2009-11-29
之前都有去zense寶富個邊,個邊感覺warm一D,,,依家轉左過黎駱克舖,呢邊簡約,,modern 一D,,,野食就兩邊都幾好,,,不過我貪駱克環境靜,,,方便同fd傾計,,,仲有露台同fd影相個view夠靚,,,,,今日同朋友兩個人去食下午茶,,,結果比新meun吸引,,,叫左幾多樣野食晚餐都食吾落,,飲品:2杯芒果乳酸,,,,吾想咁漏,,可以叫呢個,,因為冇咁甜,,而且酸酸地幾開胃,,,比chocolate同smoothie健康,,冇咁肥食物:一份**珍寶香辣肉醬熱狗** 一定要食,,,料好多,,,肉醬幾新鮮,,,,mix埋酸青瓜粒好正,,,不過我覺得可以再辣少少,,,因為我中2食辣,,我朋友覺得啱啱好 如果大家好似我咁中2食辣,,,不防叫佢重手d ** 一份鹽燒厚切牛脷** 牛脷厚,,,,加少少鹽粒燒已經好好食,,,而且份量4片適中,,,好好既小食,,,甜品:一份**火焰榛子朱古力雪山** 呢一個我冇影到相,,,因為一出到黎我個fd忍吾住先食為快 ,,,,朱古力味好rich,,,而且質感好滑,,,個員工話係老闆既han
食物:一份**珍寶香辣肉醬熱狗**
** 一份鹽燒厚切牛脷**
甜品:一份**火焰榛子朱古力雪山**
呢一個我冇影到相,,,因為一出到黎我個fd忍吾住先食為快 ,,,,朱古力味好rich,,,而且質感好滑,,,個員工話係老闆既handmade新甜品,,,,好期待試埋其他,,,不過太飽,,,下次先
一份**焗酥皮香蕉卷伴雪糕**
夠熱,,因為係即整既,,,,同雪糕一齊放入口,,,超滋味,,,ha,,,我個fd超中2,,,,不過我地覺得個酥皮有少少吾夠鬆,,,反映左,,,佢地話會改改佢,,,下次再去試
除左野食,,,仲有樣想大家留意下,,,,,駱克Zense呢度有個駐場塔羅牌師Nancy,,,,今次我同朋友第一次玩塔羅牌,,,我覺得好準,,!玩完之後我覺得有種釋放既感覺,,,我個一刻真係好有喊既衝動,,,,佢係心靈上比我既治療好work,,
而且我覺得佢收費比出面玩既平,,,,又真係有用,,,雖然佢講既嘢未必係你想聽既答案,,,但係好準確既,,,所以要有心理準備,,,想聽真話既人我都好建議大家玩下,,,,我問左nancy,,,佢逄星期三吾得,,,星期一,,二,,四,,五都係度,,,星期六,日就要預約,,,
我覺得呢度係一個同fd又得,,同男朋友又得既約會好地點,,,,所以推介比大家