2020-01-09 601 瀏覽
今日覓食覓到長沙灣,係蘇屋邨附近發現一間同周圍環境有點格格不入嘅西餐廳😊餐廳內仿復古火車車廂設計,每個座位後面都有部電視播住「車窗」外嘅風景(當日搭嘅係北海道JR)😆😆😆打卡一流!嘢食都好有特色,又好味💯💯💯超特別黑色pizza! 配上西班牙黑毛豬火腿、黑橄欖、羅勒醬,配搭新鮮,薄脆餅底無咁飽肚,可以食多幾塊😜有三隻松葉蟹腳,蟹膏味濃郁,配蕃茄、香蒜中和下,口感清新!必點菜式👍🏻👍🏻👍🏻

黑墨汁薄餅

日式蟹肉意粉

黑墨汁薄餅
日式蟹肉意粉
2019-12-26 640 瀏覽
第一次食,同朋友一齊慶祝聖誕,環境幾靚唔錯,裝修有火車頭feel,啲嘢食都幾好味,個蒜香蝦意大利麵好香蝦醬味,啲蝦都好大隻,個三文魚好滑好鮮味,整體而言都好出色。
2019-12-24 544 瀏覽
年幾黎過,當時服務好好,食物都好好味,份量夠多。諗住好耐無黎,一路都掛住呢度既食物,所以特登book左平安夜黎。我地叫左蜆多士、松葉蟹意粉、同安格斯牛扒,朱古力,我係OpenRice book位,預留LJK。點知佢無通知我無LJK.....蜆鹹到入唔到口。松葉蟹意粉得兩啖😂朱古力無味。果然做左多正評都係假,完全唔值得再黎。

果然做左多正評都係假,完全唔值得再黎。
2019-12-20 543 瀏覽
之前聽朋友介紹話好好味,第一次黎choochoo,感覺環境唔錯,有日本火車環境,超特別!食物都唔錯,最愛牛扒!黑毛豬好香!愛吃肉的超滿足!又不膩!下次一定會帶朋友再黎過
2019-12-19 409 瀏覽
一個以火車車廂為主題的餐廳,一進入後,就真的好像在火車旅行一樣。第一道菜是燒雞沙律,燒雞配上芥末籽,令雞的味道更加提升第二道菜是松蟹意粉,炒過既蟹膏令到意粉的口感更加突出❤️而且侍應服務態度超好,讚讚讚
第一道菜是燒雞沙律,燒雞配上芥末籽,令雞的味道更加提升
第二道菜是松蟹意粉,炒過既蟹膏令到意粉的口感更加突出❤️

而且侍應服務態度超好,讚讚讚
芥末籽燒雞牛油果沙律配糖心蛋
芥末籽燒雞牛油果沙律配糖心蛋
2019-12-17 431 瀏覽
極少到這長沙灣吃飯。第一次到這裡吃飯餐,小店下層有20個座位,試層約18位,望向小店四周,火車餐車車廂設計非常特別,4部電視機播放著雪景,彷似坐在車廂用餐。食物方面,麥西哥粟米片賣相漂亮,配牛油果醬,超滿足的。日本松葉蟹肉意利大麵,蟹肉鮮味,意利大麵煮得剛剛好好。再來的西班牙燒乳豬皮脆肉以嫩,吃到停不了口。黑松露露荀,露荀鮮甜,與黑松露非常之夾。其他的食物的水準也很好,值得一吃再吃。小店還可以包場,可以約埋一班朋友一起享受美食。
極少到這長沙灣吃飯。

食物方面,麥西哥粟米片賣相漂亮,配牛油果醬,超滿足的。
日本松葉蟹肉意利大麵,蟹肉鮮味,意利大麵煮得剛剛好好。
再來的西班牙燒乳豬皮脆肉以嫩,吃到停不了口。
黑松露露荀,露荀鮮甜,與黑松露非常之夾。

其他的食物的水準也很好,值得一吃再吃。
小店還可以包場,可以約埋一班朋友一起享受美食。
2019-12-17 189 瀏覽
Today we find one decent restaurant in between lai chi kwok and Cheung Shan wan. It was small one but staff are nice. We tried the homemade squid ink pizza , which is rarely found in HK and excellent for sharing with friends! Recommended for all to have a try
2019-12-17 184 瀏覽
今日夜晚我同朋友去咗choo choo食夜晚,主菜叫咗蟹肉意粉同埋海鮮飯,兩樣食物都好好食,海鮮飯嘅蝦汁好香,飯質有咬口,叫咗mango banana 嘢飲,唔太甜好好飲,個杯好特別,而且香蕉味比較突出,上菜速度可以接受非常完美,價錢係同區來講唔貴,非常合理,講返個意粉,麵質比較爽,蝦醬唔係好濃適合每一個人嘅口味,整個晚餐體驗非常滿意下次一定會繼續幫襯

下次一定會繼續幫襯
2019-12-12 254 瀏覽
有日本特色加火車環境,感覺坐在日本火車上食晚餐,別有一番感覺。我們叫了日本松葉蟹蟹膏醬意粉及黑毛豬扒。味道很好有香味,蟹腳有鮮味及不知加了什麼是有種特別的咸咸味道。
2019-12-12 168 瀏覽
黑毛猪好香。又不膩。慢煮三文魚好正,外脆內嫩,唔會好似一般全熟咁鞋。完全係我想要嘅個種熟度呀。麵包外脆內軟。湯就不太喜歡南瓜,好似次次都係南瓜,希望之後多啲選擇啦。但係竟然得返一款甜品。希望之後有反其他啦。
但係竟然得返一款甜品。希望之後有反其他啦。
2019-12-02 726 瀏覽
火車旅遊作為餐廳的設計,有電視屏幕播放火車風景,亦有不少餐遊的擺設,幾有特色!手工墨汁薄餅薄身的pizza,好香脆,最欣賞佢個pesto sauce, 上面亦都有21個月熟成西班牙黑毛豬火腿,做得好好!西班牙伊比亞黑毛豬梅扒好鬆軟,豬油味好香,肉質好爽,好食,只係對我黎講油的比例遠高於肉,有點太肥西班牙傳統燒乳豬個皮好脆,肉質滑,好味既,都係油份都有少少多,燒菠蘿辣辣地可以去油芥末籽燒雞牛油果沙律配溏心蛋芥末籽醬好清新,燒雞好嫩,溏心蛋煮得剛剛好,好味

芥末籽燒雞牛油果沙律配溏心蛋
芥末籽醬好清新,燒雞好嫩,溏心蛋煮得剛剛好,好味
2019-12-02
  • 芥末籽燒雞牛油果沙律配糖心蛋
  • 西班牙辣肉腸火箭菜薄餅
2019-11-30 322 瀏覽
三個人的浪漫~今次已是第2次幫襯,水準保持,環境好,又可以慢慢食,不用趕交枱! 今次坐2/F, 推介菜式 - 乳豬皮脆肉嫩, 雞肉沙律好新鮮, 粟米片配肉碎,另叫了一支白酒! 總之好味道,推介大家來試!
2019-11-30
  • 芥末籽燒雞牛油果沙律配溏心蛋
  • 脆皮豚肉配胡椒番茄汁
2019-11-30 247 瀏覽
今日難得約左好耐無見既朋友出黎食飯。諗唔到食乜見到openrice好多好評就上黎食啦。一黎到真係好多人喎,好彩有book 枱0者。餐牌都有好多選擇,最後決定點左pizza 同烤牛肉,好好食會再黎食!
2019-11-29 401 瀏覽
今晚於家不遠處用餐,三口點了兩個餐。室內以火車之旅為主題,讓你由如置身於火車之上。皮脆肉嫩,加上燒菠蘿的香氣,值得一試。除面頭三隻蟹腳外,意粉內也充滿蟹肉碎。唯餐飲只能選檸茶,檸水及奶茶,略嫌不足。
今晚於家不遠處用餐,三口點了兩個餐。

室內以火車之旅為主題,讓你由如置身於火車之上。

西班牙傳統燒乳豬

皮脆肉嫩,加上燒菠蘿的香氣,值得一試。

日本松葉蟹肉意大利麵

除面頭三隻蟹腳外,意粉內也充滿蟹肉碎。

唯餐飲只能選檸茶,檸水及奶茶,略嫌不足。
2019-11-29
日本松葉蟹肉意大利麵
2019-11-28 232 瀏覽
食過第三次既餐廳,都係甘好味,今次叫左乳豬,烤雞沙律,都係甘好味。烤雞沙律真伋好正,又有牛油果,個烤雞又夠味遠就遠D,為左美食無辦法拉。今次又帶唔同朋友黎食,個個都好滿意❤️❤️

遠就遠D,為左美食無辦法拉。
今次又帶唔同朋友黎食,個個都好滿意❤️❤️
烤雞沙律
蝦意粉