2021-08-06 568 瀏覽
前面餐牌寫Coffee Desert spaghetti bread, 但午餐竟然只提供兩款茶選擇,而沒有coffee, coffee 要加起碼$20以上,甜品都係要加錢,好失望。為何名叫Coffee Art, 而餐飲是沒有coffee 提供
2021-08-06
15 分鐘 (堂食)
2021-08-05 380 瀏覽
等小朋友學跳舞,所以喺將軍澳有成一個半鐘時間,好多人呀個商場,所以選擇入去coffee shop坐下啦😁見到呢度呢間coffee shop幾清幽入去坐下食個下午茶餐先啦!下午茶餐都幾抵食!所以就叫咗個火腿沙律潛艇 四十幾蚊,但係又真係幾好食喎😍個包包脆卜卜,啲沙律好清呀又有火腿,仲有杯玫瑰花茶舒服嘅感覺仲覺得自己即時文青咗添😅 小本經營所以啲侍應都服務好好好周到架👍如果喺將軍澳上揾間清清幽幽靜靜地陽光充足嘅地方👍呢一度係唔錯嘅選擇呀👍👍#katkatfoodies

#katkatfoodies
非繁忙時間可以叫杯咖啡☕️一邊做事、一邊慢慢喝😚😚!▪️Egg Benedict 配煙三文魚牛油果法包荷蘭汁 $85喜歡他紫薯💜上面的很像是藍莓醬🫐原本覺得會很突兀,但吃起來意外不差😆上面的荷蘭醬不會太多太膩(因為我自己不是很愛荷蘭醬),戳爆它,蛋黃汁流出來,再配底下的法包,NICE! 它法包和甜品那張圖的吐司是一樣的~ 典型法包:就是外平有點硬,裡面帶有嚼勁的▪️番茄海鮮意大利飯 $118有原隻虎蝦➕帶子➕藍青口😆😆😆‼️(配南瓜忌廉湯🎃)海鮮很多種😚😚😚已經很加分,而且不小顆!海鮮和番茄醬很配,意大利飯不會煮得太嫩,保有飯粒硬度,很有口感!飯的蕃茄醬味也很濃~▪️秋葵、珍珠玉米、翠玉瓜羅勒意粉 🌽 $85也是保有一點的硬度,有人跟我一樣也是喜歡麵條/意粉偏硬的嗎🙋🏻‍♀️?雖然看起來整盤很綠,但其實完全不會有草青味的感覺!只是羅勒醬配上綠色的配料~我覺得蠻好吃~▪️法式巴黎西多士 配雲尼拿雪糕 +$45沒有想過是這種,吃起來不錯~但沒有到哇! 超好吃 我一定之後要再吃那種就是作為飯後甜點剛剛好,份量不會太多,滿足🥰有幾間分店,但每一間我覺得都蠻有各自的特色!

非繁忙時間可以叫杯咖啡☕️一邊做事、一邊慢慢喝😚😚!

喜歡他紫薯💜上面的很像是藍莓醬🫐
原本覺得會很突兀,但吃起來意外不差😆

▪️番茄海鮮意大利飯 $118
有原隻虎蝦➕帶子➕藍青口😆😆😆‼️
(配南瓜忌廉湯🎃)

▪️秋葵、珍珠玉米、翠玉瓜羅勒意粉 🌽 $85

▪️法式巴黎西多士 配雲尼拿雪糕 +$45
沒有想過是這種,吃起來不錯~
但沒有到哇! 超好吃 我一定之後要再吃那種
就是作為飯後甜點剛剛好,份量不會太多,滿足🥰

有幾間分店,但每一間我覺得都蠻有各自的特色!

2021-06-14 966 瀏覽
上星期帶著阿女及🐹🐹到寶琳逛街,無意中發現到這間餐廳,看到環境十分舒適和寫意,所以決定試一試。我點了手打牛肉漢堡,阿女點了卡邦尼意粉,兩樣的款式十分吸引,而且都十分美味可口。可以說是色 香 味 俱全。今天帶埋老公來試,我們點了all day breakfast、三文魚意粉及encore 手打牛肉漢堡。 待應哥哥認得我們和🐹🐹,老公點了mocha,待應哥哥給了我們一個驚喜:佢細心地在mocha 上畫了🐹🐹的模樣,大家看得出嗎?十分推介大家有空時來試一下。
十分推介大家有空時來試一下。
2021-06-10 515 瀏覽
星期日晏晝大約1:30鐘去排隊由於因為一個人去嘅關係,所以等大約15分鐘到就可以入座望住個餐牌我都諗咗好耐究竟食乜嘢但係由於我係一個全日早餐愛好者所以就叫咗一個all day breakfast $108另加一杯朱古力咖啡$28我覺得成碟早餐嘅三文魚他他係最好食上面係三文魚,下面係薯仔蓉,夾埋一齊食好Match而且暫時來講我未食過adb有三文魚他他炒蛋都夠滑,蘑菇都正常不過炒得唔夠乾身,夠鹹,有少少黑椒味腸仔就款式唔多麵包唔錯😋因為佢係法包但係佢冇烘過,就直接加欖油同黑椒喺上面有一種煙煙銀銀嘅感覺而沙律菜都算新鮮而且冇苦澀味唯一我覺得好失望嘅就係牛油果呢一個牛油果簡直係超級生完全未熟我唔明點解佢可以攞出嚟比客人食咁但係由於我趕時間嘅關係,所以我冇要求佢換過俾我最後杯朱古力咖啡係好味😋咖啡同朱古力嘅比例啱啱好,咖啡味偏重,但係你又會飲到可可嘅味道唔會太甜而且拉花亦都有心思
星期日晏晝大約1:30鐘去排隊
由於因為一個人去嘅關係,所以等大約15分鐘到就可以入座
望住個餐牌我都諗咗好耐究竟食乜嘢
但係由於我係一個全日早餐愛好者
所以就叫咗一個all day breakfast $108
另加一杯朱古力咖啡$28
我覺得成碟早餐嘅三文魚他他係最好食
上面係三文魚,下面係薯仔蓉,夾埋一齊食好Match
而且暫時來講我未食過adb有三文魚他他

炒蛋都夠滑,蘑菇都正常
不過炒得唔夠乾身,夠鹹,有少少黑椒味

腸仔就款式唔多

麵包唔錯😋因為佢係法包
但係佢冇烘過,就直接加欖油同黑椒喺上面
有一種煙煙銀銀嘅感覺

而沙律菜都算新鮮
而且冇苦澀味
唯一我覺得好失望嘅就係牛油果

呢一個牛油果簡直係超級生
完全未熟

我唔明點解佢可以攞出嚟比客人食
咁但係由於我趕時間嘅關係,所以我冇要求佢換過俾我

最後杯朱古力咖啡係好味😋
咖啡同朱古力嘅比例啱啱好,
咖啡味偏重,但係你又會飲到可可嘅味道

唔會太甜

而且拉花亦都有心思
2021-06-01 517 瀏覽
Coffee Art餐廳走簡約風, 座位寬敞, 俾人可以好放鬆咁食下野飲下咖啡!Deluxe All Day Breakfast<牛奶滑蛋, 煙三文魚他他, 牛油果, 英式豬肉腸, 香草雜菌, 雜菜, 香草牛油法包>好豐富, 牛油果原個切片, 豬肉腸都有兩條, 煎到好香! 其他配菜就正正常常, 最突出係煙三文魚他他, 好濃味好好食!原隻龍蝦尾香濃芝士龍蝦汁手捲粉呢個好就特別, 手捲粉唔係周圍有得食! 佢比長通粉仲要再長, 口感十足! 龍蝦尾開左邊, 方便食用, 龍蝦肉好爽口, 勁香芝士味, 十分推薦! 如果龍蝦可以再大隻d就好喇, 太好味唔夠喉呀! +$25 追加黑松露忌廉雜菌湯建議加錢飲埋個湯, 勁多菇, 超香濃菇味, 好好飲餐飲係茶包茶 另外加錢可升級特色咖啡整體野食十分唔錯, 想搵餐廳同朋友傾計, 呢度係個好地方

Deluxe All Day Breakfast

原隻龍蝦尾香濃芝士龍蝦汁手捲粉

+$25 追加黑松露忌廉雜菌湯
建議加錢飲埋個湯, 勁多菇, 超香濃菇味, 好好飲

餐飲係茶包茶
另外加錢可升級特色咖啡

整體野食十分唔錯, 想搵餐廳同朋友傾計, 呢度係個好地方

2021-05-28 385 瀏覽
呢間cafe已經黎過2次,每次既拉花都好靚!!igable coffee!! 名符其實係coffee art!我第一次黎果時係獨角獸,拉得好神似,一眼就睇得出😍我朋友果杯就無咁易睇得出,我地細細聲講,可能咖啡師聽到就即刻出黎解釋,話係試新畫,畫左個仙女🧚‍♀️望下望下又係喎 (要上下調轉睇)我第二次黎果時係swan 一樣非常靚同神似!🦢🦢🦢睇得出咖啡師好比心機畫!All day breakfast 個三文魚他他好好食!平時既all day breakfast 通常比煙三文魚就算,好心機少少就捲下花,但呢度係用心整三文魚他他,下面有薯粒墊底,配搭得好好。不過炒蛋同牛油果就欠缺調味,希望可以主動提供salt and pepper或落下調味。個包2次食都係凍腍脆,烘一烘成件事會好好多,希望改善下

我第一次黎果時係獨角獸,拉得好神似,一眼就睇得出😍

個包2次食都係凍腍脆,烘一烘成件事會好好多,希望改善下

2021-05-17 404 瀏覽
無影煙三文魚意粉,比靚拉花mocha 咖啡吸引左,心情即刻變好😆。意粉有水準,但份量只夠女生飽肚。埋單時問朱古力味會否太濃味,唔會啦,沖得好好,下次會再嚟食🙂
2021-04-20 531 瀏覽
約咗好耐冇見嘅同學仔, 經過時間嘅流逝,漸漸由同學仔已經變成靚媽, 唔只係靚媽媽仲要係👶🏻👶🏻👶🏻三胞胎嘅媽媽 😍。。。 Woo 巧勁呀~為咗慰勞靚媽媽平日照顧 👶🏻👶🏻👶🏻揀咗呢間日光寫意小清新Cafe ,小清新裝修舒服又寫意~ relax 下💛柚子雜菜沙律🥗🍴🌶蒜香蜆肉意粉🍝蒜香辣招惹味,金黃色的香酥蒜配🌶 微辣, 蜆肉 脹卜卜 ,冇沙👍🏻Deluxe all day breakfast😍牛奶滑蛋🥚煙三文魚他他🐟牛油果🥑英式🐽豬肉腸香草雜菌🍄香蒜牛油法包🥖

為咗慰勞靚媽媽平日照顧 👶🏻👶🏻👶🏻

香蒜牛油法包🥖
2021-04-20
  • Deluxe all day breakfast
2021-04-20 395 瀏覽
與友人交收,順便食埋晚飯,搵搵新都城有咩好食先😋最後選擇咗佢地💛Coffee Art 新都城💛環境舒服,可以傾下計😍食物水準都唔差,幾好食喎😋法國有機豬架配白酒杏脯汁,唔錯,個汁好特別,配埋個豬架一齊食,正😋牛小排香草忌廉汁意大利飯🤤呢個好好食呀,超鍾意食,可惜我只食到幾啖,因為......比我女食哂😔焦糖雞翼同黑松露醬薯條都ok朋友食咗個安格斯手打牛肉漢堡,果隻太陽蛋靚到呢😂😂😂好吸引,但因為我晏晝已經食咗另一間漢堡,所以晚餐就放棄咗啦仲有個三重蟹肉意大利麵,一上枱就聞到好香好香...又係好吸引😋好喜歡係度食野,舒服、野好食,服務態度亦都好好👍🏻#西餐 #coffee #cafe #將軍澳 #新都城 #CoffeeART
與友人交收,順便食埋晚飯,搵搵新都城有咩好食先😋
最後選擇咗佢地💛Coffee Art 新都城💛
環境舒服,可以傾下計😍
食物水準都唔差,幾好食喎😋

焦糖雞翼同黑松露醬薯條都ok

好喜歡係度食野,舒服、野好食,服務態度亦都好好👍🏻

#西餐 #coffee #cafe
#將軍澳 #新都城
#CoffeeART
2021-04-20
2021-02-11 1102 瀏覽
位置將軍澳新都城一期地下的cafe 好方便好容易搵~Cafe設計好簡約,座位寬躺,坐得好舒服仲有落地大玻璃,環境好清幽一共叫左2個下午茶:Mini All day breakfast $48入面有牛奶滑蛋、牛油法包、雜菜沙律一個配香草磨菇,一個配煙肉蛋好滑但略嫌有小小淡要加小小鹽或黑椒美道更佳~法包好外脆內軟但略嫌牛油太多,好油膩😣如果轉係蒜蓉包會更佳😆雜菜沙律既醬汁好讚係柚子味,酸酸甜甜,同沙律好夾😋至於磨菇都係有小小淡要加小小鹽或高鹽煙肉味道剛好,都煎得好均勻另外,我地仲加左$25焦糖雞翼(3隻)個焦糖醬好好味~雞翼都好入味~甜甜地好推介👍🏻各自叫左杯野飲熱伯爵紅茶茶咪好濃,不過不失友人叫左latte 個拉花拉得好靚!係一隻兔仔圖案好驚喜!
位置將軍澳新都城一期地下的cafe
好方便好容易搵~

Cafe設計好簡約,座位寬躺,坐得好舒服
仲有落地大玻璃,環境好清幽

入面有牛奶滑蛋、牛油法包、雜菜沙律
一個配香草磨菇,一個配煙肉

蛋好滑但略嫌有小小淡
要加小小鹽或黑椒
美道更佳~

法包好外脆內軟
但略嫌牛油太多,好油膩😣
如果轉係蒜蓉包會更佳😆

雜菜沙律既醬汁好讚
係柚子味,酸酸甜甜,同沙律好夾😋

至於磨菇都係有小小淡
要加小小鹽或高鹽

煙肉味道剛好,都煎得好均勻

另外,我地仲加左$25焦糖雞翼(3隻)
個焦糖醬好好味~
雞翼都好入味~甜甜地好推介👍🏻

焦糖雞翼

各自叫左杯野飲
熱伯爵紅茶
茶咪好濃,不過不失
熱伯爵紅茶

友人叫左latte
個拉花拉得好靚!
係一隻兔仔圖案
好驚喜!

Latte

2021-02-10
焦糖雞翼
Latte
2021-02-02 657 瀏覽
帶了小狗去美容,等的期間就同友人吃個午餐😊。 來Coffee Art 都預了會食cake,所以慣性於入坐前看一看門口的甜品櫃,選定今天的心水蛋糕😋。 今天難得這麼早便有不同款式的芝士蛋糕,提供多些選擇👍。我們大約11:35am 入座,碰巧廚房有些工程未完成,我們可以坐一會,先聊一下,大約12:00,店員就逐一幫我們落單。朋友最近每次來這裏,都會點香煎龍脷柳南瓜汁意大利飯,跟我一樣。 今次的魚柳比較薄身,但仍跟以往一樣嫩滑。 今次的南瓜汁不太濃,味道仍可以。 因為之前已經影過多次相,所以今次沒影了! 但今次來個前菜沙律close up😁。柚子汁滴在新鮮的沙律菜上面,看見都流口水了!吃完主菜,先上我的cake😋。友人怕膽固醇高,不吃cake。 我獨享😁!上個星期分店經理告訴我,將會推出新款的青蘋果味芝士蛋糕,叫我到時試下。 怎料今天就見到,當然要試下啦!賣相幾好! 面層的餅碎跌在碟上,為cheesecake 點綴一下😄。 餅底軟硬適中,芝士蛋糕軟滑,青蘋果不酸,整體來說味道不錯。 但相對於其他味道的芝士蛋糕,這款就甜了些少,配咖啡應該很不錯。最後就上我的至愛熱朱古力😋! 70% 比利時朱古
帶了小狗去美容,等的期間就同友人吃個午餐😊。

但今次來個前菜沙律close up😁。

柚子汁沙律菜

柚子汁滴在新鮮的沙律菜上面,看見都流口水了!

吃完主菜,先上我的cake😋。
友人怕膽固醇高,不吃cake。 我獨享😁!
青蘋果芝士蛋糕

最後就上我的至愛熱朱古力😋! 70% 比利時朱古力。友人又跟我一樣😁。
熱朱古力

咖啡師拉了兩隻動物😄😄。
第二次見這隻牛,所以給了友人😜,我要猴子🐒。
熱朱古力夠熱👍,好味道!

2021-02-02
熱朱古力
2021-01-31 523 瀏覽
如題:💛漢堡好食,咖啡好飲可能因為疫情少左人,唔使排好耐隊服務比以前好左。食過好多次,頭一兩次啲服務都一般,今次進步左啦👏🏻👏🏻👏🏻由於唔食生蛋,特登要求翻煎熟個蛋🤣今次好nice ,有求必應👍🏻今次仲有個勁靚嘅拉花,所以特登開post 讚揚一下🤣🤣🤣😍😍😍

如題:💛漢堡好食,咖啡好飲

可能因為疫情少左人,唔使排好耐隊

由於唔食生蛋,特登要求翻煎熟個蛋🤣
今次好nice ,有求必應👍🏻

2021-01-07 616 瀏覽
Deluxe All Day Breakfast⁣望落好豐富,有牛油果、炒蛋、香腸、炒蘑菇、蒜蓉牛油包、沙律菜同埋重點既三文魚他他,三文魚他他分開三文魚碎同薯仔沙律兩層,都幾飽肚,炒滑蛋就夠晒滑,其他嘢都發揮正常水準,不過最大問題係個牛油果太生,完全未熟,仲係好硬,令到成個all day breakfast跌晒watt,希望呢方面可以改善下啦。 ⁣⁣黑松露帶子藍芝士忌廉汁手造薯仔粉⁣薯仔粉真係粒粒手工做唔同size唔同形狀,係手工同心機,抵讚。個芝士忌廉汁亦都非常creamy濃郁,黑松露味香得黎又唔會話太突出,調較得岩岩好。帶子就正常水平。不過d薯仔粉略嫌有d大粒,咬落中間會冇咩味咁,如果細粒少少會比較好。 ⁣⁣錫蘭紅茶櫻桃芝士蛋糕⁣見到店舖門口有個凍櫃放滿唔同口味嘅cheesecake都幾吸引,忍唔住叫咗一件,呢個錫蘭紅茶味既cheesecake口感偏向啫喱既感覺,茶味要食多一兩啖就會慢慢滲出,個蛋糕一啲都唔漏,不過櫻桃只有1粒,好似孤寒咗少少,如果多返d就更好啦。 ⁣⁣人均消費:$150⁣推介指數(10分為滿分):6.5分
Deluxe All Day Breakfast⁣

黑松露帶子藍芝士忌廉汁手造薯仔粉⁣

錫蘭紅茶櫻桃芝士蛋糕⁣

人均消費:$150⁣
推介指數(10分為滿分):6.5分
2020-05-02
2020-12-31 335 瀏覽
去年在這裏幫朋友慶祝生日,今年也在同一地方 ,幫同一人慶祝生日😄🎉! 但其實我們早一、兩個月才來過,為另一位朋友慶祝生日, 好地方是不會厭倦的😊。Lunch我通常叫香煎龍脷柳南瓜汁忌廉汁意大利飯。 朋友上次試過覺得幾好,今次也叫同樣的。龍利柳很大塊,味道可以。朋友說她的龍利柳鹹了些少。 意大利飯汁料夠,不會乾身,軟硬度適中。跟餐我們要沙律,不要湯。 柚子沙律很清新, 沙律菜新鮮、爽脆。慶生啊! 叫個前菜😁。紫薯牛油果三色藜麥他他。其實不知道他他是什麼,還以為有麵包跟,原來是沙律😝。賣相都很美,食材新鮮。 廚師很細心地將牛油果切成小粒。紫薯蓉是凍的。 這天天氣冷,我們先吃熱的主菜,最後才吃這道前菜,吃的時候溫度就剛剛好了! 紫薯也新鮮,甜度適中。來這裏當然要喝70%比利時朱古力啦! 可愛的拉花😄。過了1pm都很多人,我們自動自覺結帳離座,讓位給其他客人了😊!

龍利柳意大利飯

龍脷柳南瓜汁意大利飯

龍利柳很大塊,味道可以。朋友說她的龍利柳鹹
了些少。 意大利飯汁料夠,不會乾身,軟硬度適中。
柚子沙律

慶生啊! 叫個前菜😁。
紫薯牛油果三色藜麥他他

紫薯牛油果三色藜麥他他。

其實不知道他他是什麼,
還以為有麵包跟,原來是沙律😝。
賣相都很美,食材新鮮。
廚師很細心地將牛油果切成小粒。

紫薯也新鮮,甜度適中。

來這裏當然要喝70%比利時朱古力啦!
可愛的拉花😄。

2020-12-30