2021-10-30 543 瀏覽
《Chef's Movement》元朗今日一早入左元朗處理事務,10點幾已完成就想去揾食 😂但這個時間好多餐廳都末開,但又唔想食茶餐廳早餐,行下見到這間餐廳仔都幾多人,早餐又多選擇所以就一試🥰《Keto Light Breakfast》$68另一半今日唔想食有包既野,好開心佢有生酮既選擇,真心讚下佢個菠菜芝士拉絲奄列,好多菠菜芝士成個奄列有差不多20cm,到底用左幾多隻蛋🤣🤣豬肉腸同法蘭克福腸都不錯,不會太咸切肉腸就無咩特別,沙律菜都算新鮮🥗《Breakfast C》$45熱熔芝士牛角包,不過不失交返黎既係咁上下,加芝士去焗返有點誠意又加返分😂炒滑蛋好厚,份量好多而且炒得不錯👍法蘭克福腸脆脆面好味,我特別喜歡佢既沙律有二片火龍果,感覺清新好多,整體係好抵食既😌《Mocha》《Rose Latte》跟餐+$14這個就不太建議,二杯都好甜,甜到只甜味,飲左一半就放棄了😛下次都係飲返正常餐飲比較穩妥😅
Chef's Movement》元朗

《Keto Light Breakfast》$68

《Breakfast C》$45

《Mocha》《Rose Latte》跟餐+$14

2021-07-22 986 瀏覽
Nice to find a place which serves "All day breakfast" actually during breakfast hours i.e before 11am.There is a nice choice of western breakfast sets at a very reasonable price.All nicely presented which makes the meal so much more appealing.We ordered:Breakfast set C, Frankfurters with scrambled egg and croissant.Breakfast set B, Eggs benedict with snmoked salmon on English muffin, added avocado as extra.Deluxe Breakfast.At $98 you certainly get a variety for your money.Eggs benedict, smoked
We ordered:

Breakfast Set C

Breakfast Set B

Deluxe Breakfast.
Eggs benedict, smoked salmon, English sausage, fruit, cold cut sausage, french fries and English muffin. Nice oozy egg yolk for the benedict!

Deluxe Breakfast

Nice to see fruit and salad included.
Good quality for price paid so would go again.
Gets busy so expect to queue.
Eggs Benedict
5 分鐘 (堂食)
$80 (早餐)
Deluxe Breakfast
Eggs Benedict
2021-06-06 958 瀏覽
今天放假已經一早選定去試這家的all day breakfast,因為之前來過一次吃意粉,覺得味道不錯,所以今天再來試別的東西。🌟All day breakfast $88份量很多,蘑菇炒得香氣撲鼻,黑松露炒蛋嫩滑香濃,牛角包皮脆新鮮,沙律菜夠爽口,西瓜清甜,美中不足是薯條太乾,沒有鹹味,我吃了幾條就放棄了,香腸不夠熱,煙三文魚不過不失。☕️ Flat white coffee $14就像是McCafe的味道吧,沒有咖啡香味,但我不是咖啡控,不懂咖啡的人,這杯我可接受的。🙋🏻🙋🏻‍♂️服務態度一般,雖然店員會主動落單,但沒有感到熱情和生氣。🪴環境方面,店舖不大,採用玻璃窗,近窗邊採光度足夠,不建議坐入面。

🌟All day breakfast $88

☕️ Flat white coffee $14

All day  breakfast
Flat  white
All day  breakfast
Flat  white
2021-05-05 770 瀏覽
閒日4點左右推住bb車打算入座,但bb在車內訓左,見到店內只有一枱客,故希望服務員安排入座而把bb車放在旁,但佢要求收車唔俾擺係入面,加上面口極差和態度惡劣,走了....
2021-04-20 1084 瀏覽
美國藍蟹肉配鮮蝦頭膏扁意粉 $98雖然呢碟意粉賣相一般 但就香氣十足🤣 有啲意外係除咗有兩粒帶子 竟然會落車厘茄😹😹😹 不過食落主要係鮮甜即蝦膏同啖啖蟹肉既味 蕃茄味就好淡 放心😌 整體意粉整得好掛汁 口感都唔錯 比想像中出色😚評分: 9/10🌟美國安格斯和牛牛肉漢堡(伴粗薯條) $88Lunch set會配埋餐湯同沙律 仲有一塊烘過既牛奶麵包 仲送餐飲 確實係好抵食😋 🍔都十分足料 個包烘得幾脆 牛肉都有肉汁 唯一係切開會散咗 而薯條炸得好脆 不過就略為偏鹹🤨評分: 7.5/10🌟———————————————————————Chef's Movement (元朗)元朗鳳攸北街11號益發大廈地下15號舖
美國藍蟹肉配鮮蝦頭膏扁意粉 $98
評分: 9/10🌟

美國安格斯和牛牛肉漢堡(伴粗薯條) $88
評分: 7.5/10🌟
———————————————————————
Chef's Movement (元朗)
元朗鳳攸北街11號益發大廈地下15號舖
餐湯
餐包、沙律菜
餐湯
餐包、沙律菜
2021-03-20 810 瀏覽
閑日下午2點鐘左右直入5使等位,同上大人吃tea。1 all day breakfast ,份量多,有牛角包薯條煙三文魚法腸等等,牛角包外脆內軟,試吓夾埋黑松露炒蛋同煙肉一齊食,ok啦。2 deluxe breakfast ,份量一樣多,有煙三文魚班尼迪蛋薯條法腸等等,蛋整得岩岩好,流心夾埋煙肉鬆餅,正。其它都係正常啦。2個餐都有少許沙律同生果,沙律正常,但水果淡同少少酸。配埋杯醒神即磨咖啡,為呢個餐加左啲分。
閑日下午2點鐘左右直入5使等位,同上大人吃tea。
配埋杯醒神即磨咖啡,為呢個餐加左啲分。

2021-03-10
1 分鐘 (堂食)
2021-02-21 691 瀏覽
可能個日因為係假期所以都要排咗一陣隊🥲係門口等左20分鐘左右🥺環境唔係好大 但係都坐得幾舒服☺️服務都幾好 幾有禮貌👌🏻我就叫左個all day breakfast $88all day breakfast 好豐富 價錢好合理 呢個價錢仲包埋嘢飲😏一個女仔食一定夠☺️佢有好多款嘅野食有炒蛋 炒蘑菇 腸 牛角包 哈密瓜 parma ham等等我最鍾意個黑松露炒蛋 好入味 黑松露好足料✨不過炒蘑菇有啲膩🤭如果少啲牛油會更加好食overall 個all day breakfast 係正嘅🤤
可能個日因為係假期

有炒蛋 炒蘑菇 腸 牛角包 哈密瓜 parma ham等等
我最鍾意個黑松露炒蛋 好入味 黑松露好足料✨
不過炒蘑菇有啲膩🤭如果少啲牛油會更加好食
2021-02-14 545 瀏覽
元朗一間小店cafe, 入去小店都舒服. 我就點做一個 Deluxe All day B. 最喜歡呢一個餐嘅薯條粗身, 炸得香口, 有咬感, 分量亦不少的。 而主角嘅Eggs Benedict, 首先講一講個蛋, 切落去嘅時候中間嘅蛋黃漿流落黎, 已經好吸引, 再加上蛋黃醬上面一起食, 感覺良好, 而煙三文魚尚算可以的, 味道唔太鹹, 如果麵包底可以烘耐多少少, 有少少脆就好了。但我喜歡生菜上嘅沙律汁上面酸酸甜甜 再拼生果橙感覺好fresh。至於腸方面分別有法蘭克福腸, 英式豬肉腸同埋, 切肉腸, 但整個all day breakfast 材料豐富 以$98蚊嚟講已經好抵食

deluxe
deluxe
2021-01-01 832 瀏覽
呢間係元朗都算出名 住咁奈都未試過😂 次次都去咗對面食C3 今次趁唔使等位就試下😜 相比C3 佢價錢略貴 算係正常Cafe價😲 Lunch set會抵食啲😜————————————————————————Lunch set 包餐湯 餐包 沙律 同餐飲當日餐湯係粟米蓉雞粒湯 🌽🐔打碎粟米質地濃稠creamy 滿滿鮮甜粟米粒同雞粒 感覺幾真材實料👍🏻配上以牛油煎香嘅餐包🍞🧈餐包算鬆軟 但烘脆會更好😋沙律淋上黑醋 頗開胃🥬————————————————————————🐕Lunch set: 阿拉斯加鱈魚他他醬漢堡 配粗薯條 ($78) 🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯burger好大個🤣大大條即炸魚柳 幾吸睛🤣🍔🐟長但偏幼 幸好有肉地😚配上一大pat自家調他他醬🥒再加上蕃茄 西生菜酸酸甜甜咁 令整體冇咁膩不過好散 食落好論盡😵粗薯條夠熱夠多薯蓉😋👉🏻 雞扒Burger都係配他他醬————————————————————————🐕Lunch set: 牛肝菌雜菌黑松露意大利飯 ($78) 🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯黑松露唔算香同濃郁但菇味十足😲😲粒粒飯都沾滿醬汁 幾creamy

Lunch set 包餐湯 餐包 沙律 同餐飲
但菇味十足😲😲
粒粒飯都沾滿醬汁 幾creamy
阿拉斯加鱈魚他他醬漢堡 配粗薯條
2020-11-11 1036 瀏覽
📍Chef’s Movement (元朗)朋友介紹之下就黎左呢間cafe☺️鋪頭唔算係好大但係坐得都算舒服💕同埋有個corner特別有marvel既裝飾!!𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:💛All Day Breakfast ($88)✨All Day Breakfast 入面有煙三文魚, Parma Ham, 法蘭克福腸, 黑松露炒滑蛋, 炒蘑菇, 牛角包, 薯條, Salad 🥗同埋少少水果🥐牛角包外脆內軟!!好好食!! 份量好多😍而蛋好滑 黑松露味都好香🥰 但係煙三文魚就略嫌有啲唔夠新鮮 水果方面就酸左少少🍊💛Deluxe Breakfast ($98)✨Deluxe Breakfast 入面有煙三文魚Eggs Benedict, 仲有3款唔同既腸 分別係法蘭克福腸, 英式豬肉腸同切肉腸 而且同all day breakfast一樣仲會有薯條, Salad 同埋少少水果🍊鐘意食eggs benedict既我一打開menu就決左左要食deluxe 😂 果然冇令我失望!! 🥚水波蛋唔會太生亦唔會太熟 配埋烘得剛剛好既鬆餅 食落超夾!!🤤🤤份量亦非常豐富💛Matcha Latte 🍵 ($3
📍Chef’s Movement (元朗)

𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:
💛All Day Breakfast ($88)

💛Deluxe Breakfast ($98)

💛Matcha Latte 🍵 ($30)
呢杯十分推薦 抹茶味道好濃郁☺️亦唔會過甜

💛Mint Chocolate ☕ ($24)
貪得意叫左mint chocolate 但係可能因為唔太鐘意mint 就唔係好鐘意飲 覺得同朱古力唔太夾😶

𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:
📍元朗鳳攸北街11號益發大廈地下15號舖
Shop 15, G/F, Yik Fat Building, 11 Fung Yau Street North, Yuen Long
2020-10-04 946 瀏覽
Deluxe ($98)煙三文魚Egg Benedict,法蘭克福腸,英式豬肉腸,切肉腸,mixed salad,配粗薯條,真係如其名,好豐富, English Muffin烘得脆脆,poached egg可以再puff啲,煙三文魚一般般,唔夠肥美,腸仔唔錯美國藍蟹肉配鮮蝦頭膏扁意粉($98)好多蟹肉,有兩隻蝦都好爽口,sauce就正正常常,冇好重蝦膏味,意粉跟雞肉蘑菇忌廉粟米湯,麵包,salad,不夠我比較鍾意Egg Benedict慢煮雞胸伴牛油果凱撒沙律($58)慢住雞胸,又瘦又健康,肉質又唔會乾,可惜麵包糠唔夠脆Fruit Tea & Apple Tea Overall,味道average,不過抵食,而且坐得好舒服,7/10
Deluxe ($98)
Deluxe

美國藍蟹肉配鮮蝦頭膏扁意粉($98)
美國藍蟹肉配鮮蝦頭膏扁意粉

慢煮雞胸伴牛油果凱撒沙律($58)
慢煮雞胸伴牛油果凱撒沙律

慢住雞胸,又瘦又健康,肉質又唔會乾,可惜麵包糠唔夠脆

Fruit Tea & Apple Tea

Deluxe
慢煮雞胸伴牛油果凱撒沙律
2020-09-09 917 瀏覽
無論是獨個兒還是大夥兒,已多次到訪Chef's Movement。今次在上班前先來個份量少的早餐。早上十時多約有1/3客人,點餐一會兒餐點就上桌了。可能之前都點All Day Breakfast,所以這次只吃一道菜覺得味道單調,鬆餅比蛋搶鏡,味道平平,決定下次還是多留時間吃All Day Breakfast。-#Set B 班尼迪蛋配煙三文魚及鬆餅+田園沙律(附熱檸水) $45荷蘭醬不會太膩,蛋黃流心效果十足,煙三文魚一片約三根手指闊,鬆餅十分香脆。個人喜歡本店配沙律的柚子醋汁!整體而言,食物不會令人失望,就是普通的好吃,只是個人較喜歡Chef's Movement香口的松露炒蛋及炒蘑菇。

2020-08-27
$45 (早餐)
2020-07-20 963 瀏覽
星期天…又可以到元朗找個all day breakfast 透一下生活大爆炸!在元朗group分享的都是來來去去果幾間…卻沒有太多人分享chef movement但在open rice 卻有六十個讚店裡需少餐單但選擇多…全日早餐相當豐富和牛漢堡味都十足…略微小了丁點!肉圓risotto芝士味十足…炒得想當細緻…超正噢!頂級西冷無毛病…牛氣十足!徐了全日早餐外…另外三個都包了餐湯和沙律…而且沒有欺場特別系松露磨菇餐湯希望小店多些人支持…因為真的誠意十足!!!!!
店裡需少餐單但選擇多…全日早餐相當豐富
和牛漢堡味都十足…略微小了丁點!
肉圓risotto芝士味十足…炒得想當細緻…超正噢!
頂級西冷無毛病…牛氣十足!
希望小店多些人支持…因為真的誠意十足!!!!!
  • 美國西冷牛扒
  • 肉圓risotto
  • 和牛漢堡
2020-07-10 508 瀏覽
間餐廳係食西餐嘅。有一次路過,見佢個Menu好吸引,所以果次試咗佢嘅早餐。佢嘅早餐抵食又好味。今次專登帶埋朋友嚟試吓佢嘅午餐。我叫咗羊架,朋友想食漢堡包叫咗牛肉漢堡。跟餐有湯,沙律同餐飲。跟湯嘅餐包十分精緻好味,有水準。擺盤都唔錯。睇得又食得。每個set lunch大約$100。性價比高。會再嚟幫襯啦!不過我最鍾意都係佢嘅早餐。舖面不太大,大約有八張枱?不過環境尚算舒服,靜靜地食個早餐或午餐都唔錯。
間餐廳係食西餐嘅。

今次專登帶埋朋友嚟試吓佢嘅午餐。

不過我最鍾意都係佢嘅早餐。

2020-06-22 490 瀏覽
This restaurant is so popular and well-appreciated that it's advisable to come as early as possible, or else it's unlikely to find a table without waiting outside for 15 minutes. The food and ingredient are all fresh and colourful. The decoration is gorgeous and relaxing. What I like the most is the egg. OR to be precise - the Benedict egg. The egg yolk is still running fluid and the warm texture adds extra spirit to the buttered toasted.
2020-06-06
10 分鐘 (堂食)