2006-10-31 21 瀏覽
台中清境之旅終於成行,等候大人期間先到呢度飲杯coffee先。iced cappuccino:泡泡夠滑夠多,咖啡味好香濃,有水準!!後來見到托盤上面張紙至知道,每杯咖啡用左double shots,所以味道會較濃,如果要淡d就可以同店員提出減少份量!!呢方面同其他咖啡店剛好相反,講真呢個濃度十分對我口味lu!雲石牛油蛋糕(+$5): 份量少少,做茶點就剛好。牛油味濃,所以質感幾香滑但又幾油,又愛又恨!質感有點鬆散,所以食蛋糕時要小心,唔係就似我一樣食到跌落件衫。一路飲coffee一路望住禁區入面,諗起一陣自己都入去就真係開心!! ^o^

2006-09-27 15 瀏覽
不論三小時前下機的我,抑或三小時後回機場的我,都需要一杯似模似樣的咖啡。服務員給我弄得團團轉:又Skim milk 又Decaf 又杯裝又攞走...三人依然笑容滿面。選這店的原因,本只是因為在離境大堂中央,出入「較」方便;除了杯中物外,甚麼都比預期中都好。

2006-05-28 8 瀏覽
上機前想吃點自己至愛的食物作早餐... 咖啡及麵包。想找Starbucks 的, 可是要到出境大堂才有。由於要等埋同事一齊出境, 唯有在離境大堂找別的食肆吃。見這裏的三文治賣相不錯, 又有特式咖啡, 於是便一試。大杯Cappuccino (Skimmed milk) - 泡沫不夠滑, 濃密, 不知是否skimmed milk 影响了。咖啡亦不太香濃, 味不夠, 差了點。唯賣相可取, 滿足了視覺, 但味覺欠奉了。磨菇蕃茄芝士三文治- 材料很新鮮, 包軟綿綿。磨菇切成大粒, 口感十足。由於沒有加醬材, 整份三文治味道很清新。雖然大大份, 吃罷整份亦不覺很膩, 很適合早上吃。

1. Cappucino ($25/regular size): 咖啡味道濃郁,惟milk foam打得不夠smooth(其實都不差,但始終不及以前上環的Beanstalk好)。2. Banana cake ($6): 乾身,而且有些硬,可能已放了一段時間。此店與Pacific Coffee 的食物種類相近,但前者沒有提供上Internet的服務,不過位置就比較有privacy,而且座位較多。

2005-03-31 4 瀏覽
搭早機去旅行,一早便來這裹吃早餐。叫了一個牛角包同一杯熱咖啡,簡簡單單,都算ok。牛角包略嫌太大,若精緻D鬆脆D會更好。
2004-04-18 4 瀏覽
上星期送auntie機去左哩度飲野叫左iced choco 成幾十蚊十啖以內飲哂...值唔值見仁見智因為choco味好濃夠哂甜又真係幾好飲~
上星期送auntie機去左哩度飲野
叫左iced choco 成幾十蚊
十啖以內飲哂...
值唔值見仁見智
因為choco味好濃夠哂甜