2024-01-19 22 瀏覽
同朋友收工之後來到旺角行街,路過這家餐吧,裝修的好有feel同埋店裡環境幾舒服!特別適合朋友小聚聊天💬晚上還有二人套餐可以選擇💰396🦞龍蝦海鮮忌廉湯湯口偏咸,但湯底料超足,隨便舀起一勺都有龍蝦粒和蛤仔~白酒野菌雞翼白酒的香氣和菌菇的鮮味融合的剛剛好,雞翼煮的很入味!肉質很嫩!推薦!卡邦尼意粉🍝厚厚一層煙肉,火腿以及芝士碎鋪滿整個意粉!意粉煮的度剛剛好!奶油裹在意粉上,仲有特別順滑濃郁的口感!盲選唔會出錯👍炭烤安格斯肉眼🥩超大一塊牛排,厚度適中,有些許炭烤的香味!五分熟剛剛好!一定要趁熱吃!仲有大量的土豆泥和羅宋作為點綴 😋兩個女生吃飽腹感絕絕子,又是飽餐的一頓!

晚上還有二人套餐可以選擇💰396

🦞龍蝦海鮮忌廉湯
湯口偏咸,但湯底料超足,隨便舀起一勺都有龍蝦粒和蛤仔~

白酒野菌雞翼

卡邦尼意粉🍝

炭烤安格斯肉眼🥩

兩個女生吃飽腹感絕絕子,又是飽餐的一頓!
今次嚟到呢間西餐廳,首先嘅炭燒美國安格斯牛肩胛真係軟滑得嚟唔失牛肉原汁原味,呢塊肉嘅霜降得黎又香又味濃,食落去真係過癮。不過,可能師傅見我哋年輕,起初做得太生啲,等佢再處理過之後,就啱啱好,入口即溶。至於西班牙海鮮飯,海鮮新鮮,飯粒又彈牙,呢個量,食完真係飽到彈唔起身啦。再講下香煎法國鵝肝多士,多士香脆得嚟又唔硬食,鵝肝濃郁嘅味道配合得好有層次感,真係惹味到不得了。個青口又大隻又juicy,白酒忌廉汁兜得夠味,食得我停唔到口😋。跟住再提下夜晚嘅明星—BLACKPINK,個名已經夠吸引,粉紅色汁液唔單止顏色吸引,味道亦都係甜甜地,好容易令人怦然心動。最後唔得唔提,嗰壺橙汁真係好解渴,飲得我心情都靚晒😊。响這間嘅體驗,誠意推介俾大家,無論係氣氛、服務定係食物質素,都係上乘選擇!🍖🍤🍹

2024-01-18 26 瀏覽
今晚放工後約了妹妹去花墟買花,之後去花園街搵野食,見到這個餐廳環境舒適,餐牌中的食物吸引,而且價錢合理,於是就入去試試。我們叫了一個二人餐,只需$396,包了餐湯、甜品、前菜、主菜等。前菜我們選了Param Ham Caesar Salad,主菜就選羊架及西班牙海鮮飯。至於餐飲可以半價選任何酒精或非酒精飲品,所以我們選了Mojito🍸 和 Snowball🍹。我見到餐牌有一款黑色配粉紅色醬的炸雞好吸引,所以叫了4隻試試。整體來說,該餐廳的食物分量足,味道佳,價錢非常合理,價價比過,值得推薦! 🥗Param Ham Caesar Salad好大碟,蔬菜非常新鮮,脆口,配合Param Ham 和麪包粒,非常正和開胃! 🐐羊架煮得剛剛好,肉質淋,外皮脆,非常美味! 🦪🍤西班牙海鮮飯足料,分量大,最喜歡的是飯不會太淋,一粒一粒好入味,正呀! 🐔⭐️⭐️炸雞($78/4隻)外脆內軟,雞炸得十分嫩滑,醬汁酸酸甜甜,和炸雞非常合拍,一定要試呀!

🥗Param Ham Caesar Salad

🐐羊架
煮得剛剛好,肉質淋,外皮脆,非常美味!

🦪🍤西班牙海鮮飯
足料,分量大,最喜歡的是飯不會太淋,一粒一粒好入味,正呀!

🐔⭐️⭐️炸雞($78/4隻)

2024-01-14 32 瀏覽
約朋友食飯,諗住搵一間坐得舒服方便傾計嘅地方,見到呢間餐廳座位都幾闊落,幾有情調,一於試吓。點咗二人套餐,性價比都幾高,仲可以以半價點雞尾酒兩杯。 龍蝦海鮮忌廉湯忌廉湯濃而不鹹,龍蝦味唔腥。湯入面有魷魚粒同龍蝦肉,都幾足料。 鵝肝多士鵝肝油脂香味重,加咗黑醋,酸味降低油膩感,唔錯。 水牛城雞翼幾惹味,唔會太辣,少少醬汁裹住雞翼,仲保留咗少少香脆嘅口感。 炭烤澳洲安格斯肉眼扒點咗七成熟,熟度正確。肉眼扒腍甜,帶炭燒香味。 龍蝦汁大蝦海鮮燉飯海鮮份量都幾多,有大蝦、青口、蜆肉同魷魚,每一啖都食到海鮮同飯。燉飯處理得唔錯,唔會好膩口。 紫薯鮮奶有淡淡嘅紫薯味,都幾甜,唔算太稠,飲落好順口。 雜莓比利時鐵鍋鬆餅蛋味好重,合桃香脆,雜莓酸酸甜甜。新鮮焗起嘅鬆餅熱辣辣,加埋冰凍嘅雪糕,增加口感層次。

鵝肝多士
鵝肝油脂香味重,加咗黑醋,酸味降低油膩感,唔錯。

水牛城雞翼

炭烤澳洲安格斯肉眼扒
點咗七成熟,熟度正確。肉眼扒腍甜,帶炭燒香味。

龍蝦汁大蝦海鮮燉飯

紫薯鮮奶
有淡淡嘅紫薯味,都幾甜,唔算太稠,飲落好順口。

雜莓比利時鐵鍋鬆餅
2024-01-09
  • 龍蝦海鮮忌廉湯
  • 龍蝦汁蝦肉意大利飯
2024-01-13 56 瀏覽
第二次去Chapter 3, 上次係下午茶餐,整體上都可以。但這次午餐就非常失望。餐廳坐滿人,侍應都非常有效率,可能太忙,冇乜笑容。要咗兩個午餐,主菜要巴東牛肉咖喱,同軟殼蟹黑松露寛條面。餐湯似係南瓜湯,碎切南瓜,唔湯唔水,非常稀。巴東牛肉,四小塊牛肉粒,十條急凍甘筍條作配菜,寛條面非常咸,食咗兩口就食唔落。侍應收枱見寬條面剩好多,同佢講好咸,食唔落。回應「唔好意思」,之後冇下文,連重做一份都冇提。雖然午餐價錢好平、湯連主菜加餐茶加壹$90 唔駛,但出品連茶餐廳都比唔上,就唔應該將貨就價,情願你加多少少錢,都唔應該完全放棄品質,因為你始終係一間有基本質量嘅餐廳。唔會有下一次。
2024-01-13
2024-01-05 24 瀏覽
今日夜晚過左嚟呢邊食晚飯,見到呢間西餐廳門面幾吸引所以入咗去試。餐廳裏面裝修有風格有藝術感。空間闊落,座位都坐得幾舒適。晚餐有湯,沙律同埋煮食飲品,價錢合理。當日嘅餐湯係南瓜湯,非常之有驚喜,南瓜味勁濃,冇味精,非常之新鮮鮮甜,口感滑溜。沙律新鮮。前菜都一啲都唔馬虎。西班牙海鮮飯超級足料,差唔多成個飯都係海鮮,海鮮飯口感好。炭燒美國黑安格斯肉眼扒用料上乘,十分新鮮,烹調得剛剛好,十分juicy !四色芝士自家手打薄餅芝士控嘅我聽冇得輸,薄餅鋪滿芝士,拉絲感極重。總括而言,呢個餐廳性價比高,推介大家嚟一試
西班牙海鮮飯
超級足料,差唔多成個飯都係海鮮,海鮮飯口感好。
炭燒美國黑安格斯肉眼扒
用料上乘,十分新鮮,烹調得剛剛好,十分juicy !
四色芝士自家手打薄餅
芝士控嘅我聽冇得輸,薄餅鋪滿芝士,拉絲感極重。
總括而言,呢個餐廳性價比高,推介大家嚟一試
2024-01-04 719 瀏覽
同朋友在世紀廣場行完街,行去太子食飯,見到呢間餐廳裝修幾有情調,所以決定試一試。炭燒澳洲安格斯肉眼扒 $178牛扒有炭燒的獨特香氣,表面有一條條坑紋,雖然有少量筋,但不會鞋口。牛扒下面有滑身的薯蓉同帶有羅宋湯味道的雜菜,食完好飽。招牌海膽明太子忌廉手工意粉 $175意粉軟硬剛剛好,份量多,醬汁掛身,有不同配料,鹹香的明太子、海膽及脆卜卜的海量蟹籽,加上洋蔥及青椒,有不同的口感變化。龍蝦海鮮忌廉湯 跟餐+$28 本身+$22會有餐湯及餐飲。同朋友都轉了龍蝦湯,有鹹鹹的海鮮味,湯入面有魷魚同蜆肉。飲品方面,我選擇了芒果熱情果梳打(特飲跟餐+$35),味道清新。養生又怕凍的朋友就選擇了跟餐的熱朱古力,甜甜的又暖胃。鵝肝多士 跟餐+$42一件 (兩件起)鵝肝多士不算大件,但同朋友都鍾意食,所以$42一件都照叫,鵝肝有油香,麵包香口。芝士煙肉焗蠔 跟餐+$58兩隻焗蠔配上煙肉及芝士忌廉汁,味道不錯。餐廳裝潢有情調,牆上有不少特色嘅壁畫,雖然有電視直播足球比賽,但氣氛不會太嘈,可以同朋友傾到計。

炭燒澳洲安格斯肉眼扒 $178
炭燒澳洲安格斯肉眼扒

招牌海膽明太子忌廉手工意粉 $175
招牌海膽明太子忌廉手工意粉

龍蝦海鮮忌廉湯 跟餐+$28
龍蝦海鮮忌廉湯

鵝肝多士 跟餐+$42一件 (兩件起)

芝士煙肉焗蠔 跟餐+$58兩隻
焗蠔配上煙肉及芝士忌廉汁,味道不錯。
芝士煙肉焗蠔

2024-01-04
炭燒澳洲安格斯肉眼扒
招牌海膽明太子忌廉手工意粉
芝士煙肉焗蠔
2023-12-19 65 瀏覽
Chapter 3 位於太子地鐵站附近,地點方便之餘,環境亦舒服,好適合同朋友行完街後食晚飯💕.▫️西班牙海鮮飯 🥘 $136整個海鮮飯超足料!包括大蝦、青口及魷魚等等,調味亦十分出色,有海鮮風味🦑.▫️ 西班牙雪梨酒燴牛肋條配農夫包 $176平日在西餐廳比較難遇到農夫包,麵包烤至微微焦脆,入邊放滿牛肋條,牛肉十分軟腍入味👍🏻.▫️水牛城雞翼 $62▫️黃金芝士炸薯條 🍟 $60兩個主菜分別可各追加一個小食😋水牛城雞翼肉質飽滿又Juicy,酸酸甜甜好開胃!黃金芝士炸薯條汁香脆又好味!.▫️北海道日式小卷 $48極力推薦大家一試!卷蛋蛋糕包含四款口味,草莓、咖啡、哈密瓜及朱古力,蛋糕質感超鬆軟,配上忌廉輕盈又好味,力推!.💬 餐廳環境舒服,西餐質素高之餘亦有酒類提供,適合朋友或家庭聚會💗.Chapter 3, located near Prince Edward MTR Station, offers both convenience and a comfortable environment, making it an ideal place for dinner with friends
▫️西班牙海鮮飯 🥘 $136
▫️ 西班牙雪梨酒燴牛肋條配農夫包 $176
▫️水牛城雞翼 $62
▫️黃金芝士炸薯條 🍟 $60
▫️北海道日式小卷 $48
Chapter 3, located near Prince Edward MTR Station, offers both convenience and a comfortable environment, making it an ideal place for dinner with friends after a day of shopping 💕
▫️ 𝐒𝐩𝐚𝐧𝐢𝐬𝐡 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐏𝐚𝐞𝐥𝐥𝐚 🥘 $136
The seafood paella is generously loaded with ingredients, including large prawns, mussels, and squid, and the seasoning is outstanding, providing a delightful seafood flavor 🦑
▫️ 𝐒𝐩𝐚𝐧𝐢𝐬𝐡 𝐏𝐞𝐚𝐫 𝐖𝐢𝐧𝐞 𝐁𝐫𝐚𝐢𝐬𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐑𝐢𝐛𝐬 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐅𝐚𝐫𝐦𝐞𝐫'𝐬 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 $176
It's rare to find farmer's bread at a Western restaurant on regular days. The bread is baked to a slightly crispy texture, filled with tender and flavorful beef ribs 👍🏻
▫️ 𝐁𝐮𝐟𝐟𝐚𝐥𝐨 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐖𝐢𝐧𝐠𝐬 $62
▫️ 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬 🍟 $60
Each main dish can be paired with an additional snack 😋 The Buffalo City Chicken Wings are plump and juicy, with a tangy and sweet flavor. The Golden Cheese Fried Potato Wedges are crispy and delicious!
▫️ 𝐇𝐨𝐤𝐤𝐚𝐢𝐝𝐨-𝐬𝐭𝐲𝐥𝐞 𝐒𝐰𝐢𝐬𝐬 𝐑𝐨𝐥𝐥 $48
Highly recommend giving it a try! The roll cake comes in four flavors: strawberry, coffee, cantaloupe, and chocolate. The cake is incredibly soft, and with the light and tasty cream, it's a must-try!
💬 The restaurant offers a comfortable environment, high-quality Western cuisine, and alcoholic beverages, making it suitable for gatherings with friends or family 💗
2023-12-18 41 瀏覽
比起一班人,更喜歡兩個人傾偈,於是就約了朋友在太子相聚,談談近況談談工作,談談感情😎之前找了一間昏暗的餐廳酒吧☺️☺️方便談心 😙😙😙呢間就返三百幾蚊有個二人餐,真係抵食🤣🤣 即刻坐低😎😎 龍蝦🦞忌廉湯- +$28 😍😍😍見到二人餐有個龍蝦湯,唔使諗即刻升級! 龍蝦湯十分之濃郁啲味道😍😍😍, 而且忌廉湯都好creamy, 真係好食到會想encore😝😝😝巴爾瑪火腿凱撒沙律🥗🥳🥳🥳因為兩個女仔都唔識得太多嘢,所以係小食方面我哋就叫咗呢一個沙律,屬於一個輕便嘅前菜,等食主菜嘅時候亦都沒有太大負擔😋😋😋經典卡邦尼意粉😍😍😍呢個卡邦尼意粉真係值得推介🥰🥰 因為味道十分之濃郁條條麵都沾滿晒卡邦尼汁👍👍👍 十分之好食,真係好邪惡🤭🤭🤭炭烤美國安格斯肉眼- +$88 主食方面,加咗$88叫咗個五成熟嘅肉眼扒嚟食🤣🤣 個牛扒不太煙靭,十分之好食口感😎 再配埋醬汁味道十分之夾👍👍 特別一讚係個薯蓉,佢會有種忌廉嘅味道喺裏面, 十分之好味🤭🤭🤭🤭今日甜品精選今日嘅甜品係兩舊細蛋糕,一舊係咖啡味嘅蛋糕仔另外一舊係士多啤梨味嘅蛋糕仔😋😋😋 成餐都係滿滿嘅幸福😎 人均:$250 地址: Chapter 3 Stea
之前找了一間昏暗的餐廳酒吧☺️☺️
方便談心 😙😙😙

呢間就返三百幾蚊有個二人餐,真係抵食🤣🤣 即刻坐低😎😎

龍蝦🦞忌廉湯- +$28 😍😍😍

巴爾瑪火腿凱撒沙律🥗🥳🥳🥳

經典卡邦尼意粉😍😍😍

炭烤美國安格斯肉眼- +$88

今日甜品精選

人均:$250
地址: Chapter 3 Steak Bar & Restaurant (太子)
太子花園街232-234號地下J號舖
2023-12-13 73 瀏覽
就嚟聖誕周圍搵緊啲CP值高嘅餐廳 呢間喺花園街附近 地點好方便而且價錢十分抵食🍴❣️𝒟𝐼𝒩𝒩𝐸𝑅 𝐹𝒪𝑅 𝟤 $396🥢𝒞𝐻𝐸𝐹'𝒮 𝒮𝒪𝒰𝒫 廚師精選餐湯清清地嘅蘑菇忌廉湯 有別於平時嗰啲 無杰撻撻個種油膩感🥣🥢𝒫𝒜𝑅𝒜𝑀 𝐻𝒜𝑀 𝒞𝒜𝐸𝒮𝒜𝑅 𝒮𝒜𝐿𝒜𝒟 帕爾瑪火腿凱撒沙律套餐沙律份量都幾大 怖滿Parma ham賣相好吸引🥓酸味味沙律汁好開胃🥢𝒮𝐸𝒜𝐹𝒪𝒪𝒟 𝒫𝒜𝐸𝐿𝐿𝒜 西班牙海鮮飯大大隻虎蝦同兩隻青口放係面頭好足料 海鮮飯煮得入味 飯粒撈埋黃椒紅椒 辣肉腸 整體更有層次🥢𝒰.𝒮 𝐵𝐿𝒜𝒞𝒦 𝒜𝒩𝒢𝒰𝒮 𝑅𝐼𝐵 𝐸𝒴𝐸 𝟣𝟢𝒪𝒵 炭烤美國黑安格斯肉眼 10 安士 +$88炭燒味道更有風味 網紋造型十分吸睛👀肉質豐富細膩 沾上自家製燒肉汁令肉香更突出 分量十足嘅薯蓉打得好綿 填肚啱晒🥢𝒞𝐻𝒜𝒫𝒯𝐸𝑅 𝟥 𝒟𝐸𝒮𝒮𝐸𝑅𝒯 是日精選甜品四件蛋糕仔🍰件件唔同味都幾多元化 分別係咖啡士多啤梨朱古力抹茶 迷你size啱啱好🥢𝒟𝐼 𝒬𝒰𝒜𝒯𝒯𝑅𝒪 𝐹𝒪𝑅𝑀𝒜𝒢𝐼 𝒫𝐼𝒵𝒵𝒜 四色芝士薄餅厚身pizza蕃茄醬好香濃 多重芝士🧀️超滿足

❣️𝒟𝐼𝒩𝒩𝐸𝑅 𝐹𝒪𝑅 𝟤 $396

帕爾瑪火腿凱撒沙律
炭烤美國黑安格斯肉眼 10 安士
是日精選甜品
2023-12-12 38 瀏覽
太子Chapter 3 環境充滿格調,食物價格合理。💢西班牙風情青口~青口肥美大隻。💢夏威夷薄餅~薄餅夠香脆。💢招牌海膽明太子忌廉手工意粉~意粉creamy,配合海膽進食口感更佳,亦夠al dente。💢桂圓紅棗茶~滋潤又不會太甜。💢甜品~四色卷蛋包括tiramisu、抹茶,朱古力及士多啤梨,質感鬆軟,中間忌廉令味道更突出。以後去太子揾食,又多一個選擇了。
太子Chapter 3 環境充滿格調,食物價格合理。
💢西班牙風情青口~青口肥美大隻。
💢夏威夷薄餅~薄餅夠香脆。
💢桂圓紅棗茶~滋潤又不會太甜。
以後去太子揾食,又多一個選擇了。
2023-12-11 38 瀏覽
餐廳資料:地址:太子花園街232-234號地下J號舖Chapter 3 Steak Bar & Restaurant 朋友推介這間太子有格調的抵食西餐廳,果然好介紹,二人晚餐$396套餐性價比高,我們加$28轉為龍蝦湯,又加$88升級食炭烤澳洲黑安格斯肉眼,兩人也不用六百($564),食到非常飽及滿足,又開心分享吓先: ⭐ 餐前小食點了白酒野菌雞翼,雞翼有四大隻,煮得入味,伴以少許沙律菜減一減肉類的肥膩,相當唔錯👍 ⭐ 主食的炭烤澳洲黑安格斯肉眼是我鍾意的類型,牛肉味濃郁,質地鮮嫩多汁,帶有豐富的脂肪紋理,我點了三成熟,上枱有碳香味,表面呈現出美味的焦糖色澤,咬下去肉質鮮美,口感豐富,屬於高質素的美食🤗另一主菜卡邦尼意粉廚師的調味也適中,意粉硬度適中,奶油蘑菇醬汁搭煙燻火腿,香氣四溢,有經典的味道🤗 ⭐ 甜品有四件不同味道的蛋糕卷,我最喜歡就係士多啤梨同朱古力味,不會太甜😊
餐廳資料:
地址:太子花園街232-234號地下J號舖

今次一行五人去咗呢間酒吧度食嘢坐喺門口對住個桌面空間感唔錯座位亦都舒服寬敞環境唔錯的一間餐廳酒吧食物方便帕爾馬火腿薄餅 $108水準質數經典卡邦尼手工意粉 $116卡邦尼意粉彈呀好食 將汁濃郁火腿份量足芝士窩蛋焗西班牙蕃茄肉丸 $85值得一試 肉丸彈牙已入口醬汁應濃郁好味水牛城雞翼 $70炭燒安格斯肉眼扒 $178唯獨安格斯牛扒失水準 叫五成的話有啲過熟個韌白汁芝士焗西蘭花 $72穩陣水準之作侍應服務有禮貌唯獨侍應不足未必顧及到每一張枱
今次一行五人去咗呢間酒吧度食嘢

唯獨安格斯牛扒失水準 叫五成的話有啲過熟個韌

白汁芝士焗西蘭花 $72
穩陣水準之作

侍應服務有禮貌唯獨侍應不足未必顧及到每一張枱
呢間位於花園街嘅西餐酒嘅,星期二都好幾枱客人,店鋪行酒吧路線,燈光較暗,牆有大電視機比客人睇波,餐廳有款幾抵食2人太餐,$400有找☺️不過今日孖妹想可以自由度高啲,就單點主餐牌菜式加飲品🤪🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢 Black Pink 炸雞 💰78✨👭🏻孖妹order左4件,咁黑炸雞都係第一次食,用左女團名好易記😂餐廳採用較低脂雞槌,雖然唔係無骨但都啖啖肉☺️廚師喺麵糊加入竹炭粉,沾上醃過雞槌外皮,再落鑊油炸✨一定要提係呢款pink pink 醬,加左草莓🍓香料落原味乳露,螢光粉好搶眼,炸雞槌熟度啱啱好,雞肉算嫩滑有肉汁,點上徵甜pink pink 醬汁又出奇地夾喎🥢炭燒澳洲安格斯肉眼扒 💰178✨牛扒以炭燒烹煮😂面有一條條炕紋另配上香滑薯蓉同薯菜,👭🏻孖妹叫左5成熟,煎得粉嫩,有少量筋,👩🏻‍💼大孖都用左啲力先切開一條條方便品嘗😂油脂分佈算均勻,但炭燒味超級出💯,薯菜似羅宋湯嘅什菜,酸酸甜甜幾開胃,薯蓉好重牛油香同軟滑夠綿,算幾高質🥢招牌海膽明太子忌廉手工意粉 💰175✨ 由新鮮海膽同扁意大利粉+配奶油芝士醬汁+白酒製成,奶油芝士醬汁濃郁,口感滑順,杰身掛汁,明太子傷量幾多鮮甜

🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

🥢 Black Pink 炸雞 💰78

🥢炭燒澳洲安格斯肉眼扒 💰178

🥢招牌海膽明太子忌廉手工意粉 💰175

明太子傷量幾多鮮甜,同奶油芝士嘅醬濃郁口感互相襯托,擺盤相對簡潔,意粉會捲起上菜,絕對孭到「手工」呢個名

🥢拿鐵 + 💰30

✨凡顧premium mains 都可以獲得-$10飲品優惠,👷🏻‍♀️細孖好想見到有拉花,可惜冇,奶泡較大+多,牛奶🥛比較多,飲完有少少飽

🥢拿鐵奧利奧 +💰38

✨呢款拿鐵可以叫熱/凍,最底係美式,中層加入牛奶,最後打起奶泡+冰粒oreo餅乾裝飾,牛奶味會較出,味道唔太甜

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

• Black Pink 炸雞
  • 炭燒澳洲安格斯肉眼扒
  • 招牌海膽明太子忌廉手工意粉
2023-11-29 44 瀏覽
今日喺沙田行完街,黎到太子搵食,見到呢間餐廳裝修好似OK,係酒吧咁,價錢唔貴,所以試下我地叫左1️⃣炭燒美國安格斯牛肩胛💰168炭燒過,有輕微炭燒香味,肉質柔軟,顏色清晰見到係大概七成熟左右,食落有炭香味及牛肉味,啖啖肉😍👍2️⃣炭燒澳洲羊架💰168羊架有兩大件,都好厚肉,唔會好瘦,食落羊騷味比較重,但係男友幾鍾意,食落肉質嫩滑😋3️⃣鵝肝多士💰64(2件)見到追加小食有鵝肝多士,即刻叫黎試吓,多士好鬆脆,鵝肝煎得好香,火候啱啱好,搭配一齊食好好味🤤4️⃣日式焗生蠔🦪(4隻)💰64呢個餐前小食真係不得了,生蠔全部好飽滿又大隻,配埋日式千島醬一齊焗,好好食,建議大家可以叫,有四隻都幾抵5️⃣餐湯及凍蘋果汁💰22餐廳係粟米湯,飲落有少少甜味,蘋果汁正常質素6️⃣餐湯及凍伯爵茶💰22伯爵茶茶味香濃消費價錢:2人💰564,人均💰282結論:(10分為滿分)味道:7.5/10性價比:9/10回頭指數:7.5/10餐廳名稱:Chapter 3 Steak Bar & Restaurant (太子)餐廳地址:太子花園街232-234號地下J號舖

我地叫左
1️⃣炭燒美國安格斯牛肩胛💰168

2️⃣炭燒澳洲羊架💰168

3️⃣鵝肝多士💰64(2件)

4️⃣日式焗生蠔🦪(4隻)💰64

5️⃣餐湯及凍蘋果汁💰22
餐廳係粟米湯,飲落有少少甜味,蘋果汁正常質素

6️⃣餐湯及凍伯爵茶💰22
伯爵茶茶味香濃

消費價錢:2人💰564,人均💰282

結論:
(10分為滿分)

味道:7.5/10
性價比:9/10