香脆,芝士半溶,襯埋雞扒非常香,雞扒好厚好juicy, 好好味🥰仲有薯條都熱辣辣,好飽肚。

羽衣甘藍高纖沙律🥗$55
好豐富嘅沙律💁‍♀️羽衣甘藍好有咬口同埋有紫菜香,仲有好熟嘅牛油果,好refreshing🤓聽聞個蜜糖芥末醬仲係廚師自己調製,好用心呀😁

芝士肉醬焗薯🥔$38
焗薯都好精緻,芝士好香😝

香辣蜂蜜燒雞翼🍯 $40
呢個唔算好辣,蜂蜜好多,甜甜地好入味🤓
估唔到帶住小朋友都可以優雅地嘆cafe同打卡首先呢度好近西鐵站沿路有lift BB車過嚟都好方便跟住餐廳仲有bb凳 店員亦唔抗拒小朋友啲餐又可以自行配搭小朋友鐘意食意粉定長通粉寬條麵又或者漢堡包牛角包定法包想點配就點配 唔怕就得家姐又就唔到個細妹連沙律都有五個汁揀 不得了仲有 呢度喺有薯條食架!!!有小朋友就明 點解要提呢樣野有薯條就可以換到時間 哈哈可以想像到 我有幾享受呢餐飯我地叫咗三個主菜田園素菜配大啡菇伴蕃茄濃汁長通粉煙燻黑椒燒牛肉伴新鮮菠菜及忌廉黑椒汁長通粉肉眼扒配車打芝士忌廉芝士配牛角包及薯條仲有一個千島汁煙三文魚牛油果沙律煙三文魚牛油果沙律 👍🏻👍🏻👍🏻肉眼扒配車打芝士忌廉芝士配牛角包及薯條👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻煙燻黑椒燒牛肉伴新鮮菠菜及忌廉黑椒汁長通粉👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻田園素菜配大啡菇伴蕃茄濃汁長通粉👍🏻👍🏻👍🏻要大推呢個荔枝梳打超超超級好飲 好濃嘅荔枝味但又唔會太甜 剛剛好仲有粒去核真荔枝喺底 超級正!!餐廳環境好舒服 細節睇得出心思連支消毒搓手液都有冷衫著😂(小朋友先睇到講咗成餐飯)有上鎖洗手間用 乾淨方便
估唔到帶住小朋友都可以優雅地嘆cafe同打卡

小朋友鐘意食意粉定長通粉寬條麵
又或者漢堡包牛角包定法包
想點配就點配 唔怕就得家姐又就唔到個細妹
連沙律都有五個汁揀 不得了

仲有 呢度喺有薯條食架!!!
有小朋友就明 點解要提呢樣野

田園素菜配大啡菇伴蕃茄濃汁長通粉👍🏻👍🏻👍🏻

要大推呢個荔枝梳打
超超超級好飲 好濃嘅荔枝味
但又唔會太甜 剛剛好
仲有粒去核真荔枝喺底 超級正!!

餐廳環境好舒服 細節睇得出心思
連支消毒搓手液都有冷衫著😂
(小朋友先睇到講咗成餐飯)
有上鎖洗手間用 乾淨方便
2021-09-02 33 瀏覽
上星期收工又再訪呢間西餐廳,可以令jo encore一定有原因:平靚正🐷日本活性水飼豬鞍架dinner set $258🫕餐湯:粟米忌廉湯,好creamy,用新鮮忌廉打,粟米蓉好有咬口,比平時嘅餐廳好飲好多👍🏻🥗沙律:太精緻了!同我想像的沙律太不一樣(通常都係沙律菜再加d醬🤭)未食賣相已經好吸引,入口充滿驚喜勁好食!芒果吞拿魚同牛油果好夾,作為前菜相當有誠意!🍖主菜豬鞍都無令我失望,真的好大塊🤩入口幾juicy,仲有好多配菜不錯呢🍰甜品係芝士蛋糕,jo食到只留番一啖俾老公就知有幾好食🤣.☕️飲料:薄荷朱古力咖啡,呢杯真係好有驚喜,咖啡細滑,味道好balance又好出,唔會太甜,好飲到我哋搶住飲要order多一杯🤭🥖燻黑椒燒牛肉芥末醬配法國麵包及薯條 $60好大件🤣🤣🤣超足料啖啖肉好滿足,最後食唔哂要打包🙈🦐🦀小食拼盤 $75今次來jo話一定要再叫呢個小食拼盤!呢間炸物相當不錯,最鐘意芝士年糕煙煙韌韌,香矛魚餅相當惹味,忌廉蟹肉薯餅好有日本的味道😋.呢間性價比真係好高又坐得舒服,不過如果食晚餐建議早啲來因為收9pm,jo唔知咁早收食到有啲趕🙈

🐷日本活性水飼豬鞍架dinner set $258

🍰甜品係芝士蛋糕,jo食到只留番一啖俾老公就知有幾好食🤣

🥖燻黑椒燒牛肉芥末醬配法國麵包及薯條 $60
好大件🤣🤣🤣超足料啖啖肉好滿足,最後食唔哂要打包🙈

🦐🦀小食拼盤 $75
2021-08-29 60 瀏覽
Cafe 52終於又回來元朗國覓食了,這家是寵物友善的哦,附近也算很好停車,所以放假帶毛孩們來也是個選擇。裡面的佈置也很可愛,還有些黑板畫(➡️往後滑可以看到))🐖日本活性水飼豬鞍架還不錯吃,不會像一般豬排一樣煎久了會柴,還依然是蠻嫩的,輕輕用刀就可以切開,配菜也很多~唯一是...西蘭花烤到有點焦黑。套餐的前菜、湯、跟甜點都比預想中的好,精緻然後味道也好🦆香辣蜜糖燒雞翼根本就不辣的,其實就蜜糖雞翼,笑死😂😂,不過燒得外皮看上去很吸引就是啦🥗燻三文魚牛油果沙律其實本來套餐就有沙律,但我知道媽咪很愛吃牛油果,我們兩個也是菜虫就...多點一盤好了,反正我們一定可以吃的完。份量算給很足也不貴,如果公司附近有,我是願意跑去買來當午餐的🍟白松露油芝士薯條醬汁味道還可以...但薯條不夠脆((所以我又準備帶回家再氣炸完才吃, 不浪費))🍝韓汁雜海鮮意粉配燻三文魚有認真看內文都知道,我喜歡把雷的放最後面,所以~這個...大家都懂的。醬汁吃起來有點違和感,闊條麵很硬...💲約200@人🏡元朗宏業南街22號虹方地下1號舖#hongkong #hkgirl #hkinfluencer #influencer #
Cafe 52

🐖日本活性水飼豬鞍架

🦆香辣蜜糖燒雞翼

🥗燻三文魚牛油果沙律

🍟白松露油芝士薯條

🍝韓汁雜海鮮意粉配燻三文魚

💲約200@人
🏡元朗宏業南街22號虹方地下1號舖

#hongkong #hkgirl #hkinfluencer #influencer #hkkol #kolhk #foodie #foodiehk #hkfoodie #foodies #ramen #香港女生 #美食 #元朗 #元朗美食 #香港美食 #美食日記 #美食分享 #美食推薦 #香港西餐 #元朗國 #烤豬鞍 #燻三文魚 #寵物友善 #香港咖啡廳 #意粉 #cafe52 #poyeefoodie
2021-08-26 44 瀏覽
呢間位於朗屏西鐵站附近既cafe,又係一悠閒去處。outdoor位置仲係毛孩friendly添呀🐶原本以為通常呢類cafe都唔會好好食,點知佢既牛肉寬條麵意想不到地creamy,麵條軟硬適中,醬汁味道好味唔漏😋😋😋另外值得一讚既係杯嘢飲,呢杯係green tea latte,拉花正常,綠茶味道香濃,奶味適中,不過本人要養生叫了熱飲,相信凍飲係咁炎熱既天氣地下更正😆😆😆我見佢仲有狗狗餐,有養狗狗既朋友仔可以一試!
我見佢仲有狗狗餐,有養狗狗既朋友仔可以一試!
2021-08-21 90 瀏覽
一直心思思好想去 @cafe52.hk 不過對我嚟講有啲遠,今日終於去到啦🥳🥳🥳呢間餐廳係由前文華大廚主理,以田園風格為設計主題。之前上IG睇過都知好靚,好啱我呢個港女打卡😂😂😂我哋叫咗Egg Benedict ($68包一杯飲品),All Day Breakfast($138包一杯飲品)仲叫咗香辣蜜糖燒雞翼。❣️食後感:環境唔錯,服務好好,所有野食擺盤好精緻,Egg Benedict流心蛋好吸引,食咗半個已經有啲飽😂 All Day Breakfast 略厭蘑菇多汁,淨係食咗個菇已經成碟濕晒(黑松露炒蛋都可能有啲影響)🙈 但味道係唔錯,而黑松露炒蛋幾香。到蜜糖雞翼,對於唔食得辣嘅我,起初都怕好辣,但反而係一啲都唔辣,好重蜜糖味。❣️本身想食Tea Set,但原來要提前一日Book(如果食嘅朋友,記得啦,3點後先有架🙆🏻‍♀️),仲可以帶寵物去都得,有寵物餐比寵物食架,好特別呀😍❣️Cafe 52(逢星期二休息)元朗朗屏宏業南街22號虹方地下1號鋪

❣️食後感:

❣️Cafe 52(逢星期二休息)
元朗朗屏宏業南街22號虹方地下1號鋪

雖然說元朗是美食集中地,但cafe選擇又真係唔係咁多,而位於朗8隔離嘅虹方就有一間,粉紅色牆身配綠植天花,配Jazz music,感覺都幾放鬆,好適合放工/放假去!好彩只是點了一個晚餐套餐,份量超多的!是日餐湯是蘑菇湯,食到好多粒粒菇的,有手製風味,足料有誠意,而且很大碗,加了很多分!沙律有牛油果吞拿魚芒果莎莎配柚子汁,平時cafe的套餐沙律通常都係幾條沙律菜加幾粒粟米同芝麻醬就算,呢度的沙律就完全唔係呢回事!賣相味道用料都有驚喜,沒有因為是套餐沙律就求其了事呢!主菜選了紐西蘭肉眼配牛肝菌汁(套餐$308),份量驚人!牛扒不錯,起碼一定好食過某連鎖扒房先,驚喜在另上的牛肝菌汁,菌味濃郁很creamy! 配菜就真心加分,除了一個風琴細薯,仲有燴雜蔬菜及露筍!再加埋朱古力芝士蛋糕做甜品,仲有餐牌任選飲品一杯!(我選了凍薄荷泡沫朱古力!上面畫了兔仔,見到好開心!)呢個餐一個人應該很難吃完!!兩個人share食加少少嘢就剛好😂餐牌上單點的項目都不貴,我們點了黑椒燒牛肉芥茉醬配法國麵包及薯條($60),薯條是粗薯啊!好味!整體我覺得這裡食物比飲品出色,環境不錯,亦有戶外位置可以有埋狗仔食,出品有

好彩只是點了一個晚餐套餐,份量超多的!

主菜選了紐西蘭肉眼配牛肝菌汁(套餐$308),份量驚人!

整體我覺得這裡食物比飲品出色,環境不錯,亦有戶外位置可以有埋狗仔食,出品有誠意,味道配搭擺盤都有心思,有回頭率呢。

凍香蕉朱古力咖啡($39)

無預到套餐份量咁多,仲點左香辣蜜糖燒雞翼六隻($40)結果真的很飽飽飽飽飽飽飽飽到吃不完😱🥲😅半個包成了第二天的午餐。

2021-08-16 51 瀏覽
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽-燻黑椒燒牛肉芥末醬配牛角包及薯條 $65-蛋沙律焗薯 $38-Cafe 52 豪華早餐及flat white $138-榛子綠茶鮮奶 $29🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🔼 個牛角包估唔到又幾足料,上餐時有烘焗過,鬆脆微熱空氣感十足。topping牛肉帶咸香,配搭甜味嘅芥末醬,入口多層次🔼焗薯應該係用咗薯味重啲嘅美國薯,裡面嘅蛋沙律幾乎滿瀉出嚟,兩者配搭一齊食,口感好滿足🔼豪華早餐擺盤靚靚,碟邊有一朵朵用唔同食材(三文魚,Parma ham)砌出嚟嘅花,鐘意食佢嘅芝士大啡菇,清新同芝味十足同時係口腔交融,正正呀❤️另外炒蛋加左黑松露,每一口食落都係獨特嘅黑松露香氣🔼而flat white 同榛子綠茶鮮奶都唔錯,前者順滑啡味濃郁,後者唔太甜,鮮奶有打滑,入口會飲到豐盈綿密嘅Milk Foam
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
-燻黑椒燒牛肉芥末醬配牛角包及薯條 $65
-蛋沙律焗薯 $38
-Cafe 52 豪華早餐及flat white $138
-榛子綠茶鮮奶 $29
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

2021-08-15 41 瀏覽
唔經唔覺 元朗發展咗好多高尚住宅 附近仲開咗好多食肆 一出朗屏站行大約5分鐘 就見到好多Cafe同餐廳 今次嚟到一間寵物有善餐廳 見到好多人一家大細或者帶住小朋友 係一間隱世 環境舒適 性價比高既西餐廳1️⃣Cafe 52 all day breakfast $138豪華早餐比起出面叫既多好多嘢 除咗最基本嘅黑松露炒滑蛋 腸仔牛角包 仲有意大利風乾火腿 車厘子 芝士焗蘑菇 豐富又好味🤤2️⃣肉眼扒配車打芝士 忌廉芝士 配竹炭漢堡包及薯條 $85肉眼扒漢堡第一次食 肉眼扒勁Juicy 紮實又多汁3. 煙肉白菌卡邦尼意粉 $62意粉彈牙 香濃多汁4. 豚肉腩片新鮮雜菌配日式芥末忌廉汁寬條麵 $75芥末忌廉汁好特別又好開胃 豚肉腩片份量好多 煎得好香脆 食落好Juicy5. 香辣蜜糖雞翼六隻 $40雞翼唔算辣 但係咬落好Juicy 焗落好香口😍6.小食拼盤(薯絲蝦,網紙春卷,忌廉蟹肉薯餅,薯角,香芋魚餅,芝士年糕)$75每樣食物都試咗少少 味道都唔錯

肉眼扒漢堡第一次食 肉眼扒勁Juicy 紮實又多汁

3. 煙肉白菌卡邦尼意粉 $62

意粉彈牙 香濃多汁
4. 豚肉腩片新鮮雜菌配日式芥末忌廉汁寬條麵 $75

5. 香辣蜜糖雞翼六隻 $40
雞翼唔算辣 但係咬落好Juicy 焗落好香口😍
每樣食物都試咗少少 味道都唔錯
2021-08-12 39 瀏覽
上星期屋企人生日,我哋去元朗Cafe 52食大餐🤤.入到去已經覺得佈置好夢幻好少女,我女一見到幅兔仔牆已經即刻叫我幫佢影相,話呢度好靚😆.呢度嘅食物性價比好高,價錢相宜,食物有水準,屋企人都食得好開心☺️.❤️ 肉眼扒配車打芝士. 忌廉芝士. 配竹炭漢堡包及薯條呢個係我最鍾意食嘅我菜式,肉眼扒大大塊,香口多肉汁,配上兩款芝士同竹炭漢堡包,味道好夾,真係好好味😋.🧡 Cafe 52豪華全日早餐豪華全日早餐真係好豐富,有牛角包、黑松露炒蛋、司華力腸、芝士焗大蘑菇、煙三文魚、意大利風乾火腿、車厘茄、沙律菜,鍾意全日早餐嘅你一定會滿意😌.💛 煙肉白菌卡邦尼意粉呢個係晴晴最愛,忌廉汁香濃,晴晴人仔細細,食咗大半碟,證明佢真係好鍾意😍.💚 豚肉腩片. 新鮮雜菌配日式芥末忌廉汁寬條麵腩片表面煎至金黃,日式芥末忌廉汁好特別,口味好嶄新,值得一試。.💙 香辣蜜糖燒雞翼6隻香辣蜜糖燒雞翼非常香口,食落去一啲都唔辣,甜甜地好好味😋.💜 小食拼盤小食拼盤非常豐富,有薯絲蝦、網紙春卷、忌廉蟹肉薯餅、薯角、香茅魚餅、芝士年糕。每一款都好好味,啱晒一班人分享😉
上星期屋企人生日,我哋去元朗Cafe 52食大餐🤤
❤️ 肉眼扒配車打芝士. 忌廉芝士. 配竹炭漢堡包及薯條
🧡 Cafe 52豪華全日早餐
💛 煙肉白菌卡邦尼意粉
💚 豚肉腩片. 新鮮雜菌配日式芥末忌廉汁寬條麵
💙 香辣蜜糖燒雞翼6隻
香辣蜜糖燒雞翼非常香口,食落去一啲都唔辣,甜甜地好好味😋
💜 小食拼盤