2019-05-01
✡️ 捐窿捐罅搵食記 ✡️支持小店👍路過土瓜灣車房街附近🚗發現一間招牌非常顯眼嘅串燒小店👀 小店是雖, 座位不多,但在轉角巷中又有另一番風味😗小店仲可以睇波⚽適合一邊飲酒🍺一邊食串燒🍢▶️ 串燒選擇非常多,而且價錢合理😃.🔸燒茄子($35)🍆 原條燒茄子,切開燒,面上灑上小蔥花及辣椒粉,茄子夠juicy,充滿蒜蓉味,好食😋🔸燒菠蘿🍍($18)厚切唔會令到菠蘿燒得太乾,一口咬落去非常fresh✅ 海鮮方面都叫咗幾款😍🔸 燒生蠔($25)好大隻蒜蓉味夠香, 燒到剛剛收曬水,而且唔腥👍 超抵食!🔸 燒帶子($48)一串有兩粒 食落似刺身帶子,呢個調味略為清淡😉🔸 原隻虎蝦($58) 🦐大隻,新鮮爽口,推介👍😋🔸 雞泡魚乾($38)及鱈魚乾($28) 🐟 雞泡魚乾燒得剛剛好,仲有沙律醬點;鱈魚乾則另一種風味,咬落去好脆,好似薯片咁😍 送酒一流 🍻🔸 鰻魚($18)食餐串燒都必叫❤️ 鰻魚 汁夠多, 一串真係唔夠喉👅🔸 燒鵝肝($38)鵝肝真係冇得輸,外脆內軟,好香,我至愛💖👍🔸 沙律丸($15)見有👍就叫左,咬開入面有沙律醬,又幾好食喎!🔸牛舌($18) 好爽口好好食🐮🔸 四川($22)及岩燒雞全翼(
小店仲可以睇波⚽適合一邊飲酒🍺一邊食串燒🍢
▶️ 串燒選擇非常多,而且價錢合理😃
✅ 海鮮方面都叫咗幾款😍
🔸 原隻虎蝦($58) 🦐大隻,新鮮爽口,推介👍😋
🔸牛舌($18) 好爽口好好食🐮
🔸 四川($22)及岩燒雞全翼($20)🐔 個人鍾意食四川風味,因為醬汁係秘製,好香,少少辣🌶️ 不過岩燒都好食㗎😋
🔸雞軟骨($15)有咬口,爽口,又係我 串燒中至愛之一☺️
🔸羊架($38) 帶有孜然粉味,完全唔騷 夠juicy🐑