2023-07-05 44 瀏覽
今晚約了朋友在中環飲野,放工先去附近食個快餐,這間Cheeky Buns主打burger、kebabs、雞翼等,款式不算多,但全部即叫即做,新鮮熱辣。漢堡包全部都用牛油焗至熱辣辣,加上半溶芝士,炸魚香脆肉嫩,雙層芝士漢堡煎至焦香,肉汁豐富。另外加$31升級套餐,炸薯塊十分香脆,而且份量十足。印第安人雞翼炸至金黃香脆,表面灑上少許辣椒粉,十分惹味。雞肉kebab裏面有洋葱、生菜及炒雞肉等,加上特製醬汁,惹味又飽肚。平日每天都有優惠,每晚不同,送酒一流。

另外加$31升級套餐,炸薯塊十分香脆,而且份量十足。

印第安人雞翼炸至金黃香脆,表面灑上少許辣椒粉,十分惹味。

平日每天都有優惠,每晚不同,送酒一流。
2023-07-04 33 瀏覽
中環物價高就係香港人都知今次竟然比我行行吓發現呢區都有平民嘢食😲2個人食咗200幾蚊 飽到一個點😮‍💨座位雖然比較少同喺室外位置喺附近返工嘅不妨lunch time買外賣返公司食印第安人雞翼 (6隻)$52第一次食呢隻味道嘅雞翼估唔到咁好食😍雞翼炸得好乾身 好入味面頭有少少辣粉不過唔會好辣Lunch Set 魚漢堡 $80 個包搽咗牛油再焗好香食落好鬆軟魚柳都幾大塊 外脆內軟再加上芝士、生菜同番茄仲有紫洋蔥同tarter sauce快餐店嘅魚柳包真係完全比唔上薯塊 +$15 👍lunch time 叫餐加呢個薯塊好抵食好似切碎咗嘅薯餅咁又脆又香薯仔味 Lunch Set 雞肉卡巴 $60薄身嘅pita bread包住又嫩又多汁嘅烤雞肉配埋蕃茄同生菜絲 再加蛋黃醬餡料多到跌出嚟😲大大舊夠飽肚Lunch Set 牛肉飯 $60烤牛肉配印度長米牛肉烤到好香 略嫌有幾塊燶咗少少佢有3款醬汁: 薄荷醬、辣醬同乳酪醬每啖都有烤牛肉同醬汁係味覺嘅享受😮‍💨Cheeky Buns地址: 中環閣麟街45號祥暉大廈地下5B號舖電話: 25812128
中環物價高就係香港人都知

Lunch Set 魚漢堡 $80
個包搽咗牛油再焗好香
食落好鬆軟
魚柳都幾大塊 外脆內軟
再加上芝士、生菜同番茄
仲有紫洋蔥同tarter sauce

每啖都有烤牛肉同醬汁
係味覺嘅享受😮‍💨

地址: 中環閣麟街45號祥暉大廈地下5B號舖
電話: 25812128
How to say no to burger & cheese fries?🍟ᵕ̈ 整體嚟講真係好似喺美國會食到嘅burger!小店由美國人主理 口味比較傳統經典價錢相宜 地段方便 係上班族一個外賣嘅好選擇☺️✨Cheese Burger/ Chicken Burger一個burger最緊要食材新鮮 配搭得宜牛柳厚肉Juicy芝士微微溶化配搭上爽口嘅洋蔥同埋生菜 口感味道豐富係食邪惡食物先有嘅滿足感🤣雞扒雖然冇牛柳咁Juicy 但微微煎香 配上BBQ sauce 都好 都好有美國特色喔✨Cheese fries薯條新鮮炸起 口感香脆 配上melted cheese除咗肥之外都冇乜其他缺點🤭✨Onion rings香港黎講 食到好食嘅洋蔥圈都唔係咁普遍呢度炸得啱啱好 外脆內軟 好滿足keke𓉬 Cheeky BunsFood 7.5/10⁣Environment 6/10Price $70pp

ᵕ̈
整體嚟講真係好似喺美國會食到嘅burger!
小店由美國人主理 口味比較傳統經典

Food 7.5/10⁣
Environment 6/10
Price $70pp
2023-07-03 39 瀏覽
📍Cheeky Buns (中環)中環閣麟街45號祥暉大廈地下5B號舖約咗朋友係中環食飯,但又唔係話好肚餓。最後決定想食Kebab,咁就搵左一間小店黎食。 呢間嘢價錢都幾合理,仲要有lunch set,啱晒貧窮嘅小編同朋友了。 雞肉卡巴 Chicken kabab $50 同埋牛肉卡巴 Beef Kabab $60 連飲品。傾偈點可以無小食? 芝士薯條🍟水牛🦬雞翼(12)小編睇住員工,即叫即做,新鮮熱辣出爐。其實依間小店嘅份量都幾多,大大件,岩曬附近打工仔放Lunch落黎買野食。 老闆都好好,好鍾意同客人吹水同埋問野食味道如何。如果平時食快餐食到悶,可以去試下依間Kebab, 轉下口味都係一種享受。總結:地點方便,即叫即做,最緊要價錢合理。但唯一缺點係冇冷氣。地點⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為最高分)
📍Cheeky Buns (中環)
中環閣麟街45號祥暉大廈地下5B號舖

傾偈點可以無小食?
芝士薯條🍟
水牛🦬雞翼(12)

小編睇住員工,即叫即做,新鮮熱辣出爐。

老闆都好好,好鍾意同客人吹水同埋問野食味道如何。

地點⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度⭐️⭐️⭐️⭐️
(5星為最高分)
2023-07-03 97 瀏覽
呢間漢堡包店除了漢堡包之外仲有Kebab 及飯,靈活經營,陪人食漢堡自己有得揀。每一日都有午市套餐,即係買主食之外多一杯飲品,唔好睇少多一杯飲品價錢雖然唔多,但感覺全面。八九十元有一個漢堡包餐,加十幾蚊有薯條或洋蔥圈,在中環來說不貴。漢堡包都是即點即整,所以難以挑剔,麵包新鮮漢堡扒有汁,我的芝士漢堡芝士豐富,同伴的普通漢堡亦有很多醬汁,當然少不了酸瓜生菜及蕃茄的配搭,都唔錯的。另外點了chicken tika Kabab,充滿中東的味道,偶然轉下口味真係唔錯。遠看以為是外賣店,其實旁邊有座椅可以在室外食,落雨都唔怕,有種遠離鬧市的感覺。

仍記得當年睇《重慶森林》,王家衛將中環扶手梯及Soho區拍得很夢幻,所以每次過黎我做開間Gym嘅Soho Centre做運動,都想起那份異國情調。呢日做完運動,在轉彎街角見到有間西式漢堡及清真食品外賣小店「Cheeky Buns」,設小量戶外座位,雖然不是「「午夜快車」般的港式快餐店,但貪佢平平地食返餐,一邊坐低,一邊感受Soho區氣氛及「午夜快車」的影子。😍😍Beef Kebab($60)🌯🌯即係牛肉卡巴,在嫩牛肉片加上調味料後,放在燒烤架上烤至熟透,並加入蔬菜、香料和醬汁,用料充足之餘,亦有保留牛肉肉汁,亦烤出一層微焦的外皮,口感豐富。Onion Wing(+$15)🧅🧅外層炸得酥脆,內部則保持著洋蔥的甜味,口感酥脆、味道香甜,顏色金黃,可以作開胃小吃。雖然「Cheeky Buns」終究不是「午夜快車」,但靜坐在小店享用美名的西式及清真快餐食物,望著這條因《重慶森林》而聞名各地遊客的扶手梯,可謂十分寫意😋👍🏻Cheeky Buns (中環)中環閣麟街45號祥暉大廈地下5B號舖

Beef Kebab($60)🌯🌯

Onion Wing(+$15)🧅🧅

2023-07-01
前幾日去開中環,經過閣麟街見到新開咗間漢堡包Cheeky Buns ,夜晚時間都好多人買外賣,一於同朋友坐底試吓先!雙層芝士漢堡漢堡嘅包用牛油煎香,牛肉用咗100%嘅美國清真牛肉,仲有奶酪、蕃茄、泡菜同其他配料,雙層嘅漢堡啖啖肉食落勁滿足!雞肉漢堡同樣係用牛油煎香嘅包牛油香十足,雞肉夠晒嫩加上煎到好juicy,仲有其他唔同既配料,食落一啲都唔油膩,啖啖都好滋味~脆蒜雞翼新鮮即炸嘅雞翼配上炸蒜勁香口,雞翼都夠入味,份量亦好足夠!融化奶酪薯條芝士薯條嘅芝士份量十足,而且食咗好耐都KEEP住好拉絲,香濃嘅芝士配上香脆薯條真係令人食唔停口!

雙層芝士漢堡

雞肉漢堡

脆蒜雞翼
新鮮即炸嘅雞翼配上炸蒜勁香口,雞翼都夠入味,份量亦好足夠!

融化奶酪薯條

2023-06-24
今日係附近做完野,想食快餐。閣麟街好多餐廳,見到呢間快餐店幾有特色,隔離有一排座位可以堂食。夜晚黎到吾算太熱,同埋坐正個風扇位下面,都可接受。我地唸左一陣食咩的時候,老闆好熱情咁同我地介紹話cheese burger 同chicken kebab 最受歡迎。另外我地都好鐘意食雞翼,所以三款雞翼都叫左😆比較下分別。Double cheese burger $128 果然冇介紹錯!牛肉係100%清真牛肉,即叫即煎,牛肉好有咬口,厚身重牛味,好juicy😋另外呢度的漢堡係用牛油軟包,都係即時煎起,好鬆軟同好香牛油味😆Chicken kebab$55呢間的pita bread 薄身d, 比較有咬口。入面包住勁多雞肉,沙律菜同沙律醬。雞肉好嫩多汁,真係好好食😋Upgrade to combo +$31 可以揀一款汽水加一款小食,揀左平時最鐘意食的洋蔥圈。都係即時炸起,脆卜卜都吾錯。雞翼$52(6pieces)有三款口味: 水牛,印第安人同脆蒜。水牛味酸酸地,有淡淡的芝士味。脆蒜比較多汁,有好多泰式辣醬,面頭仲有好多炸蒜。我覺得印第安人係最好食😋炸得好乾身,面頭好似有孜然粉,好有風味。總括來說,呢

Double  cheese  burger

Double cheese burger $128
Chicken  kebab

Chicken kebab$55

Upgrade to combo +$31

雞翼$52(6pieces)

總括來說,呢間的cheese burger 同chicken kebab 真係好推薦,下次會再黎食👍🏻

2023-06-26
Double  cheese  burger
Chicken  kebab
  • Cheese  burger
2023-06-23 45 瀏覽
Cheeky Buns 中環閣麟街45號祥暉大廈地下5B號舖Shop 5A, G/F, Cheung Fai Building, 45 Cochrane Street, CentralHAPPY FRIDAY, LUNCH 要出去食對放鬆, 公司附近找了了間食BURGER/ KEBAB的新開小店Cheeky Buns $128 DOUBLE CHEESE BURGER , 就是要雙層, 張大口食先有樂趣。二片牛肉漢堡, 配以溶化的芝士片, 連同不可少的生菜蕃茄洋蔥, +$31 升級做套餐, 有SOFT DRINK 及小食。/$16 drink KEBAB 比起中環其他KEBAB 店平20%, 點了一份 $60 CHICKEN KEBAB 連soft drink 的lunch set 入面面夾了很多雞肉碎, 加上新鮮的蕃茄及生菜絲與MAYO 醬汁, 卷起後一大份, 大口大口咬, 餡料多到快要從邊位掉下來。$52 CRISPY GARLIC WING, 舖上大量炸香的蒜粒, 非常之惹味, 我自己鍾意DRY WINGS, 即時沒有被醬汁蓋住雞皮, 水醬汁水氣僧影響香脆度, 這個GARLIC
中環閣麟街45號祥暉大廈地下5B號舖

$52 CRISPY GARLIC WING, 舖上大量炸香的蒜粒, 非常之惹味, 我自己鍾意DRY WINGS, 即時沒有被醬汁蓋住雞皮, 水醬汁水氣僧影響香脆度, 這個GARLIC WINGS 深得我心。
#香港旅行 #香港探店 #香港美食 #hkfood #hkfoodie #hktravel #yummy #foodporn #delicious #cuisine # #restaurant #dining #CheekyBuns
#BURGER #KEBAB #CEENTRALFOOD
2023-06-21 29 瀏覽
今日午餐唔知吃咩好,一邊行去中環街市一邊諗,行下行下就走到閣麟街嗰邊,見有間賣burger的店,於是一於試下。餐廳老板是位外國人,幸好餐牌是中文,所以都睇得明。餐廳主打賣Kebab同漢堡包,身為burger控的我還是點burger好了。點左個芝士漢堡 ($98) + combo (+$41),炸薯條 加上融化芝士同一罐百事可樂。先講個漢堡,材料包括麵包,100%清真美國牛肉漢堡扒,美國芝士、牛油生菜、蕃茄、紅蔥頭、酸瓜及漢堡包醬,夾上來都幾大件。睇住廚師將塊麵包煎熱,然後主力煎漢堡扒,個麵包整了出來唔會皺皮,賣相不錯,比同區的一間知名連鎖漢堡包店(5個甚麼甚麼呢) 好睇。漢堡牛肉扒夠juicy,肉質夠鮮嫩。配搭生菜和蕃茄,感覺好清新,大啖大啖咁咀嚼,欲罷不能。跟住就係表面鋪上了融化芝士的炸薯條,果然加了芝士的炸薯條口感更豐富,配上鮮甜蕃茄醬,真的十分滋味。而且炸薯條份量足料,食哂都真的剛剛好! 都真係夠飽的呢。

Cheese Burger

2023-06-21
Cheese Burger
2023-06-21 27 瀏覽
朋友介紹去吃,果然真的沒介紹錯,食物質素很高,材料也十分之豐富,餐廳外面還有兩排座位可堂食!Fish burger的魚柳超厚,一口咬下去很多汁,內裡還加了番茄、洋蔥、生菜及芝士等,麵包鬆軟帶點甜味的!Veggie burger 也很好吃,內裡的素扒是菇菌加雜菜而成,有煎香了的薯仔及濃濃的菇菌味,還有些碎菇菌能咬到,加強了口感!脆蒜雞翼及水牛雞翼也很不錯,脆蒜味道的是加了泰式辣醬,酸酸甜甜,而水牛雞翼的是偏向辣椒仔醬味道的那種,微辣而已!

平時聽呢間只系知道app外賣會有 今日來左中環呢邊約朋友lunch行行下見到就試下佢😊😊呢度除左岩肉食朋友之外,清真同素食既朋友都有選擇🤤大家來中環作為上班一族系呢度買番公司都幾方便 亦都算系一個抵食既選擇;如果堂食既就系室外,而室內就有少少area有風扇就還好食肉Spicy都有分左三個程度😆👏外國人開既Burger shop🤗老闆都好Nice😊👍好傾📌 Cheese Burger🧀芝士漢堡🍔最經典食既Burger👏😊味道唔錯📌Veggie Burger🥗素漢堡🍔幾特別 適合清真同素食既朋友📌Beef Kebab🐮牛肉卡巴🌯夠飽肚Add On:➕Tater Tots🤤👍似薯餅 最好食➕Melted Cheese Fries😊比到好足 芝士撈面 配茄醬 ➕Onion Rings👏😊好耐冇食🤣和味茄醬好多🤣唔洗咁多茄醬既朋友可以同店員講聲小食:📌脆蒜雞翼 唔食辣既人🤣揀左呢個 有少少泰式甜醬系面飲品:Mountain Dew激浪🌊🥤好記得係超經典嘅汽水🤣👍小朋友嘅時候童年回憶礦泉水Cheeky Buns (中環)中環閣麟街45號祥暉大廈地下5B號舖
食肉Spicy都有分左三個程度😆👏

好記得係超經典嘅汽水🤣👍小朋友嘅時候童年回憶

礦泉水

2023-06-20
2023-06-19 272 瀏覽
Cheeky buns😘😘😘American Brioche bunsThe New Store has been open for half a year, with American fast food delicacies. It is close to Cochrane street In Central. The fast food restaurant can be dine-in or takeaway. The store is in bright yellow series, so the colours are bright! The main food is burgers and kebab, As well as special chicken wings😘😁🍔 Cheese Burger$98Brioche bun, 100% American Halal Beef, American cheese butter lettuce, tomato,red onion, pickles, and burger sauces!Slightly fried frag
Cheeky buns
😘😘😘

American Brioche buns

🍔 Cheese Burger$98
Slightly fried fragrant beef burgers, rich beef flavor, juicy, with authentic American ingredients and special brioche buns, one bite rich taste, bring new tastes to the taste buds, there are surprises......good taste❤️
Upgrade to Combo+$31👍🏻
**Combo includes: 1 soft drink plus French Fries or Tater Tots or Onion Rings**
Onion rings are crispy and not greasy, dipped in tomato sauce, delicious 😋 and can’t stop eating 🤣🤣
Beef kebab $60
Beef served in Lebanese pita bread with salad and your choice of dressings
Kebab is one of favourite fast food in Hong Kong. The ingredients are roasted Lebanese beef, cut into thin pieces , filled with pita, optional salad sauce, slightly spicy🌶 , stimulating taste buds, enhancing the texture of beef, and delicious 😋
**Wings Night**
Every Thursday 6PM to 10PM
Chicken Wings $3/pc
~with any purchase over $30
One order per person (6 or 12 wings)
First come first served
While stock last

Cheeky Buns
G/F, 45-47 cochrane street, Central
Mtr Hong Kong Station Exit C, walk for about 7 minutes

Cheese    Burger
2023-06-19
5 分鐘 (外賣自取)
Cheese    Burger
  • Cheese  burger
2023-06-17 24 瀏覽
收工同同事happy hour 完黎咗蘭桂坊附近嘅呢間小店填肚仔。.之所以揀呢間係因為我想食burger,同事想食Kebab。呢間小店就可以一次過滿足晒我哋兩個願望。.Chicken Kebab $55雞肉卡巴:佢地嘅Kebab非常Juicy,雞肉份量好多,中辣啱啱好,香而不嗆,配搭新鮮番茄🍅、生菜,好出色,even位於蘭桂坊都出名嘅27 kebab house隔離都完全唔輸。.Chicken Tikka $60雞肉提卡飯:雞肉相對Kebab裡面嘅雞肉乾身,但雞肉味就重d,加上乾爽米飯、蔬菜等等,幾清新,不過二選一的話,個人會更愛kebab。.Fish Burger $85魚漢堡 :漢堡包🍔嘅麵包用上好重牛油香氣嘅蛋麵包,質感鬆軟。魚柳大大舊,外脆內軟,加上美國芝士、清爽生菜、香甜番茄,紫洋蔥同tarter sauce,口感味道豐富,配上一罐冰凍7UP LIGHT,爽!~~~Cheeky Buns (中環)中環閣麟街45號祥暉大廈地下5B號舖
Chicken Kebab $55
雞肉卡巴:

Chicken Tikka $60
雞肉提卡飯:

Fish Burger $85
魚漢堡 :

~~~
2023-06-16 36 瀏覽
🌯又多一個食轉轉肉嘅選擇見到餐廳有清真認證㗎Set lunch點咗beef kebab烤雞肉飯啲肉即叫即放上鐵板炒返熱點完之後一路望住佢整就開心個卡巴皮係有麥視覺同味覺都好好炒完啲牛肉之後就唧咗好多醬之後放去烤爐烘一烘牛肉好香 份量都好足配埋啲薄荷醬同辣醬食好滋味烤雞肉飯用嘅係長米食落粒粒分明 雞肉覆蓋晒成個飯盒啖啖飯都食到肉同醬料旁邊仲有一細份沙律另外仲點咗Cajun雞翼個Cajun粉辣辣地勁香口雞翼即叫即炸好juicy星期四指定時間仲有$3隻嘅優惠添
🌯又多一個食轉轉肉嘅選擇
見到餐廳有清真認證㗎