2021-11-07 17 瀏覽
竹炭麵包脆卜卜幾特別, All day breakfast相比區內其他店略為普通.枱與枱之間距離唔會太近, 可能11點未客滿, 感覺都舒適👍🏻1. 肉眼扒竹炭漢堡配薯條 $85 + 荔枝疏打 $392. All day breakfast $108 + 榛子綠茶鮮奶

竹炭麵包脆卜卜幾特別,
All day breakfast相比區內其他店略為普通.

1. 肉眼扒竹炭漢堡配薯條 $85 + 荔枝疏打 $39
2021-11-04 42 瀏覽
元朗朗屏工業區入面嘅cafe 52,有室內同户外位置,帶狗就可以坐户外嗰幾張枱。間餐廳係兔仔主題,剛好又係萬聖節🎃整左不少節日裝飾,打卡影相確實唔錯!食物有意粉、沙律、三文治、小食等等,價錢都好合格,大約$70就有一份主食。韓汁雜海鮮意粉配三文魚$68韓式蕃茄汁辣辣地好過癮,配上三文魚分量都唔少,我揀左扁意粉軟硬適中,口感不錯。Cafe 52豪華全日早餐連飲品$138呢個all day breakfast 有好多款食物!有司華力腸、黑松露炒蛋、芝士焗大啡菇、薯餅、沙律菜、牛角包、火腿夾芝士卷、三文魚夾芝士,同埋車厘茄夾芝士,好豐富同埋味道都唔錯!跟餐仲要任選餐牌入邊嘅飲品~性價比都幾高。焦糖綠茶鮮奶可以選擇凍飲或者熱飲,我就揀咗凍,唔會太甜,抹茶牛奶好香滑,仲要有埋焦糖味,味道好夾。榛子朱古力咖啡$39咖啡香滑濃郁仲要散發住榛子味,又唔會過甜,配合埋朱古力味道更加有層次。

韓汁雜海鮮意粉配三文魚$68

Cafe 52豪華全日早餐連飲品$138

焦糖綠茶鮮奶

榛子朱古力咖啡$39

星期日同閨蜜特登入朗屏嘆港女下午茶,點知朋友遲到,黎到個陣已經5點幾🥲最後我地變左食完下午茶再直落晚餐😂最後兩個都捧住個肚走🤰🏻入返正題🤣哩間餐廳既裝修行田園風,環境好靚好岩打卡📸️之前去既時候仲有好花心思既萬聖節佈置🎃食物份量亦非常多,高質得黎又抵食。✨🫖Afternoon Tea Set (2位用)$258鹹點有芒果莎莎撻、沙美腸撻、巴馬火腿迷你酥皮盒、吞拿魚沙律酥皮盒;第二層有蛋沙律迷你牛角包、煙燻燒牛肉竹炭包、迷你三文治、三文治曲奇;甜品有豆腐芝士慕絲、伯爵茶奶凍、木糠布甸同布朗尼蛋糕。特別推介煙燻燒牛肉竹炭包同迷你三文治🤤真係超好味!Tea Set包兩杯飲品,可以揀伯爵茶/玫瑰花茶或任何正價飲品。💕提提大家afternoon tea set只係下午2點至6點供應。✨Dinner Set 6點後供應👇🏻🥩紐西蘭肉眼配牛肝菌汁 $308包餐湯、餐包、甜品及飲品🥣是日餐湯係忌廉雜菌湯,蘑菇味非常濃郁;竹炭餐包外脆內軟,塗上牛油後非常好食;而牛油果吞拿魚芒果莎莎配柚子汁沙律就夠曬清新開胃。主菜肉眼扒非常有份量,好抵食,夠厚得黎一啲都唔韌,牛味又濃郁,牛肝菌汁味道亦非常出色,入面真係有好

✨🫖Afternoon Tea Set (2位用)$258

✨Dinner Set 6點後供應👇🏻
🥩紐西蘭肉眼配牛肝菌汁 $308
包餐湯、餐包、甜品及飲品

主菜肉眼扒非常有份量,好抵食,夠厚得黎一啲都唔韌,牛味又濃郁,牛肝菌汁味道亦非常出色,入面真係有好多雜菌。配菜有南瓜、薯仔、西蘭花同蘆筍,值得一提既係佢既南瓜焗到非常腍,一咬落去就變左南瓜蓉,非常香南瓜味,好好食!

是日甜品係朱古力芝士蛋糕,蛋糕質感好幼滑,亦係好味推薦👍🏻

🥔辣味薯角$45
哩到既薯角大大嚿,薯仔質感無出邊既咁粉,仲食到有細細舊既薯仔粒。雖然話係辣味薯角,不過都唔會好辣,非常香口。

🍝新鮮白菌雞肉蕃茄乾配蒜香辣味橄欖油意粉 $62
可自選意粉、長通粉或闊條麵。配料非常豐富,意粉熟度剛剛好,橄欖油味突出,哩個價錢真係好抵食。

🍫香蕉泡沫朱古力 熱$29 凍$39
香蕉味突出,味道亦唔會太甜,仲有超靚拉花,好飲又好睇💕

整體黎講,哩間餐廳既每一樣食物都高質好食,環境仲要好靚,鐘意打卡食好西既絕對推薦黎試下👍🏻👍🏻👍🏻

為一位朋友慶祝生日而特地booked呢間餐廳食晚飯。Café喺朗屏站F出口行天橋過對面街,再行過少少兩分鐘就到,非常易搵!餐廳好靚呀,仲遇到黑白色的4歲毛小孩,好乖巧可愛!▪︎Dinner Set▪︎晚餐包括餐包/餐湯/沙律/主菜/甜品/飲品▪︎Charcoal Bread▪︎竹炭餐包>上桌時仲熱熱哋、包體好新鮮軟熟,搽牛油食好香▪︎Daily Soup▪︎是日餐湯Mushroom Soup▪︎磨菇湯>非常Creamy好滑,裡面好多磨菇,好飲▪︎Salad▪︎Avocado/Tuna/Mango Salsa with Citron Sauce牛油果吞拿魚芒果沙沙配柚子汁雜沙律>賣相超精緻絕不馬虎!柚子汁帶出沙律的清新味道,蔬菜和生果的配搭不錯且很新鮮,吞拿魚調味很好,是道實至名歸的appetizer,食完胃口大開Grilled NZ Rib-eye Steak w/Porcini Mushroom Sauce紐西蘭肉眼扒配牛肝菌汁 HK$308>面頭布滿香草的肉眼扒份量勁大,我哋4人要開心些呀!7成熟、啖啖肉,牛味算ok,另上的牛肝菌汁幾香濃Roasted Spring

▪︎Dinner Set▪︎
晚餐包括餐包/餐湯/沙律/主菜/甜品/飲品

▪︎Charcoal Bread▪︎竹炭餐包

>上桌時仲熱熱哋、包體好新鮮軟熟,搽牛油食好香

▪︎Daily Soup▪︎是日餐湯

Mushroom Soup▪︎磨菇湯

>非常Creamy好滑,裡面好多磨菇,好飲

▪︎Salad▪︎

紐西蘭肉眼扒配牛肝菌汁 HK$308

Roasted Spring Chicken
香燒春雞 HK$250

>雞肉嫩滑燒得好香口,調味做得好好,我食雞脾部份幾嫩滑滋味。從細微處看得出餐廳的廚師很用心製作食物,跟餐的配菜有風琴薯仔,露筍和雜菜,全部都好食

Japanese Water-fed Pork Loin
日本活性水飼豬鞍架 HK$258

>豬鞍架好似砧板咁厚,CP值超高!圍邊有層脂肪,配埋肉食起上嚟好軟腍帶點酥香,加埋配菜超豐富

▪︎Snack▪︎

French Fries with White Truffle Oil & Cheese
白松露油芝士薯條

>炸得好新鮮脆口,芝士好香,有點淡淡松露氣味

Dessert of the Day

Cheese Cake▪︎芝士蛋糕

>幾濃郁、口感creamy

▪︎Drink▪︎

Rose Soda▪︎玫瑰梳打

>上面有玫瑰花瓣做點綴,有啲椰果粒係裡面,幾清爽

+HK$30 升級為紅/白酒一杯

呢間亦係寵物友善餐廳,有提供為毛孩而設的餐點㗎
香燒春雞
紐西蘭肉眼扒配牛肝菌汁
芝士蛋糕
竹炭餐包
2021-10-26 56 瀏覽
本身琴日約左家姐食土耳其小城但唔知點解冇開之後家姐就帶左我去朗屏站隔離嘅cafe佢話平時佢有食lunch 幾好食有dinner set 但超過二百蚊一位都幾貴所以我地決定散叫肉眼扒配車打芝士.忌廉芝士配竹炭漢堡包及薯條 $85榛子綠茶鮮奶 $29香煎鷄扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條 $60✨薯條又粗又寛,比較少見。雞扒大塊,夠厚,夠熱,冇雪味,配料有生菜有蕃茄,半溶芝士,竹炭包烘得好脆!!呢個價錢真係超值!!香蕉咖啡朱古力 $29✨偏甜,就一杯mocha 黎講味道就合格嘅,但就冇飲到香蕉味。晚餐同星期六日公眾假期都要加一服務費
本身琴日約左家姐食土耳其小城

所以我地決定散叫

肉眼扒配車打芝士.忌廉芝士配竹炭漢堡包及薯條 $85
榛子綠茶鮮奶 $29

香煎鷄扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條 $60

呢個價錢真係超值!!

香蕉咖啡朱古力 $29

晚餐同星期六日公眾假期都要加一服務費
  • 香煎鷄扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條
2021-10-24 736 瀏覽
⭐️Cafe 52⭐️📍:元朗宏業南街22號虹方地下1號舖⏰:11:30am-10:00pm(星期二休息)💰:人均$50-$100⭕️:現金、八達通📎:朗屏西鐵站F出口 朗屏8號隔離-紐西蘭肉眼扒配牛肝菌汁-💰308🥩肉眼扒好厚好多汁 肉質都好嫩 我哋叫左五成熟 肥瘦都均勻 唔會好鞋口 最有驚喜係餐廳秘製嘅牛肝菌汁 好濃郁 仲會有啲蘑菇粒喺裏面 味道一流👍🏻 配菜都十分之好食 有煎香左嘅南瓜、薯仔同露荀🤤🌜呢個係套餐黎既 會配左餐湯、牛油果吞拿魚芒果莎莎沙律、是日甜品同埋餐牌任選飲品 🥣餐湯係雜菌湯 味道好濃郁 由蘑菇打成蓉 好香菇味 唔錯👍🏻🥗牛油果吞拿魚芒果沙律 超級好食 好驚喜 好開胃 味道好清新 酸酸甜甜咁 芒果配牛油果再配吞拿魚好夾 仲會有火龍果同蕃茄 凍凍地食味道唔錯 幾鍾意呢個🥳🍰是日甜品 芝士蛋糕 搭配藍莓同紅桑子都好重芝士味 擺盤好靚 好有心思 蛋糕睇落好細件 但係實際size都幾大 好彩女人食甜品係有第二個胃架姐🤣☕️我叫咗杯榛子朱古力 飲得出有榛子味 比較甜 上面仲有啲忌廉 溝埋朱古力好好飲🤤-黑松露醬配大啡菇意粉-💰75🌜黑松露味好香 搭配咗剪開左嘅大啡菇 闊粉偏硬 有
⭐️Cafe 52⭐️
📍:元朗宏業南街22號虹方地下1號舖
⏰:11:30am-10:00pm(星期二休息)
💰:人均$50-$100
⭕️:現金、八達通
📎:朗屏西鐵站F出口 朗屏8號隔離

-紐西蘭肉眼扒配牛肝菌汁-💰308

-黑松露醬配大啡菇意粉-💰75
🌜黑松露味好香 搭配咗剪開左嘅大啡菇 闊粉偏硬 有咬口 份量比較大 好適合兩個人一齊share

-香辣蜜糖燒雞翼- 💰40
🌜有6隻煎香左嘅雞翼 唔會太乾 味道唔會太辣 反而蜜糖味更加出 好啱小朋友食👍🏻🤤

🌟餐廳以兔兔🐰和田園風作主題 無論係牆上嘅壁畫 定係枱面嘅餐單 全部都有兔仔嘅蹤影 可以比大家影相打卡📸餐廳行平價路線 價錢同食物成正比 都抵食大份架 經過元朗可以帶埋寵物過嚟試吓🤣👍🏻

📌寵物有善餐廳🐶🐱 不設加一📌

#香港美食 #平民美食 #元朗 #元朗美食 #香港 #美食 #高質 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #cafe52
2021-10-23
2021-10-24 78 瀏覽
平時去工業區的呢個位置,單車友多數係去雲鵬睇單車,駕車朋友多數係整車換軑。直到近年好多住宅樓宇落成,多左人住自然就有食肆開張,住係呢到的人真係幸福。今次walk in 黎食呢間餐廳,星期六下午人流都幾多,坐滿哂人,等左15分鐘就有位。由於太肚餓關係,見menu好似賣相不錯,於是同朋友各自叫左意粉同飲品。1. 煙燻黑椒燒牛肉伴新鮮波菜及忌廉黑椒汁評價:類似白汁意粉,個汁重黑椒味,牛肉大概有6塊,配上波菜又幾夾。2. 韓汁雜海鮮意粉配燻三文魚評價:濃濃的蕃茄同韓式辣醬汁配上三文魚,很新鮮的感覺3. 香蕉綠茶鮮奶評價:拉花俾人有文青感覺,不過要飲多幾啖先feel到有濃厚香蕉味
1. 煙燻黑椒燒牛肉伴新鮮波菜及忌廉黑椒汁
煙燻黑椒燒牛肉伴新鮮波菜及忌廉黑椒汁

2. 韓汁雜海鮮意粉配燻三文魚
評價:濃濃的蕃茄同韓式辣醬汁配上三文魚,很新鮮的感覺
韓汁雜海鮮意粉配燻三文魚🌶

3. 香蕉綠茶鮮奶
香蕉綠茶鮮奶
煙燻黑椒燒牛肉伴新鮮波菜及忌廉黑椒汁
韓汁雜海鮮意粉配燻三文魚🌶
香蕉綠茶鮮奶
2021-10-19 64 瀏覽
位於朗屏的Cafe 52 走小清新路線,以兔仔田園風🐰為設計概念,到處擺滿花草植物,戶外更設有座位讓客人攜同寵物,打卡一流📸 餐廳主打西餐,除了有扒紐西蘭肉眼配牛肝菌汁等西餐主食,也有下午茶Tea Set、Brunch及全日早餐等,十分吸引😍🍳 歐陸班尼迪蛋兩隻麵包底層放上香脆煙肉和半生熟的班尼迪蛋,最後再將蛋醬淋在上面,入口軟嫩香滑又帶些蛋液,好正呀🥰🍝 煙肉白菌卡邦尼餐廳所有意粉皆可以選擇意粉、長通粉及寬條麵,今次就試了寬條麵👏煙韌彈牙的麵配上是切粒煙肉及蛋黃芝士醬汁,非常之邪惡🤤🥗 凱撒沙律配鷄扒雞扒肉質嫩滑,配料加入新鮮食材,例如沙律菜、車厘茄、青瓜、麵包粒及凱撒沙律醬等,令味道更加多層次🤩🍢 小食拼盤小食拼盤總體來說炸得脆而不乾,這個價錢來說可以試到忌廉蟹肉薯餅、薯角、香茅魚餅等多款小食,性價比非常高呀👏👏

🍳 歐陸班尼迪蛋兩隻

🍝 煙肉白菌卡邦尼

🥗 凱撒沙律配鷄扒

🍢 小食拼盤
2021-10-18 34 瀏覽
Care52🐇早幾日朋友介紹我去元朗朗屏一間餐廳晚飯,呢到以兔兔配田園風主題作設計🐰店內牆上壁畫同黑板繪畫都是人手畫上,別具心思💕呢到更係一間pet friendly cafe🐶🐱店裡分開內外兩part可以攜帶「毛孩」共餐☺️香辣蜜糖燒雞翼 $40雞翼燒得好均勻靚仔😎雞肉好入味,微微蜜糖甜香🍯日本活性水飼豬鞍架(晚餐) $258套餐包括餐包、粟米忌廉湯、沙律、主菜、甜品。沙律以牛油果、吞拿魚、芒果粒 加 西柚汁製成好精緻🥗清新醒胃比一般沙律有誠意😋餐湯好creamy,不過因為放喺最後先飲灘凍左如果趁熱飲應該幾好。豬鞍肉側邊有條肥膏,肉質都幾’林’,大大件又多配菜,好味黑松露配大啡菇意粉 $75無肉嘅意粉配上啡菇唔會太寡,感覺清淡好適合素食者🌱蛋沙律焗薯 $38由於兩個女仔食得太飽,朋友「打包」焗薯🥔不過就咁睇賣相焗薯焗得幾靚🤓藍莓梳打 $39顏色勁靚,用黎影相打卡一流📸配上薄荷葉加添清新總括來說,cafe環境食物有質素👍🏻值得encore!@cafe52hk 📍元朗宏業南街22號虹方地下1號舖
Care52🐇

香辣蜜糖燒雞翼 $40
雞翼燒得好均勻靚仔😎雞肉好入味,微微蜜糖甜香🍯

日本活性水飼豬鞍架(晚餐) $258

黑松露配大啡菇意粉 $75
無肉嘅意粉配上啡菇唔會太寡,感覺清淡好適合素食者🌱

蛋沙律焗薯 $38

藍莓梳打 $39
顏色勁靚,用黎影相打卡一流📸配上薄荷葉加添清新

總括來說,cafe環境食物有質素👍🏻值得encore!

@cafe52hk
📍元朗宏業南街22號虹方地下1號舖
2021-10-16 36 瀏覽
成間餐廳都係有兔兔嘅佈置🐰成個空間都好舒適😚坐位都算頗多唔會太迫🪑好岩同朋友一齊食下午茶一路傾計☕️🔺豪華全日早餐🥙(連任何嘅飲品) $138包括有黑松露炒蛋🍳腸仔,牛角包🥐薯餅,芝士大啡菇🍄煙三文魚🐟巴馬火腿,車厘茄🍅超豐富🙆🏻‍♀️特別大啡菇好juice🙌🏻整體黎講都係好味嘅🤤🔺涷朱古力🍫 朱古力上面有cream🤤朱古力唔係太甜🙌🏻值得一試😙🔺煙三魚蛋沙律牛角包及薯條🥐🍟 $55煙三魚🐟碎蛋沙律🥚牛角包🥐超夾🙌🏻包𥚃面仲有番茄🍅青瓜🥒令成個包更加fresh😙而碎蛋沙律係偏甜💁🏻‍♀️薯條就正常🍟但份量有好多😜整體黎講份量都好足同抵食😚

🔺豪華全日早餐🥙(連任何嘅飲品) $138

🔺涷朱古力🍫
朱古力上面有cream🤤朱古力唔係太甜🙌🏻值得一試😙

🔺煙三魚蛋沙律牛角包及薯條🥐🍟 $55
2021-10-14 33 瀏覽
今次介紹這間是元朗小少數平價優質、環境不錯的狗狗Cafe, 駕車人士可以直接泊在餐廳對開的馬路, 也可以選擇在朗屏8號的停車場或餐廳上面的時租停車場,18元一小時 ,如想方便,可坐在戶外, 同狗狗一齊享受美食之餘, 泊街抄牌都趕得切上返車. 然而假期比較多人所以最好預約,並只有一小時的用餐時間。 這裏的一般套餐主要是西式意粉及美式漢堡及法包等, 又有竹炭包漢堡,$60一80不等,不包飲品, 也有提供優質扒餐,食物質素不錯。是次午餐叫了一個沙律蛋加法蘭克福腸法包配薯條甘香, 並非返炸, 表面香脆,食落薯條口感新鮮。法包不太硬, 碎蛋沙律調味適中,法蘭克福腸,配以茄汁,香脆多汁,啖啖肉,口感豐富。 值得推介!餐廳提供兩款狗狗套餐 ,店主十分細心提供寵物茶几,有雞肉及魚肉兩款,配以西蘭花或烚蛋及紅蘿蔔 等選擇,每款$40。 賣相非常好,絕不馬虎,相信主人食也非常吸引。法蘭克福腸碎蛋法包配薯條味道 賣相 性價 交通 回頭

法蘭克福腸碎蛋法包配薯條

賣相

性價

交通

回頭

2021-10-14
10 分鐘 (堂食)
最近首次踏足朗屏,去咗一間以兔仔做主題嘅粉紅色Cafe食dinner🐇✨• 香辣蜜糖燒雞翼 $40雖說香辣不過我就覺得係一啲都唔辣嘅🤣食落有微微嘅蜜糖味😌• 黑松露醬配大啡菇意粉 $75冇落忌廉汁嘅黑松露意粉,整體感覺較為清淡,配以大啡菇做配料即使冇肉亦都唔會太寡☺️• 日本活性水飼豬鞍架(晚餐) $258晚市套餐包括咗餐包、餐湯、沙律、主菜同甜品。是日餐湯係蘑菇湯,裡面有唔少蘑菇粒粒,不過味道較淡。沙律以牛油果、吞拿魚、芒果粒加上柚子汁製成,比一般沙律菜更有誠意!豬鞍肉質唔會乾嚡,調味可再重手一啲,另外有部分位置偏肥。成個Set入面最鐘意係甜品嘅香蕉拖肥批,香蕉味濃厚配搭幼滑香甜嘅焦糖味確係唔錯🧡• 薄荷泡沫朱古力 $39一向都好鍾意食薄荷朱古力味嘅嘢😝,依杯薄荷朱嘅味道都幾balance,私心覺得朱古力味再濃啲會更正~• 藍莓梳打 $39顏色好sharp,不過個人覺得有少少藥水味🙈

• 香辣蜜糖燒雞翼 $40
雖說香辣不過我就覺得係一啲都唔辣嘅🤣食落有微微嘅蜜糖味😌

• 黑松露醬配大啡菇意粉 $75

• 日本活性水飼豬鞍架(晚餐) $258

• 薄荷泡沫朱古力 $39

• 藍莓梳打 $39
顏色好sharp,不過個人覺得有少少藥水味🙈
同港女老朋友終於見會,約係呢間港女打卡Cafe,當然要著靚靚打卡!💃🏼💃🏼各位港女們,提提大家,靚靚港女Tea Set要提早一日Book! 我同朋友都唔知😂 去到淨係可以叫啲menu 嘅野…有少少失落望下Menu先:我叫左個英式全日早餐 同埋 一個當日Cafe 嘅特色Cake ,老朋友叫左個飯,每人叫左杯野飲。食物驚喜不大,不過不失,份量對女仔黎講十分足夠,飽到上心口😂侍應服務態度良好,見我地叫嘅野食細枱放唔落,主動同我地講可以調去大張啲嘅枱。好好👍👍服務態度好,主動幫助👍食物份量夠👍環境裝飾岩打卡👍價錢合理🥲食物味道一般,無驚喜🥲座位之間比較窄路

望下Menu先:

👍服務態度好,主動幫助
👍食物份量夠
👍環境裝飾岩打卡
👍價錢合理

🥲食物味道一般,無驚喜
🥲座位之間比較窄路
2021-08-19
下午茶
2021-10-07 59 瀏覽
依家交通咁方便,搭轉西鐵喺朗屏落車行2分鐘就到😆有間Cafe 52 ,兔兔主題餐廳,食物靚之餘,最最最重要係毛孩都有份食架✨想知佢哋有啲乜嘢可以食可以睇我最後一張相✌🏻✨肉眼扒忌廉芝士配竹炭漢堡包🍔+薯條 $85竹炭包表皮脆,肉眼扒完全冇雪味非常juicy, 薯條係我鍾意食嘅粗薯條,即刻成件事加晒分😃 超滿足 💥💥💥All day breakfast $138非常豐富,有黑松露滑蛋、牛角包🥐、薯餅、仲有我最愛嘅腸腸🤤藍莓梳打 $39 ✨✨✨Dirty Coffee $39 ✨✨✨✨✨呢度每位員工都非常Nice,服務超好既一間Cafe , 真心推介比大家🔥🔥🔥
依家交通咁方便,搭轉西鐵喺朗屏落車行2分鐘就到😆
想知佢哋有啲乜嘢可以食
可以睇我最後一張相✌🏻

✨肉眼扒忌廉芝士配竹炭漢堡包🍔+薯條 $85

All day breakfast $138
非常豐富,有黑松露滑蛋、牛角包🥐、薯餅、仲有我最愛嘅腸腸🤤

藍莓梳打 $39 ✨✨✨
Dirty Coffee $39 ✨✨✨✨✨

2021-10-05 974 瀏覽
©環境:Cafe分為室內同室外兩Part室外可帶同自己既「主子」用餐室內以兔兔為主題再配合住田園風格無論係牆上壁畫巨型黑板上既人手繪畫定係四圍既擺設,全部都係超級Cute既兔兔好似進入左兔兔世界中!.©服務:當日係紅日既關系,人流比平日更多中午黎到已經超多人😂面對住咁忙碌嘅情況,店員態度依舊保持友善服務亦很周道呢😍©Highlight (影相/性價比/其他):餐廳內有不少打卡位,連埋餐具都好精緻相信可以影到吾少靚相🥰相比起一般Cafe,價錢比較貼地All Day 最平$65就有交易!.©食物評價: ©English All Day Breakfast $108靚靚All Day一Set有八款沙律,牛油吐司,薯餅,煙肉,香草鮮肉腸英式烤蕃茄,太陽蛋同茄汁豆,勁豐富!隨餐附送嘅飲品更可以係Drink menu上任揀添😈揀左Pink Pink系列嘅玫瑰梳打清新既玫瑰香,又Fresh又香甜😎.©法蘭克褔腸配雞蛋沙律法國麵包及薯條 $60鬆脆法包中間係Creamy雞蛋沙律仲有一條脆皮法蘭克褔腸口感好Rich~厚切粗薯條,外脆內軟,薯香十足🥰.© 榛子鮮奶咖啡。薄荷朱古力咖啡 $29咖啡香滑濃郁而